iveta3689 komentáře u knih
Moc pěkné. Některé detaily byly zbytečně naivní, ale tento žánr to asi snese. Kniha je emotivní, velmi čtivá napínavá.
Dobře napsaná detektivka. Neokoukané prostředí, uvěřitelní hrdinové i jejich osobní příběhy. V příběhu je zapojeno hodně postav, občas jsem se trochu ztrácela, ale nepovažuji to za mínus. Vyšetřování je tak akorát podrobné, aby se rozvinul spletitý děj, ale ne zase otravné přemírou detailů. Třešničkou na dortu bylo grafické zpracování knihy.
Paráda. Sice vidím autorovu sílu v "tlustých" románech, ale tyto povídky byly velmi dobré. Svižné, skvělé náměty i zpracování. Po hyperkorektním Ústavu jsem měla trochu strach, aby se autor nesvezl na současné vlně některých knih, ale je to starý dobrý King.
Opět výborně napsané. Tak, že mrazí z toho, jak je to reálné. Atmosféra je dusivá, chybí jakákoliv naděje v jednotlivých příbězích. Přesto se kniha čte sama.
Napínavé, výborně napsané. Některé dialogy bych trochu proškrtala, ale rozhodné není kniha ani chvíli nudná. Naštěstí čtu sérii napřeskáčku, takže konec této knihy mi nevadil.
Strhující. Děj knihy je vlastně hrozně krátký a šel by popsat několika větami. Ale autorka dokázala tak vtáhnout do děje, vypráví z několika pohledů, je to jako být tam na místě. Děsivé, napínavé, je tam smutek i naděje. Neuvěřitelný román.
Tato knížka pro mě byla příjemným překvapením. Moc hezky popsané prostředí, autorka si opravdu dala záležet na detailech. Příběh je napínavý, plynulý, zvraty přichází v pravou dobu. Ty smutnější části nejsou nijak rozmazávané, ale tak akorát popsané.
Moc mě baví autorčin styl. Kniha se velmi dobře četla. Působila na mě trochu smutně, možná melancholicky. Bylo mi líto postav, které něco hledaly a nenacházely. Kniha mě bavila o chloupek méně než předchozí, ale rozhodně není špatná. Myslím, že kdybych byla ve věku nebo v situaci hlavních hrdinek, působila by na mě jinak. Rozhodně ji ale můžu doporučit.
Příběh se vyvíjí přesně tak, jak jsme v tomto žánru zvyklí. Zvrat přijde přesně v danou dobu, pak jsme uchlácholeni plynulým vyšetřováním, aby před koncem nastal jiný zvrat. Ona ta osnova asi nejde vymyslet nějak převratně jinak. Nebylo to ale špatné, autor má zajímavý styl, dobře se čte. Postavy jsou zajímavé.
Super popsané prostředí, ostatně jako vždy. Autorka pomalu rozehraje charaktery lidí, popíše detailně místa a atmosféru, je to, jako bychom tam byli také.
Dobrý příběh, napínavý do konce. Žádné přeplácené situace nebo nesplnitelné akce, žádní nesmrtelní superhrdinové. Autorka má příjemný styl, s chutí se pustím do další knihy.
Dobře napsané, čte se samo. Vše, co se odehrává v hlavě hlavního hrdiny je uvěřitelné. Postavy mě nebavily, ale proto, že byla tak dobře napsané. Byli to lidé, které opravdu potkat nechcete a pokud, tak je s chutí proplesknete. Autor je vykreslil skvěle.
Od knížky se nedá otrhnout. Poutavé vyprávění, šikovně kladené otázky. Pan Mareš je hodně otevřený a upřímný, hodně se dozvíme o zákulisí jeho práce.
Výborné čtení. Má to příjemný kingovský nádech, ale není to ani náhodou vykrádačka jinýh příběhů. Neokoukané prostředí, které mi je hodně blízké, byl hlavní důvod, proč jsem se do knihy pustila. Autorka má skvělý styl. Kniha je dlouhá, ale nevynechala bych jediné slovo, všechno do sebe pěkně zapadá.
(SPOILER) Kniha je prvoplánově nechutná, snad proto jsem se do ní nedokázala ponořit a vlastně mi tak nevadila. Myšlenka, kterou autorka rozvíjí, je zajímavá, skličující. Uvěřitelně popisuje, jak k situaci ve společnosti došlo, co se dál děje. Ale - autorčin styl je příšerný. Jako by to byla školní slohovka. K tomu musím přidat, že některé scény jsou napsané vyloženě jen na efekt (třeba ta se štěňaty). A největší nesmysl vidím ve vývoji hlavní postavy, který autorka na poslední straně popře a otočí. Knihu jsem dočetla jen proto, že mi bylo líto vyhodit peníze za něco nedočteného.
Dobře napsané. Uvěřitelné postavy, žádní superhrdinové. Vyšetřování je zde tak akorát.
Nebylo to špatné, ale nemělo to takovou šťávu jako v minulých dílech. Zápletka byla průhlednější než obvykle. Servaz stárne. To je fajn hlavně proto, že z něj už není nezranitelný superman jako v minulých dílech. Minier skvěle popsal dobu. Se všemi covidovými omezeními, rouškami, zákazem vycházení. Stejně tak i nepokoje v ulicích, kdy jsou Francouzi schopni demonstrovat kvůli čemukoliv a často se to zvrtne v dost nehezké situace. Atmosféra popsaná suprově, děj lehce nadprůměrný, čte se dobře. Hodnotím jako slabší 4*.
Ohromně zajímavá kniha. Je to vlastně jeden dlouhý rozhovor, takže se čte velmi dobře. A nemůžete se odtrhnout. Kniha je nabitá nejrůznějšími detaily z letectví a létání, o kterých jsem nevěděla nebo o nich nikdy nepřemýšlela.
Vtipné, krátké postřehy. Milá kniha. Jako audiokniha je namluvená přímo Markem Ebenem, což je skvělý bonus.