Zuzunda Zuzunda komentáře u knih

Sestry zo Sea View Sestry zo Sea View Julie Klassen

Místy to na mě bylo trochu zdlouhavé, ale jako celek je to pohlazení pro duši a milovníci románů J.Austenové si tu přijdou na své. Těším se na další díl.

23.02.2025 4.5 z 5

Teorie býka Teorie býka Magdalena Maxová

A mě se to líbilo! Líbil se mi vývoj hlavní hrdinky, její humor a její místy cynická sebereflexe :D Zavzpomínala jsem na sebe než jsem oslavila 25 - taky jsem byla koza nerozhodná a musela si ujasnit co v životě chci. U knížky jsem se bavila, místy smála, občas kroutila hlavou a najednou byl konec.

Za mě je to příjemné odpočinkové čtení a ráda si od autorky přečtu i něco dalšího.

18.02.2025 5 z 5

Strach a úzkost a jak na ně Strach a úzkost a jak na ně Radkin Honzák

Knížka mi nedala to, co bych předpokládá podle názvu. Ale pár zajímavých věcí a tipů jsem v ní našla.

16.02.2025 3 z 5

Hvězdy nad statkem Falkensee Hvězdy nad statkem Falkensee Luisa von Kamecke

Druhý díl jsem četla zhruba po roce od prvního a vůbec to nevadilo. Hlavní postavy jsou zde jiné Charlota se v příběhu párkrát objeví, ale hlavní je zde Isabel. Moc jsem si čtení užila a těším se na třetí díl.

11.02.2025 5 z 5

Clarity Clarity Karolína Bendová

Milá letní romance. Ikdyž už nejsem cílová skupina, bylo to pro mě příjemné odpočinkové čtení.

17.01.2025 4 z 5

Vyžádejte si Andreu Vyžádejte si Andreu Noelle W. Ihli

Tak tohle mě hodně bavilo! Napětí rozhodně nechybělo a hon na vraha z pohledu jeho mrtvých obětí, je opravdu originální vyprávění.

09.01.2025 4 z 5

Zvonkohra Zvonkohra Eliška Václavíková

To je tak úžasně něžné a laskavé čtení! Doprovodná hudba je pomyslná oliva na této milé jednohubce. Moc jsem si čtení užila, knížku jsem měla půjčenou, ale rozhodně ji potřebuji i do vlastní sbírky.

07.01.2025 5 z 5

Slunce života Slunce života Andrea Klimešová

Knížka plná protikladů. Fyzická / psychická nemoc. Insta / reálný život. Láska od ostatních / sebeláska... A asi bych toho našla i víc.

I přesto, že jsou v knížce popisována smutná a těžká témata, čtení je lehké a svižné. Donutí vás přemýšlet právě o těch protikladech a o tom co je v životě důležité, co je v nás důležité a kde je vaše slunce života.

04.01.2025 5 z 5

Záhada ukradeného diadému Záhada ukradeného diadému Lucie Pilátová

Vyšetřování, napětí, pátrání, únosy a milenecká linka, která má trochu opačný průběh než je běžné :D Suprová oddechovka, sympatické postavy a děj co krásně běží. Mám jen jedinou výtku - kde je sakra další díl? Já chci vědět jak to bude dál!! :D

28.12.2024 4 z 5

Jack Lampička Jack Lampička Jan Hlubek

Krásný horůrek pro děti. Ale pokud jste dospělí a rádi u knih odpočíváte, klidně se do ní pusťte. Já si čtení moc užila, místy jsem byla napnutá, místy se neskutečně bavila. Autor používá úžasné obraty a přirovnání, která vás prostě dostanou.

Byla to moje první knížka od autora a určitě nebude poslední!

