JanaŠamšová JanaŠamšová komentáře u knih

Zpovědi Zpovědi Kanae Minato

"Nenávist nelze oplácet nenávistí. Pomsta tvé duši neulehčí."

NEZLETILÍ SE ZÁKONA BÁT NEMUSÍ.
ONA ALE NENÍ ZÁKON.
JE POMSTA.

Třídní učitelka 7.B Júko Moriguči přišla o svoji dceru Manami. Smrt její holčičky ale nebyla nehoda. Byla zavražděna. Júko začíná mluvit, protože ví, že vrazi jsou v téhle místnosti. A vrazi vědí, že Júko ví....
Tento mrazivý japonský psychologický thriller mě několikrát vzal dech. Příběh, v podstatě na 206 stránkách, který mě neskutečně překvapil a do posledních řádků držel moji mysl v pozornosti. Kde se v dětech bere zlo? Můžou za to rodiče nebo snad přátelé? Nebo celá společnost? Protože "i ty nejhorší děti jsou ve světě dospělých chráněny zákonem, ale ve světě dětí žádné takové zákony neplatí." Třeba je to jen absence lásky nebo pochopení, získání pozornosti a nebo jedna ze slabostí. Protože "slabí lidé zraňují ještě slabší", právě aby získali sílu, moc nad druhými. Chci věřit, že v dětech je pořád více dobra. Mějte své děti rádi, věnujte jim pozornost, naslouchejte jim, ale nechte je žít jejich život. Nesnažte se jim nakazovat třeba to, jak mají mít ostříhané vlasy, ale zároveň je neopouštějte, buďte tu pro ně.

20.05.2024 5 z 5

Stíny nad Pecan Hollow Stíny nad Pecan Hollow Caroline Frost

"Myslím, že přijímáme to zlé spolu s dobrým, protože nikdo ve skutečnosti nechce být sám. Lidé potřebují jiné lidi. Tak to prostě je."
Zničující lásce ani temné mi úzkosti neutečeš!
Psal se rok 1970 a třináctiletou holku na útěku usnesl druhořadý zlodějíček Manny. Kit toužila po lásce a rodině. A tak se z nich stane tzv. "Texaská dvojka". Kit vidí, že Mannyho otcovský přístup se mění a tak se rozhodne ho opustit.
Po 14 letech, kdy Kit žije relativně v klidu v domku mezi pekanovými stromy, se u jejich dveří objeví čerstvě propuštěný z vězení. Život Kit i její dcery Charlie se v mžiku mění a ona se rozhodne zúčtovat se stíny minulosti.
Jako upoutávku na knihu jsem četla, že je pro čtenáře a milovníky příběhu Blízko obzoru a proto jsem o její přečtení moc stála.
No, recenze se mi píše velmi těžko, protože se mi kniha chvílemi nečetla úplně lehce. Ale zážitek to byl.
Část druhá, kdy prožívá Kit život jako divokou jízdu, ale zároveň je zmanipulovaná mě bavila, ale třetí byla lepší. Možná kvůli podivnému vztahu s dcerou Charlie a relativně usedlému životu, který se změnil návratem Mannyho z vězení.
Jde opravdu přetrhat všechna pouta a smazat minulost?

23.04.2024 4 z 5

Světluška Světluška Lenka Oborná

Do rukou se mi dostala přímo od autorky tato e-kniha. Osm povídek, které jsou krátké, ale to jim neubírá na kvalitě. Jsou výstižné a některé vám vyrazí dech.
Právě povídka Prokletá zbraň, která vypráví o jednom podivném dědictví, mi dech vyrazila. Po jejím přečtení jsem dlouho seděla a rozdýchávala to. K srdci mi přirostly nejvíce Ti, kterých se bojíme a Společnice. Jsou smutné a bohužel pravdivé.
První povídka Buru byla z Palestiny. Muslimské země jsou mi blízké a něčím mě fascinují. Možná svou "jinakostí" a svým způsobem i exotikou. Připomněla mi jednu knihu z afrického prostředí o podivných adopcích. No a za mě nejsilnější byla ta, podle níž je kniha pojmenována. Toto téma se poslední dobou objevuje častěji a častěji.
Můžu všem doporučit, opravdu každý si v knize najde to, co je mu blízké. A na čtení před spaním je to fajn, takové večerníčky pro dospělé. Styl psaní autorky je příjemný, dokáže čtenáře vtáhnout do děje. Ale klidně bych příště uvítala trochu delší příběhy.

