LidkaDino komentáře u knih
Dočteno - bylo to úžasné - za 3 dny - nemohla jsem se od příběhu odtrhnout. Hned od začátku byl zajímavý a neskutečně napínavý! Nemůžu říct, že bych všemu rozuměla, ale vše bylo pochopitelné, uvěřitelné a první setkání s Rockym i vtipné :-) A ten konec! Super! To bych nikdy nečekala. Hodnotím všemi 5 hvězdičkami, protože podle mě, příběhu nic nechybí. Miluji tohoto spisovatele a jeho třetí příběh také :-)
O knize jsem se dozvěděla, až když vyšla reklama na americký film v kinech, v hlavní roli s Tomem Hanksem. Ze zvědavosti, jsem si půjčila první vydání knihy v knihovně a hned první volnou sobotu jsem ji CELOU přečetla. Nečekala jsem, že mě takhle uchvátí starý bručoun, který se ukázal jako dobrák s velkým srdcem, všemožně všem (strašně nerad) nápomocný - který chce jen v klidu spáchat, ze smutku smrti milované manželky, sebevraždu a všichni ho pořád vyrušují. Příběh mě dvakrát dojal, jednou jsem uronila slzu a jednou jsem brečela jako želva. Prostě pohodový životní příběh o jednom muži jménem Ove.
(SPOILER) Knihu jsem si přečetla díky knižní štafetě. Asi bych po ní nesáhla, protože byla poprvé vydaná v roce 1980. Vloni vyšla znovu a NAŠTĚSTÍ se dostala až ke mně. Je nadčasová. Zhruba je o tom, jak čtení zachrání svět.
SPOILER
Lidé v 25. století už jen sedí u TV, berou drogy, aby je nic z klidu nerušilo a slouží jim roboti - debilové. Co to je kniha neví, neumí číst, nepotřebují to. Pomalu vymírají, protože je v drogách přidaný prášek na sterilitu žen. Už 30 let se nenarodilo žádné dítě. Vše se rozbíjí, vypíná, lidé nemají pro co žít, páchají sebevraždy a svět pomalu spěje ke svému konci.... jenže se najednou objeví člověk, který náhodou najde schovanou krabici se slabikářem a videem, jak se naučit číst a psát :-) a zjistí kdo stojí za zkázou světa.
Díky knižní štafetě od - Knižní fantazie - pro mě byl tento prequel úplně první díl Kim a její party. Příběh byl úžasně napínavý, že mám v plánu si přečíst všechny ostatní díly. A vrah/vražedkyně byl/a pro mě opravdu překvapením!
Teda jako nedělám to, ale v noci, při čtení, jsem se strachy koukla na konec knížky, jestli to hrdinka s kocourem přežijí. Fakt napínavé!
A potom jsem si pustila audioknihu Harryho Pottera, abych mohla usnout
Čtivá knížka, přečtena za jednu noc na dovolené a v autobuse cestou domů.
(SPOILER) Nevěřila jsem recenzím a komentářům. Říkala jsem si, že určitě přehání. Čekala jsem s přečtením, až nakonec vyšel už i druhý díl a má zatím lepší hodnocení než první. Tak konečně vyhrála zvědavost a mám dočteno.
A měli jste pravdu! Od první věty, DOSLOVA do poslední věty, je tento příběh plný napětí, překvapení, draků, mýtů, přátelství, odvahy a i touhy :-) a hned se vrhám na druhý díl :-)
Posledních pár komentářů ke knize nebylo moc pochvalných, ale já pět chválu budu. Mariana Zapata píše skvělé knihy, a jestli chcete mít polibek a sex do strany 200, tak si přečtěte brožurky Harlequinek. Její příběh je napínavý a to jiskření mezi hlavními hrdiny je takové, až máte motýlky v břiše. Ke konci mě kus příběhu dohnal až k slzám a potom jsem se už jen usmívala a během knihy dokonce smála i nahlas.
Právě dočteno. Uff. Teda tahle kniha byla jako druhá nejnapínavější - hned po prvním dílu. Kdyby jí zfilmovali, určitě bych se na film nekoukla, protože by byl samý lek. Hlavní hrdinka byla jako úplně typická (hloupá) hrdnika v hororech - neotevírej ty dveře - samozřejmě je otevře - nechoď na strašidelnou půdu - samozřejmě že tam hned jde. Dávám 5 * protože jsem ji četla vždycky v noci a to mělo to správné strašidelné napětí.
Tato kniha je taková krásná romantická jednohubka. Je v ní popisovaná příroda Irska a hodní Irové takovým způsobem, že bych se tam okamžitě přestěhovala. Téma této knihy je vaření a spisovatelka tak důkladně popisuje bylinky a jiné ingredience do jídel, že skoro poznáte, jak chutná. Knihu jsem četla díky knižní štafetě, ale přemýšlím, že si ji koupím domů, protože se dá číst znovu a znovu.
