Matri komentáře u knih
(SPOILER) "I can feel it deep within my heart and my soul, you make me whole. I want to live this second forever, always together, forevermore. I hold my breath and wait till the end, until 'morrow... Were unbreakable"
"Mezi námi narostlo něčím jedinečné pouto. Kdy, to netuším. Jednoduše tam bylo... Unbreakable."
Ku knihe som sa dostala úplnou náhodou - zaujala ma krásna obálka, sľubná anotácia a absolútne pozitívne recenzie. Na wattpade mi ako ochutnávka stačili prečítať prvé 3 kapitoly, ktoré ma presvedčili, že toto chcem čítať a knihu som si hneď kúpila. Absolútne neľutujem!!!
Odo dnes, keď sa povie slow burn romantika vybaví sa mi táto kniha. Na takmer 700 stránkach (!!!) som sa stala svedkom vzniku dokonalého priateľstva, ktoré úplne nevyhnutne smerovalo k niečomu viac! Áno, je to strašne veľa stránok ale ja som si užila každú jednu z nich a ešte som sa pri tom aj zaľúbene usmievala. A pri každej z nich som nedočkavo čakala kedy to Lare a Erickovi docvakne..
Pri takýchto knihách som neskutočne pyšná na "domácich" slovenských a českých autorov! Autorka má výborný štýl a nikdy by som nepovedala, že nečítam zahraničného autora. Ok, naozaj je pri viacerých scénach cítiť inšpiráciu Twilightom (ktorý som mimochodom nikdy nečítala), ale napriek tomu je príbeh jedinečný vo svojej pokojnej romantickej atmosfére.
Ako som čítala viacero názorov, súhlasím, že Lara je úžasná hlavná hrdinka - jej myšlienkové pochody, jej vzťah so 4 prasiatkami, láska k hudbe.. nedá sa ju neobľúbiť!
Príbeh a hlavne Eric si zachoval až moc tajomna a ja nemám tušenie kam to bude smerovať. Najmä tá fantasy linka, lebo v tejto časti bola len veľmi jemne načrtnutá. Vlatne až na pár tajuplných útržkov rozhovorov a nejakej tej drobnej ukážky zvláštnej schopnosti, fantasy časť končila. A ja sa neviem dočkať pokračovania! Kde sa verím rozbehne aj ta fantasy časť.
Moc si želám aby som sa pokračovania knižnej podoby tejto trilógie dočkala čím skôr!! Keby mám menej rokov, tak s knihou asi aj spávam a ani sa nedá dať pri hodnotení menej ako 5 hviezdičiek!!
ODPORÚČAM!!!
PS: Ešte nikdy pre mňa nebolo tak ťažké vybrať pár citátov do recenzie. Tá kniha je až moc plná silných a krásnych momentov!
"Eric Lestrad byl to nejhorší, co mě kdy mohlo potkat.
Všechny mé smysly mě varovaly, ať se od něj držím co nejdál, a já je neposlechla. Pustila jsem ho k sobě. Nechala jsem ho poznat mě, nechala jsem ho dostat se mi pod kůži."
"Sleduju, jak se jí pomalu zvedá hrudník, když usíná. Zamilovávám se do ní a nemám ponětí, kam to směřuje. Tohle bude bolet, až to skončí..."
Za mňa výborne pokračovanie série! Veľmi mi vyhovuje autorkin štýl a humor. Najviac som sa bavila samozrejme na Jasperovi (lebo náramky priateľstva a prezývky musia mať všetci najlepší kamoši :)) Okrem Tuckovho "najlepšieho kamoša" Jaspera, ktorý bol pre mňa najvtipnejším elementom, veľmi oceňujem ako protipól postavu pána Dardena.. taky milý sarkasticky deduško! Jeho vzťah s Francescou bol naozaj krásny a tiež miestami veľmi vtipný!
Možno by sa aj dalo knihe kadečo vytknúť, ale pre mňa účel splnila a ja som sa dobre pobavila. Páčila sa mi cca rovnako ako prvý diel, takže opäť získava plný počet ;-)
Tuck: "Máma vždycky říkávala, že dokážu zahnat i déšť. Byl jsem jejím sluníčkem, a i když moje dětství bylo příšerné, snažil jsem se neustále usmívat. Skrýval jsem svůj vlastní strach, aby její modré oči mohly zářit.
