kirkpatrick Online kirkpatrick komentáře u knih

Říše Říše Roman Bureš

SPOILER V první části mi to vzdáleně připomenulo knihu od Stephena Kinga Žhářka, která je také o nabytí zvláštních psychických schopností a co se může dít. Tato část je právě vystavěna na Alexandrových schopnostech než na alternativní historii.
V druhé části je podrobně popsán odsun a cesta ke zdi do Hitlerburgu a potom nuzný život tam a v závěru nepodařený útěk.
První část mě bavila více, ale přesto jsem očekával něco jiného.

16.11.2020 3 z 5

Nanos Nanos Timo Leibig

Celá kniha je spíše taková průměrná a nevěděl jsem jaké hodnocení zvolit. Sice závěr byl dost zajímavý, ale zatím hodnotím třemi hvězdami a nechám se překvapit co přinese případný další díl.

05.11.2020 3 z 5

Rozpojené státy: Amerika nejen televizní kamerou Rozpojené státy: Amerika nejen televizní kamerou Martin Řezníček

Nahlédnutí na práci českého žurnalisty v USA, kde nás v první části seznamuje s některými známými americkými osobnostmi, jež mají v sobě české kořeny a jejich současným životem.
Druhá část je částečně spojena prvním volebním tažením Donalda Trumpa na post prezidenta, dále pak rasismus a ukončení této části přibližuje pohled na masakry ve školách a na kulturních akcích, kde se ukazuje problém držení zbraní, na jedné straně hlad po zpřísnění regulí jejich držení a na straně druhé stoupající prodeje a tím pádem i jejich použití.
V třetí části se novinář Řezníček zabývá tématy, jež Ameriku dělají výjimečnou, jak v kladných tak i v záporných věcech.
Celkově jsem se toho hodně dozvěděl o Americe, jak je veřejně známo i pohled do „zákulisí“.

24.10.2020

Ukradené světlo Ukradené světlo Emanuele Altissimo

Tento příběh o dvou bratrech, kteří přišli o rodiče, a o něž se stará jejich děda je takový jednoduchý, kdy mezi nimi jsou nějaké půtky a rozepře a i ta bratrská láska, přesto tuto knihu hodnotím jako průměr.

13.10.2020 3 z 5

Invaze Invaze Luke Rhinehart (p)

Přečetl jsem kdysi obě předchozí knihy autora a pamatuji si, že mě velmi pobavily. U této jsem se sice párkrát taky zasmál, ale nebylo to tak humorné. Spíše kniha upozorňuje na západní styl života a jeho absurditu, kdy člověk chodí z práce do práce a snaží se nějak zaopatřit a všechno ovládají peníze.

05.10.2020 3 z 5

Hovory s Bohem IV – Probuzení ohroženého druhu Hovory s Bohem IV – Probuzení ohroženého druhu Neale Donald Walsch

Další zajímavá a inspirující kniha z pera spirituálního posla Neala Donalda Walsche. Přečetl jsem celou úvodní trilogii Hovorů s Bohem a toto je její závěrečná doplňující část, i když ne všemu jsem zcela porozuměl. Snad se lidstvo vydá svou cestou k probuzení k níž tato kniha vybízí. Už jen tím, že byla sepsána dává lidstvu naději.

26.09.2020

Motýlí tyranie Motýlí tyranie Frank Schätzing

Ze začátku detektivka pak se to stočilo ke scifi a zhruba od poloviny knihy jsem se v tom přestal orientovat. Je to moje první kniha od tohoto autora, tak vůbec neznám předchozí knihy.

22.09.2020 2 z 5

Psychopat v mém mozku Psychopat v mém mozku James H. Fallon

Osobní zpověď neurovědce, jenž zjistil, že jeho sken mozku při náhodném pozorování je skoro stejný jako sken mozku nějakého psychopata. Seznamuje čtenáře se svým životem od mládí až po jeho osobní pohnutky v chování v určitých situacích, ba i zkoumá své předky, co po nich mohl zdědit. Do toho to prokládá odbornými vědeckými formulacemi jak mozek pracuje a chemické reakce, které v mozku ovlivňují chování člověka.

