Leena87 Leena87 komentáře u knih

Vánoce na skotském hradě Vánoce na skotském hradě Donna Ashcroft

Tohle byl takový jemný, něžný příběh.. Čekala jsem větší zápletku, víc dramatu, nějaké velké zvraty, ale nic.. Příběh poklidně plyne, nic moc extra se neděje.. Postavy mi nepřišly moc uvěřitelné, hlavně Bella, která by se pro každého rozdala.. Moc mě bavila ale Edina!
Kniha se ale četla pěkně. Je to takové hodně odpočinkové čtení.

19.11.2024 3 z 5

Výkřik do ticha Výkřik do ticha Amo Jones

Ooo, tak tohle byla pecka! Amo s každým dílem posouvá laťku výš a výš. Lilith mi byla strašně sympatická. Díky předchozímu dílu jsem se těšila na její šílenství. Milostný trojúhelník mi do příběhu taky sedl. A ty wau okamžiky příběhu byly slušný nářez! Těším se na poslední díl, snad tam bude i happy end tohoto dílu.

08.11.2024 5 z 5

Suzy Suzy Jana Pacáková

Panenky a klauni patří do hororů. Bezpochyby. Tento příběh byl strašidelný, byl napínavý, ale i přesto mě nijak zvlášť neoslovil. Panenka mi nepřišla moc uvěřitelná, spíš jsem se bála pocitů a reakcí Kristýny a Lucie než samotné panenky. Příběh dvojčat z minulosti mě tedy dostal, měla jsem slzy v očích lítostí. Určitě by si zasloužil víc rozvinout. A konec mi přišel trochu zmatený, chvílemi jsem nevěděla co se tam děje, kdo se objevil a museli si pasáže číst víckrát. Ale špatná povídka to není, za přečtení určitě stojí.

06.11.2024 3 z 5

Tajemství zamčené knihovny Tajemství zamčené knihovny Frida Skybäck

Krásný příběh, přesně takový jaký Frida umí. Mám ráda knihy kde jsou dvě časové roviny a jedna je z 2SV. V této knize mě linka z minulosti bavila víc než ta z přítomnosti. S Annou jsem prožívala tu marnost něco změnit ve svém životě a napětí jestli se Luca vrátí. Příběh z přítomnosti byl taky pěkný, jen tedy vztah mezi Rebeckou a Arvidem mi nepřišel moc uvěřitelný. Seznámení bylo fajn, ale pak to šlo tak nějak zvláštně, že mě vlastně Arvid ani neoslovil. Každopádně kniha stojí za přečtení!

06.11.2024 4 z 5

Severní den Severní den Ondřej Blaho

Wau.. Tahle kniha byla pro mě jedno velké wau!

Narazila jsem na ni na instagramu díky soutěži, kterou pořádal přímo autor. Tento žánr zrovna moc nečtu, skoro vůbec. Ale autorova propagace knihy mě tak zaujala, že jsem si knihu musela koupit. A nelituji!

Je to první díl trilogie, takže se děj teprve rozjíždí.

Příběh je vyprávěn z pohledu více postav a ze začátku se střídá vyprávění v přítomnosti a v minulosti. Za mě to vůbec nebylo na škodu. Neztrácela jsem se a věděla jsem čí příběh zrovna čtu. Toto střídání mě tak akorát udržovalo v pozornosti, víc mě to připoutalo ke knize a drželo v napětí, co se odehraje v další kapitole. Každá postava má výrazný charakter, je konzistentní a pořád svá. Nemůžu říct, že se mi některá líbila víc a některá míň. Protože i ten zdánlivě největší záporák Severin má něco do sebe a neodsoudíte ho na první dobrou.

Celý svět Nordtagu jsem si zamilovala. Mám trochu slabost pro steampunk, takže v artefaktech, konstruktech a popisech světa jsem si libovala. Do detailu promyšlený, skvěle vymyšlený a hlavně uvěřitelný svět!

Čtení jsem si užila od první do poslední stránky, celý příběh byl skvělý a nic mi v něm nechybělo.

Ještě musím zmínit obalku knihy - je neskutečně povedená! Pořád s ní musím na světle otáčet a pozorovat ty měděné odlesky.