"Co to do prdele děláš?" Když jsem v hlavě uslyšela Kadenův hlas, nadskočila jsem.
"Chráním tě", vyslala jsem zpět. Jediné, co jsem dostala na oplátku, byl pocit Kadenova naprostého znechucení nad tou představou. On má přece chránit mě!
Pokračovanie tejto série bolo parádne! Prvý diel sa mi páčil, ale až tento druhý, ktorý som doslova hltala, ma presvedčil, že sa stávam fanynkou tejto série.
Oproti prvej časti sme dostali viac akcie (v teréne aj v spálni :-P). Možno sa mi ale vzťah Ayly a Kadena páčil viac v prvej časti. Ja mam jednoducho rada tie napäté iskrivé začiatky vzťahov, keď sa ešte odmietajú zmieriť s ich vzájomnou príťažlivosťou. A že ich vzťah je vysoko príťažlivý!
V rámci deja sa mi páčil asi najviac úplný začiatok knihy - a teda Aylino väznenie u Levov. Ale samozrejme celá kniha bola skvelá bez hluchých miest a už teraz sa moc teším na pokračovanie! Koniec ma zasa nechal v maximálnom očakávaní.. takže Č A K Á M ;-)
"Syn podsvetia je príbeh o stratách a nálezoch, odvahe, priateľstve a o šanci zmeniť svoj osud. (A tiež o tom, že mačky si budú vždy robiť to, čo sa im zachce.)"
... slová autorky o tejto knihe
V knihe sa stretávame s partiou naozaj rôznorodých postavičiek. Za ústrednú postavu by som označila obyčajného smrteľníka Matthewa, sekunduje mu alkonosta - bájna okrídlená dievčina Sirína, ďalej je tu lešij Finn, rusalka Tatyana a samozjeme Artemy (zabudla som na čierneho kocúra Októbra!! :)). S týmito priateľmi putujeme do podsvetia, kde každý z nich má svoje vlastné ciele ale každý tam chce niečo nájsť. Viac neprezradím...
Dočkala som sa aj nejakej tej romantickej linky. Čo má potešilo, hoci romantika je v tejto knihe jednoznačne na pozadí.
Čo mi trošku vadilo boli neustále návraty do minulosti v spomienkach hlavných postáv (určite boli pre dej podstatné, ale neviem si pomôcť, rušilo ma to od deja).
Dcéra zimy bola pre mňa veľmi príjemným prekvapením. Preto som aj mala do Syna podsvetia naozaj veľké očakávania. Nevravím, že sa nenaplnili. To určite nie!
Avšak, trvalo mi snáď 70 strán, kým som sa konečne začítala a hlavne kvôli tomuto začiatku som v hodnotení strhla jednu hviezdičku :(( Dej knihy skočil z viacerých pohľadov stále pomerne otvorene, takže sa už teraz teším na ďalšie pokračovanie z tohto úžasného mytologického sveta ;-)
A aby som nezabudla, tá obálka je opäť prekrásna!!! :)
"Ak človek miluje niečo tak veľmi, že je ochotný sa kvôli tomu postaviť Smrti, to nemôžem trestať. Naopak, rešpektujem to." (Morena)
Toto bola teda veľmi výživná jednohubka. Asi by som ju zaradila do povinného čítania.. niekde na strednej škole (vzhľadom na vcelku pikantné sexuálne scény).
Kniha sa už od prvých stránok čítala sama. Oceňujem Elenin pohľad na život a svet v tak mladom veku - s určitou dávkou sarkazmu, ale vie sa postaviť za to, o čom je presvedčená. Tým si ma získala :)
S Nikolasom vytvorili veľmi sympatický pár a naozaj som im fandila!! Páčila sa mi ich prirodzenosť, komunikácia, príťažlivosť... jednoducho výborne vykreslená tínedžerská láska!
