4xbabča komentáře u knih
Autor nezklamal a opět byla kniha pěkný detektivní příběh s napětím i humorem.
Opět pěkná detektivka, která se dobře čte, i když i první části knihy mi chyběli vyšetřovatelé, ale v další části už to byl opět super případ.
Příběh herečky Terezy, která po vážné havárii je odkázána na pomoc řadové sestry Marie je zajímavý a pro hlavní postavu těžký, smířit se situací co bude dál do budoucna a najít silu bojovat.
Docela pěkné čtení pro příjemnou letní pohodu, kde se Blanka zamiluje do mladšího Itala Agostina. Příběh samotný je navíc zajímavý hezkým popisem Itálie, Kalábrie, její gastronomií, tradicemi a krásnou přírodou.
Opět moc hezký romantický příběh, tentokrát se odehrává v Londýně, ale až na téměř samém závěru i v Paříži, i když tu jsem očekávala dříve. Ale jinak příjemné a milé čtení pro chvíle pohody.
Sara ve svých letech měla vše. Nic nemusela dělat, s domácnosti jí pomáhala uklízečka a užívala si života. Jakmile ji opustil manžel bylo všechno jinak a nevěděla, jak to bude dál. Příběh byl dost zdlouhavý, a až teprve asi poslední třetina knihy se mi docela líbila. Sára se změnila, byla z ní úplně jiná žena, až se tomu ani nedá uvěřit.
Další krásná kniha od spisovatelky Jany Poncarové, která je opět krásně napsaná, ale zase jiná než ty předchozí. Popis poválečné situace v naší republice je dobře vystižen, kde jsou i skutečné osobnosti kulturního a společenského života. Moc pěkný příběh, který se čte jedním dechem a určitě jej doporučuji k přečtení.
Příběh důchodkyně Missy, který je vlastně vzpomínkami na její život, ale zároveň trpí samotou, když už její rodina není nablízku a velmi jí chybí. Ale Missy časem poznává nové přátele, vzájemně si pomáhají a ona i ve svém věku je opět šťastná. Krásná kniha, která určitě stojí za to si ji přečíst.
Krásný příběh odehrávající se ve dvou časových liniích v současnosti a v době Vikingů. Kniha mě mile překvapila, je moc hezky napsaná, dobře se čte o kouzlu lásky, přátelství i odvahy. Určitě doporučuji k přečtení.
Tak tohle byla kniha, která potěší a moc dobře se čte. Bylo to hezké a příjemné čtení. Hlavní postava příběhu Olivie, která se ve svých třiceti letech rozhodne vydat vlastní cestou a dokáže si poradit i s potížemi, se kterými se setká, je obdivuhodná.
Krásný příběh rodinné ságy odehrávající se v Texasu na rozhraní 19. a 20. století je opravdu příjemné odpočinkové čtení. Kniha popisuje život farmářů a rančerů a také začátky těžby ropy v Texasu. Ale hlavním tématem je příběh rozdělených dvojčat už během narození a jejich cesta k nalezení toho druhého. Určitě je to jedna z nejlepších knih autorky.
Je to už pátá kniha od autorky Julie Chaplin, kterou jsem si přečetla a opět nezklamala. Příběh hlavní hrdinky Sophie, která se díky smutnému rozchodu s přítelem dostává pracovně do Brooklynu a poznává kouzla New Yorku a také nové přátele. Příjemné, odpočinkové a romantické čtení.
Po dramatickém rozchodu s přítelem se Mina rozhodně k radikální změně a rozhodně se vypravit ke své kmotře do horské chaty ve Švýcarsku. Romantický příběh v krásném prostředí a na čistém alpském vzduchu je Minė hned lépe. Je to i díky kmotře Amelii a hostů, kteří ji dělají milou společnost a také dobrá horská strava a výborná čokoláda. Kniha, která se moc hezky čte, a přímo pohladí po duši.
Moc krásný romantický příběh o krásné Anně a Michaelovi, jejich lásce i odloučení a po dlouhé době shledání v krásném prostředí alpské přírody.
Krásná knížka s krásným příběhem, která se čte jedním dechem a zároveň pohladí po duši jako všechny knihy mé oblíbené autorky. A určitě je to jedna z jejích nejlepších knih.
Po přečtení první knihy Temné vábení, která byla opravdu dobré a napínavé čtení, jsem se těšila na další, která byla volným pokračováním. Tentokrát byl příběh policistky Rebeky Northové, která vyšetřuje smrt svého otce, kdy nevěří, že šlo o sebevraždu a začne vyšetřování, které je dost nebezpečné a napínavé. Určitě doporučuji k přečtení a těším se na další díla této autorky.
Napínavý příběh, kde v hlavní roli je Michal Dabert, ale i komisařka Tereza Pfeiferová, kteří se potkávají tentokrát v Praze. Krásně napsaná detektivka, která se čte jedním dechem a určitě pobaví až do samého závěru knihy.
Tentokrát Aristokratka pod palbou lásky, příběh opět vtipný od začátku až do konce, a v nejlepším se má končit. Ale věřím, že autor nás určitě ještě v budoucnu překvapí další pěknou a veselou knihou.
Další kniha od mistra současné české detektivky Jiřího Březiny a pátý případ policisty Tomáše Volfa. Ten se opět setkává s Evou Černou a společně pátrají po pohřešované dívce Elišce. Kniha se skvěle čte, udržuje napětí, má překvapivý závěr, prostě super čtení a doufám, že se dočkáme od autora dalších knih.
Krásně napsaná kniha, která popisuje nelehký život baronky Blanky od mládí až po stáří, které tráví již sama na zchátralém zámku v Bratronicích u Blatné se svou kamarádkou Růžou. I tak ale prožila hezký život, lásku , vášeň pro cyklistiku a hlavně měla vždy chuť a dost odvahy jit dál.