Skvělá kniha!!! Zatím jsem přečetla 2x (pokaždé během 2 dnů, pomaleji to nejde :-) ) Ale jeden kamarád mi poradil, ať si poslechnu audioknihu kvůli písničkám a zvukům her, které v knize jsou a neprohloupila jsem! Sice pán který knihu čte má hrozně uspávací hlas, ale za ty zvuky a písničky to stálo!!!
(SPOILER) Právě jsem dočetla. To teda bylo něco! Na to, že v knize se popisují asi jen 3-4 noci hlavní hrdinky, připadá mi, že na těch 411 stranách je toho víc. Místy to bylo tak napínavé, že jsem musela na chvíli odložit knihu a jít se projít po bytě nebo se jít aspoň napít, abych si uklidnila nervy a potom rychle číst dál. Nejdřív mi připadala hrdinka příliš vystrašená, ale potom se nakonec chopila svého osudu a jednou pro vždy to vyřešila - to jsem teda na závěr koukala, jak to dopadlo, to jsem nečekala! Doporučuji!
(SPOILER) Kniha se ke mně dostala díky knižní štafetě s věnováním přímo od autorky :-) Kniha je úžasně napínavě napsaná. Musím se přiznat, že mě rozuzlení napadlo už velmi brzy, ale nevěřila jsem sama svému úsudku, že bych měla pravdu, až se mi ta hrůza poslední kapitolou potvrdila!! Nedávám všech 5* jen proto, že jsem tak brzy uhodla zápletku. Od autorky si ráda přečtu její další knihu, umí výborně čtenáře vtáhnout do děje :-)
Dávám o jednu hvězdu méně, protože na napínavost prvního dílu nemá. Ale bylo to velice zajímavé, do poslední chvíle se nevědělo, jak to s nimi na sídle vlastně je.
Román získal úspěch a upoutal zájem čtenářů v mnoha zemích neobyčejným životním příběhem Emy Harteové - obdivuhodné, nezdolné a temperamentní ženy, která svou vůlí a odvahou dokázala od základů změnit předurčenost vlastního života a překonat předsudky okolí. V mládí sloužila v domě bohaté aristokratické rodiny Fairleyových, jejíž členové jí různým způsobem nesmírně ublížili. Ema se však nezalekla svého pohnutého osudu a emancipovaně vykročila za svým velkým snem. Osamostatnila se a díky svému mimořádnému talentu vytvořila za padesát let neobyčejně bouřlivého života obrovské obchodní království. Její početná rodina, její přátelé a teké soupeři a nepřátelé, ti všichni jsou protagonisty bohatě rozvětveného vyprávění, které začíná deset let před první světovou válkou a končí v roce 1968. Zámožná žena určitě zaujme každého milovníka velkých rodinných ság.
Ke knize jsem se dostala díky knižní štafetě a jsem velmi ráda. I díky tomu, že je hlavní hrdinka ze sedmé třídy ZŠ, je to přesně čtení pro tuto věkovou kategorii.
Kniha je krásně útlá a napínavá už od začátku, což je perfektní, když takovou knihu nabidnete ke čtení. Čtenáře neodradí tloušťka knihy a když povyprávíte zhruba příběh, čtenář se chytne a knihu si vezme.
Jen pro vysvětlení - jsem knihovnice - a tuto edici Zrnek temnoty určitě co nejdříve objednám do své knihovny.
Doufám, že paní spisovatelka bude psát dál :-)
Kniha se ke mně dostala díky knižní štafetě od samotné autorky. S knihou jsme dostali i mapu země z příběhu a popis nejdůležitějších národů.
Tuto knihu napsat, muselo dát hodně práce a mnoho příprav. Tak veliká země, s takovou historií a tolika národy. Když jsem se s historií a s národy na začátku knihy seznámila, už mohl začít samotný příběh. A byl to příběh napínavý, plný magie a kouzel.
Už se těším na pokračování, i když se to dá číst jako samostatná kniha. Ale kdo by nechtěl vědět, jak to bude dál?
Super kniha!! Přečteno všech 472 stran jedním dechem za VÍKEND - nedalo se od ní odtrhnout, pěkně napínavá. Rozděleno do více zajímavých příběhů a každý nakonec dopadne úplně jinak, než se na první pohled zdá...Rozhodně doporučuji ;-)
(SPOILER) Do strany 200 se detektiv pořád seznamuje se spolupracovníky a rodinou uneseného chlapce, až jsem si říkala, vždyť bude za chvíli konec knihy, jak to chce stihnout vyšetřit? A potom to dostane takový spád, že jsem knihu dočetla na jeden nádech! Určitě si pořídím další díly, doufám, že budou případy zajímavé jako tento.
(SPOILER) Pěkně napínavá kniha! S postavami se moc nepřátelte, protože konce knihy se jich dožije jen pár! Pěkně popsaný postapo svět, jak to vše začalo a jak to bylo dál... Líbí se mi, že hlavní hrdinka je pracovnice nemocnice a vidí člověka od nakažení, až do zombie stavu. Doporučuji.