JaAnička JaAnička komentáře u knih

Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

Asi chápu, proč to má takový hype. Je to čtivé, je to vtipné a relativně i uvěřitelné (myslím ta vysokoškolská část je asi poprvé zmáknutá tak, že v ní částečně poznávám naše školství - hrozní a zlí učitelé, konference, publikace článků, laboratoře, závist, neustálé otázky jestli na to má, jestli je schopná něčeho dosáhnout, zklamání z neúspěchu, otázky ženy ve vědě...).
Líbi se mi ty vtipné-trapné fake-date situace a celou dobu jsem čekala, že to všechno bude ta kamarádka vědět a na konci bude prozření, že si z ní vlastně dělala legraci. Líbí se mi postavy, všechny, líbí se mi zápletka.
Kniha má všechno, co romantická komedie 21. století má mít: příjemné prostředí, gay a feminističtí kamarádi, postupné poznávání se, alkohol a jen jeden pokoj, nedorozumění, hloupá a zbytečná hádka a roztomilý happy end.

19.03.2023

Chaos v míru Chaos v míru Amo Jones

Téma cirkusu ...nebo varieté ...nebo lunaparku je opravdu nosné, temné a děsivé a není se proto čemu divit, že autorka zvolila toto (často hororovými knihami využívané) téma, aby do něj zasadila svou novou erotickou knihu (opravdu netuším, proč je kniha zasazená do sekce fantasy - psychopati jsou tam úplně stejní jako ve všech ostatních knihách, no dobře - tak možná erotický cirkus je trošku fantasy samo o sobě - uznávám).
Kniha se četla jedním dechem a obsahovala až nepřeberné množství plot twistů (až mi z některých zůstal rozum stát a jenom jsem kroutila hlavou - prostě klasická Amo, na kterou jsme zvyklé).
Jenom ta hlavní hrdinka mi moc neseděla, Dove byla taková...já nevím, nějak ji moc nemusím (ale špatná není, to rozhodně ne, ale asi mi trochu připomíná Madison z EKK), a ani z Bishopa jsem nebyla nějak zvlášť odvažená ...což mě trochu mrzí.
Co ale musím ocenit je, jak - ačkoli se nedokážu s hrdinkami ztotožnit a potkat takové chlapa v realitě, utíkám pryč, až by se po mě prášilo - mě kniha dokáže vtáhnout a ke konci vždycky držím pěstičky, ať láska zvítězí a hrdinové ať jsou spolu šťastní navždycky.

26.12.2022 4 z 5

Rod země a krve Rod země a krve Sarah J. Maas

Vítejte v Crescent City, ve městě, kde spolu žijí lidé, víly, andělé, vlkodlaci, čarodějnice, vodní tvorové a další nadpřirozené bytosti. Vítejte ve městě, které se na první pohled podobá našemu. Bryce je mladá, čerstvě dostudovaná dívka, která si chce se svou nejlepší kamarádkou a vlčí bandou užívat divoký nevázaný život, který Půlměsíční město nabízí.
Avšak není všechno pozlátko, co se třpytí a Bryce velmi brzo zjistí, že Crescent city je zvrácené město, které skýtá mnoho tajemství. Bohužel se stane svědkem vraždy, která navždy změní její život. Je nucena spolupracovat s arogantním andělem, se kterým se okamžitě nesnáší...anebo si padnou do oka?
Bryce není dokonalá, je slabá a chudá poloviční víla, která dělá chyby, ale všechno dělá s vervou a celým srdcem. Je milující, citlivá, laskavá a obětavá. Je prostě jako my. Má své démony, se kterými bojuje a každý den se jim snaží vzdorovat. A Hunt? Ten je prostě sexy, silný, chytrý archanděl a je přesně takový, jaký Maasová prostě umí. Chemie mezi nimi je excelentní, a dokonce - musím se ze srdce přiznat - je tam jedna scéna, kterou jsem si musela přečíst několikrát, protože je neskutečně nádherná, smyslná a hluboká. A co se týče ostatních postav, ačkoli jsou vedlejší, člověk si je okamžitě zamiluje (a to včetně němého mazlíčka).

