zuzu8480 | Komentáře u knih | Databáze knih

zuzu8480 zuzu8480 komentáře u knih

Pokoj Pokoj Emma Donoghue

Tak to byla hodně zajímavá kniha. Styl vyprávění očima 5 letého chlapce, jeho slovní sendviče a potom vnímání Venku..
Nemyslím, že bych knihu znovu vzala do ruky, ale opět musím poděkovat Čtenářské výzvě, protože bez ní bych se ke knize nedostala.

16.05.2023 5 z 5

Losos v kaluži Losos v kaluži Markéta Lukášková

Oddechovka na dva dny a ještě se u toho stihnete opálit, uvařit, uklidit a jít s dítětem na hřiště a večer na pivo.
Koncept nebe se mi líbil a spolubydlící věděla. Všechno se děje z nějakého důvodu a přesně tehdy kdy má. Kniha není žádná velká hitparáda,ale čte se příjemně, spisovatelčin styl me baví. Čteno v rámci čtenářské výzvy.

02.07.2022 4 z 5

Hlas kukačky Hlas kukačky Hana Marie Körnerová (p)

skvělá kniha

04.02.2022 5 z 5

Parfém bláznivého tance Parfém bláznivého tance Tom Robbins

Skvělá. Byla mi doporučena a vůbec jsem nečekala,co od ní čekat,na co se připravit. První kniha tohoto spisovatele a určitě ne poslední. Ve svém záložkovníku mám z této knihy nejvíc zápisků,které mě zaujaly.

22.03.2021 5 z 5

Až na ten konec dobrý Až na ten konec dobrý Pavel Tomeš

Už ani nevím, kde jsem o knize slyšela, o stand up komiky se nezajímám.. Každopádně čtení to bylo moc příjemné. Ač téma smrti, četlo se mi hrozně dobře, vyprávění dějové linky třemi lidmi bylo skvělé, Lunu bych chtěla poznat osobně. Místy jsem se uchichla pod fousy, mrzelo mě,že už je konec, který byl taky dobrý!

18.07.2024 5 z 5

Osamělost prvočísel Osamělost prvočísel Paolo Giordano

Úplně mě tato kniha odzbrojila a jako už po několikáté za to děkuji čtenářské výzvě!
Vlastně se jedná o dost smutný kousek, ve kterém se kousek obyčejného štěstí hledá marně. Tento příběh je o smutku a trápení,
které si ale člověk dělá často sám a přitom by stačila jen drobná zmena
Každopádně příběh je tak skvěle napsaný, že se vám nechce knihu odložit.

30.01.2024 5 z 5

Tajemství Tajemství Radka Třeštíková

shrnula bych to jako "klasika třeštíková". její knihy mě baví. na začátku musím vzít tužku a papír a zapisovat si postavy a kdo ke komu patří, abych se v tom později neztrácela :-D skákání v čase mě baví, vražda už byla podle mě moc, ale jinak mě problémy postav a hlavně to propletení bavilo. jen si říkám, proč spolu pořád na tu chatu jezdí, když se vlastně navzájem nemusí :-P

07.06.2022 5 z 5

Josefíně všichni lžou Josefíně všichni lžou Kateřina Pantovič

Naše knihovna dělá každoročně valentynskou akci "rande naslepo". Zabalí různé tituly do romantického balícího papíru a čtenář si vybere, aniž by věděl co. Když jsem knihu doma rozbalila, líbil se mi jednoduchý přebal (miluju avokádo), ale po přečtení anotace jsem byla lehce skeptická. Každopádně kniha mile překvapila, lehce se čte, střídá se vyprávění různými postavami. Dokonce spisovatelka promlouvá ke čtenáři, což mi teda vadilo, ale nutno podotknout, že to v knihách běžné není.

09.03.2024 4 z 5

Kocour, který zachraňoval knihy Kocour, který zachraňoval knihy Sósuke Nacukawa

Ne že by to byla jedna z těch knih, které nemůžete odložit, jak jsou napínavé a nutí vás číst dlouho do noci, ale byla moc milá a řadím ji opět mezi ty, po kterých bych normálně nesahnula, ale díky čtenářské výzvě se mi dostala do ruky a moc, opravdu moc mile me překvapila!

12.01.2024 4 z 5

Zrcadlový muž Zrcadlový muž Lars Kepler

Lars Kepler..co dodat. Šest hvězd, míň si nezaslouží!

19.06.2023 5 z 5

Hospodyně Hospodyně Natalie Barelli

Čtivé a to velmi. Toto mi fakt sedlo. Postupem času jsem začala tušit,kdo asi bude ten "zlý člověk ", každopádně podrobnosti překvapily.

13.05.2023 5 z 5

Čekání na kocoura Čekání na kocoura Michaela Klevisová

Příjemná kniha, krátké povídky. A to nejsem zrovna kočkomil :)

12.04.2022 5 z 5

Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

pro romantické duše asi. děj předvídatelný, klasická slaďárna. víc než děj mě bavil popis města a různých míst a přiblížení "hugge". přečteno v rámci čtenářské výzvy.

04.02.2022 4 z 5

Stín Stín Ursula Poznanski

Kniha byla skvělá,první od této autorky. Četlo se dobře,napínavé a mělo to spád.

16.08.2021 5 z 5

Zuzanin dech Zuzanin dech Jakuba Katalpa (p)

To bylo...silné. Jak líto je mi těch,kteří si tímto museli projít. Jak líto je mi žen,jejichž muži si jich neváží. Jak moc obdivuji ženy,které si umí poradit se svým těžkým osudem!!! Díky čtenářská výzvo!

11.04.2021 5 z 5

Tma mezi hvězdami Tma mezi hvězdami Atticus (p)

Kousek, který jsem chtěla mít v knihovně a náhodně otevírat a číst a pokaždé báseň pochopit jinak, podle toho, co si z ní zrovna potřebuji vzít.

29.06.2020 5 z 5

Záhada Sedmi ciferníků Záhada Sedmi ciferníků Agatha Christie

V detektivkách mám vášeň asi po babičce, která je vždycky četla. A Agatha je prostě srdcová záležitost.

17.04.2024 5 z 5

Na co Alice zapomněla Na co Alice zapomněla Liane Moriarty

Pohodová kniha, moc dobře se četlo. Líbilo se mi vyprávění více lidmi.

14.02.2024 5 z 5

Nikdo není sám Nikdo není sám Petra Soukupová

Tím, že chyběly uvozovky, jsem měla pocit, že čtu jedno dlouhé souvětí. Ze začátku se to na mě valilo, po čase jsem si zvykla. Autorku mám ráda, přestože nepíše žádnou "odpočinkovou literaturu na lehátko ". Človek se zamýšlí nad sebou a svým životem a jeho postavami.

22.01.2024 4 z 5

Dívka beze jména Dívka beze jména Lisa Regan

Měla jsem trochu obavy, jestli mi nebude chybět první díl, ale nemám pocit. Napsáno dobře, čtivě.

15.01.2024 4 z 5