knihovna1

Poslechnuto za 45 min. Předneseno samou autorkou I. Deváté. Náhodně vybráno a půjčeno v Městské knihovně a poslechnuto při rutinní práci. Jsou to úsměvné povídky. Nejvíce se mi líbila povídka Maryša.

Kniha se mi moc líbila. Sice je větších rozměrů, ale nádherné kvalitní fotografie s vysvětlivkami a legendou, kde a proč byly pořízeny. Dozvíte se zde o životě Dagmar Hochové o jejích přátelích, spolupracovnících, o kulturním dění a historických souvislostech dané doby.

Kniha mi pomohla k pochopení mých potíží a navedla ke cvičení a trpělivosti. Je srozumitelná i pro laiky. Anatomickou část jsem přeskočila a hned se věnovala příčinám a odstranění bolesti. Souhlasím s komentářem Evy pode mnou, že část knihy je věnovaná pomůckám vyvinutých panem autorem a zde zdůrazňováno, jak jsou důležité a potřeba je zakoupit. Naštěstí jsou z části nahraditelné obyčejnými předměty. Knihu hodnotím jako srozumitelnou i pro laiky a optimistickou a motivující.

Tak to byla zajímavá lahůdka. O paní fotografce jsem se dozvěděla až z pořadu Artzóna a musela jsem se hned s paní fotografkou seznámit podrobněji. Hned jsem si půjčila o ní dvě knihy. Tato žena mě obohatila svým talentem i politickým postojem. V knize se ještě dozvíte o dalších českých významných umělcích i politicích a chodu té doby, v které žila a tvořila paní Dagmar.

Kniha se mi líbila. Měla jsem ji půjčenou a málo času na ni. Proto jsem si v ní našla sport, který mě zajímá a potíže s ním související. Videa jsem nevyužila. Určitě se ke knize někdy vrátím.

Knížka velmi dobře napsaná, proto dávám 4*. Ale bylo mi při ní tak smutno. Kapitoly na přeskáčku jsem nepochopila...

Knížka je milá, poučná a vesele ilustrovaná. Měla jsem z ní radost. Rychle přečtená a k zamyšlení.

Mistrně napsáno, popsáno. Životní autorova moudrost, vyzrálost. Pro mě je kniha smutná. Život jde dál, naděje, láska žene dál...

Kniha mě moc bavila. Rychle se četla a byla napínavá. V druhé půlce pro mě kruté. Prý nejkrutější kniha pana spisovatele.

Taky jsem si poslechla na Českém rozhlasu. Vyprávění se mi moc líbilo, i když kruté. Paní Zilly byla velmi odvážná, silná a optimistická žena. Autenticky a citlivě načteno, což vám pomůže ten smutek zvládnout. A paní Zilly pro mě vzor, jak se postavit životní tragédii, nemocem, bolestem, samotě, stesku a stáří čelem. A ten zdravý politický přehled a názor.

Pro mě taky průměr. Kniha mě začala bavit až v poslední třetině. Avery byla asociální dítě zřejmě s nadprůměrným IQ a ještě narcistka.

Pro milovniky Prahy, obrázků a milého povídání zajímavých lidí. Knížka se mi líbila a ještě splnila charitativní úkol, co by popovodňový projekt.

Knížka se mi líbila, i když měla takový staromódní šmrnc. Byla čtivá, ale obsáhlá. Udělá radost knihovnicím, milovníkům, umění a americké historie. Zajímavě podaná fakta v beletrii. Kniha je svým způsobem originální. Unikátní svým tématem.

Odpad rozhodně né. Kniha krásně napsána a porozumí jí spíš lidé, kteří už mají něco za sebou. Život v Dánsku v malé vesničce ve 30. letech, žena bez rodiny, učitelka. Její vzpomínky, upřímná výpověď. Opravdu je lepší si knihu tak trochu šetřit a nečíst ji na jeden zátah. Ale třeba někoho potěší jako jednohubka lahůdka.

Kniha se mi líbila. Dýchlo na mě retro a vzpomínky, kdy jsem chodila na I. Bergmana do kina. Taky atmosféra ostrůvku, kde měli chatu byla dobře vykreslena. A vzpomínky, ženské výčitky, autenticky vypsané s citem. Kniha je pro filmové fanoušky a ženy. Najdete tu i vztahové problémy, postřehy s muži. Ale i hezké chvíle s maminkou, setrou, dcerou Linn a jejím psem. Dotkla se i politické situace v 70. letech. Trochu mě zmátlo a popudilo, že soudruh L. Brežněv jí byl sympatický???? Zřejmě naivní herečka, která pro svůj kolotoč neměla čas na politický přehled a pro svou atraktivitu byla strčena na recepci vlivných mužů.

Tak to je pro mě skvost, nádhera. Sehnala jsem v antikvariátu a děkuji Databázi knih, že jsem se o sbírce básní dozvěděla. Básničky, jakoby psala i žena. Neskutečně někdy i na dřeň. Pohlazení a pravda lidských životů, potěšení z krásných ilustrací. Pro mě setkání s oběma autory nezapomenutelné. A sbírka zítra bude darována k narozeninám, aby dále rozdávala radost.

Kniha je dobře napsaná o zdevastované zemi a chudácich lidech, kteří v ní žijí. Některé pasáže byly pro mě dlouhé a děsivé. Obdivuji autorku za její práci a odvahu!

Poslechla jsem na ČRo a prvotina scénáristky Terezy Novákové se mi líbila. Je napsána vyzrále o výběru muže a o vztazích i smrti a ztrátě blízkého člověka.

Taky jsem poslouchala na ČRo. Poslouchalo se mi těžko. Kniha dobře napsaná až na dřeň. Jakákoliv totalita je děsivá, ale čím víc na východ, tím krutější. Vážím si, že jsem v naší zemi, kde je svoboda a mám se báječně.

Velmi poučné a 4 v 1. Historie, čeština, francouzština, komiks. Francouzský institut to je svět svobody, kultury, knih a vzdělávání. Film a kavárna. Lucie Lomová se bravurně zhostila nám Institut představit.