Zuzvil komentáře u knih
Knížka má překrásné ilustrace, vazbu, záložku...jedním slovem paráda, už dlouho jsem neviděla něco tak vizuálně krásného. Obsah knihy už mě bohužel tak nenadchnul, nebylo to tam nic extra překvapujícího, ale ani nemůžu říct, že by se mi špatně četla. Co říct ale můžu, že ji pravděpodobně nebudu číst znovu, jednou zcela stačí. Některé glosy jsou zajímavé, k zamyšlení, ale většina mi přišla už jednou vyslovená, řečená, napsaná...
Knížka mě úúúúplně tak neoslovila, nápad a pointa dobrá, ale čtivost (alespoň pro mě) nebyla nikterak zajímavá. První problém nastal v množství postav, takže jsem se ze začátku vůbec neorientovala. Druhý problém nastal s výše zmiňovanou čtivostí, nápad a motiv knihy mě zaujal, ale doslova se mi nečetla dobře, takže jsem se musela přemlouvat, ať dám knížce šanci a dočtu ji. Nakonec se povedlo :-) Rozhodně ale více od této autorky doporučuji Sedmilhářky.
"Jiná" láska mladých lidí, proč jiná? Protože jim nebyl vyměřený příliš dlouhý čas, aby ji mohly sdílet a přesto si ji "užili". Knížka je velice povedené dílo a ač se řadím mezi velmi náročné čtenáře a není lehké mě uspokojit, tak pan Green to dokázal. Klobouk dolů a děkuji! Knížka je prvoplánově určena do kategorie "young adult", ale má rozhodně co říct i nám "odrostlejším", vřele doporučuji, určitě se vám bude líbit.
Mě osobně kniha příliš neoslovila, možná tím, že jsem byla "rozmlsaná" z jiných, více čtivých :-)
Noo, oproti prvním dvěma knihám musím přiznat, že už mi všechno přišlo trošku překombinované, ale jinak celkově trilogie Hunger Games je velmi povedená, především celá pointa příběhu samotného!
Vždycky se snažím si nejprve přečíst knížku a pak shlédnout film, tady se mi to "bohužel" povedlo opačně, ale vůůůůbec to ničemu nevadilo, knížka je úúúžasná, četla se mi skvěle a téměř jedním dechem, film si myslím je udělán taky zdařile, takže hurá na třetí díl :-) V knížce je samozřejmě vysvětleno vše do detailů, což film nemůže nikdy dokázat, přesto (nebo právě proto) oboje vřele doporučuji! Skvělá dystopie.
Knížka je velice zajímavá, hlavně se mi líbí konkrétní příklady. Ovšem je také nutné přiznat, že praktikovat, co je v knížce, je nadlidský výkon a vydrží mi to vždy pouze chvilkově :-) Také musím přiznat, že některé příklady jsou příliš idylické a dítko na 99% nereaguje tak, jak paní autorka zamýšlí (jak reaguje dítko v příkladu), takže rozhodně bych se ničeho nedržela dogmaticky, ale jako nějaký návod, budiž.
V postpubertálním věku jsem knižní i filmové zpracování hodně hltala :-) Knížka je taková milá, vstřícná, čtivá a "ženská". Konec 19. století knížce dodává příjemný nádech a určité kouzlo. Někoho kapánek může pohoršovat moralizovaní a poučování, ale mě to nijak nevadilo, brala jsem to jako součást knihy z daného prostředí a dané doby. Knížku k přečtení doporučit určitě můžu, dnes už totiž patří k takové klasické americké literatuře.
Zajímavá kniha, ale občas mi přijde až vyhrocená, pokud bych se jí chtěla striktně držet, tak by mé dítě jedlo na začátku pouze batáty a avokádo :-) Každopádně kniha je poučná a může se "použít" nejen u dětí, ale i u dospělých, je zde krásně popsáno, jak lze změnit stravovací návyky, recepty jsou jednoduché a ve většině případů i praktické. Nakouknout do knížky rozhodně doporučuji a batáty i avokádo ochutnat :-)
Výýýborná knížka pro všechny rodiče těch nejmenších dětí, kteří chtějí znám psychomotorický vývoj dítěte a kdy zhruba by jednotlivé dovednosti mělo jejich dítko zvládnout! Určitě v žádném případě nebrat knížku dogmaticky, řídil se svým rozumem a intuicí, ale jako jemný návod a metodiku rozhodně doporučuji. Za mě knížka lepší než předešlá od autorky - Něžná náruč rodičů, přijde mi taková konkrétnější a praktičtější.
