asam asam komentáře u knih

Myšlenky za volantem Myšlenky za volantem Marek Eben

milé, vtipné, mnohdy poučné, krásná čeština ....prostě paráda. Marek Eben nezklame. Doporučuji.
Nejvíc mě pobavil - květák - str- 163---- hned byl k obědu, aby sousedi viděli.

14.01.2021 5 z 5

Jsi divný Jsi divný Oliver Heyn

Komentář si raději odpustím. Druhý díl už číst nebudu.
Byl to -" Divný".

10.01.2021 1 z 5

Život, na který metr nestačí Život, na který metr nestačí Karolina Mikšíková

Vtipné, humorné. Spisovatelka si dělá legraci sama ze sebe, Sebeironie, nadsázka.
Věřte nebo nevěřte - to už záleží jen na vás.

04.01.2021 4 z 5

A já pořád kdo to tluče A já pořád kdo to tluče Radka Denemarková

Nějak mě to nesedlo. Nedočetla jsem.

01.01.2021 2 z 5

Glamour Glamour Louise Bagshawe (p)

Oddychové čtení. Pro dnešní nelehkou dobu je to na odreagování vhodné.

28.12.2020 2 z 5

Květy nad peklem Květy nad peklem Ilaria Tuti

Bohužel. Byla jsem zklamaná.

15.12.2020 1 z 5

Dvě slova jako klíč Dvě slova jako klíč Josef Formánek

Zpověď samotného autora. Hledání smyslu života, přístup k smrti, láska, zrada - to vše si autor prožil a s Davidem prožívá i čtenář.
Silný příběh. Pro mě trochu depresivní.

01.12.2020 4 z 5

Sedm let v Africe: Příběh českého syna nigerijského krále Sedm let v Africe: Příběh českého syna nigerijského krále Obonete S. Ubam

pět hvězdiček mi nestačí.
Příběh, kterému můžete sotva věřit, říkáte si -to snad není v dnešní době ani možné. Drsná a šokující výpověď o tom, čeho všeho jsou lidé schopní, aby se dostali k penězům a moci. Jde o autobiografii, ale klidně by to mohla být detektivka či špionážní thriller. A to autor není spisovatel.
Určitě doporučuji k přečtení. Ani chvilku se nebudete nudit.

24.11.2020 5 z 5

Vášeň Vášeň Louise Bagshawe (p)

Čtivý, oddechový příběh. V dnešní nelehké době je dobrým rozptýlením.

14.11.2020 4 z 5

Čtvrtá oběť Čtvrtá oběť Peter May

Víc než detektivní příběh mě zaujal popis historie Číny a popis života v Číně - obchody, zvyky apod,

04.11.2020 3 z 5

Sál smrti Sál smrti Peter May

Dost drastické.

17.10.2020 4 z 5

Pudlenka aneb Měl jsem psa a kočku Pudlenka aneb Měl jsem psa a kočku Karel Čapek

Moudrost, humor, láska ke zvířatům a znalost jejich vlastností - to vše nalezneme v této milé knížce. V dnešní těžké době je to příjemné rozptýlení.

17.10.2020 5 z 5

Příběh o lásce a tmě Příběh o lásce a tmě Amos Oz (p)

opravdu - Rozsáhlá vzpomínková próza - Moc se omlouvám, nedočetla jsem. Asi na to není vhodná doba. Snad se ke knize někdy vrátím. Hvězdičky nedávám, ale ani netvrdím že jde o odpad.

17.10.2020

Eugenie: Příběh české hoteliérky Eugenie: Příběh české hoteliérky Jana Poncarová

Autorka s trochou romantiky zpracovala skutečné události týkající se historické postavy Eugenie i osudu plzeňského hotelu po bombardování za 2. světové války.
V Plzni v hotelu stále visí portrét této ženy. Osud si s Eugenií zahrával, byla statečná, nebo vše nechala osudu?
cituji " Mám všechno. Všechno, co jsem nikdy nechtěla. A nemám nic z toho, po čem jsem toužila"

27.09.2020 5 z 5

To nejlepší z nás To nejlepší z nás Nicholas Sparks

Oddechovka při které si odpočinete. Romantika na každé stránce. Nejlepší čtení k vodě.

21.09.2020 2 z 5

Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Bez velkého přemýšlení hodnotím 5*.

19.09.2020 5 z 5

Ginny Napořád Ginny Napořád Benjamin Ludwig

O autistických dětech už bylo napsáno hodně knih. Většinou to byly poznatky psychologů, lékařů, kteří vidí chování z pohledu nezúčastněného pozorovatele. nebo z odborného pohledu lékaře. Diagnóza autistů je složitá. Jak má s tímto postižením člověk zvládnout žít v normálním světě? Tato knížka nás vtáhne rovnou do myšlení, do mozku postižené dívky. Celý děj vypráví Ginny . Ví co smí dělat, kdy má odpovídat, má své seznamy, které musí dodržovat když jsou položeny dvě otázky a neví na kterou odpovědět raději mlčí. Ze stránek románu vystupuje jako dívka z masa a krve, chvíli s ní cítíte, chvílemi ztrácíte trpělivost - obdivujete trpělivost pěstounů a omlouváte jejich neporozumnění.
Silný čtenářský zážitek,

15.09.2020 5 z 5

Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Příběh začínající po válce, kdy si všichni mysleli, že už bude líp. Opak byl pravdou. Velice silný příběh odvážné ženy.
Doporučuji přečíst. pak si budeme víc vážit doby ve které žijeme nyní.

12.09.2020 5 z 5

V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

Dojemný, smutný příběh. Těžko se píše jakýkoliv komentář. Doporučuji přečíst.

23.08.2020 5 z 5

Černé světlo Černé světlo Peter May

Ze série Akta Enzo zatím to nejlepší co jsem četla. . Víc hvězdiček na rozdávání nemám. Přečetla jsem za dva dny -/ nevařila, neuklízela jen četla/

20.08.2020 5 z 5