15.03.2024 5 z 5

Srab Srab Přemysl Krejčík

"Člověk musí dělat věci hlavně pro sebe. Jinak budeš vždycky sloužit jenom ostatním. Když neděláš věci pro sebe, nemůžeš je dělat pro druhý . Nejdřív musíš milovat sám sebe. Nejde lásku rozdávat, když ji nemáš sám k sobě."

ROMÁN O ŠIKANĚ, NESCHOPNOSTI VZDOROVAT A NECHUTI PŘIJMOUT SÁM SEBE

Na Festivalu Knižních závisláků v Ostravě jsem měla tu čest poznat autora této knihy a jako člověk mě svým vystupováním velmi zaujal. Mrzelo mě, že jsem na knihu nikde nenarazila. A teď po přečtení si říkám, jaká je škoda, že se o ní nemluví. Přitom prostředí kapely, klubů se často jako téma moc neobjevuje.
Hlavní postava Ripper je mladý kluk, který má holku, vlastní kapelu a bratrance, který mu sráží už tak nízké sebevědomí. Každý máme svá tajemství, svou 13. komnatu a nejinak tomu je i u Rippera a jeho přítelkyně Andrey. Dokonce vulgarismy, které v knize jsou, tam jednoduše patří. A téma šikany je dnes velmi aktuální. Jako bonus jsou na konci knihy texty písní, které s kapelou hrají po klubech.
Doufám, že o tomto autorovi se začne mluvit a že se jeho knihy dostanou více do povědomí.

28.11.2023 5 z 5

Herec Herec Josef Kubáník

"Každý, koho potkáte bojuje v bitvě, o které nic nevíte. Buďte hodní. Vždycky."

SKUTEČNÝ PŘÍBĚH, KTERÝ SE MŮŽE STÁT I VÁM...

Hlavní hrdina Jan - známý, obletovaný a slávou zkažený i unavený herec. Když mu v telefonu přistane smska z neznámého čísla, využije toho k nezávaznému klábosení. Jaká úleva bavit se jen tak s dívkou, která o něm nic neví a on si tak nemusí na nic hrát. Konverzace s bystrou a vtipnou Martinou se brzy změní v psychologickou šarádu.

Poslouchala jsem jako audioknihu a musím říct, že necelých 5 hodin naprosto napínavého povídání většinou formou smsek bylo tak poutavých, že jsem nemohla přestat.
Autora této naprosto skvělé psychologické, trochu i detektivní knihy znám jako herce, výborného herce a také je mluvčí v Slovácké divadlo.
Zaručuji vám nevšední zážitek s několika zvraty, které vás paralyzují. Kniha je také dokreslena i deníkem hlavní postavy. A co mě dostalo nejvíce? Že inspirací této knihy byl podobný příběh, který se stal Lucii Bílé.
Zaručuji vám, že ať už si vyberete knihu a nebo audio, tak vás to nepustí, dokud nebudete na konci. Měla jsem několikrát husí kůži a některé pasáže mě dovedly i k slzám.

07.01.2025 5 z 5

Básně Básně Drahomíra Tišerová

Naprostá dokonalost. Od nádherných básniček plných krásných rýmů o zvířatech, až po překrásné ilustrace. Jsem naprosto unešená. Nejkrásnější za mě labuť, dojímavé.

01.01.2025 5 z 5

Severní den Severní den Ondřej Blaho

"Nikdo přesně neví, kam všude mohou cesty vést, ani co se na jejich konci může skrývat. Pokud tedy nějaký konec vůbec mají..."

PILÍŘE, PŘEDCHŮDCI I VĚČNÝ DÉŠŤ.
PROŽIJTE SI SVŮJ SEVERNÍ DEN...

Moc nevyhledávám ani sci-fi, ani fantasy, ani postapo. Ale na toto jsem byla vážně zvědavá z toho důvodu, že tato multižánrová kniha na mě za posledních pár měsíců vyskakovala snad všude. Dokonalá obálka, dokonalá mapa, dokonalé fotografie a dobře promyšlená propagace přímo od autora. Teď po přečtení musím říct, že i příběh je naprosto dokonale promyšlen a je až neuvěřitelné, že se jedná o debut. Rozjezd byl pomalejší, ale to u série není nic neobvyklého. Naopak v tomto uspěchaném čase bylo fajn v poklidně plynoucím příběhu nacházet v krátkých kapitolách jednotlivé charaktery postav. Bavilo mě vyprávění z pohledu více postav, bavilo mě, že nikdo není prvoplánově ten špatný a ani ten dobrý. Navíc podobizny jsou i s charaktery na stránkách www.severniden.cz, což může čtenáři pomoci. Bavil mě styl, neskutečně dobré popisy bujné fantazie autora a velké plus i za krátké kapitoly.
Neodpustím však, že postava Marie neměla větší prostor a že ji nechal odplavat v tak krásný den.
První díl trilogie.
Kolik novů budeme muset čekat, než vyjde druhý díl pod názvem Nachová temnota?
Už teď se těším, až se v příběhu a s prstem po mapě vydám zase tam na Sever

