Martina410 Martina410 komentáře u knih

Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Tak tohle byla jedna z nejlepsich a nejhezcich knizek, kterou jsem kdy cetla. Skvely pribeh, postavy, jazyk, to byla slast pro oci. Opravdu smekam pred autorkou, protoze to muselo dat obrovskou praci s hledanim historickych informaci.

05.05.2020 5 z 5

Soběstačný Soběstačný Zuzana Dostálová

Krasna knizka, tak ze zivota a tak opravdova. Po celou dobu jedna velka deprese. Moc hezky se cetla.

02.06.2020 5 z 5

Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Obycejny pribeh jednoho tezkeho zivota v povalecne dobe, kdy se zilo v mnohem horsich podminkach nez dnes a i presto se lidi radovali. Smutny pribeh jedne zeny, nechapala jsem, jak by to vse mohla zvladat. Kniha byla psana opravdu ctive, precetla jsem ji za 2 dny. Nadhera.

08.02.2020 5 z 5

Vrány Vrány Petra Dvořáková

Nevim, co napsat. Doporucuji precist, ja ji musela nekolikrat na par minut odlozit.

27.01.2020 5 z 5

Hlas kukačky Hlas kukačky Hana Marie Körnerová (p)

Krasna knizka o statecnych zenach. Krivdy z detstvi nam mohou narusit cely dospely zivot, bohuzel, ne kazdy ma stesti na spokojenou a milujici rodinu. Knihu doporucuji, precetla jsem ji jednim dechem a nebojim se prirovnat kvalitou ke knizkam A. Mornstajnove.

03.12.2020 5 z 5

DNA DNA Yrsa Sigurðardóttir

Hodne povedena kriminalka, ani minutu jsem se nenudila, dej pekne odsejpal a ja trnula, kdo je vrah. A tech moznosti bylo opravdu dost. Kam se hrabe Kepler.

24.12.2020 5 z 5

Lazar Lazar Lars Kepler

Az moc pretazene za vlasy, neduveryhodne, Jurek = nadpozemska bytost, prezije vse. Spousta mrtvol, krve a kazdy je paf z krasy Sagy Bauerove. Uz toho bylo moc. Jinak misty dost napinave.

05.01.2019 3 z 5

Sběratel sněhu Sběratel sněhu Jan Štifter

Opravdu zajimava knizka, ktera me ze zacatku celkem potrapila a to mnozstvim postav, nevedela jsem, kdo patri ke komu a co ten dela a s kym. Ale uprostred me vtahla a precetla jsem ji jednim dechem, fakt parada.

05.03.2020 5 z 5

Na odstřel Na odstřel Lucie Lomová

Tak to byl supr komiks, Ancu a Pepika jsem zboznovala a toto bylo fakt dobry. Hezka grafika a napinavy pribeh. Doporucuji.

19.08.2019 5 z 5

Stalker Stalker Lars Kepler

Jeden z nej dilu, nemohla jsem se odtrhnout, vrah me prekvapil, dlouho jsem netusila o koho jde.

14.01.2019 5 z 5

Přízraky domu Carrowů Přízraky domu Carrowů Darcy Coates

U knizky jsem se fakt bala, bavila me zhruba do pulky, ale ten konec? Velkee zklamani.

12.08.2020 3 z 5

Spolubydlící Spolubydlící Beth O’Leary

Popravde to hodnoceni knihy zde, mi prijde dost prehnane. Prvni pulka se mi fakt spatne cetla, knizka me moc nebavila a prislo mi to cele, jako hrozna blbost, uz jen ta situace, kdo normalni by sel do takoveho solubydleni. Druha pulka byla lepsi, ale ze bych z toho byla nejak odvarena, to opravdu ne.

30.04.2020 3 z 5

Tkaničky Tkaničky Domenico Starnone

Knihu jsem hrozne rychle odsoudila asi na 15. strane. Nebavily me dopisy, tak jsem ji asi na mesic odlozila a ted se k ni vratila. Ale teda, ze se to takto zvrhne jsem necekala, konec byl hodne dobry, vztahy jsou peklo.

21.02.2020 4 z 5

Historie včel Historie včel Maja Lunde

Hrozne zajimava knizka, jak obsahem, tak psanou formou. Moc me bavila a urcite doporucuji k precteni.

13.02.2020 5 z 5

Těžká noc Těžká noc Lenka Lanczová

Pekna knizka, prectena behem 3 dnu. Ta nostalgie, kdy jsem Lenky knihy hltala pred X lety, byla skvela. Cetla se velmi dobre i proto, ze je to muj oblibeny zanr. Co me trochu mrzelo, ze dej byl celkem snadno predvidatelny, konec musel byt kazdemu jasny. Plus tech zlych a mrzutych postav v knize take bylo az az. Ovsem styl psani byl hodne dobry, uveritelny. Doporucuji.

14.09.2019 4 z 5

Rekonstrukce Rekonstrukce Viktorie Hanišová

Skvela knizka, prectena behem dvou dnu. Tesim se na dalsi.

11.07.2019 5 z 5

Písečný muž Písečný muž Lars Kepler

Napinavy dil, hoodne me bavil. Doporucuji.

14.01.2019 5 z 5

Znič to jméno Znič to jméno Jana Jašová

(SPOILER) Zacatek knizky me opravdu hrozne bavil, seznamovani s postavama a celkove preskakovani a zjistovani kdo je kdo, mi prislo super. Nemohla jsem se odtrhnout, jak knížka byla ctiva a napinava. Pak to zacalo trochu drhnout, když jsem prichazela na to, kdo za vsim stoji. Protože mi to přišlo přehnaný. Za jeden tyden se tam stalo tolik neštěstí, az je to moc. Taky charaktery postav se najednou uplne zmenily. Nejdriv to vypadalo na kvalitni vztahove drama, pak se ale zacalo prichazet na vrazdy a ten konec? Za me slatanina. Klidne tam mohly nejake veci skoncit nedoreseny a vubec by to nevadilo, ale bylo toho vseho na konci fakt moc. Skoda.

05.11.2024 4 z 5

Chci tě mít ve skříni Chci tě mít ve skříni Simona Votyová

Kniha se opravdu dobre cetla, pribeh me bavil a vtahnul hned ze zacatku. Doporucuji k precteni.

06.11.2020 5 z 5

Sex, víno a cigarety Sex, víno a cigarety Petra Zhřívalová

Kniha se cetla dobre, ale kdybych mela spocitat, kolikrat byla pouzita slova "Leona" a "cigareta", asi bych se nedopocitala. To opakovani slov me hrozne stvalo a pritom by to slo napsat mnohem lip. Take zaver byl dost ukvapeny a divny, jak se prvni polovina docela tahla, tak konec prisel rychle. Jako oddechovka pri karantene fajn.

10.04.2020 3 z 5