makovec201 makovec201 komentáře u knih

Postřižiny Postřižiny Bohumil Hrabal

Knihu jsem dostal znovu k Vánocům a utvrdil se v tom, že Hrabal byl prostě mistr.

11.01.2022 5 z 5

Opička na gumě Opička na gumě Eva Střihavková

Knihu jsem dostal k Vánocům a podle anotace jsem nevěděl, co čekat. Stalo se toho v ní ale tolik... Líbily se mi postavy starých fotbalistů, lelkování na hřišti i úvahy o smyslu uzavírání hor. V mnohém je text aktuální.

11.01.2022 5 z 5

InTyMně InTyMně Markéta Lukášková

Přečteno za dvě víkendová dopoledne, místy sranda, jindy trochu depka, rozhodně ale ne nuda.

16.12.2021 5 z 5

Losos v kaluži Losos v kaluži Markéta Lukášková

Kniha se mi moc líbila. Došlo i na přečtení dalších titulů, tuhle prvotinu ale hodnotím jako velmi povedenou. Hezky vypointovanou a čtivou.

16.12.2021

Citrusový sad Citrusový sad Larry Tremblay

Je to hodně poetické, ale moc hezké.

19.11.2021 5 z 5

Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Se seriálem neporovnatelné, mnohem lepší. Detailnější popis pocitů a myšlenkových pochodů. Výborná oddychovka.

19.11.2021 5 z 5

Konečné řešení Konečné řešení Michael Chabon

Skvělá detektivka v dobých kulisách.

23.10.2021 5 z 5

Světla zimní noci Světla zimní noci Pam Jenoff

Mrazivé, napínavé, báječně napsané!

01.02.2021 5 z 5

Houpačky Houpačky Lucie Konečná

Skvělá kniha, bavily mě postavy i autorčin styl. Doporučuji.

01.02.2021 5 z 5

Smrt a pohřby slavných aneb Poslední cesty osobností našich dějin Smrt a pohřby slavných aneb Poslední cesty osobností našich dějin Marie Michlová

Je to sice okrajová literatura, ale je skvělá.

23.11.2020 5 z 5

Protentokrát aneb Česká každodennost 1939–1945 Protentokrát aneb Česká každodennost 1939–1945 Marie Michlová

Ta kniha je skvělá, nic pro intoše bažící po nekonečném množství dat a plků. Je to přehledné, je tam spousta zajímavých informací, zvlášť pro ty, kteří se narodili dlouho poté, co časy, o nichž kniha pojednává, skončily. DOPORUČUJU!

Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Tohle je taková klasika, ke které se vždycky vracím v listopadu před Vánoci, ak ve mně celé svátky rezonuje a já mám náladu se zamilovat.

Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Skvělá kniha, tenhle autor nikdy nezklame.

Medvědín Medvědín Fredrik Backman

ÚŽASNÁ KNIHA!

Babička pozdravuje a omlouvá se Babička pozdravuje a omlouvá se Fredrik Backman

TOHLE JE JEDEN Z MÝCH NEJOBLÍBENĚJŠÍCH SOUČASNÝCH AUTORŮ. PÍŠE LEHCE A VTIPNĚ.

23.11.2020 5 z 5

Němci Němci Jakuba Katalpa (p)

Od chvíle co tahle kniha vyšla, kupuju ji pravidelně lidem jako dárky k narozeninám. Někdy se trefím, jindy ne, ale já mám tuhle knihu moc RÁDA!

Hana Hana Alena Mornštajnová

Tak tohle už je vlastně taková klasika. Skvělé!

Vzpomínky, co neuletí Vzpomínky, co neuletí Hana Andronikova

Překrásná kniha velmi talentované autorky.

Nebe nemá dno Nebe nemá dno Hana Andronikova

Tohle je jedna z mých nejoblíbenějších knih, ale je tak dojemná a bolsetná, že mi asi ještě potrvá než se k ní vrátím.

23.11.2020

Doupě Doupě Jakuba Katalpa (p)

Já tuhle autorku zbožňuju, takže jsem si tuhle knihu moc užila. Jediné, co mi na její tvorbě vadí, a to se ale asi netýká autorky, jsou ty obálky jejích knih. Jsou depresiví. Někdy víc než musí.