evask komentáře u knih
Nemohla jsem se začíst. Po měsíci jsem zkusila zvovu, nejde to, odkládám.
Četla jsem Rytíře z Vřesova a říkala jsem si, zas taková bomba to není. Ale jen jsem dočetla, už se mně zachtělo druhého dílu.
Těšila jsem se na českou detektivku, ale nějak mě neuchvátila. Je napsána odlehčeným, rádoby humorným stylem, ty bonmoty mně moc nesedí, často působí nepřirozeně. A ani samotný příběh není žádná bomba. Za mě tak tři a půl hvězdičky.
Napínavý triler. Ale připadá mně, že v prvních dvou částech pozornost čtenáře strhává autor hlavně líčením důmyslných způsobů sadistického mučení, které používá vrah. Na tom je založena čtivost knihy, žádný “přesah” nevidím. Naštěstí je tu ještě třetí část, hledá se dosud živá oběť.
I když občas trochu vleklé, stejně dám pět hvězdiček. Ten příběh nešťastné Tess prostě člověka nutí k zamyšlení.
Poměrně obsáhlá kniha. Zajímavý náhled do života šlechty na začátku minulého století a ještě zajímavější názor české šlechty na legionáře.
Hodnotí osmiletá holčička:
Ze začátku je to hezké. A na konci je to divné. Ale spíš je to hezké.
Hodnotí osmiletá holčička: “ Je to moc hezká pohádka. Ale jenom je divné to, že tam je létající výtah. “
Chtěla dát čtyři a půl *.
Váhám mezi *** a ****, vzhledem k celkovému hodnocení tři * asi stačí. Stránek hodně, ale přitom dost chaotické, občas zdlouhavé, prostě čekala jsem pecku a pak jsem byla ráda, když jsem se dobrala do konce.
Dala bych 3 až 4*. Asi jsem čekala podle nadšených komentářů víc. Trochu jsem i přeskakovala řádky. Nejnapínavější byla poslední část. Každopádně to ale vzbudilo můj zájem o tuhle oblast.
Asi jsem čekala něco jiného. Do téhle knížky se nedá v pravém slova smyslu začíst, tvoří ji krátké dokumenty, vzpomínání žen, některé jen na půl stránky, delší třeba na dvě stránky. Kruté a hrůzné, to se dá čekat. Co mně ale došlo až teď: jak to měly ty ženy těžké, když chtěly po válce znovu začít normálně žít.
Moje první kniha od této autorky. Nejdřív jsem byla nadšená, fakt napínavý, mrazivý triler. Druhá polovina už byla trochu slabší. Výborný nápad, dobře rozjeté, a pak jakoby autorka nevěděla, jak z toho ven. Knížka má momentálně 93%, to mně připadá až příliš.
Hezké čtení o talentované, houževnaté a statečné ženě. Hodně na mě zapůsobilo, jak se náš stát po válce zachoval k těm nemnoha židům, kteří dokázali přežít a vrátili se domů. Německy mluvící židy čekal odsun do Německa. O útrapách v koncentrácích se toho napsalo spousta. Jak jsme se zachovali my, to se moc neprobírá.
Zvláštní styl, trochu zdlouhavé, ale člověk se leccos nového a zajímavého dozví.
Na základě pochvalných ohlasů jsem si knížku půjčila v knihovně. Nedařilo se mně se do ní začíst, tak jsem přečetla jinou a k téhle jsem se po týdnu vrátila. Ale fakt mně to nejde. Vrátím do knihovny, udělá radost dalším čtenářům, ale já její výborné ohodnocení nechápu.
Dost brzo jsem přišla na to, že příběh začal v předchozí knize a toto je pokračování. Ale zase tolik to nevadilo. Děj má spád, i diky krátkým kapitolám. Místy docela drsné.