Jo, kniha je svělá, je akční, je zábavná, je temná, má spád...děj je nabitý, a ačkoli má kniha skoro 800 stran, čtenář nemá šanci se nudit. Pořád se něco děje, zamotáváme se do složitého děje a snažíme se spolu s Bryce a Huntem vyřešit vraždy, a když už si myslíme, že víme, zjistíme, že víme úplné prd.

Prostě...je to fantasy kriminálka a je excelentní.
*konec hlášení*

20.12.2022 5 z 5

Hněv kejklíře Hněv kejklíře Amo Jones

Ssss...to bylo sexy. Temné, zvrácené, chvílemi nechutné, dechdeboucí, odzbrojující a přesně takové, jaké byste měli od Amo Jones čekat.
Už vás unavují neustálé plot twisty? Nebojte, tady je jich úplně stejné množství, jako ve všech ostatních románech. Nikdo si nemůže být jistý ničím a Amo moc ráda splétá dohromady osudy minulosti, přítomnosti a budoucnosti. Takže čekejte v bledě modrém úplně to samé, co od série EKK nebo Koruny...všichni mají sexy těla, užívají si explicitní sex a muži jsou klasicky majetniční dominantní svalnatí prachatí parchanti, o kterých dívky tajně sní, když nemůžou večer spát.
Taky se mi libí, jak je v jejich světě vlastně všechno "složitě jednoduché"...všechno ví, všechno znají a každá fakt-ultra-mega-šílená zápletka se vyřeší během jedné stránky.
A Saskia? To je taková bad-b*tch, já tu holku zbožňuji.

+ Je pravdou, že tam Amo někdy trochu ulítává...jakože: 1. dvakrát jí sundá tytéž kalhotky, 2. dvakrát jde tou stejnou cestou, nebo je naopak úplně jinde než byla, 3. mění se barvy oblečení, místností, 4. v noci ji škrtí, mlátí a bůh ví, co ještě, ale další den si vezme - vlastně skoro plavky - a nikdo nevidí modřiny, 5. mění se věk postav, 6. všimli jste si, jak často je objevuje téma únosu, extrémně rychlé záchrany?... ale to přece nevadí...kvůli takových malichernostem to přece nečteme, že ne, dámy?
(PS: všechny tyto problémy nejsou jenom v této knize, ale obecně v její tvorbě)

19.12.2022 5 z 5

Ochránce v pokušení Ochránce v pokušení Jennifer L. Armentrout

Do třetice všeho...průměrného. Aneb třetí bratr si taky musel najít holku, ale aby to nebylo moc vágní, má rád BDMS s kravatou a páskem.

Jak jsem napsala výše, tahle kniha je dost průměrná a chtě nechtě se ztratí v propadlišti dějin, protože...1. Postavy jsou za mě nic moc (jakože holka, kterou vykradou a zničí jí nějaký magor celý byt, se ještě ten večer vyspí s borcem a chlápek, o němž víme, že ho má "pořád tvrdýho", ho má fakt tvrdýho a chová se jak nadržený puberťák - což mě btw na erotických knihách velmi fascinuje). 2. Děj je za mě dobrý....sice extrémně klišoidní, ale já mám tuto nucenou blízkost ráda, takže tohle je za mě OK.

Beru jako pozitivum, že tam bylo i nějaké to drama/násilí, sice teda se mi ten konečný záporák vůbec nelíbil a odhalil ho absolutně každý, kdo aspoň jednou v životě slyšel o Desateru pátera Knoxe, ale co už. Asi okej.

Prostě završení ne moc povedené série, které - byť je napsané proslulou autorkou - propadne a za rok si na ni nikdo nevzpomene.

23.06.2024 3 z 5

Mráz Mráz C. N. Crawford

Tohle je velmi zajímavá - leč na poměry fantasy knih - velmi krátká kniha o zlomené víle, které se naskytne druhá šance, a prokletém princi...

Nemůžu začít jinak...je to dobrá kniha...má spád, má relativně dobrý děj, přijatelné postavy...

