lucie.koho lucie.koho komentáře u knih

Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Kniha pro všechny, milý, čistý příběh. Každý si v něm najde to svoje.

05.01.2025 4.5 z 5

Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Martin Moravec

Trochu jsem se bála toho pojetí formou rozhovoru, ale nakonec mi to vůbec nevadilo. Pan Mareš je úžasný vypravěč. Knihu jsem přečetla jedním dechem a určitě doporučuji.

04.01.2023 5 z 5

Novinářem v Číně: Co jsem to proboha udělal? Novinářem v Číně: Co jsem to proboha udělal? Tomáš Etzler

Kniha přečtena jedním dechem, skvěle napsaná, velmi se mi líbí styl psaní pana Etzlera a jsem nadšená jeho otevřeností. Čtení této knihy byl opravdový zážitek.

04.02.2024 5 z 5

Babička Babička Božena Němcová

Přiznávám, že jsem trochu ovlivněna filmovými zpracováními a svými city. V Babičce jsem vždy viděla svou babičku. Tato kniha je srdeční záležitostí.

02.01.2025 5 z 5

Vladimír Beneš: Mé cesty do hlubin mozku Vladimír Beneš: Mé cesty do hlubin mozku Martin Moravec

Po této knize jsem šáhla až po přečtení pana Mareše a pana Dvořáka. Musím říct, že z těchto tří se mi líbila asi nejméně. Samozřejmě opět velmi zajímavý člověk, který je odborník a mistr svého oboru. Ovšem ego z knihy přímo stříkalo. Pan profesor má jistě nárok, ale tento dojem jsem u předchozích knih neměla i když by vlastně pánové také měli nárok. Nebylo mi to sympatické, takže se mi kniha četla o něco hůře než předchozí, ale i tak byla velmi zajímavá a poučná.

14.03.2024 4 z 5

Raději zešílet v divočině. Setkání s šumavskými samotáři Raději zešílet v divočině. Setkání s šumavskými samotáři Aleš Palán

Velmi zajímavá kniha, která se četla s lehkostí. Někdo vám bude sympatický, někdo méně. Každopádně je to zajímavý pohled do života zajímavých lidí.

14.02.2024 5 z 5

Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Martin Moravec

Po panu Marešovi to byla sázka na jistotu a nezklamala! Opět velmi poutavé a zajímavé čtení. Jediný co mě štvalo, že jsem na ní musela čekat až pod stromeček a pak jsem jí měla za 4 dny přečtenou. Velmi ráda si počkám na další zajímavou osobnost, ale ještě předtím musím přečíst předešlé dvě knihy.

02.01.2024 5 z 5

Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Matthew Perry

Doporučuji těm, kdo mají rádi Chandlera. Kniha je, jakoby jí psal Chandler. Jsou si navzájem tak podobní a vlastně tak jiní. Velmi zajímavé čtení. Co se mi nelíbilo bylo občasné přeskakování sem tam. Zároveň upozorňuji skalní fanoušky Přátel, že to není kniha o tomto seriálu.

11.03.2023 5 z 5

Zvěrolékař na blatech Zvěrolékař na blatech James Herriot (p)

Velmi příjemná kniha, která se čte úplně sama. Historky anglického veterináře jsou humorné, milé, ale i vážné, nebo smutné. Hned se jdu vrhnout na další díl.

02.11.2024 5 z 5

Byly jsme tam taky Byly jsme tam taky Dagmar Šimková

Jako Písečák jsem cítila určitou povinnost knihu přečíst. Je to velmi statečná žena, která to neměla jednoduché. Ovšem kniha mě nějak zvlášť neoslnila. Četla jsem ji dlouho i přesto, že je útlá, občas jsem měla problém s rozpoznáním postav a přeskakováním.

15.05.2024 3 z 5

Jako v nebi, jenže jinak Jako v nebi, jenže jinak Aleš Palán

Opět velmi zajímavý pohled do života zajímavých lidí. Nemůžu říct, zda se mi víc líbily šumavští samotáři nebo tito. V minulé i této knize je vám někdo sympatický více, někdo méně. Určitě doporučuji obě knihy, obě se mi moc líbily.