22.11.2024 5 z 5

Vražda v Berouně Vražda v Berouně Jakub Suda

"Vražda myšlenek je horší než vražda jiná."
Jan Neruda

Filmy, knihy či hudba dávají postavám a jejich příběhům nesmrtelnost. Proto vznikla tato tištěná publikace, kterou můžete otevřít za 10, 20 možná 30 let a znovu pojedete na koncert vlakem nebo budete součástí jednoho z největších hudebních festivalů ve střední Evropě.
Kniha v sobě ukrývá autobiografii kapely Murder Inc., jež po desetiletém tažení ukončila svou činnost.
Příběh začíná v roce 2013 v Berouně...

Kdybych měla kapelu, přála bych si právě takovou brožurku, almanach, jako má tato dnes už "mrtvá" kapela. Jakub do této útlé knihy zaznamenal od prvního setkání členů kapely, přes první cestu do zahraničí až po její "skon". Vyhledala jsem si na YouTube a na Bandzone tvorbu a není to zrovna můj šálek čaje, ale to dnes už ani Prodigy. Kdysi mi zdobil pokojík plakát Keitha Flinta se zelenými vlasy.
Líbí se mi, že autor do toho spolu s frontmanem dali srdce, aby tady zůstal vskutku věrohodný odkaz. Oslovili i fanoušky, známé osobnosti, kteří vzpomínají na dobu působení kapely. Knihu doplňují i obrázky, fotografie, plakáty a archiv všech koncertů. A že jich teda bylo.
Za mě nejlepší je obrázek z alba, kde se nachází starej Bruno, který mě dodnes děsí. A že jsem narazila sem tam na ostřejší slova? Tady mi to prostě sedlo a patří to ke stylu, který kapela hrála a k fanouškům také.

V knize byla jedna velmi hluboká myšlenka, citát.

"Kdo se nepoučí z minulosti, je odsouzen ji opakovat."

19.11.2024 5 z 5

Souhvězdí slona Souhvězdí slona Ivo Skopal

"Kvůli vlastnímu míru a pohodlí našich lidských životů jsme přehlédli, že tady je ještě jiný mír a životy, na kterých by nám mělo záležet. Ty zvířecí."

"Slon je největší suchozemský savec, symbol moudrosti, vědění a vnitřní síly."

V těchto neobyčejných příbězích se skrývá několik zprvu obyčejných postav. Každý je ale tak jedinečný, že si je čtenář velmi rychle a snadno zapamatuje. Autor velmi důkladně popisuje každého z nich a dovolí nám tak jednotlivé charaktery pochopit lépe. Nejvíce mi k srdci přirostli Filip s Helenou.
Vůbec jsem nevěděla, co od knihy čekat, kam se vlastně děj bude ubírat a jsem velmi mile překvapena, jak citlivě a s velkou dávkou empatie se autor dokázal vžít do rolí a zasadit je do zajímavých míst. Líbí se mi kolik moudrosti jsem mezi řádky našla a je smutné, jak některá slova, která tu mezi námi jsou tisíce let, si my, lidé, umíme přizpůsobit ke svému obrazu nebo snad k alibismu? Ráda bych některá citovala.

"Člověk by měl trochu cestovat, aby poznal svět . Aby měl rozhled a poznal, jak nádhernou planetu máme. Aby viděl tu panenskou přírodu a ty různé lidi."

"Nesešlo nám z mysli blaho přírody, která nemá být pouze zdrojem našich zisků, ale také něčím, o co se máme starat?"

"Otevřete mysl, přátelé. A hlavně - otevřete svá srdce."

Ano, dotkla se mého srdce, protože ta kniha nádherná. A je škoda, že ji není moc vidět, protože autor píše velmi krásným jazykem, poutavě a je radost vidět v tom kus srdce a poselství, které nám chce sdělit.

