jiri77 jiri77 komentáře u knih

10 minut 38 vteřin 10 minut 38 vteřin Elif Shafak

Příběh prostitutky a přátel z okraje společnosti. Kniha dobře popisuje sociální, náboženské a další problémy společnosti, hlavně v Turecku a především v Istanbulu. Kniha mě zpočátku a hlavně první z poloviny velmi bavila. Pak přišla druhá půlka a okouzlení z knihy začalo upadat a děj se mi zdál neúměrně natahovaný, mírně to ještě zachránila třetí část - Mysl. Čekal jsem asi trochu něco jiného, ale i tak mohu knihu doporučit.

25.09.2022 4 z 5

Čti Jeseníky (obrazová publikace) Čti Jeseníky (obrazová publikace) kolektiv autorů

Krásná kniha plná zajímavých informací o nádherných a drsných horách. Kniha obsahuje spoustu fotografií, kreseb a koláží ,které lépe přiblíží čtenáři tyto krásné hory. Jeseníky jsou mým domovem, tak jsem si knihu rád přečetl a dozvěděl jsem se hodně zajímavostí ,a možná i dalších námětů na výlety.

08.07.2022 5 z 5

Útěk do divočiny Útěk do divočiny Jon Krakauer

Zajímavé čtení o člověku ,který hledal smysl života v samotě s přírodou. Forma jakou je kniha napsaná mě moc nesedla ,ale přesto jsem rád , že jsem si ji přečetl. Film jsem neviděl.

11.04.2022 3 z 5

Kolibřík Kolibřík Sandro Veronesi

Hodně dobrý román o lidském osudu a životě hlavního hrdiny. Skvostně popsaná psychologie postav. Příběh je sestavený z dopisů, esemesek, e-mailů a záznamu telefonních rozhovorů. Kniha se mi četla naprosto skvěle, i když má depresnější atmosféru. Kdo má rád více psychologičtější četbu, bude táto kniha pro něj to pravé.
,,Vlci nezabíjejí jeleny, co mají pech, zabíjejí ty slabé.''

07.04.2022 5 z 5

Cena mého života Cena mého života Tina Okpara

Hodně drsný příběh adoptovaného dítěte. Tohle nikdy nepochopím ,jak někdo může být taková zrůda. Mají peníze a popularitu ,a ještě k tomu musí trápit nevinného člověka. Velmi smutná kniha.

28.01.2022 5 z 5

Opravdový život Opravdový život Adeline Dieudonné

Příběh vyprávěný hlavní hrdinkou je chvílemi velmi drsný ,ale přesto se snaží najít v té hrůze ,alespoň trochu naděje a lásky. Kniha mě absolutně připoutala ,a neskončil jsem s četbou ,dokud jsem nebyl na konci. Knihu mohu jen doporučit !

07.09.2021 5 z 5

Příběh nového jména Příběh nového jména Elena Ferrante

Tak jsem si přečetl druhý díl ,a musím souhlasit s většinou komentářů, že je lepší, poutavější a napínavější. Čtení mě hodně bavilo a užíval jsem si tento skvělý společenský román. Určitě si přečtu i další pokračování.

31.08.2021 5 z 5

Záhada domu Marwicků Záhada domu Marwicků Darcy Coates

Další velmi čtivá a napínavá kniha ze série '' Strašidelné domy''.
Opět skvělé odpočinkové až horrorové počteníčko. Ne že bych se zrovna bál, ale popis prostředí a nadpřirozené postavy je velmi dobrý.
Autorka mě velmi baví a určitě si něco od ní rád přečtu.

19.07.2021 4 z 5

Radúz a Mahulena Radúz a Mahulena Julius Zeyer

Moc pěkná romantická a zároveň i dramatická kniha. Knihu jsem si chtěl přečíst už delší dobu ,ale nějak jsem měl z knihy obavy ,že mě nebude bavit, ale po přečtení jsem zjistil, že jsem se bál zbytečně. Doporučuji.

