Mánička178 komentáře u knih
Jedna z nejcennějších knížek, kterou jsem četla - skvělá jako podpůrný prostředek, který může být člověku pomocí (mimo jiné) v krušných chvílích života. Je vhodná pro hledající, pro lidi, kteří si potřebují dotvořit názor, pro zvídavé, toužící pochopit motivace věřících lidí. Kniha je zpracována graficky velmi atraktivní formou - do těch vtipných malůvek jsem se úplně zamilovala :) Jde o obohacující knihu - nenásilně a svěže odkazuje na určitá místa Písma, čtenáře inspiruje cennými výroky svatých či jiných významných osobností. Prostě spooousta duchovního materiálu k rozjímání. :) Díky za tuto knihu - moc mi pomohla!
Daniel Herman pro mě představuje významnou osobnost české kulturní sféry, zajímavou svým životem a postoji. Tyto memoáry odhalily jeho nitro, motivace jednání v minulosti a myšlenky ještě hlouběji. Že jeho srdci vládne averze vůči komunismu, to jsem z jeho vystupování věděla - chápu a sdílím ji. Ale upřímně řečeno mě trochu zaskočilo, jak intenzivně byl (a zřejmě stále je) prostoupen tím, že jeho jednání vycházelo tak mocně z touhy konat vše na odpor komunismu (např. vstoupení do semináře). Alespoň kniha to tak opakovaně prezentuje... Čekala jsem možná trochu více :)
Youcat je suprová edice! Tento skvělý průvodce poslouží rozhodně i starším - odpoví vám na otázky proč, jak - s touto knížečkou se na zpověď připravíte určitě dobře :)
Novozákonní příběhy podané komiksovou formou. Oceňuji odkazy na konkrétní místa Písma svatého :)
Autor nemaže čtenáři med kolem pusy, ale jde rovnou na věc - bez okolků a zcela na přímo na vás začne chrlit výzvy a doslova vás zapálí plamenem, že máte prostě chuť se rovnou zvednout a jít něco dělat. Kniha je jednou velkou výzvou - žít, neupadat do letargie... Jednoduše apel, který vás podnítí, i když už vám třeba není dvacet :D Marek Vácha má veliký dar oslovovat - díkybohu za něj! :)
Bezvadný průvodce, který vás navede k tomu, jak vést rozhovor s (dle slov sv. Terezie z Avily) naším přítelem a být s ním. Díky této knize se vám podaří nalézt ta správná slova proseb a díků :)
Svatá Terezie od Ježíše je velikou učitelkou - modlitby, trpělivosti, vytrvalosti. Úžasná a silná žena, která mě v mnohém inspirovala a upřímně ji obdivuji. Pro úskalí, která v životě musela a chtěla vybojovat, a po celou dobu si uvědomovala, že jen díky Bohu vše zvládne. Kéž bychom měli takovou víru jako ona...
Člověku z tý krásy až přechází oči :)
Z knížky Urban jungle jsem velmi nadšená - nejde o encyklopedický výčet rostlin, ale o konkrétní ukázky, jak stylově začlenit rostliny do svého domova. Jako příklady slouží několik domácností, jejichž obyvatelé mají opravdu vytříbený vkus a dokáží pracovat s interiérem moderně a svěže. Odnesla jsem si mnoho inspirace nejen na druhy pokojových rostlin, ale také jak pracovat s prostorem. Každopádně mám radost, že pěstování květin je tak "trendy" :)
Moc pěkně strukturovaný koncept - kniha navnadí k pěstování mnoha dalších rostlinek :D
Něžný a láskyplný příběh, které děti učí, že v životě člověka potká mnoho strastí, ale i díky nim se dá najít na zdánlivě těžkých situacích spoustu pozitivního. O tom, proč se nevzdávat, proč poslouchat své srdce, o tom, jak důležitý je domov...
Láska na první pohled, která se utvrdila už po první přečtené stránce :)
Svět by se bez této knihy asi obešel, ale dá se v ní najít pár pěkných myšlenek a to je fajn! :) Lagom přístup tak, jak o něm autorka píše, je určitě přístup hodný inspirace. A věřím tomu, že kdo bude chtít, dokáže díky lagom nalézt kus svého štěstí každý den :)
"Tak nějak, kámo. Proč vynášet eso, když stačí dvojka." :D A postava Teda je je TOP!
Obdivuhodný život želivského opata zachycený v opravdu důkladném, promyšleném a podrobném rozhovoru. Jednou z věcí, kterou ve vás utvrdí je to, že komunismus byl a je opravdovým zlem, ale samozřejmě se dozvíte nejen to.
Jeden fakt mě však na knize velmi mrzí a myslím, že jí hodně ublížil - Vít Tajovský je bezesporu velkou křesťanskou osobností a jistě by v rámci rozhovoru měl velký potenciál říci mnoho cenného i v duchovní oblasti. Ač mě kniha lákala svým názvem "Člověk musí hořeti", z duchovní oblasti se v čistě život popisných rozhovorech objevilo pramálo :( A ačkoli autoři mohli tuto další rovinu vynechat záměrně, já to považuji za promrhaný potenciál. Protože proč byl Vít Tajovský takovou ikonou?
Jistě ne jenom proto, že strávil tolik let v kriminálu a byl perzekvován za totality, ale zejména proto, jakou sílu ducha měl... Tak se budu muset dopídit v jiných knihách :)
Musím se smát komentářům, že je kniha akorát o pošahané magorce apod. :D
Přitom se v knize toho dá tolik objevit - je prostě jiná než prvoplánovitý příběh, když už při čtení tušíme, jak co bude. Je o vášni hraničící se závislostí - někdo sbírá byliny a každé úterý musí být ve sběrně, někdo sedí každý večer u televize a chlastá pivo, někdo nakupuje každý týden hadry nebo krémy a šminky, někdo má každodenní tendence prezentovat své názory v internetových diskuzích. V knížce "Do tmy" je však vyhnaný příběh ad absurdum - a o to snad jde... Ukazuje, k čemu může vést nezdravá přemíra - v podstatě čehokoli, dosaďte si - k samotě, izolovanosti, sebedestrukci, přerušení mezilidských vztahů včetně nejbližších. Chyťte se za nos - je to super kniha, právem oceněná :)
Úžasná knížka - zábavná, poučná, spoustu návodů, co si v lese osahat a zažít :) Super přístup, jak dětem přiblížit přírodu - paráda! :)
Rozhodně skvělý přístup, jak přiblížit umění dětem - ale nejen jim - především i těm, kteří si leckdy u obrazu říkají: WTF :D Docela dobře si dokážu představit, že v dětech vzbudí zvídavost a třeba je to i ponoukne k tomu víc se o umění zajímat :)