Kirtans Kirtans komentáře u knih

Alef Alef Paulo Coelho

Je to slabší kousek, hvězdičky dávám hlavně za tu část s inkvizicí, jinak mě překvapilo jakej je autor snob a částečně i pěknej "prasák" ve svém věku. (míněno osobním životem, ne obsahem knihy). No doufám, že nápad na takový styl knihy příště potlačí už v zárodku.

22.01.2013 2 z 5

Ostrov Duma Key Ostrov Duma Key Stephen King

Nesouhlasím s tím, že by to bylo nudné, nebo se to táhlo, řekla bych, že to příjemně ubíhalo (až nečekaně). Strašně mi to sedlo, sice to není děsivé až běhá mráz po těle ale mě se to líbilo moc (sice to někdy zavánělo přeháněním ale výsledek byl skvělý). (moje fobie z děsivých dětí to ještě umocnila ve snu)
Naprosto souhlasím s příspěvek pode mnou.. :)

17.01.2013 5 z 5

Budu dělat za drogy Budu dělat za drogy Lydia Lunch

Nevím co to pořádně vlastně bylo, připadalo mi to jako pár článků v časopise a zápisky s deníčku dotyčné spisovatelky. Dvě hvězdičky za poslední část "interview", ale to vlastně bylo taky jako součást toho daného časopisu.. Dneska fakt můžete napsat o každém prdu a být slavní, tahle témata zvládlo mnoho spisovatelů mnohem lépe a s grácií nenuceného "jedu".

06.01.2013 2 z 5

V polévce miso V polévce miso Rjú Murakami

Od tohodle Murakamiho rozhodně nejlepší co jsem zatím četla. Napínavý, tajemný, parádně napsaný... Zaskočil mě vývoj i když se dal očekávat... Doufám, že u nás vyjde víc kousků od autora..

28.12.2012 5 z 5

Chlípnice Chlípnice Michał Witkowski

No tedy.. :) Něco takového jsem ještě nečetla a to jsem zvyklá na oplzlosti a nechutnosti od jiných autorů, tohle bylo ale napsaný upřímně a ze skutečnosti, tak to mělo uplně jiný nádech.. Trošku mě zklamal natažený, už se lehce neustále opakující konec, ale dojem to nepokazilo..

22.12.2012 4 z 5

Malé ženy Malé ženy Louisa May Alcott

Nemám ve zvyku něco rozečíst a nedočíst... Je to táák sladké, přespříliš pozitivní a dobré.

19.12.2012 1 z 5

Příběh O: Krásná z Roissy Příběh O: Krásná z Roissy Pauline Réage (p)

U hodnocení jsem byla tak trošku v rozpacích, dala bych 5 ale to jen proto, že se mi to líbilo jako neotřelé téma, dala bych 3, protože ten začátek byl tak trošku jako bych četla prvoplánové porno..(kniha mi ale rozhodně nepřijde jako nějak zvlášt obscénní) Postupem jak ubíhá děj to ale zachází spíš do psychologické roviny, je opravdu dech beroucí, jak se do toho hlavní hrdinka položila a považovala bych ji téměř za hysterickou...

(možný spoiler)
Příběh jsem viděla i ve filmovém ztvárnění, proto mě zaujalo, že tady to víceméně fungovalo z donucení a ne dobrovolně a nějaký kult si cvičil své ovečky, až někde u konce knihy se dozvídáme, že vlastně můžou kdykoliv odejít a přestat, ale na druhou stranu hned na začátku je věta, že nebude-li chtít - donutí ji... (dále bych už knihu rozebírala příliš ze svého osobního pohledu jako takovou)

Jinak tedy na rok prvního vydání (1954) tohle musela bejt mela..

09.12.2012 4 z 5

Můj přítel Leonard Můj přítel Leonard James Frey

Kdybych nevěděla, že je to podle skutečného příběhu asi bych to považovala za červenou knihovnu, kde není hlavní hrdina žena ale muž a která neskončí famozním happyendem.. Chvílema opravdu dojemné, některé pasáže mi přijdou přitažený za vlasy pokud se opravdu jedná celkově o popis toho co se dělo. Závěr je emociální ještě více.. Neurazilo, nenadchlo.. (četla jsem i první díl)

24.11.2012 3 z 5

1Q84: Kniha 1 a 2 1Q84: Kniha 1 a 2 Haruki Murakami

Páááni... Od téhle knihy jsem čekala hodně, dostala jsem ale mnohem, mnohem víc. Bylo tam opravdu všechno, uplně všechno..
To, že Murakami vkládá do knih vždy dva příběhy odděleně a prolíná je dalšími menšími naprosto zbožňuju, to, že se vždy jeden zastaví a rozeběhne druhý ve mě vyvolává roztěkané očekávání kdy se vrátí k první rovině ale mezitím se nechám naprosto pohltit tou druhou a tak to jde až do té chvíle kdy vše do sebe začíná zapadat a šlapat jak hodinky.. Dokáže tak vtáhnout do děje, nic se neopakuje a vše je tak přirozené i když nad vámi svítí dva měsíce

.Pro mne naprosto dokonalé dílo..

22.11.2012 5 z 5

Stopy paměti Stopy paměti Richard Powers

Přečíst tuhle knížku bylo spíš trápení, pro někoho kdo se zajímá o mozek jako takový to bude možná to pravé. Ke konci, zhruba po 400 stranách se začne "něco dít" ale nijak zvlášt to už dojem z knihy neovlivnilo.