11.05.2021 5 z 5

V Caracasu bude nejspíš stále tma V Caracasu bude nejspíš stále tma Karina Sainz Borgo

Rozhodně to není žádná odpočinková četba. Příběh plný beznaděje, násilí, touze po svobodě, naději k návratu k míru a své vlasti. Některé části knihy jsou popsány dost realisticky ,až z toho mrazí. Hodně silná kniha.

01.04.2021 4 z 5

Kouzelná skříňka pro Gwendy Kouzelná skříňka pro Gwendy Stephen King

Novela na jedno odpoledne, které mě hodně bavila a splnila vše co jsem od ní očekával.
Myslím si ,že se to dalo více rozvléct ,mohl z to být skvělý román.

28.03.2021 4 z 5

Hledání Aljašky Hledání Aljašky John Green

Nakonec musím říct ,že se mi kniha líbila a splnila co jsem od příběhu očekával. Psychologický příběh zaměřený spíše pro mladší čtenáře ,ale i mě o něco staršího čtenáře neurazil. Celkově mě John Green hodně baví.

25.03.2021 4 z 5

Kronika ptáčka na klíček (I.–III.) Kronika ptáčka na klíček (I.–III.) Haruki Murakami

Murakami mě snad nikdy nezklame. Jeho knihy jsou naprosto senzačně odvýprávěné příběhy na pomezí reality a snů. Kniha byla tentokrát chvílemi drsnější ,díky dějové lince z druhé světové války. Kniha mě bavila a za mě naprostá spokojenost.

06.03.2021 5 z 5

Oprátka za osm mrtvých Oprátka za osm mrtvých Roman Cílek

Naprosto skvělá kniha popisující čin Olgy Hepnarové a co ji k tomu vedlo.
Je velmi zarážející ,jak se zachovali někteří lékaři a nebylo jí pomoci. Přehledně napsaná literatura faktu s výpovědí rodiny ,psychologů a svědků.

11.02.2020 5 z 5

Vděk Vděk Delphine de Vigan

Další kniha autorky zabývající se mezilidskými vztahy, tentokrát na téma vděku a hlavně stárnutí a poklidném odcházení. Kniha dává nahlédnout i na život starých lidí v domovech pro seniory. Delphine de Vigan se stala mou nejoblíbenější spisovatelkou, moc se mi líbí ,jak dokáže popsat, psychologii svých postav.

03.01.2020 5 z 5

Dítě zvané „To" Dítě zvané „To" Dave Pelzer

Mrazivé vyprávění Davida mě přímo šokovalo ,a čtení této knihy mě ani na chvíli nenechalo klidným. Je velmi obdivuhodné co vše David vydržel ,a že ještě dokáže žít spokojený život.

28.08.2019 5 z 5

Ohníčky všude kolem Ohníčky všude kolem Celeste Ng

Čtivá a naprosto úchvatná kniha. Skvěle vykreslená psychologie postav a soužití rodiny a společnosti. Je to hlavně román o mateřství a lásce k vlastním dětem. Druhá kniha od autorky a opět jsem naprosto spokojen.

06.06.2018 5 z 5

Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Vtipné a pohodové čtení,kniha se mi velmi líbila a chvílemi jsem se zasmál i nahlas.

23.02.2016 5 z 5

Síla psa Síla psa Thomas Savage

Knihu jsem si přečetl na doporučení knihovnice .Kniha mě bavila, je to přesně můj šálek čaje, mám rád ,když musím trochu u čtení přemýšlet. Rozhodně dobrý psychologický román.

07.07.2024 4 z 5

Bílý Bim Bílý Bim Gavriil Nikolajevič Trojepolskij

Krásně dojemný a zároveň velmi smutný příběh o oddaném psu Bimovi. Knížka mě bavila a doporučuji.

20.05.2024 4 z 5