Lutzinka Lutzinka komentáře u knih

Matt Matt Lauren Layne

Matt mě bavil o trochu víc, než Ian.
Jinak je to samozřejmě v podobném duchu a všichni víme, co od toho čekat a to taky přesně dostaneme.

24.04.2024 4 z 5

Šťastně až navěky? Šťastně až navěky? F. T. Lukens

Jejda... tak tohle byl přešlap...
Chtěla jsem tomu dát šanci, protože to doslova všichni chválili. Ale NE-E.
Nesedělo mi tam asi nic.
Humor - bohužel si ho teda představuju jinak.
Příběh - podle mě totální blbost a slátanina, bez logiky, nebo zajímavosti.
Romantika - tam fakt nějaká byla?
Postavy - ploché, nudné, nenašla jsem si k nim za celou dobu žádný vztah, jakoby to byly jen nějaké postavičky v hře.
Asi se mi to netrefilo do nálady, nebo jsem nepochopila ten žánr, nebo mi prostě nesedl styl psaní, ale přišlo mi to prostě celé totálně hloupé.
Za mě ztráta času.

08.02.2024 2 z 5

Každý tvůj nádech Každý tvůj nádech Jennifer L. Armentrout

Jako vždy u této autorky, dějová linka ustupuje té romantické, ale jelikož jsem ráda, koho si nakonec Layla vybrala, tak to odpouštím.
Konec je takový nemastný, neslaný, vždycky je vám dopředu jasné, co a kdy se stane a údajná záchrana světa je samozřejmě vysvětlena dost pofidérně, ale mně je to vlastně u téhle série nějak fuk.
Chyb to má spoustu, ale nemůžu si pomoct, prostě mě to bavilo.

Spoiler:
Co ale vážně nechápu, je trend cpát všude transgender téma, takže proč sakra musí být ďábel ženou i mužem?! A chudák Bambi...fňuk

28.11.2023 3 z 5

Tajemství domu Thornů Tajemství domu Thornů Margaret Rogerson

Srdcovka, jednohubka.
Já vám nevím, ale klidně bych si dala dalších 300 stran takového popisování běžného dne Nathaniela, Elizabeth a Silase. :-)
Baví mě ty charaktery, vztahy mezi nimi, humor, záhady, ikdyž mě vážně mrzí, že nevidíme víc Silasovi do hlavy a do života, zvlášt po tom, co má za sebou.
Taky bych klidně zvládla ještě víc romantiky mezi panem magistrem a slečnou s mečem.
Každopádně je to milé a čtivé.

08.11.2023 4 z 5

Černá píseň Černá píseň Anthony Ryan

To se tak těžko hodnotí...
Já miluju tenhle svět, miluju Vélina, miluju Nortaha, miluju Vélinovy koně a nesnáším Šerin...
(Byla bych raději, kdyby Šo Caj zůstal v původní verzi)
Trochu mi vadily ty masakry podepřené Vélinovým "šílenstvím písně" a chyběly ty epické šermířské souboje, takže závěrečný boj tygra s vlkem mi prostě nepřišel dost uspokojující.
Přesto, pokud vyjdou další díly, tak je stejně všechny přečtu z úcty k dílu prvnímu, který už navždy zůstane nedosažitelným.

18.03.2023 4 z 5

Divoká říše Divoká říše Stacey Marie Brown

Masakr.
Jedna z mála knih, která fakt splní očekávání.
Surové, napínavé, tajemné.
Ten konec mě až tolik nepřekvapil, protože o čem by pak byli další díly?
Ale sakra nutně to pokračování potřebuju a štve mě, že ho nemám!

04.11.2022 5 z 5

Neonoví bohové Neonoví bohové Katee Robert

Nebýt tam ten sex na veřejnosti, tak dám 4 hvězdy, a být tam trochu zajímavější a napínavější konec, tak jich dám klidně 5.

Nějak mi ta "veřejná představení" neseděla do toho jinak zajímavého příběhu.
Nebýt toho, Hádes je zlatíčko, takovej ťuťu mladší Rhysandův brácha, takže nechápu, jak někdo může věřit, že je zloduch, díky tomu, že provozuje sex jako představení pro publikum.

