lenik284 | Komentáře u knih | Databáze knih

lenik284 lenik284 komentáře u knih

Hana Hana Alena Mornštajnová

nádherná kniha , skvěle napsaná, přečetla jsem jedním dechem

07.01.2019 5 z 5

Tajemství pomocnice Tajemství pomocnice Freida McFadden

Jak první, možná ten se mi líbil o něco víc tak i druhý díl byl povedený.Příběh měl spád,tak trochu od poloviny knížky jsem tušila jak to asi dopadne.Určite si pokud vyjde přečtu i 3díl.Doporučuji.

13.01.2025 5 z 5

Dokonalá kořist Dokonalá kořist Helen Fields

Tak druhý díl serie,,Dokonalá"opět dokonalý, napínavý, propracovaný,prostě super, super!!!!O něco lepší jak dil první, vraždy drsnější, líbil se mi,i pohled do soukromí hlavních hrdinů,Ava mě tedy dost štvala svým chováním,Luc je sympaťák.Chvili si dám pauzu a těším se zase na 3 díl!!

15.11.2023 5 z 5

Až uvidíš moře Až uvidíš moře Scarlett Wilková

Nádherná kniha,dvě řecké dívky,které dostaly azyl v Československu jejich osudy,které Vás chytnou za srdce.Krátké kapitoly,kniha se četla dobře,mělo to spád.Doporučuji.

03.01.2023 5 z 5

Chaloupky Chaloupky Štěpán Javůrek

Tak do půlky jsem knížku chtěla několikrát odložit, vadilo mi spousta postav, ve kterých jsem se trochu ztrácela, ale pak jsem se do knížky začetla a najednou byl konec. Příběh je pravdivý, smutný přesně takový jaká byla doba, nebylo to jednoduché. Určitě si ještě nějakou knížku od autora přečtu.

23.09.2022 4 z 5

Hodná a zlobivá holka Hodná a zlobivá holka Michael Robotham

Skvělé, čtivé, napínavé,od začátku až do konce,nenudila jsem se určitě se vrhnu v budoucnu na pokračování, po an spisovatel opět nezklamal, doporučuji!

08.09.2022 5 z 5

Chirurg Chirurg Petra Dvořáková

Příběh se četl dobře hezky to ubíhalo, zkusím si ještě od autorky něco přečíst

28.07.2020 4 z 5

Lustr pro papeže Lustr pro papeže Jan Tománek

I když jsem tzv.Husákovo dítě tak uf,uf!!!!!Musela jsem při čtení i zavřít oči a chvíli nečíst.Tak útlá knížka a tolik bolesti!!!!!Strašný, strašný, strašný. Jak už tady bylo jednou napsané co mě na tom strašně štve, že nikdo z těch bachařů a spol. nebyl a nikdy nebude potrestán!!!!!To co od nich zažil Míla Petrovský alias Chlup a všichni ostatní bylo kruté a ještě pro ně musí být strašné celou dobu pak žít s vědomím,že právě nikdo z těch bolševických sviní nebyl potrestán. Nechápu za nic vyfasovat cca půl roku a ono je z toho pak 10let neskutečného utrpení.Za co???????Opravdu by tahle měla být povinná četba a Vám pane Tománek děkuji za napsání této knihy. Bravo. Ach jo, člověk,když vidí jak se dneska krutí vrazi co opravdu spáchali ten největší zločin ve věznicích mají,přála bych jim někdy to co si prožil hlavní hrdina byť vlastně nic neprovedl.Děsivé,tragické,leč pravdivé,když Nám vládli........nechci jmenovat.Děkuji za dnešní dobu,za mé děti,které jsou šťasné a tak vůbec.

12.05.2020 5 z 5

Tmavé stěny Willardu Tmavé stěny Willardu Ellen Marie Wiseman

Tak jsem ji dočetla a musím napsat perfektní, čtivý, úžasný příběh. Smutný, krutý leč pravdivý. Tvrdé zacházení v psychiatrické léčebně. Příběh Clary a Izzy Vás vtáhne do děje, že musíte pořád číst a číst. Závěr mě teda dostal aj na slzy došlo. Přečteno opravdu jedním dechem. Ještě dlouho si budu knížku pamatovat.

09.02.2019 5 z 5

Mlýn Mlýn Michal Vaněček

Úžasná kniha, nádherný příběh ještě teď po přečtení na ní musím myslet,bratři František a Karel jsou hrdinové, slib dodrželi a neměli to vůbec lehké. Obdivuji a smekám za to co pro mlýn udělali a hlavně co bolesti a utrpení zažili. Knížka je krásně psaná byla bych pro, aby se četla jako povinná četba ve školách. Dávám 100%,děkuji pane Vaněček za krásně strávené chvíle u této knihy a doporučuji!!!!

03.02.2019 5 z 5

Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Přečetla jsem ji jedním dechem ostatně jako všechny její knížky. Super!!!!!!!!!!!!!!

07.01.2019 5 z 5

Za zamčenými dveřmi Za zamčenými dveřmi Freida McFadden

Tak toto se mi líbilo moc, super.Byla jsem napnutá od začátku až do konce.Možná si troufám tvrdit, že se mi to líbilo vic než Pomocnice.Tak nějak od půlky jsem si říkala to je jasný to vím,ale samá voda.Ten konec jsem tedy nečekala.

