jiri5027

Kdybych to měl v krátkosti shrnout, tak řeknu, že je to velmi povedený a poutavý akční thriller z nepříliš vzdálené budoucnosti. Leoš Kyša hází jeden popkulturní odkaz za druhým, tak jak to mám rád. V knize najdete Al Capona, necudné dominy, AI, zemědělské drony i radu Vacátka.

Tady není o čem. Do 80 strany rozjezd a pak dlouhá strmá jízda do pekla. Atmosféra, jako blázen. Ty bosé kročeje ještě pořád slyším. Brrrrrr. Tak tuhle knihu žeru!

Dneska dočteno.
Lidi a víly v reálném světě.
Skvělý nápad!
O to víc, když je ten svět špinavý a nespravedlivý. Detektivní zápletka a chybující hlavní hrdinové, k tomu připočítejme skvostný, čtivý styl autorky a máme na světě knižní bombu.

Pozvolný začátek příběhu nabírá brzy na obrátkách a servíruje nečekaný příběh. Autorka vtiskla do svých postav bohaté charakterové rysy a obdařila je skvělou motivací. Měl jsem trochu obavy, jestli se hlavní hrdinové nepustí do naprosto zcestného románku, ale naštěstí, na nic takového Tereza Kadečková nehodlala přistoupit a za to tleskám. Občasný oslí můstek pro mě nebyl nepřekonatelnou překážkou a konec originalitou jenom prýštil. Zase "jiná" fantasy. Já děkuji

Scéna s pavouky je opravdu jen pro otrlé, ale kniha funguje skvěle. Taková dospělá Alenka v říši divů. Celkově se mi u všech vydaných Zrnek temnoty líbí, to spojení se čtenářem. Jsou to krátké novelky, ale vždy intenzivní prožitek...

Wow, po dlouhé době fakt sborník povídek, který mě uhranul. Nápaditostí, atmosférou a hlavně pointami. Opravdová pecka

Jsem naprosto okouzlen barvitostí světa, které stvořil Owl Goingback. Tahle kniha mi sedla. Byla brutální i pohádková. Podobné pocity jsem měl u Faunova labyrintu.

Publikace Ďáblův hřbet, jejíž četbu jsem kombinoval i s poslechem audioknihy, ve mě zanechala intenzivní pocit uspokojení. Dostal jsem historický horor psaný autory Honzou Vojtíškem a Ivanem Kučerou a řeknu vám... Byla to jízda!
Atmosférická a nekompromisní. Plná hrůzných výjevů, které jsem ovšem nemohl přestat sledovat.
Audiokniha ve mě navíc zanechala, až filmový zážitek. Zvuky lesa, dřevorubců, křupání kostí i řev útočícího monstra...wow!
Jak Golden dog, tak Audiotéka a samosebou i tandem autorů odvedli bravurní práci...

Hodně silné čtivo, podpořené skutečnou událostí. Autorka píše citlivě i ty nejpalčivější scény a o to víc z toho mrazí...

A v mé duši opravdu zůstaly skvrny... ️
Skvělá kniha, která se námětem zařízne hluboko pod kůži. Je napsaná lehce, ale popisuje těžká zvěrstva páchaná na dvou chlapcích, takže po přečtení civím do zdi a přemýšlím.
Tyhle stavy ve mě vyvolalo naposledy Srdce v Atlantidě(King) a Umírat v nitru (Silverberg).
Dobrá práce Rossi Jeffery

Věděl jsem, že jdu na jistotu. Těch doporučení byla spousta.
Opravdu, Sněgoňová je brilantní autorka. U mě má jasné body navíc i za několik hororových scén, kterými mě jako těžkou botou přišlápla k podlaze.
První kniha (část) s totalitním státem a antihrdinou mě velmi bavila, už jen proto, že jsem si o publikaci nic nezjišťoval dopředu, takže jsem vůbec nevěděl, o jaký svět se jedná. Druhá část se mi zdála mírně slabší, ale čtivost se stále nedala upřít.
Knihu jsem poslouchal jako audiobook, kde tedy nějaký ten čertík v krabičce vyskočil, např. přechody hlasitosti ze scény do scény, nebo případně zbytečně dlouhé pauzy – obijí dost rušivé. Interpret byl ale skvělý – jen to potřebovalo trochu doladit. I tak se jedná o dílo, které jsem musel dočíst/doposlouchat velice rychle... protože jsem prostě potřeboval vědět, jak to bude dál!
Inu kvalita se nezapře.

Nadčasový příběh, jako varování před tím, kam může totalita vést a jak z toho ven. Mám radši modernější kresbu, ale obsah u mě zvítězil nad formou.

Wow. Tak tohle bylo něco. Podobné pocity ve mě vyvolalo Po sezoně Jacka Ketchuma. Silný kafe, super pointa - o to větší radost mám, že jsem ji tušil. Skvělé silné charaktery, kterým fandíme a nebo je nesnášíme. Mort je super spisovatel a doufám ve více jeho knih na českém trhu!

Naprosto skvělé. Autorka posunula dílo ještě o kousek dál oproti prvnímu dílu. Z finále jsem měl stejně silný pocit, jako z knihy Prokletí Salemu. Tady nezbývá než tleskat a klanět se...

Tohle je Pechova nejlepší žánrová kniha.
Jedná se o temnou fantasy, která si pohrává s cestováním v čase, ale jak je u autora zvykem, to důležité jsou postavy, jejich vykreslení, vztahy a motivace.
Nebudu spoilerovat úžasný děj, jen prostě řeknu, že tuhle knihu jsem určitě nečetl naposledy. Crom!

Můj úlovek z Comicconu. Komiks Vrána, který jsem si nechal podepsat od autora Jamese O' Barra. Právě jsem tento monumentální svazek dočetl a páni...
Prostě páni... Ta tíseň. Ta bolest. Když přečtete předmluvu už tušíte, co vás bude čekat a přesto...
Budu se k tomu muset znovu vrátit.
Brzy...

První kniha dočtená v roce 2022 a byla to trefa do černého. Ta podobnost s Johnem Coffeym je neoddiskutovatelná, nicméně mi tam příjemně vyskakoval i Hannibal Thomase Harrise. Tyhle dvě látky zkloubit do vlastního příběhu a držet se pri tom v originálních vodách - to je prostě výzva. A Štefko to zvládl skvěle.

Nečekal jsem originalitu, takže mě nemrzelo, že se nedostavila. Bohužel absence dobrých dialogů a poutavějšího vyprávění mě mrzela mnohem víc

Tak přesně takový horor mi chyběl. Bylo to přesně to, co jsem si chtěl přečíst. Druhá kniha od Goingbacka a opět trefa do černého.

Super originální kniha. Komedie protkaná drsným hororem a spojená pojivem bizarností. Konec maximálně ujetý a boží!