Laza27

Geniální téma, geniálně načasované vydání!
Jsem "Husákovo dítě", takže mi z knihy není zrovna do zpěvu, protože paní Mornštajnová prostě umí vyprávět. I když si troufnu říci, že Hana a Slepá mapa mi příběhově zajely pod kůži o něco hlouběji. I tak suverénních 5 hvězdiček a zařadit do povinné četby!

Nejlépe rozpracované téma rasismu, se kterým jsem se setkala. Mám s problematikou osobní zkušenost a ještě jsem se nesetkala s takto mnohovrstevnatým zpracováním, které by přinášelo všechny možné úhly pohledu, pokládalo tolik otázek a zacházelo tak do hloubky v psychologii postav.

Mornštajnová je prostě skvělá. Jsem vděčná, že máme tak úžasné spisovatelky.

Naprostý skvos!!! Úžasná fantasy, kterou by si neměli nechat ujít ani lidé, kteří nejsou zarytými fanoušky tohoto žánru. Jako třeba já :-) Zajímavý, dokonale vykreslený svět, skvělé postavy, kterým fandíte od začátku do konce, překvapivé zápletky, krásné vrstvení příběhu... Prostě tleskám, začínám číst Faju a už teď brečím, že budu muset několik měsíců čekat na Nastereu.

Jedna z nejgeniálnějších, nejdojemnějších a nejkrásnějších knih, které jsem kdy četla. Kdykoliv si na ni vzpomenu, zatají se mi dech. Povinné čtení pro každého.

Tak tohle bylo přes čáru. A ne přes jednu. Jako by autoři ztratili veškerou soudnost..... Psané je to dobře, ale příběh tentokrát hnali do absurdit.

Četlo se to fakt dobře a kniha má krásnou obálku, ale.... Proč jsou z toho všichni tak unešení? Chvílemi to hrozně kulhá a závěr?! Tak tlačil na pilu, až to bolelo. Za mě průměr.

Nepochybně hodnotné dílo. Originálně napsané. Zaznamenání hodné myšlenky. Ale také koncentrovaná deprese, nepochopitelně dlouhá a zbytečně nečitelná. Autorka nejde čtenáři naproti. Přístup bych označila až za egoistický. A to je v přímém rozporu s tím, co se snaží sdělit. Takže dost matoucí. Mám smíšené pocity. Nevím, zda doporučit nebo varovat. Půl na půl - skvělé, stojí za přečtení a zbytečně intelektuální proud vědomí, který svou délkou a záměrnou nesrozumitelností odpuzuje

První setkání s Ladislavem a JO! moc dobrý. Určitě to nebylo naposledy. Výborný humor a pro mě velmi příjemná forma zprostředkování jeho pěších zážitků.

Nemám slov. Masakr. Nejlepší kniha, co jsem od autorky četla (Sítě, Dědina, Chirurg). Pokud hledáte oddechovku, vyhněte se Vránám obloukem. Dvořáková šla tentokrát na dřeň a do teď mi z této knižní jednohubky mrazí. Nicméně vřele doporučuji.

Skvělé překvapení. Čekala jsem další průměrnou severskou krimi, ale dostala jsem výborně vystavěný příběh, krásně napsaný a rozpracovaný do nejmenšího detailu. Bavily mě postavy, bavil mě styl vyprávění, bavil mě příběh. Určitě si nenechám ujít další knihu od autora, pokud bude.

Eleanor si nelze nezamilovat. Silný příběh bez zbytečného patosu.

Ano, tato kniha není pro lidi, kteří četli Poslední paní Perishovou, protože Pomocnice je jen její variací. Jak píše Hvězdinka - ukradený námět. A i když je v Pomocnici námět rozpracovaný trochu jinak a především s příslibem pro pokračování, Paní Perishová pro mě zůstává lepším dílem.

Viktorie Hanišová je vynikající spisovatelka, ale píše tak strašně pochmurné knihy, že se po přečtení několikáté z nich zákonitě ptám "sakra proč?!" Copak život není sám o sobě dost depresivní, že to musíme ještě priživovat. Moc ráda bych se jednou dočkala z jejího pera nějaké pozitivnější knihy. A tím nemluvím o menší hloubce. Zmiňovaná kritéria pro mne splňují např. dámy Soukupová, Mornštajnová nebo Dvořáková a ty rozhodně nelze nařknout z plytkosti....

Jako fakt?! Tohle už se nedá označit jinak než slovem "trapné".

Celé to na mě působilo hrozně "amatérsky" a chování některých postav mi připadalo až trapné.
Určitě bych se bez přečtení této knihy obešla, i když nápad v tom je, komunita tatérů je také celkem zajímavá a obsahuje pár překvapivých pasáží.....

Typický Backman, ale tentokrát vyhněte audiopodobě....

Velké zklamání. Za mě suverénně nejslabší díl série. Nová linie příběh nijak extra neobohatila, vraha jsem odhadla už v polovině, což se mi nestává a celkově mi přišlo, že May jen dosazuje rádoby nové ingredience do osvědčeného receptu.
Za mě se to nepovedlo a po rozčarování z Ochráním Tě pevně doufám, že další "Mayovka" po které sáhnu, mi opět připomene, proč je to můj oblíbený autor. Momentálně mám chuť ho sesadit o ligu níže.