Ale bohužel...má jednu velkou chybu...a to je to, že je krátká...ne vážně, autorce se povedlo vytvořit solidní svět, ale bohužel nám o něm nic moc neřekla. Postavy neměly prostor se vyvíjet, došlo tak k tomu, že se prostě neměly rádi a pak byl zlom a pak bylo hotovo...což je škoda, protože jejich společné scény stály za to. A pokud je kniha už v podstatě romantasy, a ta část roman- je takto osekaná...kniha pak přichází o hvězdičky. Stejně tak musím říct, že celá ta část s televizí (a jakože inspirací Hunger games) by byla skvělá, kdyby ji tam bylo víc...a rozhodně by knize neuškodilo, kdyby tam i těch bojů, zápasů a podobně bylo daleko víc.

Musím vyzdvyhnout ty dvě kapitoly, které byly věnovány Torinovi, protože nám vlastně nabídli pohled do "zákulisí" světa a prozradili celou tu záhadu...což vedlo k tomu, že jsme byli vlastně chytřejší než hrdinka a ano, je to netradiční a mně se to líbilo. Jenom škoda, že to všechno bylo vyprávěno tak "prostě".

Suma sumárum - pokud je to autorčina prvotina, je to absolutně skvělý počin...pokud tomu ale tak není...plus minus 150 stran by knize prospělo.

22.05.2024 4 z 5

Legendy & latéčka Legendy & latéčka Travis Baldree

Letní oddechovka, ideálně se hodící k vodě nebo do kavárny, vás přenese do fantasy světa plného orků, sukub, mluvících myší, trpaslíků, skřetů a elfů... A jak už název vypovídá, jedna z orků si otevře kavárnu a splní ai tak sen...

Kniha je to bezpochyby krásně čtivá, neočekávejte však nějak vytříběný děj, zápletky nebo zvraty, které by vám vyrazily dech. Prostě si sedněte, uvařte kafe a ponořte se do světa, u jehož četby můžete bez problému vypnout a zapomenout na starosti našeho světa (plus si u toho musíte dát alespoň jednoho skořicového šneka, jinak se usliníte), a když říkám, že můžete vypnout, myslím to doslova. Když vynecháte stránku, nehrozí, že o něco přijdete, protože ano, kniha je primárně o tom, jak se buduje kavárna. A pokud vás něco tak bezduchého nebaví, raději se tomu vyhněte (abyste pak nebyli zklamaní a naštvaní, a to kvůli tomu, že jste čekali něco akčnějšího).

Trochu mě mrzí ta nepropracovanost postav, Viv byla vlastně úplně skvělá, hodná, laskavá a neskutečně milá, což je trochu škoda, nějaká ta neotesanost by jí asi prospěla a ukázala by toho orka, kterého má v sobě (protože takto kniha hoodně ztrácí potencial právě z toho fantasy hlediska - aneb že postavy působí jako lidé a to je škoda).

Já musím ocenit ten lehký smysl pro humor, který z celé knihy sálá, jak už třeba samotný popis kávy nebo jídla... nemyslím si však, že by to stačilo k tomu, abych si knihu zamilovala nebo přečetla znovu.

27.02.2024 3 z 5

Velké naděje Velké naděje Sabrina Scherer

Krásný a dojemný příběh z nemocnočního prostředí o dvou lidech, kteří zachraňují životy a díky lásce i sebe navzájem...

Mně se ta knížka líbila, postavy jsou dobré a zajímavé (ne však excelentní), děj má dobrý spád a člověk se při čtení ani chvilku nenudí, nemocničního protředí je tam opravdu hodně a není to jen "něco na pozadí"...nevím, jestli autorka studovala medicínu, nebo to s někým konzultovala, ale napsané je to opravdu dobře. Jak už vzlety, tak i drsné pády, kterých je v knize velmi mnoho...

Krásná a velmi dojemná kniha, která mi svým nábojem vrátila lásku k podobným seriálům jako Chirurgové, Nemocnice Chicago Hope nebo Dr. House ...avšak bez trapného humoru.