V knihe sa, okrem teda ústredného romantického príbehu medzi Elenou a Nikolasom, riešia mnohé témy, ktoré trápia/môžu trápiť najmä dnešnú modernú mládež. Dosť vážne témy... ale tak prirodzene a nenásilne podané, že mi ani nevadilo si dať pohov od klasických kníh, ktoré čítam a kniha si ma získala ;-)
Ja už teda nie som tak celkom cieľová skupina, ale som presvedčená, že danej vekovej kategórii (cca 15-20 rokov) sa bude páčiť a dokonca vrelo odporúčam prečítať!
"Od první jiskry k poslednímu zrnku popela, od úsvitu do soumraku až do skonání temnoty.
Je můj a já jsem jeho. Navždy."
Po trošku slabšom druhom diely tejto série, som sa samozrejme na finále veľmi tešila, a na druhej strane trošku aj obávala.
Úplne zbytočne! Ako parádne skočil Neznámy žalm, tak parádne pokračovala celá Temná harmonie.. a ja som nadšená!
Milujem tie slovné výmeny, humor, aj tie sprosté slová, ktorými sa v knihe teda nešetrí. Callie je úžasná držka (nahlas, aj v svojej hlave), a keď sa spojí s Temper, no vcelku úsmevné duo.
Callie a Des... to je už dokonalosť. Ako pár som si ich neskutočne zamilovala! Vďaka, pre niekoho možno, trošku zdĺhavejšiemu počiatku ich vzťahu (v podstate celá Rapsodie), je pre mňa vzťah Handlýra a Callypso absolútne vierohodný (a maximálne nabitý chémiou)!
Musím však pochváliť aj postavu hlavného záporáka, ktorý má celý čas naozaj bavil (ja mám asi nejakú úchylku na záporné postavy, lebo ma v knihách často bavia pomaly najviac :) ). A hoci som už na začiatku knihy mala tušenie o koho vlastne v postave Zlodeja duší pôjde, nevadilo mi to a bolo to výborné zakončenie série!
Knihu a sériu som si neskutočne užila a vrelo odporúčam!!! ;-)
(SPOILER) "Zachránil si ma? Ale prečo?" hrdlo mi stiahlo a po tom kriku ma zvláštne bolelo. Svoj hlas som vôbec nespoznávala.
"A prečo nie?" zareagoval pobúrene. "Pokladáš ma za netvora? Dokonca ťa netúžim ani zožrať. Som presvedčený, že by si mi nechutila."
Tak toto sa ma trošku dotklo. Ako môžeš vedieť, že by som ti nechutila?
Mala som pravdu!
Prvý diel bol slušným začiatkom pred týmto, čo nám autorka pripravila do knihy Draci!!!
Som veľmi spokojná (dočkala som sa aj vcelku príjemnej romantickej linky, možno aj dvoch!? :)) Kapitoly sú o kúsok dlhšie, čo deju podľa mňa pomohlo a celkovo vidím progres v celkovom jazyku a štýle (okrem dosť veľa preklepov a chýb - čítala som eknihu). Všetky nedokonalosti z prvej časti zmizli, takže chválim!
Samotný dej plynulo nadväzuje na Cestu do neznáma, a teda putujeme so Zoe a jej spoločníkmi za liekom pre princeznú. Po nepriaznivých udalostiach sa Zoe ocitá v spoločnosti nového spoločníka ;-) A presne tieto časti boli pre mňa top!! Zoe som si naozaj obľúbila, aj keď sa správala miestami naozaj ako pravý tínedžer ;-)
Ach Samián... aj toho som sa dočkala viac.. a že som veľmi spokojná!
Páči sa mi ako je dej stále zahalený množstvom tajomstiev, dokonca mám pocit, že s každým jedným odhalením len pribudne ďalšie a dej sa stále viac zamotáva. Som zvedavá čo má autorka ďalej v pláne..
Zoriina linka je o dosť pokojnejšia. Viac menej pátra po minulosti, čo tiež prináša zaujímavé odhalenia. Ani jej časti ma v knihe určite nenudili.