Jen co bych trošku vylepšila tak mapu ostrova. Některá místa zmíněná v knize jsem marně hledala..

Prosím, prosím, potřebuji už druhý díl!

31.10.2024 5 z 5

Herbář vzpomínek Herbář vzpomínek Erin Litteken

Tak toto byla opravdu kniha s velmi silným příběhem! Dlouho jsem takovou nečetla. O holodomoru jsem věděla, ale toto je první kniha s tímto tématem, kterou jsem četla. V knize jsou dvě příběhové linky - příběh Káti, která žila na Ukrajině v době holodomoru a příběh Cassie, pravnučky Káti. Obě dějové linky mě moc bavily.
Zvěrstva, která se děla na Ukrajině se dají srovnat s koncentračními tábory. Dokázala jsem si živě představit utrpení matky, která vinou podvýživy přišla o mléko a její novorozeně umíralo hlady. Přišlo mi neskutečné z čeho všeho zvládli lidé uvařit nějaké "jídlo". I to jak je režim nakonec zlomil..
V příběhu Cassie mi nešlo do hlavy, jak nemohla vědět o holodomoru. Její původ byl na Ukrajině, to ji nezajímala historie její rodiny? Také mi přišlo, že si hraje na moc velkou chudinku.. Ano, přišla o manžela, ale podle mě to "rozdýchávala" celkem dlouho. A postava Nicka mi vůbec nesedla, nepřišel mi uvěřitelný.. To byl chlap nebo co? Také mi nejdříve Alinin duch přišlel zbytečný autorčin čin, ale ke konci příběhu mi to dávalo smysl. I to, že ho viděla Birdie.
Je to velmi zajímavá kniha, která každopádně stojí za přečtení a mrzí mě, že není víc vidět.

22.10.2024 5 z 5

Hněv kejklíře Hněv kejklíře Amo Jones

Druhý díl mě bavil víc nez první. Patiente jsou opravdu nechutní a na morálním dně. A to jak se tento příběh zamotal bylo skvělé! Amo je prostě génius. Jako oddechové čtení mě tyhle zvrácené knihy baví.

18.10.2024 4 z 5

Dvě tváře lásky Dvě tváře lásky Marie Hamáková

Trochu nechápu to vysoké hodnocení.. Vím, že to je autorky debut, ale i tak.. Styl psaní mi vůbec nesedl. Rozhovory osob, i mezi Matyldou a jejím nejlepším kamarádem, byly zvláštní-na začátku hovorové, ke konci jako by spolu mluvily při nějakém obchodním jednání. Chování Matyldy mi také nedávalo smysl. Kdyby mě někdo takto osočoval nebo partner nevěřil, bránila bych se daleko víc než Matylda. Intimní scény byly všechno jen ne vzrušující. I chování vedlejších postav bylo zvláštní. Narážky na Matyldy dědu bez většího vysvětlení nedávaly smysl. A oslovení Kubí? Nee..
Jednu věc ale musím vyzdvihnout. Tchyně. Tato postava se autorce velmi povedla! Byla podlá, manipulativní a vše ji vycházelo jak chtěla. Tedy až na konec příběhu. Měla jsem chuť po ní skočit. Klidně obětovala synovu pracovní pověst, ovládala lidi kolem sebe (i nevěstu na její vlastní svatbě) jen aby dosáhla svého. Taková potvora to byla!
Knihu jsem dočetla jen abych se dozvěděla, jak to s tchyni dopadne. Příběh Matyldy a Jakuba mě nijak nezajímal.

12.10.2024 2 z 5

Chaos v míru Chaos v míru Amo Jones

Tohle je prostě Amo. Kdo četl její knihy chápe. Napětí, erotické scény, zajímavý příběh a obraty o 180° tady nechybí. Zlomená žena a extrémně přitažlivý chlap taky. Hodně mě bavilo prostředí a myšlenka "cirkusu". Když chci číst a vypnout u toho hlavu, sáhnu vždy po Amo. Kniha se četla skvěle a určitě budu pokračovat dalším dílem.

