GyttaOggová GyttaOggová komentáře u knih

Sexy mlékař Sexy mlékař Alice Clayton

Knížku jsem přečetla v rámci čtenářské výzvy, protože obálka je fakt strašná a bohužel celkem vypovídá i o obsahu. Protivná užvaněná blondýna typu Anna Nicol Smith touží po sexy farmáři, který se vyjadřuje podobně jako Tarzan před návratem do společnosti. Neustále spolu dovádějí než zjistí, že se vlastně milují! Jak rafinovaný a propracovaný příběh... Jednu hvězdičku dávám za probuzení chuti na sýr (bohužel ne na sex), díky čemuž jsem konečně dorazila přezrálý camembert ležící v ledničce.

21.03.2020 1 z 5

Bratři Lví srdce Bratři Lví srdce Astrid Lindgren

Jedna z mých nejoblíbenějších dětských knih, která mě přivedla k zájmu o fantasy. Jako dítěti mi příliš smutná nepřišla, smrt bratrů mi tehdy přišla pouze jako začátek dobrodružství. Dneska je to pro mě z pohledu rodiče jedna z nejsmutnějších ale pořád jedna z nejpěknějších dětských knížek.

19.02.2018 5 z 5

Helimadoe Helimadoe Jaroslav Havlíček

Krásná poeticky psaná kniha o první lásce a mladické naivitě. Příběh plyne pomalu, ale čtenáře pohltí a unese až ke konci. Těším se, až si přečtu další Havlíčkovu knihu.

22.11.2018 5 z 5

Marta v roce vetřelce Marta v roce vetřelce Petra Soukupová

Petra Soukupová mě opět nezklamala. Ze začátku mi knížka připomínala můj první semestr na vysoké (večírky, hospody, flákání, nuda ve škole, dohánění všeho na poslední chvíli, naštěstí bez nechtěného těhotenství), ve druhé půlce už jsem nechápala, jak může být hlavní hrdinka tak nezodpovědná, ale přesto jsem s ní soucítila.

06.11.2018 5 z 5

Elon Musk Elon Musk Ashlee Vance

Ačkoliv běžně nejevím zájem o nové technologie, kniha o Elonovi Muskovi ve mně vzbudila chuť sledovat vývoj kosmonautiky a znovu se projet Teslou (jednou už jsem tu čest měla a je to vskutku futuristický zážitek). Zároveň doufám, že se i já dožiju prvního letu na Mars. Budu Elonovi fandit, aby se mu to povedlo.

07.02.2019 5 z 5

K moři K moři Petra Soukupová

Knihy Petry Soukupové prostě můžu. Jednoduchý styl, žádné zbytečné řeči kolem a přesto dovede skvělě vylíčit emoce hlavních postav. Příběh je navíc velmi realistický, happy end je vždy pouze dočasný a staré křivdy nejsou nikdy úplně vyhlazeny, jako ve skutečném životě.

26.10.2018 5 z 5

Vzpomínka na Zemi Vzpomínka na Zemi Liou Cch'-sin

Jedno z nejlepších a nejpropracovanějších sci-fi jaké jsem kdy četla. Nechybí ani trocha romantiky a poezie.

10.05.2019 5 z 5

Hotel New Hampshire Hotel New Hampshire John Irving

Knihy od Johna Irvinga jsou mojí srdcovou záležitostí. Jeho příběhy plynou pomalu, ale jsou krásné, dojemné, smutné, absurdní i vtipné. A Hotel New Hampshire není výjimka.

10.04.2019 5 z 5

Zmizet Zmizet Petra Soukupová

Výborná knížka, příběhy ze života takové, jaké se opravdu dějí. Určitě si od ní přečtu i něco jiného.

22.07.2018 5 z 5

Mlčení Mlčení Šúsaku Endó

Moc jsem nevěřila, že kniha mě jako ateistu opravdu zaujme, ale možná právě díky nezaujatému pohledu mě popis střetu dvou náboženství a kultur hodně bavil. Kniha obsahuje spoustu zajímavých teologických a psychologických úvah, které dovedou zaujmout každého člověka bez rozdílu vyznání či nevyznání a zároveň nabízí dobrý příběh.

15.06.2018 5 z 5

Pianista Pianista Władysław Szpilman

Smutný, silný příběh. Bohužel i pravdivý.

28.03.2019 5 z 5

Komturova smrt Komturova smrt Haruki Murakami

Pokud jste Murakamiho nadšenci, tak vřele doporučuji. Pokud se s tímto autorem teprve seznamujete, doporučuji začít s kratším dílem. Murakamiho je třeba dávkovat pomalu, ale vždy to stojí zato.

15.01.2019 5 z 5

O Vánocích se dívám do nebe O Vánocích se dívám do nebe * antologie

Dojemné příběhy o tom, že ne každý zažívá šťastné a veselé.

20.11.2018 5 z 5

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Čtivá kniha se správnou dávkou napětí. Struktura děje je sice úplně stejná jako při jiných detektivkách (jako by to všichni autoři psali podle jedné šablony), ale i tak doporučuji.

04.11.2018 4 z 5

Čtyři poutníci Čtyři poutníci Jakub Trpiš

Málokdy se stává, že bych knihu nedočetla, ale mám za sebou 200 stran, ze kterých vůbec nechápu, o co v knize jde. Mám pocit, jako bych se snažila přelouskat nějakou nezáživnou učebnici. Kniha postrádá příběh i napětí, postavy se chovají hloupě a nelze se s nimi nijak ztotožnit. Literární styl je dost nevyrovnaný, nepochopitelným způsobem se tu střídá spisovná řeč s nespisovnou. V textu se objevují výrazy, které vůbec nezapadají do smyšleného fantasy světa. V autorově hlavě se možná odehrává něco zajímavého, bohužel se to ale nepodařilo přenést na papír.

25.10.2018

Malé ženy Malé ženy Louisa May Alcott

Je to v podstatě naivní blbost, ale roztomilá blbost. Zavzpomínala jsem si na dětská léta, když jsem hltala Annu ze Zeleného domu. Ty mladé naivky, pilně se snažící o to, aby byly co nejšlechetnější, mi dokonce trochu přirostly k srdci.

12.03.2020 3 z 5

Malé ženy (skrátené vydanie) Malé ženy (skrátené vydanie) Louisa May Alcott

12.03.2020

Nyxia Nyxia Scott Reintgen

Nejedná se o nic zvlášť originálního ani geniálního, ale jako oddychovka pro ukrácení volných chvil poslouží tato kniha dobře

02.07.2019 3 z 5

Smrt v oblacích Smrt v oblacích Agatha Christie

Ať přemýšlím, jak přemýšlím, Agatha mě stejně vždycky nakonec překvapí.

23.01.2019 5 z 5

Jantarové oči Jantarové oči Vilma Kadlečková

Ze začátku jsem se v tom trochu ztrácela, ale postupně jsem se do četby ponořila a těším se na další díl.

19.11.2018 4 z 5