07.11.2024 5 z 5

Nic Nic Janne Teller

"Na ničem nezáleží,. protože všechno začíná jen proto, aby to skončilo. V okamžiku, kdy jsme se narodili, jste začali umírat. A tak je to se vším. Zeměkoule je stará čtyři miliardy let, ale vy se dožijete maximálně stovky. Existovat vůbec nestojí za námahu. Celé je to jedna divadelní hra, jejímž cílem je dělat něco jen jako a být v tom nejlepší."
Přemýšlím o významu kniha, kdy 13 letý chlapec přestal chodit do školy, vylezl na strom, házel po ostatních švestky. Kniha byla b Dánsku zakázána a následně přeložena do 36 jazyků. Jak může jeden člověk, tím spíš, že malý chlapec mít takovou moc změnit zprvu nevinné děti v totální monstra. Byla tam pasáže, které mi rvaly srdce na kusy (pes, který svého pána miloval tolik, že po jeho smrti leží na jeho hrobě) a pak scény, nad kterými se mi zastavoval rozum. Proč obětovat to pro nás nejvíc důležité, co v životě máme? Co získáme poté, co právě toto ztratíme? A dá se vůbec udržet vztahy po všech těch hrůzách a ztrátách? Celý příběh nám ukazuje význam "prach si a v prach se obrátíš".
Kniha se dočkala i filmového zpracování.
V záplavě všech těch krásných knih tato byla velmi podivná. Neřekla bych hrozná, jen z ní mám divný pocit. Donutila mě však zamyslet se, co vlastně dnešní mládež má za starosti a jestli by někdy nezasloužili prostě jen na zadek.

09.09.2024 2 z 5

Tajemství pramenů Tajemství pramenů Jennifer McMahon

Kniha, kterou jsem si už nějaký ten rok chtěla neskutečně moc přečíst. A musím říct, že to bylo naprosto dokonalé. Autorka umí čtenářům navodit pocit husí kůže a do hlavy se zavrtat natolik, že když jsem včera byla plavat, musela jsem nad příběhem pořád přemýšlet. Hlavně mi v hlavě utkvěla tato slova, která otevírají tento příběh:
"Všem, na které tak trochu padne strach, když plavou v hluboké, temné vodě. Říkáte si, že tam dole nic není, ale něco tam přece jen je. Vždycky."
Dvě časové linky člověku lépe pomůžou porozumět. Z příběhu mrazí a rozplétání historie domu a jezera je velmi poutavé a dechberoucí. Sama ráda a často v historii hledám odpovědi na otázky.
A závěr? Toho jsem se bála a musím říct, že byl dokonalý. Do poslední tečky naprosto skvělé.

19.08.2024 5 z 5

Sexuální výchova na 120% 1 Sexuální výchova na 120% 1 Kikiki Tataki

Moje první mangy a musím říct, že zajímavé. První díl za mě nejlepší, poslední nejslabší. Každá kniha se věnuje jiné problematice. Jak navrhnout sex, masturbace, tělesné míry, menstruace, obtěžování, otěhotnění a potrat, ale i LGBT, lesbickým párům, BT, sexuálním menšinám. Knihy patří mezi Young adult literaturu a je vidět, že nejsem cílová skupina. No každopádně jsem se dozvěděla něco o orálních rouškách. Doma jich ještě dost mám, ale obávám se, že je asi nevyužiji.
No nic, jdu si zapnout na Netflixu seriál Sex education, u toho se člověk více pobaví.
Každopádně pro holky například téma menstruace velmi poučné. I pro ty, kteří před sebou mají první pohlavní styk můžou být tyto mangy velmi dobrými rádci.

31.07.2024 3 z 5

Kdyby Kdyby Simona Votyová

Kniha napsána matkou a dcerou. Nedokázala jsem se rozhodnout, z které strany začnu, tak jsem losovala a karta padla na pohled dcery. A odpusťte mi paní Votyová, líbil se mi o malinko víc. Ne, že bych s rozhodnutím Nely souhlasila, ale více mě bavilo, kam se její život ubírala a také její psychika.
A je pravdou, že jedno rozhodnutí může zásadně ovlivnit náš život. Kdyby na večírek nešla, kdyby si dítě nechala. Kolikrát jste si tohle slovo v životě řekli? Určitě každý z nás zažil takový okamžik.
Knihu jsem přečetla během tří dnů, je čtivá, sice smutná, ale skvělá. Stejně jako obálka knihy, nádherná a zcela vystihující.