08.02.2024 5 z 5

Hraj o svůj osud Hraj o svůj osud Stella Tack

Co se stane, když žijete s šachovým prokletím, že v osmnácti budete bojovat o život a pokud zemřete, proměníte se v kámen?

Já jsem upřímně překvapená kvalitou tohoto díla (a to bytostně nesnáším milostné trojúhelníky). Postavy - velmi zajímavé, děj má spád, obstojné zvraty i napětí, které je na poměry YA velice kvalitní.

Musím říct, že celý ten svět (resp. prokletí) je originální, využití šachových figurek a dávání jim schopnosti je také zajimavé (ačkoli teda ne vždy sedí schopnosti lidí a vlastnosti figurek, ale beru, že je to hlavně "volně inspirované").
Musím ale ocenit, že jsou schopnosti figurek dobře popsané (i když se mi to trochu pletlo, ale to je spíš můj boj, než chyba knihy).

Zajimavé je i to prolínaní s historií...byla docela vyvážené, drastické, laskavé, děsivé, ale i krásné...nebavilo mě sice tolik jako současnost, ale množství techto scén bylo adekvátně dlouhé a tak akorát rozmístěné v knize.

Ten konec mě teda jako dost naštval...takže prosím...netýrejte naše duše a nadělte nám další díl velmi rychle.

24.01.2024 5 z 5

Svědek v pokušení Svědek v pokušení Jennifer L. Armentrout

Je libo taková klišoidní jednohubkovská skoro-povídka, která se odehrává na svatbě (respektive "jenom" na svatbě)?

Pak to je pro vás to pravé...

Jak jsem zmínila, kniha, která má 144 stran (e-kniha), opravdu nemůže mít složitý nebo zdouhavý děj, žadné hlubší zápletky nebo nejaký vytříbený charakter postav, přesto se to čte dobře, protože prostě Jenn a ta umí psát.

Spíš než jako ucelený příběh mi to přišlo jako "první pokusy o napsání knížky", tedy jedno klišé vedle druhého (jedna postel, společná minulost, zamčení ve sklepě, nejsem pro tebe dost dobrý atd.). Není tam ani moc jednotně podaná jejich společná minulost, která je tu extrémně důležitá..nejdřív se tváří, že byli jako přatelé, pak najednou úhlavní nepřátelé, protože?, pak vlastně nic, pak že se milovali od mala...já nevím, ale byla jsem z toho spíš zmatená, než cokoli jiného.

Charaktery postav vlastně nejsou, celé je to spíš o nějakém to příjmutí, ale jinak nic extra zvláštního.

Neřekla bych že je to špatné, jenom na to, co všechno už Jenn napsala, že to hrozně jednoduché a na její poměry trochu pod úrovní.

Kratká knížka si zaslouží krátkou recenzi...pac a pusu.

17.01.2024 2 z 5

Asher Black Asher Black Parker S. Huntington

Takže...co to jako, pro Boha živého, bylo za hrůzu? Já jsem čekala, že to bude přesně takovéto erotické klišoidní mafiánské drama po vzoru Sparrow, Nelítostného prince, Lapeni apod. a místo toho jsem dostala tuto změť divných a nepříjemných situací s totálně rozharašenými postavami, které se chovaly jako nadržené patnáctky, které rodiče zamykají do skříně, byť spolužákům tvrdí, že mají sex každý den, v kombinaci s Keanu Reevesem z Wishe, jehož firma se hodí spíš do světa Marvelu, kde by dělal zdárnou konkurenci Batmanovi (joke, klídek) ...a ještě k tomu jsem se ani té dobře napsané erotické pasáže nedočkala (koupelnová scéna je asi tak jediný světlý moment v totalní nepřirozené cukrové vatě - a to si říká mafián!!! - ne, vlastně pardon, on k nim nepatří)...což mě samozřejmě štve nejvíc, protože buďme upřímní...je to jediný důvod proč takové knihy čteme...