19.06.2024 5 z 5

Musím tě zradit Musím tě zradit Ruta Sepetys

Od této autorky má první kniha a určitě se budu těšit na další, které na mě ještě čekají k přečtení.Jinak kniha Musím tě zradit se mi velmi líbila jestli se to tak dá říct byl to velmi silný příběh rumunské rodiny, krutý, smutný v jakých podmínkách museli žít a co prožívat,chodit do školy např i v sobotu, ženy plodit co nejvíc dětí jen kvůli jednomu,, magorovi", který jim vládnul a to jim nařídil.Sama jsem nedávno navštívila Rumunsko krásná země to je,ale netušila jsem kolik utrpení a bolesti za doby jejich režimu komunismu prožívali,ano u Nás to bylo také, ale takto až ne, že by nedostatek jídla,vypínání elektřiny, nahřívání cihly, aby se zahřáli, teplá voda si tekla jak diktátor řekl, a strach co kdo řekne a práskne,co se nedej bože jiní dozví... Strašný, strašný.Vzpomínám na tu naši revoluci 17.listopadu krásná euforie a všechno...buďme rádi za tuto co máme dnes..

22.11.2022 5 z 5

Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

(SPOILER) Trvalo mi delší dobu,než jsem se do knihy začetla,občas jsem z děje byla zmatená.Proto dávám jen 4hvězdy.Ale popis přírody, bažin byl nádherný,hlavní představitelka Kya byla sympatická,bezesporu to neměla jednoduché,ale dá se vůbec věřit tomu,aby se tak malá holka dokázala o sebe postarat,stále se úřadům schovávat,někomu utíkat??Některé věci byly fakt přitažené za vlasy a až příliš naivní.Od půlky jsem tak nějak tušila kdo asi Chase zabil,závěrečné kapitoly soudního procesu s ,,holkou z bažin" jsem hltala,ale přišlo mi zvláštní,že ani nedostala prostor se k tomu vyjádřit,neboli vypovídat.Celá kniha byla taková krásná romantická pohádka pro dospělé,jsem ráda,že nakonec zůstala s ,,chlapcem s pírky"- bylo to dojemné.A teď hurá na film do kina.

10.10.2022 4 z 5

Mráz pod kůží Mráz pod kůží Allie Reynolds

Vynikající zimní thriller z prostředí snowboardistů, ledovců a krásného prostředí,kde parta kamarádů se sejde na místě činu po deseti letech,netušíce kdo je tam vlastně pozval. Ze začátku to bylo takové rozvláčné,pak se to začalo velmi dobře rozjíždět a ke konci knížky to pěkně gradovalo, kdy každý podezříval každého, dobré psycho já si tedy knížku velmi užívala a bavila mě a sama za sebe už jsem ke konci tušila kdo to bude a proč se tak stalo. Kapitoly jsou krátké, velmi pěkně se to četlo. Doporučuji!!!!

20.01.2021 5 z 5

Sen, který se naplnil Sen, který se naplnil Luca Di Fulvio

Nádherný a drsný příběh, knížka se mi četla dobře a nesmírně mě bavila. Rosetta a Rocco dva krásní a zamilovaní lidé, kteří se poznali na plavbě lodi, ale než se zase potkali prožili spousty emocí, bídy, násilí... Ráchel ošklivá, ale velmi chytrá dívka, která po smrti otce chce poznat svět a nakonec o čem snila se jí částečně splní. Kniha vykresluje násilí, drogy, bídu, ale také neskutečnou lásku a emoce. Určitě si ještě od autora nebo přečtu.

25.08.2020 5 z 5

Alicina síť Alicina síť Kate Quinn

Bohužel píši komentář až teď, nějak nebyl čas na to dřív to sepsat. Super, super, nádhera, knížka se mi četla velmi dobře,jak příběh Eve, která mi byla velmi sympatická tak i příběh Charlie byl velmi zajímavý, kdybych mohla dát více hvězdiček dala bych klidně více než pět, příběh,který bere dech a za statečnost hlavních hrdinek určitě doporučuji!!!!!

25.12.2019 5 z 5

Dobrá matka Dobrá matka Sinéad Moriarty

Ufff,tak to byla teda síla,nádherná knížka plná rodičovské a sourozenecké lásky,plná smutku,hlavně neuvěřitelně silné pouto mezi matkou a dcerou.Ke konci jsem myslela,že to ani nedočtu,odkládala jsem knížku,protože jsem strašně plakala,pak jsem se k tomu zase vracela,ale brečela jsem tak moc,že si teď budu muset dát chvíli od čtení pokoj aspoň jeden den na rozdýchání. Doporučuji knížku,velmi silný příběh.

31.05.2019 5 z 5

Čtvrtá opice Čtvrtá opice Jonathan Dylan Barker

Knížka byla super, jsem z ní nadšená, střídání deníku vraha s vyšetřováním bylo napínavé a mělo spád. Deník vraha byl tedy zvrácený a místy nechutný a z pohledu 11letého chlapce mi to přijde až nevěryhodný,že měl takové rodiče,co vše musel prožít, ale těšila jsem se právě na deník jak to bude pokračovat. Přesto knihu moc doporučuji a těším se na autorovu další knihu.

22.04.2019 5 z 5

Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Moc mě knížka bavila krásně napsané i přesto hodně bolavé téma. To co si prožila Sára je strašné, trauma na celý život. Postoj její mámy pro mě nepochopitelný, měla jsem chuť ji jednu vrazit. Závěr knihy je otevřený já bych Sáře přála víc štěstí. Knihu moc doporučuji i přes bolavý příběh krásně popsána příroda a při čtení máte chuť vydat se do lesa a sbírat houby.

23.02.2019 5 z 5