Blazule Blazule komentáře u knih

Vrány Vrány Petra Dvořáková

(SPOILER) Za mě neskutečně depresivní kniha. Chce se vám řvát,proč mají rodiče s Bárou problém a její sestra Katka vám leze na nervy tím,jak je pro ně naopak dokonalá. Zmítaly se mnou pocity nespravedlnosti a chvilku jsem upírala naději k otci,ale pak jsem se začala bát,jestli Báru pohlavně nezneužívá. Tato linie naštěstí byla jen naznačená a dále nebyla rozvedená,nicméně konec promluvil za vše. Přečteno za jedno dopoledne a dost negativně rezonuje.

17.02.2024 4 z 5

Porodní báby z Osvětimi Porodní báby z Osvětimi Anna Stuart

Opravdu strhující příběh porodní báby a její “dcerytento mě na začátku vtáhl a do konce nepustil

17.02.2024 5 z 5

To jsme, prosím, nebrali To jsme, prosím, nebrali Stanislav Rudolf

Lehké čtení, příběh Pavly z druhého ročníku zemědělské školy a peripetie života spojené s tímto životním obdobím - první láska, střední škola, vztahy v rodině

04.02.2024 4 z 5

Smrt krásných srnců Smrt krásných srnců Ota Pavel

Krásný lehce trpký a zároveň místy veselý příběh jedné rodiny židů a jejich snahy přežít válku a období po válce. Za mě úplná klasika.

22.10.2023 3 z 5

Jak přežít svého muže Jak přežít svého muže Jana Bernášková

Příběh herečky Lucky a jejich kámošek mě takřka pohltil, možná proto, že řeším podobné problémy a láska, vztahy a společně soužití je tak trochu věda i pro mne. V mnohých situacích jsem se našla. Zasmála se, zamyslela se i si zasmutnila. Hned jsem zakoupila pokračování.

31.07.2023 5 z 5

Kořist Kořist Darcy Coates

Absolutně ne můj žánr, nicméně jako audiokniha namluvená Janou Strykovou mě chytila do děje a už nepustila. Skvělénapínavé

26.06.2023 4 z 5

Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Kniha se mnou neskutečně rezonovala, myšlenka paralelních vesmírů a co by bylo, kdybych se rozhodla jinak a závěr, že jen ten můj život je ten správný a mám ho žít. Výborné čtení, nutí mě dále přemýšlet a hodnotit.

04.06.2023 5 z 5

Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

No pane jo!!! Přečetla jsem na jeden zátah, až je mi to trochu líto. Nejdřív mi to nedocházelo, jakou roli hrál les a proč byly vztahy v rodině takové a konec? Neskutečné překvapení. Budu věřit, že odteď bude hlavní hrdince už jen dobře, i když se musí vyrovnat s následky svého rozhodnutí. A teď zase čekat na další knihu od paní Mornštajnové.

15.04.2023 5 z 5

Nikdo není sám Nikdo není sám Petra Soukupová

Co k tomu dodat? Pro mě jednak exkurz do hlavy puberťáků, jak pohlíží na rodiče a zároveň příběh ženy/matky, která řeší svou rodinu na úkor sebe, až nakonec řekne DOST.

14.04.2023 4 z 5

Návrat nežádoucí Návrat nežádoucí Lenka Potůčková

Příběh jedné ženy na pozadí války, konce války a doby komunismu. Kniha mě moc bavila. Prvotina, ale napsaná na 1 s *. Za ideální konec jsem ráda. Jediné co mě napadá, kdo byl pan Werner?

14.04.2023 5 z 5

Zahrada Zahrada Petra Dvořáková

Vlastně jsem čekala spíš nějaký happyend, něco jako zamilovali se, vzali se a žili spolu až do smrti, odhalené tajemství mě doslova šokovalo, v nejmenším jsem to nečekala a musím říct, že jsem ráda, že autorka nitro hlavního hrdiny sice popisovala, ale nijak víc nepitvala a za to jsem jí byla vděčná. Nakonec mi hlavního hrdiny bylo vlastně líto a odpor k němu se postupně vytratil. Kniha se četla tak nějak sama, plynule.

09.02.2023 4 z 5

Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Poslouchala jsem jako audioknihu, čtenou paní Postlerovou. Silný příběh jedné ženy, který v konečné fázi zapůsobil vlastně pozitivně, aneb když člověk překoná všechny překážky, musí být jednou dobře. Takto kniha na mě zapůsobila.

20.01.2023 5 z 5

Aristokratka ve varu Aristokratka ve varu Evžen Boček

Opět výborné, opět pobavilo.

09.01.2023 5 z 5

Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Štěpán Javůrek

O příbězích jedné vesnice v pohraničí, o tom jak zlo plodí zase jen zlo, a že láska překoná i veškeré předsudky, ačkoliv nakonec není úplně naplněná. Skvělé čtení.

02.01.2023 5 z 5

Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Těžké téma, ale přečteno za pár dní jedním dechem. Také bych čekala nějaký závěr, ideálně v pozitivním duchu.

02.01.2023 5 z 5

Životice: Obraz (po)zapomenuté tragédie Životice: Obraz (po)zapomenuté tragédie Karin Lednická

Téma jako takové mne zajímalo,o Životicích jsem nikdy neslyšela a taky jsem si chtěla přiložit čekání na Šikmý kostel 3. Kniha se četla vcelku dobře,nicméně různá písma a přoložení na mne působila chaoticky a spíš mne rušila.

18.04.2022 4 z 5

Baletky Baletky Miřenka Čechová

Za mne velmi zajímavý exkurz do života baletek…fascinující,překvapující…klidně bych četla dál…

18.04.2022 5 z 5

Manželovo tajemství Manželovo tajemství Liane Moriarty

Poslechla jsem si audioknihu a upřímně bylo to pro mě složité poslouchání, knihu samotnou bych asi nedočetla a odložila. Prostě mě to celé nějak nezaujalo.

18.04.2022 2 z 5

15 roků lásky 15 roků lásky Patrik Hartl

Na knihu se názory různí,nicméně já situaci s hlavním hrdinou prožívala,jelikož jsem single matka a často mám úplně stejné myšlenky. Za mne i překvapivý konec,nicméně asi pozitivní. Já jsem přečetla opět jedním dechem,jako všechny knihy od Hartla.

17.02.2022 5 z 5

Léto s kovbojem Léto s kovbojem Jaromíra Kolárová

Na začátku jsem si myslela, že se snad ani nezačtu, ale nakonec mě strašně bavilo, že kniha plyne absolutně stejně jako film.

10.12.2021 5 z 5