Lucieenka komentáře u knih
Wow. Takové knihy já můžu. Oceňuji, že je kniha postavena na reálných situací, kdy spisovatelka čerpala z rozhovorů od pamětníků. A velice oceňuji, že jsem se vzdělala ohledně československé historie, konkrétně o sváru o Těšínsko mezi Polskem a Československem, protože jak zmiňuje paní Lednická v doslovu, ve škole se opravdu o této historii nedozvíte.
Člověk si po takovém čtení vždy váží v jaké době a blahobytu žije. Líbila se mi houževnatost Anny. Líbilo se mi, že se nikdy nepoddala osudu. Líbilo se mi, že na všem špatném si našla to dobré. Od Anny bychom se mohli učit. Jestli jsem do teď neměla oblíbenou knihu, tak už mám.
Zase tak krásná kniha. U které nechcete, aby byl konec. Nechcete se loučit s krajinou Šumavy. S tajemstvím, které nad ní visí. Popisy chalup, nedotčené přírody. Úplně vás to láká zajet si na Šumavu a objevovat její krásy. Pro mě mistrovské dílo, které ve mně bude ještě dlouho doznívat.
Přečteno, uf to byl těžký příběh. Asi jsem ráda, ze jsem si ho přečetla na dovolené u moře, protože kdybych ho četla doma, padla by na mě slušná depka. Tím, že mám roční dceru, tak se mě ten příběh dotýkal ještě silněji. Kladla jsem si dost otázek, proč, jak to mohla matka s babičkou dovolit, proč se sociální pracovnice nezachovala jinak. Konec bych čekala asi jiný, ale příběh mě pohltil, a autorka mě opět nezklamala.
Kniha mě nezklamala, naopak. Hltala jsem každou stránku a chtěla jsem vědět, jak to celé dopadne. Knihy Aleny Mornštajnové jsou knižní skvosty a já se těším na její další tvorbu.
Silný příběh. Každá strana mě nutila číst dál a dál. A s každou stránkou jsem nevěděla, jaký přijde konec. Za mě 5 ⭐
Kniha, která mě naprosto pohltila. Kniha, která není jen obyčejným románem, který zapadne v zapomnění. Ale kniha, která vás nutí nad jistými věcmi přemýšlet. Kniha zároveň motivační, která vám po dočtení nabídne vlnu pozitivní energie.
Nejdřív jsem viděla seriál na HBO, od knihy jsem čekala, že bude stejně tak dobrá jako seriál. Ona nebyla stejně tak dobrá, ona byla bravurní. Do seriálu prostě nenarvete, tak skvěle popsané postavy, jako to bylo tady. Ta kniha mě pohltila. Víc takových knih!
Knihu jsem přečetla za 3 dny, čtivý příběh, za mě mohl být klidně ještě do větší hloubky, ale s hlavní hrdinkou jsem její příběh prožívala o to víc, když mám doma také malou holčičku a nedokážu si představit, že bych zažila to co ona.
Už ze začátku se mi kniha četla velmi těžce, nemohla jsem se do ní začít. Některé pasáže knihy mi přišly méně zajímavé. I přesto jsem knize dala šanci a dočetla ji až do konce. A nelituji. Závěr knihy mě bavil nejvíce.
Krásná čtivá kniha s velmi těžkým tématem propojená s přírodou a houbami na Šumavě. Za mě brilantní dílo, které přečtěte během pár dní.
Na základě viděného filmu, jsem si pořídila a přečetla knihu. Ač se mi to často nestává, tak film byl pro mě ještě více strhující a emotivní než kniha. Ale určitě doporučuji, je to krásný příběh.
Dotaz: Řekněte mi, kde byl v Osvětimi Bůh?
Odpověď: Kde byl člověk?
Výborné čtení, a co miluji u paní Klevisové je popisování přírody, kdy po čtení jejich knížek, máte touhu uniknout do přírody a nasávat čerstvý vzduch a poslouchat zvuky lesa.
Mám ráda české spisovatele a autor Hájíček se k nim připojil. Kniha je čtivá. Hlavní hrdinka mi byla sympatická, její houževnatost obdivuhodná. Osudy lidí ve vesnicích těžké téma.
Wow, někdo by si řekl, obyčejný příběh o normální rodině, ale mě to neskutečně bavilo. Bavilo mě, jak různé kapitoly byly popsány jednotlivými členy rodiny. Bavilo mě, jak v jedné knížce bylo popsané 17 let vztahu dvou lidí. Moje první kniha od autorky Soukupové a určitě ne poslední.
Pro mě oddechová kniha, která se čte lehce a svižně. Občas i pobaví, ale hluboký pocit ve vás nezanechá.
Kniha, která pohladí po srdci. Každý člověk si utváří svůj život sám. Každá myšlenka, která nás napadne, utváří naší budoucnost. I přes to, že si neseme nějakou minulost, tak můžeme žít krásný život. Viz. autorčin příběh. Tato kniha přinesla do mého života denodenní pozitivní afirmace, odpuštění a pochopení druhých lidí.
(SPOILER) Kniha se mi líbila. Pootevřela se mi zase více česká historie. Ale na konci knihy jsem toho čekala více..Čekala jsem na to odpuštění, porozumění a smíření. A ne poslední slova dcery o nenaplněném a zbytečném životu její matky.