14.02.2024 5 z 5

Jak se dělá zoo Jak se dělá zoo Petr Fejk

Jedním slovem úžasná! Přečetla jsem jí jedním dechem. Určitě doporučuji i autorské čtení. Autor sice přečte jen tři krátké ukázky, za to se člověk dozví další informace a prohlédne si fotky.

04.01.2023 5 z 5

Novinářem v Číně 2: Nezešílet! Novinářem v Číně 2: Nezešílet! Tomáš Etzler

Jediné nad čím přemýšlím, zda je druhý díl stejně dobrý jako první, nebo lepší. Myslím, že lepší. Druhý díl je obohacen velmi upřímnou osobní zpovědí autora. To mi bylo velmi sympatické. Jinak samozřejmě vyprávění o příbězích v Číně a konec knihy patří autorovu filmu Nebe. Ten samozřejmě musím vidět. Oproti prvnímu dílu má kniha velké plus v QR kódech, kde si člověk může shlédnout popisované reportáže. To mi v prvním díle velmi chybělo.

10.10.2024 5 z 5

Tak o co jde? Tak o co jde? Ivan Hamšík

Velmi zajímavá kniha, která vás donutí se zastavit, nebo alespoň pozastavit a přemýšlet. V knižních rozhovorech začínám mít čím dál větší zalíbení. Jediné negativum je podle mě menší prostor, který pan profesor dostal. Kniha si klidně mohla dovolit být mnohem rozsáhlejší.

27.03.2024 5 z 5

Moje máma Jana Brejchová Moje máma Jana Brejchová Tereza Brodská

Velmi hezky a citlivě napsaná knih, kterou jsem přečetla na dva zátahy. Kniha vám přinese úplně nový pohled na paní Brejchovou.

12.01.2024 5 z 5

Pastevcovy zápisky Pastevcovy zápisky František Groessl

Sleduji profil na fb, jsem moc ráda, že autor vyslyšel přání sledujících a sepsal knihu. Kniha naprosto splnila moje očekávání, je napsaná velmi čtivým způsobem. Autorovo vyjadřování je mi velmi sympatické a blízké. K tomu doplněně nádherné fotografie, k tomu QR kódy na videa už to vše jen výborně doplňují. Jedinou výtku bych ke knize měla a to, že je krátká. Vydržela bych to číst do nekonečna. Budiž autorovi odpuštěno kvůli jeho vytíženosti, ráda se vrátím ke čtení příspěvků na fb.

02.01.2025 5 z 5

To by se zvěrolékaři stát nemělo To by se zvěrolékaři stát nemělo James Herriot (p)

Druhý díl byl ještě lepší než první. Čtení mi ubíhalo velmi rychle, snadno jsme se v představách ocitla přímo v Yorkshiru. Dějová linka s Helenou byla velmi příjemným doplněním celého příběhu. Hned jdu číst další díl.

05.11.2024 5 z 5

Za katrem: Historky, co utekly z basy Za katrem: Historky, co utekly z basy Kateřina Míková

Velmi příjemná kniha, humor autorky je mi velmi blízký. Jednu hvězdičku strhávám za zbytečnou stručnost. Snesla bych kdyby kniha byla delší a detailnější.

24.10.2024 4 z 5

Návrat z nicoty Návrat z nicoty Martin Pistorius

Velmi emotivní kniha. Kniha je napsaná čtivým svižným způsobem. Autor občas přeskakuje do různých fází svého života, ale člověk se v příběhu vůbec neztratí. Určitě doporučuji.

18.09.2024 5 z 5

Dveře do zahrady Dveře do zahrady Lydie Romanská

K mému překvapení mě kniha zaujala více než bych čekala. Zvládla jsem ji přečíst během jednoho dne bez větších problémů. Milé příběhy o přírodě s laskavým přednesem. Jediné co mě zarazilo a co bytostně nesnáším, když se o zvířatech řekne, že se pěstují. K mému překvapení, se toto dvakrát v knize vyskytlo.

06.01.2025 4.5 z 5