chrudas

Neviditelné kořeny - dobře vybraný název pro skvělý příběh. Tento knižní počin se dle mého velmi povedl. Uchvátila mě historie Baťovců, rozesmutnila temná doba komunistického režimu, životní příběh Anežky a Tomáše mi připomněl jak je důležité mít v životě spřízněnou duši a kolem sebe rodinu. Pavlova časová linka se také dobře četla, šťastný konec byl třešnička na dortu. Tento příběh určitě stojí za přečtení.

Velmi vydařený příběh o bolesti, smutku, ale i o silné vůli, přesvědčení v lepší zítřky. Tiché roky působí jako jedna velká rodinná tragédie, ale na druhou stranu postava Bohdanky nám ukazuje sílu a odhodlání. Pěkný příběh

Je potřeba více knih kde musíme čelit naší černé minulosti. Styl příběhu se mi líbil a četlo se dobře i přes plné stránky těch nejhorších zločinů, které byli v naší krásné zemi páchány za bývalého režimu. Paní autorka odvedla dobrou práci.

Přála bych si více takových knih. S tímto období naší historie setkáváme často v různých knihách, ale tahle kniha je pro mne nejzajímavější, velmi dobře napsaná. A svým způsobem vzdává hold všem zúčastněným, kteří bojovali za naší vlast a lepší budoucnost. A ano myslím, že by si tato kniha zasloužila být mezi povinnou četbou.

Krásný příběh, který se četl jedním dechem. Krásný, ano, Anuška přes velmi těžkou část života to neměla vůbec jednoduché, ale dokázala najít sílu vůle vše překonat a stále měla víru v lepší zítřky. Což se jí povedlo. A jak sama Anuška několikrát zmínila, potkala spousta hodných lidí. Po válečná léta byla těžká doba, kterou si neumíme vůbec představit. Jsem ráda za příběhy, která nám tu dobu připomínají.

Skvělý příběh. Zajímavý námět, krásné prostředí, celou dobu je udržované napětí a člověk se i dozví nové věci z dob minulých.

Hezký příběh o štěstí i smutku na cestě životem, četlo se dobře. První polovina příběhu mně bavila více.

Smekám před paní autorkou, úžasný příběh. Přečteno jedním dechem bez ohledu na počet stran. Přála bych si více takových knih, sympatické postavy, spousty zajímavých informací z dob minulých, těžkosti i radostí a to vše v krásném příběhu.

Zajímavý příběh, který se četl velmi dobře. Živa i Ludmila jsou velice přesvědčivé postavy, a jejich příběh zaujme. Více takových knih, kde se prolíná dobrý příběh s naší historii.

Příběh plný zajímavostí z historie, četlo se dobře. I když je to knížka plná životních težkostí a rodinných tragédií, zaujme.

Krásný příběh, smekám před paní autorkou. Velmi čtivé, více takových knih o naší krásné zemi.

Zajímavý příběh, nečekala jsem, že mě tento příběh tak zaujme. Četlo se dobře jen mi trošku chyběl epilog, ale zase na druhou stranu se můžou čtenářovi myšlenky ubírat jakýmkoliv směrem. Petr je zajímavá postava a i další postavy zaujmou. Ráda si přečtu od paní autorky další knihy.

Volání kukačky mě mile překvapilo, četlo se dobře. Detektivní linka dobře promyšlená. Cormoran a Robin vytváří sympatickou a sehranou dvojku. Určitě si přečtu další díl.

Jednou za čas je potřeba si přečíst knihu, která je "psycho". Opět jsem se zasmála a odpočinula si. Partička z Kostky mi bude chybět.

Knihu Jana Eyrová mám ve své knihovně hodně dlouho a i dlouho jsem jí přehlížela. Po přečtení této úžasné knihy nechápu proč. Nejvíce se mi líbila první třetina knihy, ale ani zbylé dvě třetiny knihy nemeškaly za tou první. Dle mého je to úžasný příběh, který ať čtěte v jakékoliv době vám něco přinese, rozesmutní i pohladí na duši.

Tak tomuhle já říkám dobrý čtení. Na prvních stránkách, jsem si říkala do čeho jsem se to zase dala, takové zloby. Jenže pak se to najednou přehouplo a nemohla jsem přestat číst. Tento příběh se opravdu povedl a už se míč těším v červenci na pokračování.

Drak spí byla třešnička na dortu této skvělé série, jen velká škoda, že není více dílů. Paní Klevisová je skvělá spisovatelka detektivních příběhů.

Tragický příběh, který si zaslouží zájem všech. Pravda je, že Šikmý kostel se mi četl lépe, ale jsem moc ráda i za tuto knihu. Pro mne spousta nových poznatků z naší historie.

Celá série Sudetského domu je velmi čtivá. Mám ráda autorův styl vyprávění. Sudetský dům III se četl dobře, jen mi přišel trošku uchvátaný (mohl mít klidně více stran), i když to není zrovna lehce stravitelné téma. V uranových dolech bohužel skončilo mnoho nevinných lidí, kteří na to doplatili životem. Politiku padesátých let asi nikdy nepochopím, ale patří do naší historie. Škoda jen, že spousta z nás na to zapomíná. Co se týče tvorby Štěpána Javůrka u mě na prvním místě zůstávají Chaloupky a těm, kteří tuto knihu ještě nečetli, vřele doporučuji.

Nádherný příběh o lásce ke knihám, síly, odvahy a odhodlání pomáhat. Poslední knihkupectví je pro mne velké překvapení (po knize jsem sáhla díky obálce). To mu říkám čtení, které pohladí duši i když se odehrává v temné době druhé světové války. Grace a pan Evans vás provedou úchvatný příběh o lásce ke knihám a odhodláním to nevzdat.
"Protože ve světě, jako je ten jejich, s lidmi, kteří mají silného ducha a v srdci lásku, a s tolika inspirujícími příběhy o síle a vítězství, vždycky bude naděje."