asam komentáře u knih
5 hvězdiček je málo. Nádherný příběh, který ve čtenáři dokáže vyvolat vlnu emocí, od lítosti po radost. Vezme je to za srdce.
Doporučuji.
Moc pěkně a věrně zpracované osudy lidí. Všechny si zamilujete a sdílíte s nimi jejich denní problémy a všechny útrapy, které jim život způsobil. Autorka velice citlivě a přitom pravdivě líčí život na polsko -českém území se všemi klady i zápory.
Doporučuji. A těším se na další pokračování.
Bez příkras popisuje nejen historii, ale i dnešní pohled na Rusko.
Hrdinství legionářů by mělo být více ceněno.
Pár stránek, přečteno za odpoledne, ale musíte na to myslet i dlouho po přečtení. Já hlavně špatně usínala.
Kniha plná romantiky, ale naleznete zde tajemství, napětí a dokonce i prvky detektivky.
Oddychové čtení, pěkně se čte. Doporučuji.
Kniha o vztazích mezi lidmi, o vzájemné toleranci - to že se děj odehrává většinou na ledě není podstatné. Moc pěkné, místy smutné čtení.
Autor mě zatím vždy pobavil. I tato knížka je velmi vtipná. Leckde poznávám sebe i své přátele - s humorem.
Tak toto bylo o mnoho lepší /oproti I. dílu této série Krev na sněhu/.
Napínavé, dobře prokreslené postavy - opět Nesbø jak ho známe.
Doporučuji.
Něco nového v autorově díle, ale trochu moc překombinované. Chvílemi jsem nevěděla kdo je kdo a o co vlastně kráčí. Přesto jsem vydržela až do konce.
Nenechám se odradit, autorovi věřím a zkusím II díl této série.
O autorovi jsem četla samou chválu - tak jsem to zkusila. Není to nic světového, ale číst se to dá.
Docela mě z toho běhal mráz po zádech. Co by, kdyby ....bylo tak blízko.
Historický román z doby II. světové války. Trochu jiný pohled. Sousedé udávají sousedy, nikdo si není ničím jistý, nikdo není v bezpečí. Přesto se najdou opravdoví hrdinové, kteří chtějí pomoct. Příběh, na který jen tak nezapomenete. Zpracováno tak opravdově, že ani nepochybujete, zda se to mohlo stát či ne.
Nádherně zpracovaný román, Dojemný příběh. Hon na kulaky, vysídlování obyvatelstva. Budování kolchozů v drsné přírodě. Boj o přežití si těžko v dnešní době dokážeme představit.
Rozhodně doporučuji a těším se na další autorčina díla.
cituji z knihy a na 100% souhlasím.
" Horečka nad ránem je dojemná, veselá, bláznivá, groteskní a neuvěřitelná love story, která se skutečně stala!
Nesnadná výchova dětí, rozvrácené vztahy v rodině, problémy s přáteli, ale především přetvářka a lži - to se řeší v celém příběhu. I když mi to dalo docela dost přemáhání dočíst do konce - zvědavost, jak to vše dopadne byla silnější - vydržte.
bestseller ? - no nevím. To je věc názoru.
Běžkyně je zdařilým pokračováním zaběhnuté ságy. Opět Margaret a Lim pracují na plné obrátky ve vyšetřování vražd sportovců před blížící se olympiádou. Aby toho nebylo málo, řeší oba setkání rodičů, kteří se těžko srovnávají s blížící se svatbu.
Jestliže mě do cca 50. stránky kniha nezaujme, odkládám ji nedočtenou. To je právě ten okamžik. Bohužel.