Ale teď vážně...co to jako bylo? Při čtení jsem měla pocit, že mi někdo polovinu stránek smazal (e-kniha), a to obzvlášť v poslední třetině, kde nefungovalo vlastně vůbec nic, a závěrečný zvrat tak na mě neměl žádný vliv, protože prostě ....moje jediná otázka: JAK?... Chápe tu někdo vůbec, že tu bylo zaděláno na pořádné drama, ale všechno se vyřešilo jednou větou. Totální mrhání potenciálu a ždímání emocí z traumatu...

Jo a pak je tu ještě weird začátek, který nás má někam hodit a pak vyprávět, ale jaksi nás pak ve správném momentě zapomene hodit zpátky do přítomnosti...takže suma sumárum, nemám absolutní tušení, kam ten úvod patří...

A ještě krátce o postavách...Aimee je regulérní nymfomanka (běž se léčit holka), Xavier nemá jedinou charakterovou vlastnost (kromě toho, že je velký), a Lucy s Ashrem, kteří měli mít našlápnuto na takové to klišoidní "společné trauma z dětství", byli cca v polovině knihy vyměněni za prachsprosté NPC. Prostě fuj.

11.12.2023 2 z 5

Hlava plná lásky Hlava plná lásky Ali Hazelwood

Teď nechci, aby to vyznělo nějak anti-cokoli, ale tady bylo na mě té progresivity/feminismu až moc...
Myslím, že hlavní hrdinka je hrozná ženská, která má pořád nějaký problém a pořád musí upozorňovat na to, že je žena ve společnosti bílých cis mužů (já neříkám, že to tak není, já jen říkám, že to nemusí být na každé straně...2x), že je veganka a brečet nad přejetými zvířaty nebo kritizovat někoho, že poslouchá jen bílé cis muže, už je fakt
dost ujeté... A stejně tak mi vadí, že musí pořád upozorňovat na to, že ji ten kluk "nemá rád/nesnáší" (ale vážně...když mluvíte s člověkem, o kterém si myslíte, že vás nemá rád...máte potřebu na to pořád upozorňovat? Ne.)

Ale tedka něco pozitivního...při četbě jsem si připadala jako Penny z Teorie velkého třesku...absolutně mimo, což se mi sice líbí, ale trochu mě mrzí, že mi ty pojmy nevysvětlují (nebo vysvětlují, ale já jsem tak natvrdá, že to nechápu). A taky se mi ale líbí, že je to vlastně vtipně roztomilé. Ta posedlost Marie Currie je neotřelá a osvěžující...nějaké ty psychologické problémy, terapie apod. jsou vlastně ryze moderní, takže ani tady mě nepřekvapuje, že se to v moderní četbě objevuje čím dál častěji.

14.11.2023 3 z 5

Království obávaných Království obávaných Kerri Maniscalco

A jak moc jsem se na poslední díl těšila, tak jsem byla i zklamaná. Nemůžu říct, že by to špatné, to v žádném případě, ale při čtení jsem byla ze všeho toho intrikování, falešných vzpomínek, postav-nepostav a tajemství tak strašně zmatená, že mě to čtení ani moc nebavilo a od cca poloviny už jsem se jenom kopala, abych to konečně dočetla.
Ono rozhodně musím ocenit, že tato série má skvělé prostředí a skvělý motiv, aby mohla fungovat. Jenže...já chápu, že se postavy vyvíjí, ale tady jsme je doslova ztratily, a stejně tak barevná Sicílie vs. depresivní pekelné kruhy se smrskly na pár nudných královských komnat. Postavy si lítaly ode zdi ke zdi (Jára Cimrman by ně mohl být hrdý), a v konečném důsledku jsme se ani nedočkali pořádného záporaka, na nějž dvojka tak lákala. Emilie byla prostě a jednoduše divná, Ira ztratil svou jiskru a v celé knize měl jen jednu jedinou dobrou scénu. A samotné sex-scény tam podle mě vůbec být neměly...(oproti dvojce je to tak strašně neeroticky napsané...)

No a ten konec mě teda taky moc neuchvátil, předávali si to tam jak horkou bramboru bez špetky logiky.
Zkrátka nepovedený konec dobře rozjeté série.

