Česneksmedem komentáře u knih
Velice čtivě vyprávěný příběh, který se odehrává v 9. století, takže vypadá skoro jako z jiné planety. Kniha má spád a hlavní hrdinové si vás rychle získají. Určitě přečtu další díly. Knihu doporučuji.
Kniha je to sice nová, ale jednu známou pravdu už víme dávno. A sice, že: Aranka umí "hula hop"!
Jinak Oldřich, Ota, Diviš a samozřejmě pan Vondruška jsou opět ve skvělé formě. Přece jenom ale najdete minimálně dvě výrazné odlišnosti.
SPOILER!
Jako "sexuální predátor" zde nevystupuje Ota, ale hádejte kdo? A ten konec je také takový méně obvyklý. Knihu vřele doporučuji!
To teda byla paráda! Hodně jsem se nasmál, teda až na ten konec, který byl poněkud vážnější. A ta scéna u paní Nádvorníkový, když promlouvala k Johance, že přijeli hasiči – prostě nářez.
No pánčata, velice dobrý to bylo! Takový přímočarý, čtivý, český, prostě moc fajn. Hodně toho našeho švejkovskýho humoru a bez hektolitrů krve. Parádní finkovka.
Nic moc. Kecám! Anglickýýý! No to víš že jo. Trhni si.
Znova jsem se parádně bavil. Mít takovou představivost je pro nás velice dobré, ale nevím, jestli to není poněkud těžší v životě samotného pana spisovatele. Každopádně, pokud je zde ještě někdo, kdo tuto knihu nečetl a zároveň je schopen se povznést nad kromobyčejným světem, čtěte a kochejte se!
Nějak nesdílím nadšení předchozích komentářů. Řekl bych, že jde o knihu, která je taková "mizivá". Za pár dnů už si na ni ani nevzpomenu, neřkuli ji někdy číst znova.
Tak jsem se dozvěděl, že pokud chcete napsat něco pořádného, nesmí tam být slovo pikosekunda. Podívejte se do svých komentářů, ale vím zcela jistě, že tím pádem píšete pouze parádní komentáře.
Ke knize. Opět jsem se královsky bavil a fakt to bylo ještě o malinko lepší, než první díl (což už ani nešlo). Ty hektolitry krve vlastně ani nevadily, neboť z těch, co tuto nádheru čtou se na nějaký čas prostě stanou upíři, takže jde vlastně jen o dobrou tekutinu k požití (až na teplou kuřecí krev fujtajbl!). Mockrát jsem se řehnil nahlas například u proměny kolibříka na pterodaktyla. Jak je psáno v knize, jsou myšlenky, které se nikam nikdy nesmí napsat. Jsem prostě nepoučitelný: Da: Éto zatrolenyje levičáci, vědoucně řekl Smetánek (Voloďa). Je to prostě Boží!!!
Hned na úvod se musím přiznat, že bych dal pět hvězd už jen za Taťánu Míkovou. Skutečnost je ale mnohem zářivější. Ta kniha je prostě perfektní!!! A rozhodně nejde jen o ty super akční scény, humor a schopnosti upírů. Najdou se zde i mnohé životní pravdy: Když emancipovaným třicítkám začne ujíždět poslední bílý rytíř, není to lehké.
Knihu snad ani není třeba doporučovat, neboť 93% hovoří za vše.
Parádně jsem se bavil. Hodně přímé řeči, což nahrává ději i spádu. Zapamatujete si 12 pravidel, jak poznat sebevražedného atentátníka či atentátnici, a ti hloubavější si třeba najdou, jak vypadá nůž Benchmade 3300, který použil Jack (u nás stojí zhruba 16 000 Kč). Podařilo se mu i jedno hormonální uvolnění, takže vše OK (až na tu drobnou ranku). Zlých jeho zásluhou notně ubylo. Směle do dalších průserů!
Neřekl bych, že tato kniha patří mezi jeho top, ale pořád je to velmi dobré a čtivé. Všimnul jsem si také toho, že u některých spisovatelů mi podrobné popisy někdy připadají jako zbytečná vata, ale u Childa bych to spíše označil za plus. To, že konečně trochu dostal na budku je také v poho.
Naprosto souhlasím s mottem Jacka Reachera: „Doufej v nejlepší, připravuj se na nejhorší.“
Vlastně ani nevím, proč jsem si vybral ke čtení zrovna tuto knihu. Možná to bylo proto, že k ní dosud nebyl sepsán žádný komentář. „No, slučílos!“
SPOILER!
Nepíši to jen tak náhodou. Právě pasáže z Ruska (SSSR) jsou v knize nejlepší. A taky ty o „doktorovi od pasu dolů“ nebo (samozřejmě) Spejbl a Hurvínek. A jako třešnička na dortu Pavel Zedníček a Naďa Konvalinková s vypípanou odpovědí.