Velmi pěkně zpracovaná kniha pro nastávající rodiče, kteří chtějí umět správně manipulovat se svým dítětem. Autorka velmi hezky knihu doplňuje jednoduchými popisky a hlavně fotografie, které člověku nejvíce řeknou. Určitě bych se knihy dogmaticky nedržela, ale doporučuji do ní rozhodně nakouknout, protože je tam spoustu zajímavých možností manipulace s těmi nejmenšími, kdy mají sedět, jak se mají nosit, atd.
Podle knížky jsem s naší dcerou prováděla masáže a moc ji to bavilo. Dodnes občas knížku vytáhneme a něco vyzkoušíme. Vše je v knížce velmi jednoduše popsáno a jsou přiložené také popisné fotografie, vše je dobře a názorně vysvětleno a popsáno. Za mě opravdu velmi povedená publikace. Samozřejmě masáže nemusí být určeny pouze dětem.
Knížka se velice dobře četla, byla jak plná emocí autorky, tak autentického popisu (až mrazí a máte pocit, že to zažíváte přímo vy) a srovnání vězení v Thajsku a Anglii. Ironií je, že ta anglická vězení byla mnohem horší, než thajská...
Dá se říct, že čtvrté pokračování od Corinne Hofmann, autorky Bílé Masajky, musím říct, že se mi líblo víc než předchozí "třetí" díl (Shledání v Barsaloi). Je to příjemné a pohodové čtení se spoustou zajímavých životních osudů obyvatel Keni. Také je hezky vykresleno první velké setkání po letech dcerky Napirai se svojí africkou rodinou, je to dojemné a krásně autorkou popsané. Všechny knížky této autorky bych určitě doporučila.
HNED NA ZAČÁTEK MUSÍM NAPSAT, ŽE KNÍŽKU CHCI PŘEČÍST BRZO ZNOVU, PROTOŽE SI MYSLÍM, ŽE PŘI PRVNÍM ČTENÍ NEBYLA DOBRÁ "KONSTELACE HVĚZD" PROTO TAKOVÉ ŠPATNÉ HODNOCENÍ...Tak jsem ji konečně přečetla...je to snad poprvé, co se mi knížka, kterou mi všichni strááášně doporučovali a vychvalovali do nebes, nelíbila, respektive mě nebavila a četla jsem jí opravdu jen, abych ji už dočetla. Námět je velice zajímavý, netradiční, ale zpracování na mě bylo takové nijaké.
Příjemná knížka, která se velmi dobře čte, o tišících metodách novorozenců a kojenců. Otázkou je, zda-li tišící metody opravdu fungují :-) Každopádně stojí za to si knížku přečíst, či do ní alespoň nahlédnout. Autor vše popisuje velmi hezky, vstřícně, mile. Někdy se až příliš opakuje, ale tak asi ví, jak takové maminky v dané době fungují (nefunguji) :-) Za mě knížku můžu doporučit, přinese určité pochopení a pohled na daný "problém".
Tento díl byl z těch drsnějších, vlastně celkově si já neumím představit, že bych na kole zvládla to, co hlavní protagonisté. Knížka je velmi pěkně (stejně jako předešlé) graficky zpracována, jen text mě občas nebavil, informace o opravách kola, atp. Pro milovníky jízdy na kole a cestování je to ale velmi dobrá kombinace a věřím, že se knížka bude líbit, za mě je to průměr, ale hezký průměr :-)
Příjemná a pohodová knížka o životě jedné Češky a její rodiny ve francouzském Provence. Knížka je taková oddychovka a velice příjemně se čte. Kromě navození pocitu, že se v Provence opravdu nacházíte vám přináší autorka i zajímavé osudy a příběh jedné rodiny (mimochodem své vlastní), která se rozhodla žít na venkovském zámku právě ve Francii. Knížka rozhodně nebyla špatná, ale ani ji nebudu extrémně chválit, chvilkami jsem nebyla s autorkou na stejné vlně, nerozuměla jsem co mnohdy chtěla danou myšlenkou říct...
Knížka je velice povedený soubor příběhů, příhod a zážitků jednoho výborného veterináře a milovníka zvířat. Krásné a vtipné, poučné a zábavné. Knížka se mi opravdu líbila, pan doktor ji napsat s lehkostí sobě vlastní, zároveň se selským rozumem a srdcem na pravém místě. Příjemná oddechovka, která potěší, doporučuji.
Knížka, respektive spíše obsáhlá příručka o 960 stranách je vážně skvělá. Pochopitelně jsme ji nečetla stránku po stránce, ale prolistovala jsem ji teda velice pečlivě a u některých stran se zastavila a začetla. Kniha je také hojně doplněna obrázky, které její „půvab“ jen umocňují. Určitě doporučuji do této knihy=příručky nakouknout! Některé knížky jsem si vypsala, některé jsem už četla a některé číst ani nechci :-)