30.08.2020

Tak tohle mě velmi zklamalo, i když jsem toho moc neočekával, tak přes velký ohlas této knihy, tedy nic moc. Je zajímavé, že hodnocení čtenářů je napříč celým spektrem hvězdiček. Po pár řádcích jsem myslel, že to bude něco ve stylu Arto Paasilinny. Je to taková ztřeštěná komedie a mě vůbec nepřivedla ke smíchu, myslel jsem, že to vůbec nedočtu.

23.08.2020 1 z 5

Zdroj: Otevřete svou mysl, změňte si život Zdroj: Otevřete svou mysl, změňte si život Tara Swart

Kniha, která nás vybízí k práci na svých idejích k lepšímu životu a pokud ne, tak jsem se dozvěděl novinky o mozku a neurovědě a jak mozek vlastně pracuje.

06.08.2020

Mimozemšťané - Odhalení největšího světového tajemství Mimozemšťané - Odhalení největšího světového tajemství Steven M. Greer

Zajímavá kniha o svědectvích různých zainteresovaných osob z různých vládních organizací, kde popisují svá setkání a pozorování mimozemských plavidel. Tyto informace jsou utajovány ve spleti tajných vládních organizacích a autor se snaží tyto skutky odhalovat.

02.08.2020

Sametové iluze Sametové iluze Petr Čepek

Skvělý čtivý román o partě kamarádů, v každé kapitole věnované jednomu z nich, co je v životě potkalo a jaké si z toho nesli zkušenosti. Gradující závěr, kdy se všechny pohnutky v jednáních kamarádů a spolužáků mísí a dávají neočekávaný pohled jak to v životě vlastně chodí, aneb kdo je bez viny, hoď kamenem.

23.07.2020 5 z 5

Nová dívka Nová dívka Daniel Silva

Docela dobrý napínavý příběh, původně jsem zamýšlel dát tři hvězdy, ale gradující závěr mě přiměl dát čtyři. Je to vlastně směsice fikce a částečné pravdy jak o tom píše autor na konci knihy v poznámce autora, kde odhaluje skutečnosti a vlivy, které jej ovlivnily při psaní této knihy.

05.07.2020 4 z 5

Ruská kocovina: Putinův svět a přízraky minulosti Ruská kocovina: Putinův svět a přízraky minulosti Shaun Walker

Pohled na současné Rusko po nástupu na prezidentské křeslo Vladimíra Putina, kde se projevuje jeho politika k zemím, které se po rozpadu Sovětského svazu chtěly osamostatnit. Kapitoly o Ukrajině, Čečensku, Gruzii a jejich historické souvislosti jsou výpovědí o těžkém traumatu.

21.06.2020

Guláš Guláš Brian Kimberling

Tahle kniha nic moc. Jsou to takové plané řeči, které nikam nevedou, guláš myšlenek.

09.06.2020 2 z 5

Tajemství Kremlu Tajemství Kremlu Bernard Lecomte

Zajímavá kniha o historii Sovětského svazu zhruba od začátku 20 století, v němž hráli velkou roli Rasputin, Lenin, Stalin a určovali dějiny v budování komunismu. Zaujala mě i kapitola o francouzském prezidentu Francoa Mitterandovi a jeho zahraniční politika s Ruskem.

07.06.2020

Kompas Kompas Mathias Énard

Tahle kniha má určitě nesporné kvality, ale pro mě to bylo dosti těžké čtivo

26.05.2020

Města Města Michal Ajvaz

Mně se tahle kniha líbila, fantastická cesta za tajemnou součástkou kolem celého světa. Je to první kniha od tohoto autora a připomněla mi knihu, taky od českého autora Roberta Blandy – Klíč k oběma světům, která mě nadchla a mám ji zařazenou v doporučených. Města taky tak doporučím.

16.05.2020 5 z 5

Idiot Idiot Elif Batuman

Mě tato kniha moc nenadchla. Je to vlastně studentský život v Americe, jenž se odehrává v učebnách a do toho promíchaný milostnými zážitky studentky Selin, která putuje i do Evropy v rámci, aby učila anglický jazyk vesničany v nějaké zapadlé maďarské vesnici. Byl jsem rád, že jsem to dočetl do konce.

25.04.2020 2 z 5

Vzorný syn Vzorný syn Čong Judžong

Temná sonda do choré mysli mladého narušeného korejského chlapce. Velmi zajímavý psychothriller, jenž dává nahlédnout do hlavy vraha a jaké se mu v ní rodí myšlenky.

12.04.2020 4 z 5