Škoda, že JB odešel tak brzy.
Je to na tomto místě 1966. hodnocení této knihy. Pokud bych to převedl na letopočet, tak to jsem byl už docela velký kluk. Asi ve věku jednoho z hlavních hrdinů knihy (možná ještě trochu starší). Jsem opravdu moc rád, že se tato kniha čte, neboť ji považuji za jednu z nejlepších top 5 knih, které jsem kdy četl. Je to síla, mazec, bomba (v tom nejlepším smyslu slova)!!!!!
Velice dobré počtení. Kniha trochu připomínala „Pod kopulí“ od SK.
Pasáže, ve kterých vystupoval Charlie Parker byly zpočátku humorné. Nechci vás o ně připravit, takže si je jistě užijete při četbě. A dobré na knize je i to, že se někteří z nás trochu poučí, a to například o sektě familistů, Hansenově nemoci, zkapalněném fenolu (co voní jako nemocnice) nebo o tvoru zvaném kambion. Knihu doporučuji.
V mnohém souhlasím s woodwardem. Nejsem si jenom jistý tím, že je toto absolutní jednička celé Wolfovské ságy. Je to však velice příjemné počtení obohacené výtečným jídlem a starými nápoji. Jako příznivce staré detektivní školy knihu doporučuji.
Kdo by neznal a nečetl jeho knihu Povídání o pejskovi a kočičce? A tato kniha Ledacos s ní má ledacos společného. Je to taková nesourodá směska všeho možného, díky čemuž se snad při čtení může někdo cítit poněkud inkomodován.
Ještě jeden citát: Tuhle přinesl jeden list přenáramný výron demagogie nejrozčilenějšího druhu, kde je řečeno, že nic v republice nestojí za nic. Vzpomínáte na proslov o blbé náladě?
Pokud si občas rádi přečtete něco mimo hlavní proud, tak tuto knihu rád doporučuji.
S komentářem mám poněkud problém. Ta kniha se skutečně nepovedla, ale rozhodně ne díky MH. Nechápu to opakování. To si to před tiskem nikdo nepřečetl? Šlo snad o slíbený počet stran? Je to škoda, ale jsem nakonec rád, že jsem si ji přečetl, neboť jsem si připomněl mnohé a zároveň se i pár nových věcí dozvěděl.
Spoiler!
Například o jeho vycházkové hůlce, jeho jediném psovi (historka u Werichů je parádní), o plzeňském pivu, kolážích... Ty čtyři hvězdy jsou právě za toto.
Moje první kniha od MG a hned velice podařená. Bylo to srozumitelné, čtivé, inteligentní, uvěřitelné. Také se mi líbí, že hlavní hrdina není superman a má své lidské problémy. Knihu doporučuji.
Hned na začátku se dozvíte: „Tato kniha vznikla bez vynaložení jakýchkoliv finančních prostředků.“ Řekl bych, že někdo to snad zaplatit musel.
SPOILER
Romská spisovatelka Irena Eliášová nám přináší příběh Lili (vlastním jménem Hana Říhová), která je jedináček, přírodní zrzka, má byt v němž bydlí sama, je skromná, stydlivá a zásadová nekuřačka. Její spolupracovnice v erotické práci jsou Eva, Jana nebo Jarmila. Pasák a majitel hotelu (v Liberci) se jmenuje Pepa. Za celý den si od ní bere tisícovku. Pak přijde nenadálý zvrat, po kterém dostane Lili AIDS. Z mého pohledu by možná bylo přiléhavější pojmenovat tuto „knihu“ Apríl.
Jednu hvězdu dávám za to, že jsem se musel těm absurditám občas zasmát.
Je to psycho. Nejprve jsem si myslel, že to snad odložím, ale nakonec z toho byla geniální pakárna. Je to tak šílené, že je to uvěřitelné.
Pokud máte rádi knihy Cormaca McCarthyho, tak se vám tato bude zřejmě také líbit.
Úchylné, úchylné, šílené.
Přečteno na jeden zátah. Jak jsme si již zvykli, je to velice příjemná a čtivá pohádka pro dospělé. Pokud se smíříte s tím, že hlavní hrdina Jack Reacher je něco mezi Old Shatterhandem a agentem 007 (i s tím zabíjením), tak je to hodně stránek parádní zábavy. Jen ti záporáci jsou poněkud naivní, neboť jich na Jacka například nastoupí pět, a to beze zbraně. Výsledek je v tom případě zcela jasný. Toto dílko bylo navíc okořeněno genealogií, což mám rád. Doporučuji!