17.09.2023 3 z 5

Třinácté znamení Třinácté znamení Elizabeth Briggs

Jsem vlastně velmi příjemné překvapena. Postavy jsou sympatické - relativně proreslené, děj je plynulý, nezadrhává se a směle uhání až k moc rychlému konci, představený svět je i docela originální (znamení zvěrokruhu , vlkodlaci a spešl schopnosti? Good), kniha obsahuje zvraty, krvavé scény, můj oblíbený (hrdinsky-protřelý) sarkastický humor a i tu slibovanou erotiku z obálky, které vlastně v konečném důsledku není přehršel a zase tak moc nekazí vyznění knihy.

Celkově by kniha asi potřebovala být trochu delší, abychom se dozvěděli více o celém fungování zvěrokruhu, speciálních schopnostech některých nepopsaných znamení, popřípadě více střípků z minulosti pro větší emocionální zainteresovanost čtenáře. Ale toho všeho se pravděpodobně dočkáme v dalších dílech, přece jen ....jsou minimálně 4.

14.06.2023 5 z 5

Exodus Exodus Kate Stewart

Celá tato série by se dala definovat jednou větou a to: "Přestaň už sakra žvatlat o svých pocitech a raději mi vysvětli, co se tam sakra děje?!" protože (jak je napsáno v komentáři níž) tato kniha je definice emocional damage po všech stránkách, u kterého vůbec ale vůbec nechápete, která bije, co se tam děje a už vůbec netušíte, co se bude dít dál, protože vás ta kniha, co pět stran kopne něčím novým/divným/nepříjemným až snad i nemožným s čím si ani hrdinka neví rady, i když se tváří, jakože přesně ví, co má dělat a chvílemi je tak otravná, že protáčíte oči a říkáte si ...už ne, ne další scénu o tom, jak jsi nemocná láskou a rozbitá...prosím, už opravdu ne. Navíc jsou ty její monogoly někdy tak dlouhé, že je prostě musíte přestočit nebo zkrátit (SPOILER: jen tak jsem otevřela třetí díl a Tobiáš je úplně stejně ukecaný jako ona...ach jo).

Jestli jste (trochu jako já) doufali, že vám Exodus dá odpověti, které jste si pokládali po Hejnu havranů, zklamu vás.

03.05.2023 3 z 5

Jezero Jezero Bianca Bellová

Tohle byla jedna velká, hutná a nepříjemná deprese, která nám ani v samotném závěru moc slunce nepřinese. Chvílemi byla až tak moc černá, že ji čtenář nesnášel a chtěl ji zahodit, protože se mu dělalo fyzicky špatně. Je to takové hodně naturalistické, morbidní, obsesní, ale vlastně zcela a od srdce upřímné.
Je to vlastně taková cyklická pouť, která vás i přes nepřízeň osudu zavede domů.
Takže...co je vlastně ústřední téma této distopické fikce? beznaděj? strach? lidská zrůdnost? Nebo ta nepatrná jiskřička v pochutnat světě na dně temného jezera?

Ona i ta sama autorka je evidentně trochu Barthovsky laděná Nietzchem ovlivněná existencialistka: "Ale kdo jsem já, abych interpretovala konání svých hrdinů? Autor je přeci mrtev."

13.03.2023 4 z 5

Karmín Karmín Sharon Page

Hehe...he....já nechápu, jak může někdo tvrdit, že to děj nemá...má, je sice uplně debilní a nekonzistetntní, ale je tam :) . Každopádně... nebudu tu vypisovat složitou recenzi, protože stačí, když vypíchnu několik citací a myslím, že obrázek si uděláte sami: "začal přirážet v mučivé kakofonii záškubů", "kapala z ní voda jak z utopené krysy", "krev mu proudila do penisu rychlostí koní vyrážejících ze startovní čáry v Newmarketu" "měl mít takovou erekci, že by mu úd vyčníval z vody jako žraločí ploutev" "...v bezprostředním ohrožení Bastienův penis ztvrdl ještě víc," "sametová pulzující štěrbinka"...
Nedokážu se rozhodnout, jestli je to myšleno vážně (pak si to zaslouží tak 1* za snahu), nebo je to totální troll (pak rozhodně 5*).

