alnahu komentáře u knih
Jako milovnice kočiček a protože jsem alergik na jejich chloupky ,tak jsem sáhla alespoň po této knížečce o kočičí kavárně. V té se setkávají v různých příbězích kočičky s lidmi. Milá knížečka k zamyšlení.
V této knize se opět vracíme do malého městečka Vlčice, kde žijí dvě sestry-dvojčata Gábina a Klára a ty mají město zmapované a o všem ví,jako první.Aby ne ,když v Gábinině kavárně na náměstí se každý rád zastaví a donese nějaký ten drb a tak se tam také vše vyřeší.
V tomto díle se probírají i jejich osobní vztahy a dočkáme se i svatby jedné ze sester.
Prostě se ve Vlčicích stále něco děje a sestry s tím mají spoustu práce.
Další povedené pokračování.
Příběh na zajímavé téma,jako je adopce.
V této knize vypráví adoptivní i biologická matka své pocity.
Je to takové velké rodinné tajemství-které nemělo být nikdy prozrazeno.
Za mě trošku zdlouhavé a přehnané.
Za mě velmi náročné čtení,této historické knihy,která nás zavede do Francie na zámek Lafayette. Spisovatelka nám popsala příběh tří žen,spojených s tímto zámkem v různém historickém období,kde se odehrálo spoustu hrdinství.I já mám z knihy pocit,že je v ní příliš politiky.
Já jsem z této knihy docela zklamaná,mám ráda knihy o Alžbetě Bavorské přezdívané Sisi, toto modernější podání o jejím životě před svatbou s Františkem Josefem mi nesedlo.
Naprosto skvělé strhující čtení,které jsem si moc užila,knihu jsem přečetla jedním dechem.Tato kniha nám přiblíží příběh Anny Klevské,která je dcerou vévody Jana III.Klevského a která se stane i když na velmi krátkou dobu německou královnou Anglie a čtvrtou manželkou Jindřicha VIII..Do sňatku si přináší i své tajemství a celý život se bojí,že bude prozrazeno. Ale tato nevěsta krále ničím neuchvátí/hlavně ne vzhledem/a tak nedojde ani k naplnění svazku.Ovšem i král má na tom svůj podíl,nejen pro svůj zapáchající bércový vřed,ale i pro svou impotenci.Král se po několika měsících po svatbě zamiluje do mladičké Kateřiny Howardové/již se těším na knihu/a to ho vede k tomu ,aby Anně navrhl rozvod.Ta je zpočátku zděšena,ale nakonec na návrh přistoupí,ze strachu ,aby nenásledovala své předchůdkyně,které byly popraveny.A tak se Anna stala pouze členem královské rodiny jako "králova sestra"až do jeho smrti,což mělo pro ni určitá privilegia.Takto si představuji historické knihy,napsané zajímavě a čtivě a proto mám tuto autorku zařazenu mezi své oblíbené.Již mám v knihovně připraveny další díly této skvělé série k přečtení.
Podle názvu a obálky jsem čekala romantický příběh,ale toto byl spíše horor.Příběh Amélie začíná,jako pohádka vysnila si svého prince a má se provdat za hraběte.To co jí, ale čekalo bylo,až neuvěritelné-její vysněný princ ji ihned zbavil falešných představ.Od svatební noci ji zabíjel surovostmi,bezcitností a ponižováním.Ve svém smutné osudu našla alespoň trochu štěstí ,ale i nadále je velkou neznámou,jak její příběh skončí.
Již druhý díl historické detektivky s Adamem ze Zbraslavi. V tomto díle je pověřen Eliškou Přemyslovnou ,aby zjistil kdo usiluje o život vdově po Václavu II.královně Rejčce.Ta přijela na panství svého důvěrné přítele Jindřicha z Lipé a je jí zde usilovano o život.Z toho je obviňována manželka Jindřicha Scholastika,která na Rejčku zoufale žárlí.Ale skutečnost je jiná a daleko složitější a zasahuje do daleké minulosti bojů o vládu.Adam pro tentokrát Rejčku zachránil.Příběh opět fiktivní a upravený,jak uvádí autorka,ale opět velice poutavě napsaný.
