Ada0004 Ada0004 komentáře u knih

Prázdné místo Prázdné místo J. K. Rowling (p)

Píši až s odstupem několika let po přečtení, ale tato kniha rozhodně patří mezi mé oblíbené a nezapomenutelné. Chvíli trvá než se člověk zorientuje v tolika postavách, nicméně to není vůbec na škodu. Naopak úžasné pomalé vtažení do života jednoho městečka, kde člověk poznává mnoho lidí, se kterými se setkal a čím hlouběji proniká čtenář do jejich nitra, tím se nestačí divit... zajímavé, působivé čtení. Výborně vykreslené postavy a bolestně zachycené pokrytectví kolem nás.

15.06.2022 5 z 5

Šepot včel Šepot včel Sofía Segovia

Nádherná kniha, která Vás přenese do Mexika před 100 lety a dovolí Vám prožít uchvacující a magický příběh a k tomu z několika perspektiv.

16.04.2022 5 z 5

Anglická zahrada Anglická zahrada Petra Klabouchová

Toto byla asi nejstrašnější, nejkrutější a nejbolestnější kniha, kterou jsem kdy přečetla ! Naprosto surová hrůza! Musela jsem přečíst najednou a knihu neodložit, abych to vůbec přežila, nemohla jsem ty chlapce opustit. Obdivuji naprosto geniální vyprávění autorky očima dítěte - k smrti vyděšeného, zoufalého, osamoceného, tak čistého a stále doufajícího. Samozřejmě jsem si při čtení vyhledávala i informace o skutečné události a člověk je zničen a nedokáže pobrat, jak se v dnešní době mohlo něco takového stát! Varování: pozor jedná se o mučivé čtení, které tak bolí!

12.05.2024 5 z 5

Zahrada mrtvých duší Zahrada mrtvých duší Lukáš Boček

Krásná kniha! Díky nakladatelství Vyšehrad si může čtenář užít knihu všemi smysly - příjemný formát s nádhernými ilustracemi- požitek. Výborně napsané- těžké téma skvěle vykreslené ze všech úhlů - jak oběti, zrůdného pachatele a jeho zdůvodnění konajícího dobra a přitom naprosto devastujícím okolní životy, tak i zúčastněných, kterých se též dotýká. Napínavé, okořeněné tajemnem. Doporučuji!

20.11.2022 5 z 5

Les oběšených lišek Les oběšených lišek Arto Paasilinna

Nádherná kniha - první setkání s autorem. Jsem nadšená! Roztomilý černý humor. Překvapivý, bláznivý děj a postavy, které si člověk zamiluje. Já to vidím Něco mezi Pulp fiction a Arthurem Truluvem. Moc se těším na další autorovo skvosty...

12.02.2022 5 z 5

Hory zpívají Hory zpívají Nguyễn Phan Quế Mai

Výjimečná kniha! Čtivým příběhem jedné rodiny prožijete těžké časy Vietnamu. Utkáno jemnou a přitom tak pevnou nití. Odhaluje tolik lidskosti, síly, odvahy. Svět tak vzdálený, cizí, se díky této knize stane Vaší součástí a zjistíte, jak moc je nám blízký.

31.12.2024

Klubovna Naděje Klubovna Naděje Tomáš Paprštein

Velice chválím tento počin! Tomáš je statečný a velice silný, že vše dokázal říct a hlavně ustát tak silnému, krutému a nepochopitelnému tlaku! A to je přesně ten důvod, proč podpořit Klubovnu naděje - to je odpovědí na to proč si to tolik obětí nechává pro sebe a nikdy to ani nikomu neřeknou . Pojďme změnit dětský svět ! Dejme dětem sílu se nebát a svěřit se s takovými hrůzy! Hlavně je maximálně podpořme - nutně potřebují dlouhodobou kvalitní péči psychologů a silnou podporu svého okolí . Musí vědět na koho se obrátit a vědět, že na to nebudou samy. A právě v tom je smysl této knihy a činnosti Klubovny naděje. Nestrkejme hlavu do písku a nedělejme ze sebe hloupacaté figurky, se kterými si manipulátor rozehrává své divadlo! Pomozme zraněným duším! Dopřejte jim podporu a dejme jim tolik času, kolik ke svému alespoň snesitelnému životu potřebují!

Kniha je výborně napsaná - osobní zkušenost protkaná řadou informací od odborníků, tak i odkazů na koho se obrátit. Kupujete, šířce dál, podpořte činnost, zvěte na besedy - cokoliv!

08.12.2024 5 z 5

Ztracená duše Ztracená duše Olga Tokarczuk

Setkání s kouzlem, setkání sám se sebou. Bylo mi ctí. Děkuji.

03.12.2024 5 z 5

Desetkrát a dost Desetkrát a dost Scarlett Wilková

Nebylo to špatné čtení, příběh několika zajímavých prima ženských mne bavil i barvité životní příběhy mé generace.

15.10.2024 4 z 5

Tiché hlasy Tiché hlasy Patricia Gibney

Tato série mne velice oslovila, autorka umí výborně držet své čtenáře v napětí a udržet si zvídavost, jak se bude život inspektorky Parkrové dál vyvíjet. Zhltla jsem jedním tahem všech 9 dílů a moc se těším na nový! Skvělé- doporučuji!