01.07.2024 5 z 5

Žirafy mají velikánské srdce Žirafy mají velikánské srdce Sofia Chanfreau

"Se srdcem je to ošemetné. Může zklamat. Jednu vteřinu si myslíš, že víš jak na tom jsi, ale najednou se objeví mořská nestvůra z hlubin a vrhne se na tebe, zrovna když doufáš, že plaveš správným směrem. Srdce může promrznout jako za dlouhé zimy a člověk netuší, jak by se zase mohlo zahřát. Dá se jedině čekat, až vyjde slunce a doufat, že ten led rozpustí."
Veze je 9 let a žije s tátou na Žirafím ostrově, kde se uprostřed nachází jezero zvané Žirafí srdce. Tatínka srdce je chladné. Rozhodne se tedy něco podniknout a vyrazí na divokou jízdu. Najde Vega během cesty mámu, kterou nikdy nepoznala? A povede se jí rozehřát tátovo srdce?
Jedním slovem nádhera. Nejen příběh, který člověka obohatí o informace ze světa zvířat, ale také obrázky a verše. Kniha se stala vítězem a získala nejprestižnější finskou literární cenu v roce 2022. Ne nadarmo. Vega si čtenáře získá svou zvídavostí a čistotou srdce. My všichni neustále něco hledáme, toužíme být milováni a žít si na tom svém "ostrově" obklopeni krásami života. A ne jinak to měla hlavní hrdinka.
Až jednou večer po setmění
vše, co je skryté, v okamžení
... ožije jinak, než to známe,
a noc se zvolna stane ránem...
... skončí, co začít mělo by -
svět převrátí se naruby...
...co děje se, já poznám hned,
už čekám na to spoustu let...

18.06.2024 5 z 5

Frišta Frišta Petra Procházková

"Prorok Muhammad rozdělil zvířata na čistá a špinavá. Takže máme rádi velblouda, koně, kozu, ovci a hlavně kočku."
Herra se provdá do rozvětvené kábulské rodiny, která jí na jednu stranu poskytne útočiště a na druhou stranu sleduje násilnické chování švagra. Jednoho dne do rodiny přibude chlapec Mad. Díky jeho působení se dají věci do pohybu.
Arabská kultura mě fascinuje už dlouhé roky a příběhu o muslimech jsem četla už hodně a neustále mě nepřestávají udivovat. Něčím je mi i korán bližší než Bible.
Autorka popisuje s reportérskou citlivostí, humorem a smyslem pro detail dění při pádu Talibánu a příchod humanitárních pracovníků. Ale také poměry v rodině, jak se na ně dívá žena, která nevyrostla v těchto poměrech a jak se vyrovná s jednou velkou překážkou, která jí trápí. Místy je kniha zábavná, ale na konci jsem brečela jako malá holka.

18.06.2024 5 z 5

Nádherný šok Nádherný šok Katarína Kernová

NÁDHERNÝ ŠOK
Katar
"Doufám, že se zamiluješ do života. Doufám, že si jednou za čas natrháš květiny a přečteš knihu. Doufám, že si uvědomíš, že život není o nějakém komentáři od kluka, na kterého si za pár let ani nevzpomeneš. Doufám, že budeš vzorem, že budeš mít partu nejlepších přátel a že se možná dostanete i do problémů. Doufám, že si vytvoříš hodnotné vzpomínky, krásné fotky a jediná bolest, kterou budeš cítit, bude ta z šíleného smíchu. Doufám, že přeplaveš oceány a ucítíš špínu za nehty, když se budeš škrábat na ten nejvyšší kopec. Doufám, že poznáš sílu upřímného štěstí a rozeznáš rozdíl mezi moudrosti a jedničkami na vysvědčení. Doufám, že pochopíš, že můžeš být čímkoliv, o čem sníš. Doufám, že nebudeš jen sedět a stěžovat si na to, co se má změnit. Doufám, že Ty sám budeš tou změnou."

Tato autobiografie byla vskutku nádherným šokem pro mě. Knihu jsem si koupila na akci pro pejsky v útulku. Nic jsem od ní nečekala, četla jsem ji do únorové výzvy jako knihu od slovenské autorky a mile mě překvapila. Tato autobiografie odhaluje cestu za zdrojem lásky plnou mouder a citátů. A mě to jen ujistilo v tom, že když má člověk otevřené srdce a necháme vše pánu Bohu, a nebo pro ateisty to nechá volně plynout, tak vše přijde v ten daný okamžik. Jaká náhoda, že zrovna včera jsem shlédla film, který se velmi podobal této knize, jen byl z mužského pohledu. Náhoda či nikoliv?

