astroweb komentáře u knih
Další z řady Morlandů, přečetl jsem na základě shlédnutí skvělého filmu o Cromwellovi.
Velmi velmi zajímavé, svým způsobem nadčasové, tudíž i současné o povaze lidí, historických událostí a vlivu na lidské osudy a povahu.
Skvělý současný román, trochu fantaskní, přitom v podstatě napínavý až do konce.
Tak jsem dočetl poslední díl trilogie Vpád Mongolů. Všechny se líbily stejně, asi přece jenom nejvíc prostřední - Bátů.
Nebylo to špatné, trochu mě mrzí, že byla špatně inzerovaná série, takže tohle je druhý, nikoli první díl a v podstatě jde především o osudy Johanna Keplera.
Musím napsat, že Šikmé oba kostely se mi četly lépe. Toto je spíše dokumentární rekonstrukce tragické události.
Parádní historický český román od, pro mě doposud neznámého autora, určitě si přečtu další a další.
Tenhle autor mě ještě nikdy nezklamal, ač jsem přečetl všechny jeho přeložené u nás knihy, jsou zajímavé nejen pro samotné příběhy, ale nádhernou atmosféru Islandu.
Musím napsat, že oproti prvnímu dílu je druhý podstatně slabší, méně zajímavě čitelný.
Trochu jiný Minier, víc současný se vším všudy, za mě posunul laťku ještě výš, než jindy, skvělé !
Náhodou to nebylo vůbec špatné, čtivý a zajímavý historický román, jaký mám rád. Určitě si přečtu i další díly.
V současné situaci nepříliš pohodové čtení. Musím ale stejně napsat, že historické romány autorovy se mi líbí více.
Maigret je stále týž, standard, ale jednou za čas je dobré si připomenout pořádnou psychologickou kriminálku napsanou skvělým čtivým jazykem.
Po nějaké době jsem sáhnul k osvědčenému autorovi a rád sděluji, že je to jeden z jeho nejlepších příběhů.
Autor, který nemůže zklamat. Standardně napínavé, úsporný jazyk a zajímavá zápletka.
Nelehké, těžké čtení, především obsahem k zamyšlení. Skutečná literatura. Historie přesahující danou dobu. Hrůzy nacizmu.
Parádní historický román z antiky. Jednu hvězdičku jsem odebral je finální líčení bitev, já vím, že tam patří, ale mně osobně se více vždy v historickým románech líbí líčení osobních osudu hlavních hrdinů.
První půlka docela složitá na soustředění, několik rovin historie a vícero postav, které se různě prolínají, nedosti na tom, v půlce jsem pojal podezření, že jsem knihu již kdysi četl, v závěru podezření nabylo jistoty. To se mi ještě nestalo, přitom jsem přesvědčený, že právě díky Databázi by se mi to nemělo stát. Některé autorčiny knihy jsou lepší.
Super čtení, napínavé, místo hodně drsné, ale velmi inteligentní a poutavý literární jazyk.