12.08.2024 5 z 5

Stará tajemství Stará tajemství Patricia Gibney

Z přečtené série za mne zatím nejlepší díl, kterému rozhodně nechybělo napětí až do poslední stránky . Autorka píše velice čtivě, už se těším na další.

14.07.2024 4 z 5

Frankie Frankie Jochen Gutsch

Nádherná kniha! Nevšední, vtipná s velmi zajímavým náhledem na náš svět prostřednictvím venkovského kocoura, filmové hvězdy, rváče, kamaráda, zkrátka svobodného Frankieho.

04.05.2024 5 z 5

Chlapec, krtek, liška a kůň Chlapec, krtek, liška a kůň Charlie Mackesy

Překrásná kniha - nádherné originální zpracování! Nádherná vazba, úžasný papír, krásné písmo a dokonalé nedokonalé ilustrace. Milý příběh nepříběh. Je to vzácné putování Vaší duše s věrnými přáteli, kteří vás tiše doprovází a ke kterým se můžete přitulit, kteří Vás obejmou a nasytí čistou láskou. Krásné a vzácné!

29.04.2024 4 z 5

Kdyby Kdyby Simona Votyová

Zajímavý nápad - jak by šel život kdyby bylo rozhodnutí jiné - zajímavé i sepsání matkou a dcerou. Mnohem více se mi líbilo zpracování Sabiny - propracovanější, více mne vtáhlo do života Nely. Těžké téma, ze kterého v životě lze velice těžko odejít bez obětí ! Tolik bolestné a kolika žen se dotýká! Kéž by se dostalo pomoci všem zlomeným duším a kéž by měly sílu vzít svůj život pevně do svých rukou.

14.01.2024 3 z 5

Raci v hlavě Raci v hlavě Rudolf Král

Nádherná kniha! Díky nakladatelství Vyšehrad, že tak požitkářsky ukájí náš čtenářský hlad po krásných knihách, které můžeme vnímat všemi smysly Bravo Rudolfu Královi - děkuji za nevšední čtenářský zážitek, velice zajímavé prolínání dvou naprosto odlišných příběhů, skvěle zpracované téma první světové války, a to z různých úhlů, tak intimní a opravdové prožití dětství a dospívání v dětském domově, a to jak z pozice kluků, tak i porozumění jejího vedení. Krásný magický příběh zajímavě pospojovaných postav, kterým projdete celé století a tolik toho zažijete. Krása! Doporučuji!

30.08.2023 5 z 5

Deset let s Václavem Havlem Deset let s Václavem Havlem Ladislav Špaček

Krásná kniha - děkuji pane Špačku! Nádherně napsaná, čtenář prožil léta v čele státu po boku Václava Havla, byl přítomen tolika zajímavých setkání! Výborně napsané, čte se jedním dechem! Milé setkání s tak výjimečným člověkem. Bylo to velice zajímavé poohlédnutí za významnými světovými událostmi. Jsem moc ráda, že se mi tato kniha dostala do rukou. Poutavé čtení, díky kterému jsem s takovým časovým odstupem získala na mnohé věci jiný náhled a hlavně si uvědomila o jak vzácnou osobnost svět přišel…

04.02.2023 5 z 5

Baletky Baletky Miřenka Čechová

Kniha byla šokující ! Myslím si, že po jejím přečtení musí být zdrceni rodiče, kteří tam své děti měli a neměli tušení čím si jejich potomci prošli. Je to velice kruté a děti, které toto absolvovaly musely být velice silné a mít obrovskou touhu jít za svým snem. Jak zdrcující je potom výsledek ... tolik zničených a zmařených životů, které se ani nepřiblížili ke své touze a přitom pro to tolik obětovali. Smutné, strašné, téměř neuvěřitelné čeho se mohou dopouštět na tak zranitelných bytostech.

03.11.2022 4 z 5

Prameny Vltavy Prameny Vltavy Petra Klabouchová

Moc se mi kniha líbila - zajímavý a napínavý příběh s překvapivým koncem. Odehrává se v srdci milované Šumavy a dotýká se tolika známých těžkých témat z doby poměrně nedávné i té dnešní.

25.09.2022 5 z 5

Lovec draků Lovec draků Khaled Hosseini

Napínavá, zajímavá kniha. Díky ní jsem nahlédla do života Afghánistánu a vcítila se do těžkého života tamních obyvatel. Člověku jsou potom zprávy současného dění pochopitelnější. Příběh chlapce, který se zoufale touží zalíbit svému otci a získat si jeho přízeň, uznání a lásku a kam až dokáže zajít je děsivý. Hrůzná je též tíha viny, kterou nese celý život za své skutky, ač byl dítětem a neuměl a nevěděl jak zpracovat hrůzu, které byl svědkem. Krásná kniha, pkterá se čte jedním dechem a rozhodně na ni nelze zapomenout.

18.11.2021 5 z 5

Alias Grace Alias Grace Margaret Atwood

Poutavě psaný román, který nás přenese do těžkých dob přistěhovalců nového světa prostřednictvím odhalování pravdy tehdy tak známého případu vražd pána domu a jeho hospodyně r. 1843. Čte se jedním dechem, skvěle napsané - příběh mladičké Grace si prožijete naprosto živě. Velkým bonusem je proplouvání tolika dobovými tématy. Výborná kniha!

18.11.2024 4 z 5