Vystupuje tu veľa veľmi zaujímavých postáv, čo sa veľmi páči! A každému kto pôjde čítať odporúčam pozrieť na facebook stránky "Therra", kde autorka pridáva množstvo animácií, obrázkov a vizualizácii nielen hlavných hrdinov, ale aj ako to v Therre vyzerá. Mne to neskutočne pomohlo si všetko vizualizovať, čím som si príbeh užila ešte oveľa viac!!
Takže priala by som si, aby si príbeh prečítalo čo najviac milovníkov YA fantasy, pretože jednoznačne stojí za to!! Ja môžem len odporúčať a moc moc a ešte raz moc sa teším na pokračovanie ;-)
Sklonil som hlavu a usmial som sa. Keď som si pomyslel, že vlk bráni draka, zdalo sa mi to trošku komické, ale zároveň veľmi milé.
Na debut od slovenskej autorky som sa dlhšie chystala (čakala som rovno na druhý diel) a tak konečne nastal jej čas..
K hodnoteniu pristupujem s týmto vedomím - ide o debut, a teda určite to nie je dokonalé, text by chcel ešte trošku učesať, postavy trošku vyšperkovať (Zoria a Zoe, dvojníčky, dosť podobne typy, jednoducho sa mi trošičku plietli), pridala by som na dialógoch, ktoré by tomu dodali šmrnc, najmä mi chýba humor, ktorý v knihách milujem :(
To sú ale len drobné chybičky ... ale čo sa mi páčilo?
- absolútne originálny nápad na svet - prelína sa súčasný moderný svet a svet fantázie plný mágie a úžasných, aj bájnych bytostí,
- záhadnosť, ktorú si prvý diel udržal (som rada, že hneď nemám všetky odpovede),
- nápad s premenou na alter zvieraciu bytosť (stretávame sa, okrem iných, s jednorožcom, vlkom, orlom a samozjeme drakmi).
Samotný dej je viac menej pokojný. Rozprávaný z pohľadu viacerých postáv, najmä dvojníčok Zorie a Zoe, ktoré si vymenia miesta a každá zaujme miesto tej druhej. Zoria sa vydáva do sveta ľudí, aby zastúpila Zoe, ktoré vo svete Therra podľa dávneho proroctva musí nájsť liek pre zakliatu princeznú. Na ceste jej pomáhajú bratia jej dvojníčky. Prvý diel končí až moc skoro... akoby uprostred. Odrazu kapitola skočila, čakám ďalšiu a tá tam nie je?! :)) Mám z toho pocit, že je to typický úvodný diel, pred niečím väčším, takže snáď sa máme na čo tešiť v pokračovaní?? Som rada, že som si počkala na druhý diel, a teda môžem plynulo pokračovať. Dúfam, že v tom druhom sa už dočkám nejakých tých odhalení, či výraznejšej romantickej linky (bože, ako mi to tu chýba - ten svet a tie postavy si to vyslovene žiadajú!!) :-).. a teším sa najmä na viac Samiána!
Hodnotím 4 hviezdičkami.. Je to veľmi slušný a najmä originálny príbeh!! :))
(SPOILER) "Víš vůbec, jak moc tě miluju? zašeptám.
"To bys měl, protože se právě chystám přestěhovat do nějaké prdele světa a budu tam s tebou žít."
Absolútne úžasná kniha a úžasný príbeh!! Táto séria sa jednoznačne radí k mojim obľúbeným!
Príbeh plynul neskutočne prirodzene a vystriedali sa u mňa asi všetky emócie.
Akože Christopher je také číslo!! Pólku knihy som sa neskutočne rehotala, a miestami naopak by som ho najradšej uškrtila za jeho správanie, fakt ako malé rozmaznané decko! Veľmi sa mi ale s Hayden ako pár páčili.. každý tak rozdielni a spolu tak dokonalí :))
Okrem chvíľ kedy som sa smiala (a tých bolo v knihe naozaj požehnane - niektoré situácie boli teda riadne pritiahnuté za uši ale účel to spolnilo a fakt som sa musela smiať nahlas)... prišli aj také, kde som musela roniť krokodílie slzy (Eddieho príbeh má dostal a najmä chvíľa keď sa po neho Christopher vrátil) :,(
Kniha je nozajstná emočná nálož, kde ani na jednej stránke nehrozí nuda... knihu, a vlastne celú sériu môžem odporučiť všetkými dvadsiatimi!!
