Eicherik Eicherik komentáře u knih

Poslední poutník Poslední poutník Gard Sveen

Kniha mě velmi zaujala. Líbily se mi obě časové roviny, kterými se děj ubíral. Příběh je velice věrohodný a napínavý. Jediné drobné negativum vidím v konci, ten bych uvítal trochu jiný.

28.11.2018 5 z 5

Strach Strach Jozef Karika

Thriller s lehkým dotekem To od Kinga. Na obhajobu Kariky bych uvedl, že ani Stoker nevymyslel upíra. Ale nebojte se, nejedná se o slovenskou variaci na To.
Velmi oceňuji mrazivou ingredienci tohoto příběhu. A hodnocení? Zpočátku jsem byl nadšený, potom jsem lehce ochladl, ale závěr hovoří pro pět pentagramů.
Strach si mezi Doporučuji nepřidám, ale po dalších knihách od Kariky se určitě poohlédnu.

24.11.2018 5 z 5

Kamenná opice Kamenná opice Jeffery Deaver

Začátek čtvrtého dílu se mi zdál o něco slabší, než předcházející části této série, ale ke konci se tento rozdíl téměř vyrovnal. Kamenná opice nás nechává nahlédnout na zlomek zákoutí čínské duše.

23.11.2018 5 z 5

Pečovatel Pečovatel Mo Hayder

Mo Hayder se s tím nepáře. Thriller, jak má být.

17.11.2018 5 z 5

Box 21 Box 21 Anders Roslund

Příběh je to dobrý, ale strhávám jednu hvězdu za slovosled, který mi moc neseděl, a za osobu Ewerta Grense, jež je většinu času taková nevýrazná. Ewert Grens je nejspíš první postavou hlavního vyšetřovatele, která mi byla nesympatická. Určitě se ale pustím i do dalších dílů.

11.11.2018 4 z 5

Trest a smrt Trest a smrt Mats Olsson

Přiznám se, že jsem čekal pikantnější příběh. Začátek byl na můj vkus moc zdlouhavý a celkově mi připadá, že je v knize spousta hluchých míst. Přesto jsem rád, že jsem si tento thriller přečetl, jen ještě nevím, jestli se pustím do dalšího dílu.

09.11.2018 4 z 5

Slepé oko Slepé oko Stuart MacBride

A je konec. Drsná detektivní série okořeněná svérázným humorem prozatím nemá české pokračování. I tentokráte jsem spokojen a řadím se mezi fanoušky detektiva inspektora Steelové. A na závěr jedno varování. Běda každému, kdo by chtěl vyjebat s Aberdeenem.

03.11.2018 5 z 5

Krvavá lázeň Krvavá lázeň Stuart MacBride

Každý díl téhle série mi připadá lepší a lepší. Opět se shledáme s grampianskou policií. Mimo jiné s hlavní postavou Loganem, dále s Inschem, což je někdy tlusťoch, co se cpe dětskými sladkostmi a jindy naopak rozzuřený stopadesátikilový rotvajler, také s vulgární Steelovou a nebo, speciálně v tomto díle, s kameramanem Alecem. Krvavá lázeň je příběh plný mrtvol a chvílemi i šílenství. Na druhou stranu je i lidský a drsně černohumorný.

28.10.2018 5 z 5

Pýthiiny rady Pýthiiny rady Erik Axl Sund

Výborné završení celé trilogie, která pojednává o odvrácené straně našeho světa.

26.10.2018 5 z 5

Hladový oheň Hladový oheň Erik Axl Sund

Psychologický krimi thriller. První díl se mi líbil o několik odstínů více. Nejvíce na obou dílech oceňuji téměř až popularizující psychologické prvky. Nezbývá, než se pustit do závěrečné části celé trilogie.

21.10.2018 5 z 5

Vraní dívka Vraní dívka Erik Axl Sund

Vynikající psychologický krimi thriller. Některé scény byli hodně drsné a smutné, ale jejich popis nepřekračuje únosnou mez. Velmi dobrá je i psychologická rovina románu. Konec dílu není koncem příběhu a je tedy nezbytné sáhnout po pokračování.

20.10.2018 5 z 5

Prázdné křeslo Prázdné křeslo Jeffery Deaver

Naprostá spokojenost. Třetí případ nás zavedl na americký venkov. Nejvíc mě dostalo putování divokou přírodou a spousta zajímavých hmyzích vsuvek. On vůbec ten hmyzí háv, do kterého je celý příběh zahalen je velmi přitažlivý. Prázdné křeslo hodnotím zatím jako vrchol už tak hodně povedené série. Na závěr ještě pochválím velmi pěkný obal vydání z roku 2013 a 2016.

14.10.2018 5 z 5

Mokrá ryba Mokrá ryba Volker Kutscher

Mokrá ryba znamená v hantýrce místních vyšetřovatelů nedořešený případ. Kniha má hodně pomalý rozjezd a možná by jí neuškodil o něco menší počet stran. Přesto je detektivka z meziválečného Berlína zajímavá. Konec příběhu je částečně nesbøvský.

07.10.2018 4 z 5

Beze stopy Beze stopy Jane Casey

Vynikající psychologický thriller. Vydání z roku 2012 má i velmi pěknou a lákavou obálku.

30.09.2018 5 z 5

Ptáčník Ptáčník Mo Hayder

Krimi thriller, jak má být. Parádní úvodní díl série.

28.09.2018 5 z 5

Pražský tanec smrti Pražský tanec smrti Olga Von Barényiová

Tento román je velmi kontroverzní a napsat k němu komentář je hodně složité. Myslím, že nejlépe knihu vystihuje poslední věta v doslovu Marty Škubalové: "Podobné příběhy nám však mohou i přes své protičeské vyznění pomoci ukázat, že naše dějiny nejsou černobílé."

23.09.2018 5 z 5

Abchazský med Abchazský med Eva Kačírková

Kniha obsahuje tři detektivní povídky přibližně stejné kvality, ale přeci jen jsou mi dva první, které se odehrávají v tuzemsku bližší.

16.09.2018 4 z 5

Polednice Polednice Jiří Březina

Velmi povedená česká detektivka odehrávající se na horkem rozpáleném sídlišti. Děj je z části předvídatelný a celkem uvěřitelný. Doporučuji celou tuto dvoudílnou sérii.

15.09.2018 5 z 5

Minuta smrti Minuta smrti Jaroslav Andrejs

Vražda se může stát na jakémkoliv místě a v jakémkoliv prostředí. Tentokrát vyšetřovatelé řeší mord v místě severočeských povrchových dolů mezi pololegálními sběrači uhlí. Tuto krimi bych doporučil zejména detektivním gurmánům. Kniha obsahuje i u mě tolik oblíbený situační plánek.

09.09.2018 4 z 5

Denár v dívčí dlani Denár v dívčí dlani Václav Erben

Krásná detektivka z prostředí archeologického naleziště, v které se opět setkáme se sympatickým doktorem Soudkem. Jeden z nejlepších dílů celé série.

08.09.2018 5 z 5