10.11.2012 2 z 5

Den pro Šakala Den pro Šakala Frederick Forsyth

Když jsem se prokousala těmi prvními asi 40 neskutečně nudnými stránkami, lehce mě to pohltilo..Když se kniha blížila ke konci byla jsem i napnutá ale očekávala jsem jiný konec, pro mě víc vzrušující.

Bylo to rozhodně nejspíš na dobu vydání něco echt, pro mne jen takové nemastné, neslané čtení.

06.11.2012 3 z 5

Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Noo, čekala jsem něco drsnějšího a něco "víc" kvůli čemu byl vyvolaný takový povyk (davy v sexshopech atd), ale musím jen suše říct, že to bylo mnoho povyku pro nic..

Přišlo mi to jako romantická představa vztahu "Pána a Submisivní slečny" autorky .. Další díly asi budou už odvázanější ale tohle, tohle snad raději ne..

Kniha přečtena za jeden den, spoustu nudných pasáží, zabrané místo a nastavená cena knihy věčně se opakujícími emaily co se obsahu týče..

06.11.2012 2 z 5

Rosemary má děťátko / Stepfordské paničky Rosemary má děťátko / Stepfordské paničky Ira Levin

Rosemary bych dala 4 ale druhá povídka mi přišla dost nemastná neslaná, možná to bude tím, že jsem měla v očích filmové zpracování, což se u první povídky nedělo... Jinak čtivé a s nápadem..

15.10.2012 3 z 5

A uzřela oslice anděla A uzřela oslice anděla Nick Cave

Komentáře tady mě tak navnadili, že jsem neodolala a koupila si rovnou i Zajdu, no asi tu druhou knížku na nějakej čas odložím někam hodně dozadu do knihovny..

Oslice je knížka téměř bez příběhu a od poloviny navíc s předvídatelným koncem. Není ani tak depresivní jako spíš nešťastným poselstvím autora, jak mu umí být ouzko když má absťák, jak je svět krutej když si připadáte, že vás nikdo nemá rád... Pasáže a části oddělené římskými číslicemi mi přišli naprosto nenavazující, něco ve stylu: ted chvilku píšu, mám stránku, vrátím se k tomu později, dva měsíce poté mě přepadne zase myšlenka a tak splácám další stránku, bez toho abych se podíval na to, co jsem předtím vlastně vyplodil...
Co mě ale vyloženě točilo, je to neustálé umělé vtahování čtenáře do děje: "ještě stále mě posloucháte?, říkáte si jestli vám rozumím?", tohle snad nemá autor zapotřebí.

Euchrid? Podle spousty lidí hnusák, zvrhlík a vrah, no vyrůstat v tom kraji, v té době, rodině, situaci a s životním údělem který mu narození přineslo, nebyli by jsme jiní.

Jednu hvězdičku dávám za překlad ( přeložit tu neuvěřitelnou jazykovou smršť a různorodost slov dalo asi opravdu práci)

03.10.2012 1 z 5

To To Stephen King

Asi jsem toho od Kinga přečetla už moc, nedávno sérii Temné věže a další jeho díla která řadím mezi TOP přečtené knížky. "To" mě zklamalo, už opomenu vydání, kde byla řada chyb ale ten konec, ten konec autor nepopsal zajisté tak jak chtěl, bylo toho v něm podle mě moc a nešlo to nějak ven, ta knížka bud chtěla dalších dvěstě stránek a nebo utnout mnohem dříve.. Některé pasáže na konci mi přišli jako když už neví kudy kam a jak z té knížky vlastně ven. Dala jsem tři hvězdičky za obsáhlost a nápad.

20.09.2012 3 z 5

Kuchařka naší vesnice Kuchařka naší vesnice kolektiv autorů

Vážně vynikající kuchařka, podle ní jsem udělala hned na první pokus knedlíky, veškeré omáčky a vždy když potřebuju radu obracím se do ní, postupy mají smysl a vysvětlení je opravdu super.. :)

19.09.2012 5 z 5

Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Skvostné... Jako dítě jsem jí nikdy nečetla, až poté, co se mi samotné narodilo dítě, a sama jí dám přečíst až bude starší aby z toho nádherného příběhu něco měl.. :)

21.08.2012 5 z 5

My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane Vera Felscherinow

Když mi bylo zhruba deset tak jsem jí dostala ke čtení od rodičů, mělo to působit jako něco co mi znechutí drogy... Stalo se a dokonale.. Od té doby jsem jí přečetla nesčetněkrát.. Pro svou autenticitu, pro syrovost, pro Bowieho (kterýho mi tím přiřadili do tak špatných chvílí, že jsem nikdy nic od něj nechtěla slyšet) pro to, že tak a hůř to vážně chodí...

21.08.2012 5 z 5

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Vynikající, ač jsem ze začátku byla skeptická, že to bude spíš jen dobrodrůžo pro děti, knížka mě naprosto nadchla, celé provedení je perfektní, první půlka je senzačně děsivá a druhá tomu dává kouzlo možnosti pokračování.. :) Já jsem pro 100%

20.08.2012 5 z 5

Nanobook Nanobook Mardoša (p)

Supr knížečka, ve spojení s albem to nemá chybu.. Pořád budu Nanoalbum považovat za to nejlepší od Tatabojs.. :)

18.08.2012 5 z 5