Bastien581 komentáře u knih
Jak už tady někdo psal, autor nemá velkou slovní zásobu, což bylo místy lehce únavné. Příběh je přínosný hlavně pro mladší generace. Starší, kteří už tohle viděli, četli a zažili jinde, to mohou brát jako soubor klišé.
Tohle byl tak úchvatný čtenářský zážitek. Důkaz, že neexistuje ženská a mužská literatura. Důkaz, že literatura dokáže pohltit každého, pokud je dobře napsaná. Předávali jsme si knihu v rodině mezi s sebou a všichni jsme se po jejím přečtení shodli, že patří mezi ty nejlepší knihy, které jsme letos četli. Kniha je to ovšem stará a někde jsme četli, že by měli být i další díly. Nezbývá tedy nic jiného, než se poohlédnout po originále.
Různí lidé, různé osudy a mistrně napsaný text, který jsem hltala od začátku do konce. Kdyby se mě někdo zeptal, který text o židech, jejich pohnutkách a utrpení bych doporučila, tak tento. Není ani trochu bulvární, autor se slovy nevyhýbá popisu toho, jak ty věci byly, jak se děly. Nevymýšlí opisy jednotlivých výrazů, které by vedli ke zjemnění či bagatelizaci. Jde na dřeň. A proto je tak kniha tak dobrá a já ji všem doporučuju.
Dojemné a silné v každém řádku. O pravdivém velkém člověku, který pochopil, co je život a co je důležité. Nejdojemnější kniha, jakou znám.
Není to literatura, je to překlopený blog do tištěné podoby. Jako blog to funguje, jako kniha nikoliv. Literární hodnotu to nemá. Jako výpověď je to ale pro mnohé jistě téma.
Velmi hravě napsané, ač jde o složité a smutné téma. Kniha mě bavila.
Je to jiné než ostatní knihy. Je to dobré, obratně napsané, se zajímavými postavami. Sice je složitější se do nich vcítit, protože jsou ni vzdálené dobou i zájmy, ale bavilo mě to moc. Cokoliv, ci je trochu jiné, vítám s láskou.
Nádherná kniha, až impresionistická, nevysvětluje nic a říká toho hodně. Po dočtení zbývá bušící srdce a mnoho silných dojmů. Doporučuju.
Je to brak po všech stránkách, ale zábavný, takže nestrhávám nic.
Každý jinotaj mi asi nedošel, je jich tam mnoho, ale ty, které mi neunikly, stály za to. Skvělý styl, překlad i postavy. Celý příběh vede k zamyšlení a stále ve mně rezonuje.
Maličko utrpení. Postavy se chovaly toporně a divně se rozhodovaly.
Slabší kousek. Očekávání byla jiná. Chyběl vtip, příběh se tak divně proplétal, až se úplně zašmodrchal.
Pohodové letní čtení, nic obsáhlého ani hlubokého. Je to však velmi dobře napsané.
Opravdu skvělé a čtivé povídky, které autorka vypilovala k dokonalosti. Některé pohladí, jiné jsou smutné, ale nenudí žádná z nich. Takto mají povídkové soubory vypadat.
Fantasticky napsané a podané. V textu ale bylo mnoho chyb pramenících z překladu a redakčních úprav. Škoda.
Zábavné, není to nic objevného, děj není překvapivý, postavy jsou lehce dementní, ale bavilo mě to. Knížka na odpoledne.
Vztahovky, ty ja zboznuju. A tato je dobre napsana, skvele vystaveny probeh, gradace i vybrouseny styl.
Tajuplné a napínavé, v knize se nakonec vůbec nic nestane, ale to nevadí. Napětí se drží až do konce.
Hlavní hrdina je spíš antihrdina a rozhodně se nejedná o klasickou love story. Je to o zvláštních lidech, dělajících zvláštní věci, místy k zamyšlení, o lese s přírodě.