Kanimůra2 komentáře u knih
Dlouze váhám jestli 4 nebo 5 hvězdiček. Začátek úplně super, nemohla jsem se odtrhnout
Ale pak najednou začala ztrácet na síle a pomalu sklouzávala do červený knihovny. Vyprávěním po roce 89 jsem byla zklamaná
Jako když knihu dopisoval někdo úplně jiný
Noo, to jsem si pošmákla.
Každá postava se mi něčím líbila. Sestra sebestředná, o manželovi ani nemluvit.
Ale hospodyně, tak byla nejlepší. Jak pořád držela ledovou tvář, nenechala se ničím vytočit ani zaskočit, pevně šla za svým cílem a pořád spřádala intriky.
Za mě skvělá knížka, doporučuju
Hodně jsem si pošmákla a doporučuju. Tak rozdílný světy a tak krásně propojený. K tomu moudrá babička, nemám co vytknout.
Krásná prvotina a doufám, že se autorka i nadále bude věnovat psaní.
Občanskou válku jsme ve škole dlouze probírali. Protože dobří soudruzi vyrazili Śpanělům na pomoc.. Ale že byl Franco tak dlouho u moci, to už mi v hlavě nezůstalo. Moc zajímavé čtení. A zase moc smutné
Jsem ráda, že jsem našla další českou spisovatelku detektivek. Knížka se mi moc líbila, jak námět, tak děj-ani začátek se mi nezdál zdlouhavý.
Co mě trochu štvalo, bylo chování Laury, která se pořád na Adama utrhovala. Takovou šéfovou bych si fakt přála... Ale určitě si jdu pro další díl. Snad se holka zamiluje a dá pokoj....
Já jsem si pana Březinu oblíbila a i takhle knížka mě nezklamala. Čte se to moc dobře, doporučuju
Mě se příběh líbil moc. S jakou jednoduchostí autorka popisuje začátek manželství. Žádný drahý dovolený, společný bydlení, váhání ani pořizování si pejsků, aby se dvojice mohla o někoho starat jen tak "nanečisto".
V dalším díle jsem jí neuvěřitelně litovala, odloučení od miminka musí být strašné.s
Ale závěr jsem už přímo zhltla. Krásný a smutný příběh
Já miluju rodinný ságy a tahle je opravdu povedená. Spisovatelka celý příběh vypráví - přímé řeči je tam opravdu málo - a přesto je to tak čtivé, nemohla jsem se odtrhnout. Doufám, že brzy dočkáme další knihy
už jsem přečetla několik knih od této spisovatelky. Je má oblíbená, ale někdy trošku přežene závěr. Příliš ho zdramatizuje. Tentokrát byla umírněná. Když k tomu přidám ještě krásný popis přírody a polární záře, romantiku a dobré kamarádky, není co řešit.
5 hvězdiček bez přemýšlení
Já mám detektivky pana Vondrušky ráda. Vrah zabíjí nejčastěji dýkou, pod mrtvolou louže krve. Žádné drastické popisy umírání, mučení a týrání jak se dnes často stalo zvykem. Knihy se čtou samy. Laskavý moudrý a spravedlivý Oldřich z Chlumu, věčný svůdce všech nezadaných i zadaných dívek Ota a na první pohled přísný velitel Diviš. Ovšem jen na první pohled. On by svojí Martu nedal za nic na světě. A bručí vlastně proto, aby si před posádkou nezadal.
Pro mě je četba vždycky oázou klidu. Postavy působí až lehce naivně ( a to nemyslím ve zlým), všude vládne pohoda a klid. Jen ta mrtvola a louže krve je ruší..no tentokrát jich bylo víc než jindy..
Četla jsem rychle a nemohla se nabažit. Tušila jsem o co půjde, ale bylo mi to jedno. Hrozně jsem si to vychutnávala.
Asi 100 stránek před koncem kniha trochu z růžověla. Jak už tu někdo psal - z proutníka a baťůžkářky se stali odpovědní klaďasové. To bych ještě ustála. Se zatnutými zuby.
Ale ten konec už byl opravdu moc. Jak v akčním americkým filmu. Taková krásná detektivka a takový přehnaný konec
a mám další oblíbenou českou spisovatelku. Bravo. Za mě plných 5*
Omylem jsem přečetla v obráceném pořadí. To znamená, že tento díl jsem četla jako druhý. A protože už jsem věděla, co mě čeká, znovu mě to pobavilo.
Myslím, že je třeba podívat se na knihu s nadhledem. Ne jako na drsnou detektivku nebo psychodrama. Je to prostě legrace. Pro mě nové a zábavné
Kniha mnou otřásla. Já komunismus v Čechách pamatuju. Proti Rumunům jsme se měli pohádkově. Strašná doba. A pořád se o tom málo mluví. Evropa konec 20. století !!!
To by měla být povinná četba, aby se nezapomnělo...
Doporučuji!!
Krásná kniha, zamilovaný, ale ne "červený" román. Mimo příběhu o statečných ženách, které si jdou za svým snem, je tu i krásně vykresleno období před a po první světové válce. I když nikde netekla krev, přesně a výstižně popsáno strádání lidí i zvířat. Opravdu krásná kniha.
Krásný, čtivě napsaný a napínavý psychologický thriller. Vůbec jsem se nemohla odtrhnout. Přečteno za jeden den. Což mluví za vše.
A jdu na další knihu
Když si chci udělat radost, sáhnu po této autorce. Ještě mě nezklamala. Krásný příběh, krásně napsaný.
Tato knížka je postavená na vyprávění starého příběhu, tak není úplně klasická detektivka. Přesto nevím, proč spadla do modrých čísel. Za mě je Volf sympaťák a pan Březina píše krásně čtivě. Jeho detektivky se mi líbí, těším se na další
Velmi povedená česká detektivka. Nedala mi spát, přelouskla jsem na dva zátahy. V sérii 3. díl, já ho četla jako první. Za mě je hlavní hrdina sympaťák. Určitě se pustím do dalších dílů.