iveta3689

Složité, propletené, pomalu se rozmotávající. Ale všechno dává smysl a nedalo by se změnit ani jedno písmenko.

Četla jsem první příběh Simony a udělala jsem nevědomky dobře. Bylo to svižné, napínavé, nemohla jsem se odtrhnout. Bylo by to na 5/5*. Druhý příběh, Sabiny, mě tolik neoslovil. Styl autorky mi moc nesedl. Chvílemi jsem měla pocit, že bych se bez znalosti prvního příběhu moc nechytala. Ani chování postav mi nebylo blízké. Nebylo to ale špatné čtení, prostě jen ve srovnání s prvním příběhem to nebylo ono. Celkově mě bavil nápad, napsat knihu takto, určitě můžu doporučit.

Já jsem z knihy dost rozpačitá. Vizuálně jsou zajímavé sms mezi postavami. Sazba textu je ale prazvláštní, dost špatně se mi to četlo. Postavy byly černobílé, všechno bylo maximální (absolutně sexy ženy, dokonale vypracovaná těla, muži superhrdinové). Děj byl zamotaný, některé linky tam byly navíc a neměly nic společného se zbytkem. K tomu popisy sexuálních scén - proč? Zvláštní byla i předposlední kapitola dlouhá na půl knihy, kde se děje všechno možné bez nějakého oddělování. Dočetla jsem, ale bez velkého zájmu, 2,5/5*.

Souhlasím, že to není thriller, ale spíš duchařina. V každém případě je to dobré, napínavé a mrazivé.

Dobré. Zajímavý námět, neokoukaný. Pěkné zpracované, i když některé výrazy se mi do dané doby moc nehodily.

Evidentně nejsem cílová skupina takové knihy, protože s hodnocením půjdu proti všem. Romantické to asi bylo, vtipné nijak zvlášť. Hlavní hrdinové se chovali jako malé děti, dialogy byly minimálně zvláštní.

Kniha mi už od začátku připoměla jinou, takže jsem tušila, jakým směrem se bude příběh ubírat. To ale nesebralo na napětí, autorka ho napsala velmi dobře. Překvapil mě jeden z motivů hlavní hrdinky, to bylo příjemné zpestření.

Moc hezky napsané. Neokoukané prostředí, detailně popsané. Tak věrně, že některé situace byly zoufale ubíjející. Ale čte se dobře, je plná přátelství a naděje.

Krátká, celkem čtivá knížečka. Vadilo mi neustálé opakování pravidel. Na tak malém prostoru tomu bylo věnováno zbytečně moc místa.

Těšila jsem se na knihu, Chandler byl můj oblíbenec z Přátel. Byla jsem zvědavá na Mattův život. Tady se toho o životě a profesi moc nedozvíme, je to jen přehled léků, alkoholu a cigaret v konkrétních obdobích. Kniha je hodně otevřená, ale spíš je to terapeutický nástroj pro autora, než že bychom z toho něco jako čtenáři měli.

Zajímavý námět, uvěřitelný a dobře zpracovaný. Napínavé a bez zbytečné omáčky, dobré dialogy, popisy postav a prostředí tak akorát.

Krásné doplnění známého světa. Škoda, že si nic dalšího odtud nepřečteme.

Dokážu si představit, co se ostatním na této knize líbí. Já jsem asi naladěna na jinou vlnu. Přišlo mi to jako mišmaš bez spojitostí, nebavilo mě to. Jsem ráda, že jsem si ji přečetla, vracet se k ní nebudu. Slabší průměr 2,5/5*.

Nesdílím obecné nadšení z této knihy. Námět je zajímavý, ale zpracování je slabší. Jako by si autoři nevyjasnili, zda půjde o rozhovor nebo vyprávění. Je to mišmaš, který působí nejednotně. Vyprávění pana Štočka bych si představovala trochu stylisticky učesanější, tam bych si představovala zapojení autorky. V rozhovorech jsou její dotazy trochu naivní. Bohužel jsem knihu četla krátce po jiné se stejným námětem, která byla zpracovaná na výbornou. Možná proto jsem v hodnocení přísnější.

Výborně napsané, to autorka prostě umí. Detailně popsaná atmosféra, skličující, pochmurná. Hrůzy režimu jsou popsané přesně, ale ne aby působily prvoplánově.

Parádní čtení, styl jako vždy. Zápletka dost komplikovaná, ale i tak zajímavá. Konec fajnový, těším se na další vývoj u Joony i Sagy.

Milé čtení svou atmosférou. Téma je smutné, ale kniha taková není. Čiší z ní hlavně nostalgie.

Dobře napsané, děj je svižný a čtivý. Závěr je bohužel dost velká bramboračka, trochu to kazí celkový dojem. Ale bavila jsem se a můžu doporučit

Výborná. Děj skvěle plyne, nutí číst pořád dál. Vyšetřování je uvěřitelné, popsané tak akorát, aby to nenudilo a přitom detailní. 4,5/5*