ClaireW ClaireW komentáře u knih

Farma zvířat Farma zvířat George Orwell (p)

Skvělá knížka, která si vždycky sedne na aktuální situaci.

23.05.2022 4 z 5

Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Na knize je kouzelné to, že je jedno kdy knihu čtete, protože jí pokaždé vnímáte trochu jinak

23.05.2022 4 z 5

Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

Tak to byla jízda. Druhá půlka knihy mi málem nechala spadnout bradu. Spousta zvratů, nestihla jsem se ani nudit. Kniha je opravdu velmi čtivá.

13.07.2024 5 z 5

Mizející dívky Mizející dívky Lisa Regan

Pomalejší začátek ale nakonec se to rozjelo a rychle to odcípalo. Vyšetřovatelka je rázná ženská, která se nenechá odbýt, to se mi líbilo. Po přečtení prvního dílu budu v sérii určitě pokračovat.

07.07.2024 4 z 5

Dívka beze jména Dívka beze jména Lisa Regan

Další případ Josie Quinnové a zase super čtení. Líbí se mi jak jsou knížky v sérii psané, čtou se rychle. Knížka mě držela v napětí celou dobu i když tam teda byla hromada postav. Určitě šáhnu po další.

15.08.2024 4 z 5

Dceřina kletba Dceřina kletba Tereza Bartošová

Česká detektivka, žádnej krvák. Zas tak mě to nebavilo i když hodnocení jsou tady vysoká. Musím ale uznat, že pachatele jsem nečekala.

26.06.2024 3 z 5

451 stupňů Fahrenheita 451 stupňů Fahrenheita Ray Bradbury (p)

Kvalitní scifi, jen mi chvilku trvalo se začíst. Kniha nabídne zvraty, zajímavé momenty a určitě jí můžu doporučit.

18.08.2022 4 z 5

Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

Prvně jsem viděla seriál, potom jsem hrála hru a jako poslední jsem otevřela knihu. Seriál se podle mě až tak moc neliší, takže mi to vzalo asi trochu požitek z té knihy, protože jsem věděla jak to nejspíš dopadne. I tak je to poutavé čtení a jsem zvědavá na další díly.

28.02.2022 4 z 5

Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Velmi napínavá knížka, kdy jsou v každé kapitole nové zvraty. Do konce jsem byla napjatá, kdo to nakonec udělal. Navíc je knížka docela krátká, takže se dá přečíst jedním dechem.

30.10.2024 4 z 5

Anděl smrti Anděl smrti Robert Bryndza

Další případ Eriky, ze začátku se tam míchala politika tak jsem se trochu bála, jakým směrem knížka půjde ale bylo to jen ze startu. Vrah nechával indicie ale zároveň se snažil, aby se na něj nepřišlo. Děj plynu rychle a knížka byla čtivá. Doufám, že brzo příjde pokračování.

19.08.2024 4 z 5

Šach a mat Šach a mat Ali Hazelwood

Knížka s krásnou ořízkou. Milý příběh Mallory a Nolana z prostředí šachů. Šachy jsem hrála tak jednou v životě a vůbec tomu nerozumím ale i tak se to četlo hezky.

19.06.2024 4 z 5

Ženy z Bohnic Ženy z Bohnic Edna Nová

Knihu jsem přečetla jedním dechem. Sama jsem byla hospitalizovaná, né přímo v Bohnicích, a některé ženy jsou evidentně všude. Vtipně popsané postavy. Plusový bod dávám za ilustrace.

13.05.2024 4 z 5

Číslo 20 Číslo 20 Sam Holland

Lepší než Kopírák.
Vydržela jsem napjatá až do konce, pořád nějaký zvrat. Když už to vypadalo, že vše vyřešeno, tak zase se něco semlelo. Jen ten konec, chci vědět jak to s ním dopadlo.

27.07.2024 4 z 5

Neodpovídej Neodpovídej Lucie Bechynková

Čekala jsem od holky z opravdových zločinů něco víc propracovanejšího, co se vražd týče. Tohle byla prostě jen detektivka a vrah, ten se celou knížku neukázal a přišlo se na něj až když ho našla policie. Nedalo se to uhodnout. Dvě dějové linky, no já nevím.

23.07.2024 3 z 5

Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

Knížka o kanibalismu. Nejsem žádná citlivka ale hlavně v první půlce knihy jsem občas měla nepříjemný vnitřní pocit, takové znechucení. Jinak se knížka čte rychle. Skoro bych řekla oddechovka na víkend.

23.06.2024 3 z 5

Osvětimská ukolébavka Osvětimská ukolébavka Mario Escobar

Opět velmi silný příběh, Helen Hannemannová díky lásce ke svým dětem i přesto, že je němka skončí v koncentračním táboře. I když má jisté výsady jako oblíbenkyně Mengeleho, nakonec stejně dá přednost rodině a rozhodne tak o osudu sebe i svých dětí.

16.05.2024 5 z 5

Byl jsem Mengeleho asistentem Byl jsem Mengeleho asistentem Miklós Nyiszli

Velmi silný příběh, stojí za přečtení

08.02.2022 5 z 5

Všechny cesty vedou do Santiaga Všechny cesty vedou do Santiaga Ladislav Zibura

Moc milé čtení, samotnou mě to nakoplo k tomu, že až si vyřeším aspoň z části zdraví tak vyrazím. Jen jsem se občas ztrácela, takže před tím než bych vyrazila, musela bych pravděpodobně přečíst znovu aspoň začátek, abych teda věděla kde začít.

19.10.2024 4 z 5

Láska po španělsku Láska po španělsku Elena Armas

Děj je od začátku velmi předvídatelný. Dlouho mi trvalo se do knihy začíst ale jakmile se jelo do Španělska, tak jsem nemohla knihu odložit. Původně jsem chtěla dát mnohem nižší hodnocení ale nakonec super oddechovka. Jen já bych knihu vcucla tak do 150 stránek max. :D

13.10.2024 4 z 5

Za zamčenými dveřmi Za zamčenými dveřmi Freida McFadden

Kniha byla dobrá a napínavá, jen jsem měla celou dobu pocit, že jsem něco podobného četla. Vraha jsem neodhalila, můj tip byl úplně někdo jiný.

24.08.2024 3 z 5