10.10.2024 4 z 5

Námi to začíná Námi to začíná Colleen Hoover

Knihu jsem četla po shlédnutí prvního dílu v kině (první díl jsem nečetla). Potřebovala jsem ale vědět, jak to mezi Lily a Atlasem dopadne. Oproti prvnímu dílu, kde bylo nějaké drama, byl tohle takový pohodový romantický příběh. Čekala jsem víc vypjatých situaci s Rylem.. I když na to vše autorka na začátku upozorňovala.

10.10.2024 4 z 5

Šílená Šílená Louisa Treger

Téma blázinců dřívější doby mě hodně zajímá. Různé pofidérní techniky léčení, medikace,.. V této knize však jde převážně o postavu Nellie a hrozné podmínky v ženském blázinci.
I přes těžké dětství z Nellie vyrostla silná a cílevědomá žena, která chtěla pro ženy větší práva. Určitě to byla úžasná osobnost. Ale já od knihy čekala něco jiného. První zhruba polovina knihy mě moc nebavila. Šlo o Nelliino dětství. Druhá část, když se Nellie dostala do blázince, byla o něco zajímavější. Hrozila jsem se nad podmínkami ve kterých psychicky nemocné i zdravé "odklizené" ženy žily.. Čekala jsem popisy léčby, ale dostala jsem popis brutálních sester a zkaženého jídla..

30.09.2024 3 z 5

Botanik Botanik M. W. Craven

Po prvním díle se mi tento díl líbil nejvíc! Nejdříve jsem byla trošku rozmrzelá, že Poe bude vyšetřovat dva případy, takže to bude taková slátanina a nebudeme pořádně vědět co se v jakém případu děje. Ale opak je pravdou. Vše si pěkně sedne a zapadne do sebe. Případ byl skvěle promyšlený, děj napínavý a hromada zajímavých a nečekaných událostí. Příběh skvěle doplňuje špičkování Tilly a Poe, moc mě tihle dva baví! Doufám, že bude brzo pokračování, ti dva mi budou chybět.

17.09.2024 5 z 5

Princezna Princezna Devney Perry

Tento díl byl.. No, byl čtivý. Na Presley se mi líbila její kuráž, Shaw byl na začátku vykreslen jako typický americký hezoun a cestu jsem si k němu nenašla. Hodně mě bavilo odkrývání Presleyny minulosti. A také mi je sympatické, jak drží všichni při sobě. V tomto díle nejsou žádné velké zvraty, jen na konci očekávaná zápletka.. Je to takové oddechové, nenáročné čtení. Jsem zvědavá ale na další díl o sestře Presley.

16.09.2024 3 z 5

Rytíř Rytíř Devney Perry

Tento druhý díl se mi líbil více než první. Možná je to tím, že už jsem věděla do čeho jdu a že to žádná dark romance není. Isaiah byla taková smutná duše a pravý rytíř, hodně jsem s touto postavou symaptizovala. A Genevieve taky nebyla špatná, silná ve správných situacích, ale ukázala i ženskou křehkost. Konečně jsme se dozvěděli kdo zavraždil matku Genevieve a to mě opravdu překvapilo. Knihu jsem přečetla za chvíli, příběh mě hodně vtáhl.

02.09.2024 4 z 5

Král Král Devney Perry

Čekala jsem temnou romanci, ale dostala jsem lehkou romantiku s detektivní zápletkou. Jako kniha není špatná, čte se pěkně, postavy mi byly sympatické, ale Dash rozhodně není badboy. Chvílemi mě iritovalo, že některé věci Dash neřeší dál, prostě to nechá být. A také že v případu vraždy úplně opomenuli tu nejdůležitější postavu, která měla logický důvod to udělat. Ale třeba se do toho pustí v druhém díle. Na oddechové čtení kniha dobrá.

31.08.2024 3 z 5

Mrtvá zóna Mrtvá zóna M. W. Craven

(SPOILER) Tilly a Poe mě baví každý díl série víc a víc. To jejich špičkování je skvělý! Zápletka byla zase povedená, vojenské prostředí mě bavilo. Měla jsem ale trochu zmatek v postavách a v tom po čem Poe zrovna jde a do které části vyšetřování daná postava patří.. Chvíli jsme byli u překupníků, potom v Afghánistánu, pak na přípravách summitu,.. Postupem ale začalo dávat všechno smysl a kousky vyšetřování zapadly do sebe. Pachatele jsem tipla hned jak se v příběhu objevil, ale jen proto, že mi takoví týpci přijdou podezřelí. Ale po odhalení druhého pachatele mi spadla brada překvapením. A díky krátkým kapitolám čtení skvěle ubíhá, také proto, že kapitola vždy končí tak, že musíte číst dál :-) No a krycí jméno Alastor? Moje Potterovské srdce zaplesalo.

