danka13 komentáře u knih
Po hlavních hrdinech se mi určitě bude stýskat. Třeba se najde někdo, kdo napíše o hrdinech další knihu. Už nyní se těším.
Ani třetí díl mě nezklamal, mohu jen opět doporučit.
Super čtení, už se těším na další díl. Lisbeth je super, asi se trilogie měla jmenovat úplně jinak :-)
Po prvních stránkách jsem myslela, že knihu odložím, že na to nemám nervy. Nakonec jsem se přemluvila a knihu jsem dočetla, nestává se mi totiž, že bych knihu nedočetla. Určitě je to námět k zamyšlení, i když mi to v dnešní době připadá příliš neskutečné, ale stát se to může. Je to zajímavá kniha a určitě doporučuji její přečtení, zajímavý může být i film, který šel do kin v loňském roce.
Normálně detektivky nečtu, manžel mi tři knihy tohoto autora koupil k narozeninám. Byla jsem z toho trochu zmatená. Ale dárek je dárek, tak jsem se pustila do Sněhuláka, na obalu bylo pořadové číslo 7. Venku je téměř čtyřicet ve stínu, nic jiného se stejně dělat nedá. Dnes jsem dočetla, už se těším na další.
Byla to moje první kniha tohoto autora a vlastně ani nevím, jestli si přečtu další. Asi ano, ale ještě chvíli budu trávit konec této. Hlavně, že alespoň někdo zůstal na živu.
Knihu doporučuji, přečetla jsem jedním dechem, je neskutečné, co se ještě v této době ve světě děje.
Tak trochu pohádka s dobrým koncem, to mám ráda, jen se tomu moc nedá věřit.
Zajímavý námět, asi bych si knihu nekoupila, ale dostala jsem ji jako dárek. Byla jsem mile překvapená. Je to první díl série, jsem zvědavá na pokračování.
Knihu jsem dočetla, ale žádné velké nadšení jsem z ní neměla. Mlčící fontány, Sůl moře a V šedých tónech se mi líbily mnohem více. Ruta je pro mě milým překvapením, ještě mám v knihovně její poslední Musím tě zradit.
Ani nevím, proč jsem si tuto knihu koupila, ale někdy je dobré dozvědět se více o našich dějinách. A to se povedlo, v žádné učebnici dějepisu nic takového není, není tam ani nic o tom, jak se v pětačtyřicátem chovali naši osvoboditelé. Že Hitler chtěl jen čistou rasu, to víme, jsem ráda, že Adrian (poloviční cikán) všechno přežil, i když to neměl lehké. Kniha je opravdu jen pro silnější povahy a docela se divím, že se do tohoto tématu pustil švédský autor.
Kniha se mi moc líbila, včera jsem ji dočetla, stále ještě na ni myslím, je to kus našich dějin. Do Častolovic na zámek určitě zajedu.
Tak nevím, asi jsem čekala trochu něco jiného, ale kniha určitě stojí za přečtení a ten konec mě opravdu dostal, líbila se mi postava Josefa, jen Žofie ho nepochopila.
Asi jsem čekala něco jiného, ale to je můj problém. Nejprve jsem myslela, že knihu ani nedočtu, ale zvědavost, jak to všechno dopadne byla větší, nakonec jsem ji přelouskala. To, o čem kniha je, jsme se z žádných dějepisů nedozvěděli, takže jsem ráda, že jsem zase trochu chytřejší :-)
Určitě 5 hvězdiček, byla jsem tam, knihu jsem si užila a do Egypta se určitě vypravím ještě jednou.
Moc hezký příběh, určitě by se mi líbilo, kdyby měl pokračování. Určitě stojí za přečtení.
Hezká, čtivá kniha, navíc z prostředí, kde jsem byla. Kladný hrdina a hlavně šťastný konec.
Knihu jsem dostala na vánoce, sama bych si ji asi nekoupila, ale je taková ze života, určitě stojí za přečtení.
No, další paráda. Kniha musela dát spisovatelce obrovskou práci, klaním se před ní. Zvládla jsem ji za pár dnů a večerů, nedala se odložit. Pocházím také ze smíšeného manželství, Mitsuko to určitě neměla lehké a vůbec na přelomu 19. a 20.století.
Mám koupeno jen šest dílů, pustila jsem se tedy do druhého, asi je lépe si od středověku udělat trochu pauzu. Chvíli mi trvalo než jsem se začetla, ale pak už to šlo dobře. Ve škole mě dějepis moc nebavil, škoda, že jsme už tenkrát neměli takové knihy, bylo by to lepší než učebnice.