Já jsem bohužel nečetla první díl Pobřežní cestu ,ale přesto mi tato kniha nezklamala.Silný příběh Motha a Raynor a jejich celoživotní lásce .Nemocný Moth odmítá léky a pomoc lékařů a žil tím k čemu byl stvořen spojen s přírodou .Čtivý v podstatě smutný příběh.
Oddechový čtivý psychothriller, vyprávěný několika osobami,což mi až tak moc nesedlo-já moc nemusím příběhy,které mají několik časových linií.Každá z osob má své tajemství,které skrývá,nakonec se jejich osudy propojí .Jinak docela promyšlený příběh.
Knihu jsem si ke čtení vbybrala podle obálky ,ale i podle komentářů-ale mě neoslovila-úryvky z blogů mě též nebavily-tak jako ostatní čtenářky.Od této autorky je to moje první kniha a bohužel jsem zklamaná-tak ,zkusím někdy jinou.
Moje první kniha od této autorky.Kniha je čtivá ,ale mě příliš nesedla.
Mě příběh zmizelé Roxanny nějak neoslovil,docela jsem se knihou prokousávala.Dávám tři hvězdičky ,tato byla pro mne z těch co jsem od této autorky četla nejslabší.
Další smutná kniha z psího života.Tentokrát nám svůj příběh obyčejný pes Tassen. Jeho život se změnil po smrti páníčka .Tassen i jeho panička propadají smutku a řeší ho každý po svém.Nakonec najdou pro sebe řešení a začnou spolu bojovat se vším co jim život přinese k
tomu jim dopomůže čtení knihy o statečné psí smečce.V podstatě smutná kniha o smrti,stáří ale i soužití člověka a psa.
Ano silný příběh.Tragický osud jedné velmi chudé rodiny,odehrávající se v roce 1646,kdy v zemi řádila 30 létá válka všude byla velká bída a hlad .Vojáci ,kteří procházeli sebrali lidem i to málo co měli. Navíc se chovali ,jako zvířata,znásilňovali ,okrádali a zabíjeli lidi pro kus jídla-byla to opravdu těžká a smutná doba.Kniha je čtivá a má pěknou obálku.
Docela příjemná oddechová romantika.Kylin příběh ze života,který by mohl být i skutečný.Kyli přijde krátce po svatbě o manžela-do jejího života vstoupí jiný muž i když je pro ni velmi přitažlivý ,není pro ni jednoduché na manžela zapomenout a obzvlášť, když se dozví tajemství,které před ní skrývá.
Odpočinková ,čtivá, historická ,romantická oddechovka ,kterou přečtete za večer. Příběh Daphne a okouzlujícího kapitána Rafa ,která jeho kouzlu stále odolává a snaží se ho pokořit, ale přeci jen je pro ni příliš přitažlivý. Kniha ,která má děj a není to jen tlachání o lásce.
Pěkná obálka,příjemný příběh o dívce ,která by se ráda osamostatnila a konečně našla práci ,která by ji bavila. Naskytne se jí cesta do Paříže ,kde by měla pomáhat známému přípravou kurzů pro cukráře a tady začíná její životní příběh .Nenáročné oddechové čtení .
Nádherný emoční příběh,který člověka přivede až k slzám.Kniha nás provede celým životem Elišky od jejího dětství ,až do stáří,které dožívá v domově pro seňory a od tud nám vypráví svou těžkou životní cestu,plnou bolesti i ztrát a přesto zůstala plná lásky, upřímnosti a odhodlání-opravdu silná ženaKnihu doporučuji všem ,kdo rádi čtou životní příběhy.Nádherná kniha u které jsem si i poplakala.
Za mě naprosto skvělá kniha,prvotina se opravdu autorce povedla,vtáhla mi do děje od začátku ,až do konce.V knize si přečteme životní příběhy čtyř kamarádek napříč lety .K tomu, aby si vybrali v životě tu správnou cestu se schází v oblíbené restauraci nad sklenkou Mimózy/sklenice na šampaňské plné prosecca s džusem/ a vždy si umí poradit.Příběh je velmi čtivý ,napsaný s lehkostí a vtipem.