Disease Disease komentáře u knih

Primární důvěra - úhel pohledu Primární důvěra - úhel pohledu Martin Goffa

Potvrzení smysluplnosti rozdelení na dva díly: První díl hodně psychologický, tohle byla jedna velká jízda. A finále bylo opravdu GRAND!

01.02.2023 5 z 5

Primární důvěra - prst na spoušti Primární důvěra - prst na spoušti Martin Goffa

Tentokrat spíš psychologický příběh z policejního prostředí podobně jako v Živém mrtvém. Přestože je to vlastně první díl ze dvou, povedlo se uzavřít tak, že "rozdělení" dává smysl.

30.01.2023 5 z 5

Vánoční zpověď Vánoční zpověď Martin Goffa

Výborný vhled do problematiky a super popis vývoje vztahu psycholog-klient. Vzhledem k tomu, že každý je svého štěstí strůjcem, jsem sice s antihrdinou Adamem nijak zvlášť nesoucítil, i když Fair Money byli ještě horší. Každopádně jako sociologická studie, která se výborně čte, to zafungovalo na plný počet.

24.01.2023 5 z 5

Mlsoun. Kniha druhá Mlsoun. Kniha druhá Jeff Lemire

Lepší než první díl, který byl opravdu jen takovým uvedením do situace.

23.01.2023 4 z 5

Bouncer Bouncer Alejandro Jodorowsky

Poměrně standardní komiskový western, kde se sice občas mihne Jodorowskyho rukopis, ale většinou nic výjimečného. Místy to hodně sklouzává do Červené knihovny (v retrovyprávěních mi skoro vždycky naskočil Cimrmanův Němý Bobeš "To bylo tak..." :-)) a třetí příběh mi přišel už témeř jako parodie. Přečíst se to dá a je to i celkem zábavné, ale žádná pecka.

16.01.2023 3 z 5

Muž, který spadl na Zemi Muž, který spadl na Zemi Walter Tevis

Jedna z knih, kdy filmová adaptace je rozhodně lepší. Tevis je výborný spisovatel, ale u mě od něj vede jednoznačně Zpěv drozda.

09.01.2023 4 z 5

Sekta Sekta Martin Goffa

Založit sektu je určitě výnosnější, než založit politickou stranu, i když v dnešní době "politických sekt" to trochu splývá. Tohle se opravdu povedlo, kromě vhledu do problematiky je to zatím nejnapínavější kniha od Goffy, co jsem četl.

02.01.2023 5 z 5

Sníh Sníh Ed McBain

Fajn díl, kde se toho hodně stane na pozadí. Případ je také zajímavý.

02.01.2023 4 z 5

Batman Mikea Mignoly Batman Mikea Mignoly Mike Mignola

Tradiční Mignola, akorát Hellboy tu vypadá jako Batman :-)

02.01.2023 3 z 5

Za trochu krve Za trochu krve Jason Aaron

Příběh Zmrdimíra z prvního dílu. Názor na něj mi to nezměnilo.

21.12.2022 3 z 5

Takový to byl muž Takový to byl muž Jason Aaron

Asi jsem moc namlsaný ze Skalpů, potažmo z Mužů hněvu, ale z tohohle nikterak nadšený nejsem. Příběh je sice drsný, ale to je tak všechno, navíc mě lehce iritovala kresba.

21.12.2022 3 z 5

The Punisher: War Zone The Punisher: War Zone Charles Dixon

Jako doplnění vzdělání fajn, jen už jsem holt zvyklý na ennisovskou potažmo aaronovskou kvalitu.

19.12.2022 3 z 5

Jeremiah: Puška ve vodě Jeremiah: Puška ve vodě Hermann Huppen

Start údajně kultovní série. No možná kdyby to vydavatel nepotopit poněkud dyslektickým překladem, mohlo to být v dalších knihách lepší.

19.12.2022 2 z 5

Dítě v mlze Dítě v mlze Martin Goffa

Můj druhý román od Goffy. Je fajn, že není potřeba to číst postupně, zas tak moc vykreslená hlavní postava není. Případ zajímavý a opět velmi dobře napsaný.

19.12.2022 4 z 5

Zatmívačka Zatmívačka Ed Brubaker

Po stránce scénáře i kresby dokonalé, jen emocionálně mě to nezasáhlo tak jako třeba Criminal.

12.12.2022 4 z 5

Valmez Forever Valmez Forever Zdena Koláček

Koncepce od dětství do dospělosti se mi líbila, jen mi tu chyběly delší "literárnější" kousky jako v Tenkrát na Východě. Nicméně ty příběhy jsou děsně autentické a při čtení se mi vybavilo spoustu alotrií z mládí :-)

09.12.2022 4 z 5

Třikrát lord Petr Třikrát lord Petr Dorothy L. Sayers

Ne tak dobré jako povídky z "Milovníka starých tisků", ale pořád hodně nadstandardní záležitost. Sayersová nejen že umí výborně psát, ale má skvělý smysl pro humor.

06.12.2022 4 z 5

Živý mrtvý a další policejní povídky Živý mrtvý a další policejní povídky Martin Goffa

Ani ne tak krimi jako spíš povídky z policejního prostředí. Goffa je jako povídkář hodně dobrý a základ v realitě tomu dává další přidanou hodnotu.

05.12.2022 5 z 5

Paper Girls 1 Paper Girls 1 Brian K. Vaughan

Asi nejlepší rozjezd série, který jsem četl. Netradiční kresba tomu dává parádní šmrnc a scénář je jedna velká jízda.

05.12.2022 5 z 5

Jeho slovo je zákon Jeho slovo je zákon Ed McBain

Slabší kousek, hlavně tou relativní atypičností v rámci 87. revíru. Působilo to na mě spíš jako by to původně mělo být od Evana Huntera a nakonec se rozhodl, že to připlácne k Carrelovi a spol.

28.11.2022 3 z 5