Dúfam sa od autorky dočkáme aj ďalších kníh!
Seběhnu dolů. Píšu Elliotovi:
Právě se chystám na večeři s její rodinou.
Její otec mě nesnáší.
Její matka vaří orgány a jejich kočka se mi pokouší
pod stolem utrhnout koule.
Kdybych se ti neozýval, pošli tohle na policii.
(SPOILER) "Povedal som, že ti chcem ukázať, kto som, a myslel som to vážne. Chcem si tvoje bozky zaslúžiť, nie si ich vziať."
Tak séria Texting sa mi páčila (mimochodom aj tu sa dočkáme množstva textových správ, takže je to také voľné pokračovanie série), ale toto sa mi páči ešte viac!! Ta športová hokejová tematika je top! Už v sériach od Elle Kennedy som si hokejové prostredie zamilovala a v tejto knihe sa mi to potvrdilo!
Dokonca sa v príbehu objavujú aj postavy zo spomínanej série Texting - veľmi príjemné spojenie!
Príbeh je úplne prirodzený a na tých 200 stránkach ma autorka dokázala "lapiť do svojej bránky" a absolútne som si zamilovala Harper aj Collina. Ach Collin.. to je taký miláčik, toho by sme chceli mať doma asi všetky!
Nie je núdza o vtipné scény, čo naozaj milujem. Veľkou mierou sa o ne postarala Ryan, takže dúfam bude ďalší príbeh o nej!!! Moc moc sa teším :-))
Odporúčam všetkými desiatimi!
"Ukradla si mi náš prvý bozk?"
Nadvihne kútiky pier a na tvári sa jej objaví úsmev.
"Bola som unavená z toho čakania."
(SPOILER) Už na základe prvých hodnotení je jasné, že kniha sa stretne s rôznorodý prijatím. Ja sama sa neviem zhodnúť sama so sebou ako ju ohodnotiť.
Treba sa však na dej knihy pozerať s tým, že sa jedná viac menej o samostatný príbeh, nakoľko v druhej časti je ústrednou postavou sestra hlavnej hrdinky. U fantasy nie častý spôsob písania série ale môže to byť fajn! Tým pádom sa dej môže zdať uponáhľaný, všetko až moc spriama nalinkované.
Takže takto...
Kniha nie je zlá, práveže sa číta veľmi plynulo, lebo sa vlatne stále niečo deje. Pár scén bolo vyslovene super iskrivých, tie som si naozaj užila! Dej však už na začiatku naznačuje kam to bude všetko smerovať. Takže asi od 5 kapitoly som vedela čo a ako... Škoda, že si autorka nenechala trošku viac tajomna.
K hlavným postávam sa ani moc neidem vyjadrovať, lebo to bolo naozaj dosť klišé. Určite boli obaja sympatickí, bola medzi nimi dobrá chémia, takže ok.
Neviem prečo, ale ja mám jednoducho slabosť na "padúchov", takže v príbehu bol pre mňa asi najzaujímavejšou postavou korunný princ Severného dvora Renwick (jeho postava je tu pre mňa jedna z mála ešte záhadou)... dúfam sa ho v pokračovaní dočkám oveľa viac :))
Takže kto chce fantasy jednohubku kľudne si môže prečítať a ani nemusí nedočkavo čakať na pokračovanie ;-)
Takže to hodnotenie... Fakt to bola príjemná priemerná fantasy, takže je to tak 3,5/5
(SPOILER) Táto séria je z môjho pohľadu totálne na hojdačke!
Ale ako čítam recenzie, požičiam si citát z tejto knihy (mimochodom spomenutý v knihe minimálne 3x!!)
"Musíme sa zhodnúť, že sa nezhodneme!"
... a teda aj táto časť si vyslúžila totálne rôznorodé ohlasy.. Ja sa tentokrát pridávam k tým pozitívnym!