23.02.2024 5 z 5

Láska po španělsku Láska po španělsku Elena Armas

"Čas nečeká na nikoho."
"Budu někdy tak šíleně, po uši zamilovaná, že vedle toho vybledne všechno ostatní?"
(ohhhh, tohle je tak dávno, co jsem tohle zažila)
JEDNA MALÁ LEŽ.
DVĚ NAPROSTO ODLIŠNÉ POVAHY.
TŘI DNY PŘEDSTÍRÁNÍ.
A TO VŠECHNO UŽ ZA 4 TÝDNY NA SVATBĚ VE ŠPANĚLSKU.
Příběh Cataliny Aarona se zprvu vlekl, dlouhé popisy, které měly význam, ale byly nekonečné a rozvláčněné, že jsem měla knihu chuť odložit. Ale dcera mě přesvědčila, abych jí dala šanci. A měla pravdu. Líbilo se mi, jak se mezi nimi napětí postupně stupňovalo a jak si k sobě nacházeli cestu z prvotní, řekla bych až nenávisti, ze strany Liny.

06.02.2024 4 z 5

Severní úsvit Severní úsvit Lukáš Kosař

"Temnota je jen absence světla, ale i v nejtemnější noci může být spatřena hvězda."

Prvotina českého autora vtáhne čtenáře do ponuré Anglie zahalené mlhami a vaše zvědavost od prvních řádků bude stoupat společně s mrazením v zádech.
Přesně tento druh příběhů mám ráda - temná detektivka s mysteriózní zápletkou.
Kniha je doplněna skvělými obrázky vytvořenými AI a mapou, která vám pomůže s orientací.
Městečko Northern Dawn je zprvu velmi nenápadné, ale má vše, co běžně města mají. Kostel, hřbitov, opuštěná místa, honosné sídlo Warwicků, vlakové nádraží a sanatorium. A také na krku dvě vraždy a teď i komisaře, který se je bude snažit vyřešit.
Příběh se mi líbil, snad jen jedna malá výtka. Obrázek komisaře měl být hned na začátku, protože téměř polovinu knihy jsem si ho představovala ani ne tak z poloviny krásného, než byl!

06.02.2024 5 z 5

Carrie Soto se vrací Carrie Soto se vrací Taylor Jenkins Reid

"Všechno, čeho dosáhneme, pomine. V jednu chvíli to máme a za vteřinu je to pryč."

Namyšlená, nerada prohrává, dravá, cílevědomá a nesmrtelná, taková je Carrie.
Příběh plný odhodlání, cílevědomosti a nezlomné vytrvalosti vás dostane od prvních řádků. Zaručuji vám, že budete mít před sebou tenisové kurty a budete mít pocit, že sedíte na tribuně a sledujete každý ze zápasů, kterých je Carrie součástí.
Co si ještě musí dokázat, než definitivně pověsí raketu na hřebík? A dostane se ve svých 37 letech zase zpátky na vrchol, obětuje vše, aby byla zase nejlepší nebo to bude cesta sebepoznání?
Jak říkal její otec - sám bývalý šampion a trenér od dětství:
"Můžeš se změnit, napadá mě. Jenom proto že třeba chceš."

Získá zase své fanoušky a novináře na svoji stranu, i když tvrdí, že ji stejně neměli rádi nebo jí už nebudou věřit ?

Kniha Sedm manželů Evelyn Hugo se mi moc líbila, ale tato, je dle mého názoru, ještě lepší. Rozesmála mě, rozbrečela a roztepala krev v žilách při každém zápasu. Za srdce mě chytly vztahy k osudovým mužům hlavní hrdinky.

29.01.2024 5 z 5

Rychle domů Rychle domů Roz Nay

Příběhy, které jsou vyprávěny více postavami mám ráda. Člověk se alespoň do nich lépe vžije a má možnost víc pochopit ať už jejich myšlenky nebo činy. Možná!
Tento, za mě velmi dobře napsaný, thriller mě bavil od začátku. Mám ráda tajemství, která postupně vyplouvají na povrch a téma rodinných událostí, které člověk chce nechat pohřbené hluboko v minulosti.

25.01.2024 5 z 5