29.08.2024 4 z 5

Okřídlení tvorové v bouřkových mračnech Okřídlení tvorové v bouřkových mračnech Karin Novotná

Tohle byla skvělá hororová jednohubka! Joo, trošku fantasy, trochu ve stylu seriálu Stranger Things, žádné hektolitry krve, vulgarismy, ale kdo to potřebuje? Knihu jsem přečetla za jeden den, nejen proto, že je útlá, ale i proto, že je skvěle napsaná! Vtáhne vás do děje a nepustí, chcete vědět, jak to bude dál. S Rebekou jsem moc sympatizovala, díky Nele budu v takových lidech jako ona hledat to něco navíc a Petr byl správný klaďas. Ale co bylo nejvíc, tak ta atmosféra, když se naplno objevili okřídlení tvorové - bylo to jako bych byla v příběhu, úplně mě to pohltilo, tajil se mi dech, měla jsem husinu a ke konci i slzu v oku.. Normálně nejsem takovej měkejš, ale tohle je opravdu skvěle napsaný příběh. Na Zrnka jsem narazila koncem minulého roku a zaplatila si předplatné na tento rok. Ale vidím to tak, že budu muset dokoupit loňská Zrnka.

19.08.2024 5 z 5

Malířka z Benátek Malířka z Benátek Rhys Bowen

(SPOILER) Baví mě knihy kde jsou dvě časové roviny. V této knize mi ale příběh z přítomnosti trochu nesedl. Tedy to co Carol našla v Benátkách bylo od autorky promyšlené, hledání k čemu patří klíče, pátrání po minulosti pratety bylo napínavé. Ale kazil to "vztah" Carol a Lucy. Přišlo mi to takové plytké, bez emocí.. Příběh z minulosti mě hodně bavil. Juliet mi byla sympatická, celý popis Benátek, lidí a tehdejšího chování mi přišel úžasný. Také mě velmi zaujala postava contessy Fioritové, i přes ohrožení svého života pomáhala jiným židům. Zamrzel mě ale její konec, přála jsem ji happy end. Čtení mě bavilo, příběh byl plný zvratů a nečekaných událostí. Konec příběhu v přítomnosti by ale mohl být trochu rozepsaný. Přišlo mi, že jakmile autorka dovyprávěla příběh z minulosti, nad příběhem z přítomnosti už víc nepřemýšlela a uzavřela ho jen tak..

18.08.2024 4 z 5

Jménem mojí sestry Jménem mojí sestry Barbora Linke

První třetina knihy mě moc nebavila, příběh se mi táhl, sem tam nějaký zajímavý prvek. Poté přišel zvrat a já se od knihy nemohla odtrhnout. Baví mě knihy s tématem 2SV a tahle byla pojatá jinak, ze života normálních lidí. Trochu mě mrzí, že se Wolf v příběhu neobjevoval více. A velké plus za to, že autorka v příběhu ponechala dobové zvyky - třeba vykání rodičům. Rozhodně si přečtu i druhý díl.

11.08.2024 4 z 5

Návrat do Bridgewater Návrat do Bridgewater Kristina Hattenhauer

Podle obálky jsem čekala, že se příběh bude odehrávat v jiné době. Ale i tak mě kniha celkem bavila. Sice Olivie nebyla přímo moje krevní skupina (v jednu chvíli to byla labilní žena, která se při tvrdším pohledu sesypala, v další chvíli zase hrdá a odvážná a Davidovi se postavila - tyhle protiklady mi k sobě prostě nešly), párkrát jsem nad jejím chováním protočila oči. Také jsem nepochopila proč vůbec zůstala v jeho domě. Ale jinak byl příběh poutavý, hodně zvratů a aha momentů, hlavně co se týkalo Oliviiny minulosti. V tomto směru byl příběh dobře promyšlený.

06.08.2024 4 z 5