Čo naozaj jeme? Pravdy a mýty o jedle podobné

Čo naozaj jeme? Pravdy a mýty o jedle
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545683/bmid_co-naozaj-jeme-pravdy-a-myty-o-jedle.jpg 4 21 21

Je soľ naozaj taká škodlivá, ako sa o nej tvrdí? Sú ryby zdravé? A čo káva, červené mäso či nasýtené tuky? Môžu sa tehotné ženy spoľahnúť na rady svojho gynekológa o tom, čo majú jesť? Má bezlepková strava vôbec nejaké výhody? Čo vlastne vedia lekári o výžive? Audiokniha Čo naozaj jeme? spochybňuje všetky stravovacie návyky, vládne opatrenia, zázračné riešenia či nálepky, ktorými sa označujú niektoré údajne škodlivé potraviny, a nabáda nás, aby sme razantne prehodnotili svoj vzťah k jedlu.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Zdraví
Vydáno: audiokniha , Publixing
Originální název:

Spoon-Fed: Why Almost Everything Weve Been Told About Food is Wrong, 2020


Interpreti: Mário Zeumer
více info...

Podobné knihy (6)

Lahoda Lahoda Rob Dunn

Touha po lahodných chutích ovlivnila běh lidských dějin. Autoři nabízejí nový pohled na to, proč nám jídlo přináší radost. Jak chuť přispěla ke vzniku prvních nástrojů, jaký mohla mít vliv na vyhynutí dávných velkých sav... více


Neber to jídlo tak vážně Neber to jídlo tak vážně Týna Skalická

Kniha o zdravém životním stylu trošku jinak, která nemá ambice naučit čtenáře jíst super zdravě - spíše chce vnuknout myšlenku, jak začít jíst normálně. Celá kniha se nese v odlehčeném pohledu na jídlo a zdravý životní s... více


Kniha, ktorá vám možno zachráni život: Ako dlhšie a lepšie žiť vďaka vede Kniha, ktorá vám možno zachráni život: Ako dlhšie a lepšie žiť vďaka vede Graham Lawton

Každý z nás chce byť zdravší, silnejší a dožiť sa čo najvyššieho veku. No ktoré metódy naozaj fungujú? Naozaj jestvujú superpotraviny? Ako minimalizovať riziko cukrovky, rakoviny a Alzheimerovej choroby? Aká škodlivá je ... více


Vysoko spracovaní ľudia: Prečo jeme niečo, čo nie je skutočné jedlo, a prečo s tým nevieme prestať Vysoko spracovaní ľudia: Prečo jeme niečo, čo nie je skutočné jedlo, a prečo s tým nevieme prestať Chris van Tulleken

Kniha o fenoméne vysoko spracovaných potravín, ktoré v súčasnosti predstavujú väčšinu našej každodennej stravy. Lekár a výskumník Chris van Tulleken pútavo vysvetľuje, ako sa na náš tanier dostali laboratórne zmesi, p... více


Výživná kniha o jídle Výživná kniha o jídle Karolína Fourová

Žijeme v době, kdy je jídlo nejbezpečnější v historii. Přesto se spotřebitelé přestávají orientovat v tom, co je zdravé, co není, jak poznat pod barevným obalem kvalitu a čemu ve spletité informační džungli uvěřit. Výživ... více


Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete Karolína Fourová

Výživa člověka se stala jedním z nejkontroverznějších témat poslední doby. Díky internetu a sociálním sítím, kde má možnost sdílet kdokoliv cokoliv, a to hned, se výživové mýty šíří rychlostí blesku. Pro běžného smrtelní... více