Kecám, chápu to moc dobře, má to být erotický román, takže o ten další děj ani tak nejde, ale mně by se to naopak mnohem víc líbilo, kdyby tam bylo víc děje, a míň sexu.

Celé to téma bohů na Olympu mě bavilo, až na ten sex, paradoxně :-D

20.09.2022 3 z 5

Vikomt, který mě miloval Vikomt, který mě miloval Julia Quinn

Anthony mě bavil víc, než Daphné, celkově tady vztah sourozenců Bridgertonových je velice pěkný a osvěžující. Pěkné pokračování série. Anthony je prostě ten "správný hejsek" :-)

08.11.2021 4 z 5

Z krve a popela Z krve a popela Jennifer L. Armentrout

Zklamání. Na Dvory to nemá ani omylem. Jak někdo psal, že Hawke je druhý Rhys, tak to je jako srovnávat hrušku s mákem.

Poppy je dle mého názoru hrozná hlavní postava. Na jednu stranu naivní blbka, která asi nemá mozek, protože to, co je jasné od první kapitoly, ona nepochopí, ani když to zažije na vlastní kůži třikrát, a na druhou stranu chladnokrevný zabiják, který to umí s každou možnou zbraní.

SPOILER:
V jednu chvíli je naštvaná, někomu probodne srdce a za 2 vteřiny je schopná se s ním vyspat, aby se vzápětí opět urazila. To co nesvěří ani člověku, kterého považuje za otce, do nejmenších podrobností vyklopí někomu, koho zná 14 dní. Když může použít svoje schopnosti, aby zjistila s kým má tu čest, tak najednou na svůj talent na půl knihy úplně zapomene a pak se diví.
KONEC SPOILERU

Autorka by se měla podle mě držet pouze romantických knih, a do fantasy se nepouštět. Nejsem z toho vůbec unešená, jak jsem čekala, podle všemožných recenzí kolem.

20.10.2021 1 z 5

Velký král Přemysl Otakar I. Velký král Přemysl Otakar I. Vlastimil Vondruška

Toto mě bavilo! Jako fakt. V postavách se dá celkem orientovat a není jich úplně tolik, jako v jiných historických dílech.
Přemysl byl rozhodně obdivuhodná osobnost a já jsem ráda, že jsem se díky této knize dozvěděla víc o Přemyslovcích a naší historii.
Psané poutavě, a přestože je to kniha o 600 stranách, tak se to čte vážně dobře.
Pokud chcete dobrý příběh a zároveň oprášit dějepis, tak se rozhodně dejte do čtení! :-)

07.10.2021 5 z 5

S láskou, Lukov S láskou, Lukov Mariana Zapata

Promiň Kulti, ale Lukov tě odsouvá až na druhé místo, protože tě absolutně převálcoval :-)

Krasobruslení miluju a i když to zase byl zdlouhavý díl, tak to nevadilo, aspoň jsme mohli strávit víc času s Ivánkem. Protože ten chlap je prostě pohádka...
Koule byla na můj vkus až moc sprostá, ale jinak jí nemám co vytknout.
Chci další díl ze sportovního prostředí! Hned. Prosím pěkně.

20.08.2021 5 z 5

Dopisy ztraceným Dopisy ztraceným Brigid Kemmerer

Waau!
Tak tohle mě dostalo. Bez debat. Obálka klame, hodně dlouho mě odrazovala, ale nakonec ten obsah řadím k vrcholům poslední doby v tomto žánru.

07.01.2021 5 z 5

Království popela Království popela Sarah J. Maas

Kdysi dávno v zemi spálené na popel žila malá princezna, která milovala své království...

Tak a pohádky je konec!

Díl plný bitev, lásky a překvapení.
Třináctka mě rozbrečela. Daena naštvala. Lorcan rozesmál. Dorian vytáčel. Fenrys přirostl k srdci.
Skvělý styl. Skvělý svět. Skvělá série. TEČKA.