02.03.2023

Divoká říše Divoká říše Stacey Marie Brown

Nezklamalo, přesně takto syrové, nechutné a násilnické jsem to čekala. Vězení je dobře zpracované (včetně těch soubojů v díře, šikany mezi nimi navzájem a labilními střážci) a hrdinka není až taková kráva, jak jsem se zpočátku bála. Trochu mě překvapilo množství sexuálního napětí, ale jak bylo v knize zmíněno několikrát mezi nenávistí a láskou je tenká hranice. Škoda, že Wawrikova jediná charakterová vlastnost je, že má sexy tělo, šedé oči, drzý sexy úsvěv a dlouhé tmavé vlasy.
Trochu se těším na druhý díl, protože jsme se toho o světě "po pádu" moc nedozvěděli, pár poznámek a informací nestačí. Chceme víc nadpřirozených postav!! A závěř v Divoké říši byl jedna velká jízda, škola, že tak brzo skončila.

23.02.2023 4 z 5

Navždy a věčně Navždy a věčně Jennifer L. Armentrout

Jenn Lynn opravdu umí psát a je to vidět. Román je to opravdu srdcervoucí, emotivní a dobře psychologicky propracovaný. Kniha vezme za srdíčko každého, kdo si v životě zažil něco nepěkného, ale i toho, který žije poměrně klidným a pohodovým životem.
Hrdinka je příjemná a i když má (pořád dokola) tytéž osobní problémy, není to tak otravné, jak by mohlo být (ano, rozumím tomu, že někomu vadí, že může působit trochu sebestředně).
Stejně je to i u ostatních postav (možná ještě lepší), kterých vám je upřímě líto a přejete všem jen to nejlepší, i když moc dobře víte, že život takto nefunguje (Jayden, Paige, Rider, Ainsley, Hector) - chcete jich víc a víc, a abych byla upřímná, moc mě mrzí, že Jenn neudělala kompletní sérii o všech postavách jako u Počkám na tebe (protože jejich linky byly kolikrát ještě lepší než ta Mallorynina, ale hlavně...všechny byly nedořešené).
Kniha v sobě nese hodně těžká témata, která zvládá zpracovat obstojně. Sice je pro mladší čtenáře, ale ono ani zase tak moc nevadí, dobře se to čte, rychle to odsýpá a člověku i ta slzička ukápne.

03.02.2023 5 z 5

Kufr z nebe Kufr z nebe Lin Rina

Řekla bych, že takový průměr....nenadchne, ale ani neurazí, postavy jsou celkem fajn (mix Enoly Holmes a Kerry Maniscalso + kolikrát musíme slyšet, že je hrdinka vážně vysoká, abychom tomu uvěřili + další za mě klasický problém, zvláštně emancipovaná hrdinka, která se chvilemi chová, jak kdyby vylezla z roku 2000, a vzápětí je zase úplně staromódní - a prosím...neobhajujte to jako že je z East Endu).
Děj je ucházející, přesto trošku nevyrovnaně napsaný - tak je to tedy "policejní záznam", milostný román nebo komedie/parodie?
Těžko říct.
Samotný příběh je příjemný, pár zvratů, zajímavé postupy při výslechu a v některých chvílích dobře "vyšpónovaný".
Obálka je sice velmi krásná, ale grafická stránka knihy rozhodně ne...pokud chtěla být originální, tak asi good job, ale za mě je to nevzhledné (nevypadá to jako sepnuté archy), chvílemi těžko čitelné (šedá s fleky + černá + rozházené, přestože vazně vtipné a trefné, poznámky), navíc první arch každé kapitoly je křivý...
Zkrátka - nápad dobrý, provedení pokulhává.

Čekala jsem trochu něco jiného, zvlášť když to má takový hype od Humbooku.

24.01.2023 2 z 5