19.12.2024 5 z 5

Kdyby ze světa zmizely kočky Kdyby ze světa zmizely kočky Genki Kawamura

Neměla jsem velká očekávání. Jako jiní jsem po knížce sáhla i z důvodu, že se hodí do letošní čtenářské výzvy. Ale dostala jsem moc milé čtení, které mě přimělo se nad některými věcmi zamyslet. Strávila jsem s knížkou příjemné dopoledne a místy musela s úsměvem pokukovat po svých kočičkách spících vedle mě :)

18.12.2024 4 z 5

Pasažérka Pasažérka Alexandra Bracken

Start byl pecka! A pak to bylo jak na houpačce. Chvíli super, chvíli nuda. Svět parádní, postavy sympatické, myšlenka příběhu super, ale nějak mi to nesedlo. Další díl asi číst nebudu a plně souhlasím s komentářem od Selket.

18.12.2024 3 z 5

Klekánice Klekánice Tereza Bartošová

Nakonec to nebylo špatné, četlo se to hezky, druhá půlka měla i spád a rozuzlení celého příběhu bylo opravdu děsivé. Další díl asi zkusím.

26.11.2024 3 z 5

A všichni mlčeli A všichni mlčeli Lydia Gouardo

Tak tohle je fakt masakr. Je neskutečné co vše se tam dělo a jak dlouho se to dělo!! Jsem opravdu v šoku, trochu vyděšená a moc vděčná za své úžasné, milující rodiče.

Doporučuji... U čtení moc času neztratíte, je to tenká knížka, ale ve vás pak příběh bude doznívat dlouho...

21.11.2024 5 z 5

Škola dobra a zla Škola dobra a zla Soman Chainani

Tak na to, že to je knížka pro mládež, to byla pecka. Děj parádně nadupaný, najdete se tu i několik hlubokých myšlenek a po přečtení si ještě více uvědomíte, že opravdu nic není pouze černobílé.

19.11.2024 5 z 5

Tajemství živých Tajemství živých Carol Wyer

Už se vám stalo, že si při čtení říkáte "uuu, tak jemu/jí se stali fakt hrozný věci." A o pár kapitol později zjistíte, že předtím se postava měla docela fajn? Tak tady se vám to stane taky. Z těch popisu tragédii mi bylo i dost úzko. Naštěstí pak už knížka byla více detektivka než psychodrama a já skoro do konce váhala kdo je kdo.

06.11.2024 4 z 5

Odměna pro druhého Odměna pro druhého Alžběta Rývorová

Příběh o přátelství, intrikách, láskách, rodině... A to vše zasazené do dob rytířů a králů. První půlka je takové oddechové čtení, ale pak přišlo mnohem rychlejší tempo a já na knížce zůstala viset do dvou do rána, protože jsem prostě musela vědět, jak to dopadne!

Jak už tu bylo víckrát zmíněno, opravdu moc doufám, že bude pokračování! S hlavní trojicí a s Robinem se chci potkat znova - vědět co dalšího zažijí a jak se budou měnit jejich plány a sny. A hlavně si znova užívat jejich smysl pro humor, ten mě fakt bavil :)

30.10.2024 5 z 5

Chata ve Švýcarsku Chata ve Švýcarsku Julie Caplin

Tak tady jsem dost bojovala. Ubrat tak 100 stran, tak bych byla spokojenější. Ale takhle se to i přes příjemnou atmosféru dost vleklo.

10.10.2024 2 z 5

Obchůdek s knihami Obchůdek s knihami Rebecca Raisin

Odloženo. Tohle na mě bylo až moc pomalé. Atmosféra je v knížce příjemná, to jo, ale vše se strašně dlouho řeší a dlouho vleče. Takže když přišla nuda, zkusila jsem to o kus stránek dál a pak zavřela.

04.10.2024

Labuť a lovec Labuť a lovec Jiří Březina

Krásný příběh, krásné grafické zpracování, skvěle vykreslena atmosféra a emoce, nemám co vytknout. A autor naprosto zbořil můj předsudek - že příběhy bez přímé řeči mě nebaví.

02.10.2024 4 z 5