04.11.2019 5 z 5

Malibu v plamenech Malibu v plamenech Taylor Jenkins Reid

Nečekaně super.
Moc se mi do tohohle kousku nechtělo, protože kolem autorky je hrozný povyk, ale nakonec přečteno během dvou dní, zrovna když na místě, kde se děj odehrává, řádí požáry i ve skutečnosti...
Fiktivní postavy v reálných životech slavných lidí.
Na to, že víme přesně, o co v knize půjde a jak to skončí, to byla vážně zábava. Sourozenci a jejich dynamika táhnou celou knihu. Konec za mě uspokojivý.
Kdo se chce poučit, tak ten se poučí.

13.01.2025 4 z 5

Nespoutaný milenec Nespoutaný milenec Sophie Lark

Je to záhada, ale tahle kniha mě bavila.
Jsem ráda, že je to spíš pohádka, než mafie, protože aspoň si nepřipadám tak šíleně, když to čtu.
Ubrala bych rozhodně popisů sexuálních scén, a přidala naopak víc interakcí rodinných příslušníků.
Protože vztahy rodin Gallo/Griffin jsou na celé série to nejlepší.

04.12.2024 4 z 5

Gothikana Gothikana RuNyx

Co je na téhle knížce fakt skvělé, je gotická ponurá atmosféra. Mlha, lesy, vraždy, starý hrad...
Detektivní zápletka je ale slabá, nedomyšlená a hlavně na konci dost uspěchaná.
Osamělou školu daleko od civilizace bych zasadila spíš do středověku, než do moderního světa. Telefony, internet, moderní auta na gotickém hradě? Děkuju - NE.
A pokud vážně někdo považuje vztah Vada a Corviny za "romantický", mám trochu obavy o jeho duševní zdraví...
Ty jejich sexuální scény nejsou můj šálek čaje, možná je to i překladem, možná ne. Každopádně šly proti proudu, takže aspoň originální.
Ale bohužel jsem absolutně té jejich velké lásce nevěřila, ten vztah se nijak nevyvíjel, nebudoval...žádný hrad důvěry se postupně nestavěl...

A celkově mám na konci víc otázek, než odpovědí. Přesto moc nevím, jak to hodnotit jako celek. Čtivé to svým způsobem rozhodně je, obálka je super, ale nakonec je to jen další kniha, která promarnila svůj potenciál...

04.10.2024 3 z 5

Pokojská Pokojská Nita Prose

Já vám nevím...ono by to bylo asi i dobré, kdyby to ale nebylo tak hrozně hloupé...
Ano, každej jsme jinej, jinak vidíme určité situace a jinak reagujeme, a je to tak v pořádku.

Ale tohle se prostě nečetlo dobře, ten styl mi nesedl, je to jako když deváťák řeší matematickou úlohu pro prvňáčky..

Ta rádoby "detektivní" zápletka je děsná.
Morální zápletka a celkově pojetí knihy mi zkrátka nepřipadalo dobré.

Výhodou je, že je to tak jednoduché, že to máte hned přečtené, ale do dalšího dílu se pouštět nebudu, promiň Molly.

03.09.2024 2 z 5

Lepší než ve filmu Lepší než ve filmu Lynn Painter

Předčilo očekávání.
Nemám sice ráda tyhle trapné pubertální "hysterky", které si myslí, že jim stačí 2 minuty na to, někoho sbalit, ale tady je to napsané tak nějak mile.
Samozřejmě, na můj vkus to všechno pochopit, trvá Liz hrozně dlouho, a naše dvojice spolu (a myslím tím opravdu spolu) dostane hrozně málo času, ale i tak je to prostě fajn čtení.
A Wes je samozřejmě ten největší milouš pod sluncem. Navíc tady máme ztrátu rodiče, motání se do vlastních lží, hledání sebe sama ale hlavně ten štastný konec.
Co víc si přát?

26.06.2024 4 z 5

Ian Ian Lauren Layne

Souhlasím s komentáři pode mnou. Nenáročné, rychlé, sympatické a fajn :-)

24.04.2024 3 z 5

Hora mezi námi Hora mezi námi Charles Martin

Začátek mě vůbec nebavil, pak kniha ležela na polici asi 2 roky, a teď nevím proč jsem po ní sáhla a dočetla jsem ji za jeden večer.
Příjemná změna oproti tématům, která normálně čtu.

Nějak to na mě celé fungovalo, a ten konec jsem stejně obrečela, ikdyž jsem to čekala.

06.02.2024 3 z 5