jan7940 komentáře u knih
Stále aktuální kritika konzumní společnosti a touhy lidí dobrovolně zavírat oči před věcmi, které jsou obvykle nepříjemné a kazí večerní pohodu u televize.
Povinná literatura pro všechny, kteří pořád remcají, jak se mají špatně a jsou jim brána jejich práva.
Poctivé, inteligentní sci-fi, jehož čtení jsem si fakt užíval.
V knize není přímá řeč!
Ale je dobrá. Sice jsem prvně viděl film, to mi však nezabránilo v tom, abych si při čtení kladl otázky typu, jak dlouho bych to v beznadějném světě knihy sám vydržel, jestli bych se vydal na cestu kanibalismu a podobně. Vtáhla mě do sebe.
Kniha plytkých vzpomínek pražské holky na dobu svého dětství doplněná o vzpomínky známých osobností a úspěšných lidí. Krátké, povrchní, autorka neumí jít do hloubky. Z textů se člověk vlastně moc nedozví, jen čte o věcech, na které si sám matně vzpomíná. Matná vzpomínka v hlavě zůstane na každou právě dočtenou kapitolu knihy, stejně tak i na obsah knihy samotné.
A jak už tady někdo zmínil, většinu obrazového materiálu je možné najít na Instagramu Devadesátek.
Co říct závěrem... na sledování Esmeraldy může člověk zavzpomínat, aniž by předtím vysolil (neadekvátní) čtyři stovky za tuhle knihu, jejíž evidentním účelem je jen dojení peněženek lidí.
Lehce absurdní, někdy zavádějící, ale lehce se četla. Po většinu knihy jsem se nemohl zbavit dojmu, že autora jeho práce v Osvětimi bavila.
V žádné jiné odborné literatuře jsem nemohl najít ani zmínku o hořících hranicích, které autor ve své knize zmiňuje.
Velice zábavná kniha, určitě se k ní někdy opět vrátím.
Krásná a informativní kniha, po které bohužel běžný konzument nejspíš nesáhne.
Velice svižná a povedená kniha, u níž nesouhlasím s názorem některých, že se jedná o slabší díl, právě naopak. Oceňuji i vtipné hlášky, které Kristýna umí.
Kniha obsahuje četné chyby a informace neslučující se s fakty, stejně jako zveličování, chybné výklady a úmyslná zmírnění - Muzeum Auschwitz-Birkenau.
Román, který svým dějem, hlavním hrdinou a atmosférou Paříže v předvečer války vyryl do mé hlavy hluboký šrám.
Svižná a povedená kniha, opět posouvá dál vědomosti získané z universa autora. Čekání na další díl bude dlouhé a těžké.
Velmi svižná a chytlavá kniha, její čtení jsem si opravdu užíval.
Pominu-li dnes již zastaralé rakety, létající talíře a chlebíčky, Nepřemožitelný je skvělou knihou s dobře stavěným příběhem o odhalování tajemství neprobádané planety a boji s nekonvenčním nepřítelem.
Vzhledem k tomu, že kniha mé očekávání splnila a nepustila mě od začátku až do konce, směle si zaslouží plný počet.
Souhlasím s komentářem pode mnou, jedná se skutečně o knihu výjimečnou, propracovanou a průlomovou, který zboří nejeden mýtus o "čistém" Wehrmachtu, elitních padákových myslivcích, či "čestných" letcích od Luftwaffe.
Taktéž napomůže k lepšímu pochopení vnímání vojáků během války, ať už jde o jejich pohled na nepřítele, oběti, nebo povinnosti vojáka jako takové.
Místy je čtení jen pro otrlé. Nutné jsou také ne úplně amatérské znalosti základů psychologie.
Životní příběh jednoho výjimečného člověka, který chytne a nepustí. Opravdu jsem se těšil každý večer na to, až si ke knize opět zase sednu... v moha ohledech je kniha zajímavá a inspirující, protože když má člověk dostatek odhodlání a vytrvalosti, dosáhne čehokoliv - důkazem je právě Eugene Cernan, potomek českých imigrantů a také poslední muž na Měsíci.
Těžko hodnotit tuto knihu. Na první pohled se jedná o knihu mohutnou, těžkou, která budí respekt. Je však taková doopravdy?
Po stránce fotografií nelze nic vytkout - kniha je doslova napěchována kvalitními a fascinujícími fotografiemi, které zachycují všechny válečné útrapy, ať už v zákopech první linie, či ve válkou zičeném zázemí. Nedílnou součástí je také doprovodný text vysvětlující jak příčiny vzniku války, tak i její významné bitvy a důsledky, které měla válka pro Evropu a svět jako takový. A tady je kámen úrazu.
Především text, ale i fotografie se zaměřují především na soupeření Německa, Francie a Velké Británie, k nimž se v pozdější fázi války přidají také Spojené státy americké. Pouze okrajově, s výjimkou popisu zápolení u Gallipoli, jsou v knize popsány události na východní a italské frontě frontě. Našinec nedočte nic podrobnějšího o obléhání pevnosti Přemyšl, třech neúspěšných rakouských ofenzívách proti Srbsku nebo o průlomu u Caporetta. Zcela chybí informace z Afriky, blízkého a středního východu nebo soluňské fronty. Dá se tedy usuzovat, že kniha byla původně určena pro západoevropské čtenáře.
Tohle však nemění nic na tom, že je kniha díky obsaženým fotografiím velmi kvalitním dílem, které by nemělo chybět v knihovně žádného zájemce o válečné dějiny.
Dojemné vzpomínky muže, který v neklidné Argentině poloviny 70. let prožil neobyčejné přátelství s tučňákem magellanským. Na konci knihy jsem si poplakal, bylo to velmi silné...