Disease Disease komentáře u knih

Tak nahá, tak mrtvá Tak nahá, tak mrtvá Ed McBain

Hodně solidně napsaná detektivka, takže ani nevadí, že děj je poněkud přitažený za vlasy.

29.08.2022 4 z 5

Green Arrow: Rok jedna Green Arrow: Rok jedna Andy Diggle

No, kdyby mě nezastihl déšť v knihovně, určitě bych to číst nezkoušel. Nakonec se mi líbila netradiční kresba a i příběh vcelku nenudil. Holt originy jsou vetšinou nejlepší.

29.08.2022 3 z 5

Šílená ze Sacré-Coeur Šílená ze Sacré-Coeur Alejandro Jodorowsky

Nejnormálnější kousek od Joda i Moebia. Místy je to hodně sranda, hlavně druhý díl je obzvlášť vypečený.

29.08.2022 4 z 5

Batman: Zatracení Batman: Zatracení Brian Azzarello

Uznávám, že většina hodnocení je za kresbu. Ale i ten příběh je v pohodě a na rozdíl od jiných Batmanů jsem se nenudil.

29.08.2022 5 z 5

Varování zmizelých Varování zmizelých Milan Sobotík

Překvapivě dobré, námět poměrně originální, jen zpracování trochu kostrbaté.

Sykes Sykes Pierre Dubois

Výborný scénář i kresba, něco končí, něco začíná.

15.08.2022 5 z 5

Až do posledního Až do posledního Jérôme Félix

Hodně civilní westernové drama. Nakladateltví Vybíral nám nabízí opravdovou špičku evropského komixu.

15.08.2022 5 z 5

Noir: Detektivky v komiksu Noir: Detektivky v komiksu * antologie

Některé komixy neměly sice hlavu ani patu, ale pár jich stálo za to. Holt antologie...

15.08.2022 3 z 5

Bludiště 2 Bludiště 2 Charles Burns

Je to tak trochu pokračování, aby se pokračovalo. Předpokládám, že bude ještě minimálně jeden díl s nějakým rozuzlením.

Temná půle Temná půle Stephen King

Z knihy příliš čouhá, že je placená od slova...

15.08.2022 3 z 5

Převrácený svět Převrácený svět Christopher M. Priest (p)

Kvalitní mix vědecké a lehce dystopické scifi, které sice k dokonalosti něco chybí, ale i tak je to silně nadprůměrná záležitost.

Klece Klece Dave McKean

Jak je zmíněno někde relativně na začátku "jen namyšlený blábol". Kdyby McKean alespoň vykrádal mýty, jako to dělá jeho (skoro)parťák Gaiman, mohlo to být i trochu zábavné. Navíc tentokrát ani kresba nezaujala.

01.08.2022 2 z 5

Plavec ve tmě Plavec ve tmě Tomasz Jedrowski

Zkrocená hora v socialistickém Polsku :-) Hodně dobře napsáno, jen mi (hlavne ze začátku) vadila ta prvo-druhá osoba vypravěče.

26.07.2022 4 z 5

Nesmrtelný bard Nesmrtelný bard Isaac Asimov

Jak už je zvykem u Polarisu, pánové Kocián se Svobodou vybrali opět creme da la creme.

11.07.2022 5 z 5

10 minut 38 vteřin 10 minut 38 vteřin Elif Shafak

Dalo trochu práce pročíst se cca prvními dvěmi minutami, ale pak až do konce hodně zajímavá ilustrace poměrů v zemi, která by taky ráda byla součástí Evropy.

11.07.2022 4 z 5

Pondělí začíná v sobotu Pondělí začíná v sobotu Arkadij Strugackij

Chvíli je to zábavné, nicméně časem se ta absurdita přejí. Holt bratři Strugačtí nejsou Bulgakov.

07.07.2022 3 z 5

Serotonin Serotonin Michel Houellebecq

Tentokrát mě Houellebecq se svým bilančním románem hodně minul.

22.06.2022 2 z 5

Vinnetou 3 Vinnetou 3 Karl May

Slabší než předchozí díly. Opakované označování Old Shatterhanda greenhornem a trochu moc patetická Vinnetouova smrt. Nicméně ty 4* to i tak zaslouží.

22.06.2022 4 z 5

Vinnetou 2 Vinnetou 2 Karl May

O něco lepší než první díl, zejména Old Death.

22.06.2022 4 z 5

Nejsem tu moc často? Nejsem tu moc často? Henry Rollins

Bavily mě spíš články pro časopisy, rozhovor s JLL je parádní. Zato deníkové a "niterné" zápisky vyvolávají otázku, jestli je Rollins jen "divnej pavouk" nebo spíš "tak trochu kokot".

15.06.2022 4 z 5