Prvý diel slušný, priemerný začiatok a nalákal ma na ďalší diel. Druhý diel bol lepší, ale stále nie top. Tretí diel bolo pre mňa úplne utrpenie a nuda (okrem posledných cca 150 strán).
Tento, štvrtý diel... Tak strašne som ho odkladala ale prišiel jeho čas a vravím... Wow!! Za mňa určite doteraz najlepší!
Ku podivu som sa vôbec nenudila a TAKER som nemala aj ja vražedné sklony voči postavám :-) Myslím, že to bolo vďaka odlúčeniu Poppy a Casa. Fakt to deju knihy prospelo, hoci po šťastnom znovuvzhliadnuti sme sa dostali naspäť k sexu na každých 30 stranách. Tu nastáva pre mňa obrovský kameň úrazu - POZOR spoiler!!! - zachránia ho po takmer 2-mesačnom zajatí, kde bol držaný na krátkej reťazi bez kúpeľa, stále omielaju ako vyzerá strašne, smrdí atď, a napriek tomu prvé, v momente keď osameju - podotýkam v izbe s vaňou, je sex? Akože fuj :D)
Koniec zasa odhalil novinky (Poppy snáď už nemôže byť viac výnimočná, ako inak!), prepojili nás dosť zásadne so sériou Ve stínu popela (za mňa zatiaľ oveľa lepšia séria), takže sa dosť teším na pokračovanie. A udeľujem moje prvé plnohviezdičkove hodnotenie tejto série!!!
(SPOILER) Zasa kniha pri ktorej platí - milión ľudí, milión chutí...
Na úvod musím povedať, že kniha nie je zlá, ale mne teda moc nesadla! :(
Humor, kým som si teda naň nezvykla, mi prišiel strašne sílený, rovnako ako počiatok ich vzťahu - roky sa stretávame, ale až v jeden deň nám docvakne, že chceme viac!?!? Neverila som tomu...
Chlap ako Kline neexistuje - áno, až moc dokonalý - mám miliardy, som fešák a nie som sukničkar, ani nerandím, som kutil, mechanik (mňa teda v tomto type kníh viac bavia bad boys) a nezabudnime zázračne dokonalý priateľ (keď už konečne s niekym randí)!
Geoegina to isté - tak dokonalá, krásna, inteligentná panna ale v ostatných oblastiach úplná dračica!?! To určite...
A ten zvrat na konci - tak zbytočné a nafúknuté z oboch strán.. Och!
Čo sa mi páčilo?
Geoeginin komentár fotbaloveho zápasu, rande v klube s priateľmi, pobyt u Gergininich rodičov.. a epilog - ich sľuby!
Páčili sa mi ich najlepší priatelia - knihu o Cassie si určite prečítam!!!
Len na základe vyššie uvedených plusov dávam 3 hviezdičky (inak som rada, že som to vôbec dočítala).
Už prvému dielu Zlatá som dala plný počet 5 hviezdičiek a bez váhania dávam opäť!
Asi pôjdem zasa proti prúdu (nechápem niekedy tie zlé hodnotenia niektorých kníh, hold každý máme iný vkus). Každopádne, ku knihe...
Príbeh začína kde Zlatá skončila. Autorka nám pekne postupne oprášuje spomienky na dej Zlatej (veľmi som to ocenila, že ani nemusím nazrieť do predošlej knihy a bola som úplne v obraze). Príbeh je opäť plný duchov, temných, božstiev a bájnych netvorov. Ja som sa teda nenudila ani chvíľku, a už od prvých stránok som bola vcelku chytená v príbehu. Bavili ma najmä dialógy medzi Serildou a Kráľom duchov, ktoré boli fakt také chuťovky, nakoľko Serilda je vcelku drzá osôbka, ktorá si povie čo má na srdci (tomu naozaj fandím).
Romantická linka je dosť na pozadí, čo mi u tejto sérii absolútne nevadí (ale je tam). Dej je plný akcie, zvratov, intríg, ku koncu konečne aj očakávaných odhalení. Niečo bolo predvídateľné, niečo ma dokázalo prekvapiť. Oceňujem ten retelling rozprávky, ktorý bol poňatý absolútne originálne v tej temnej, duchárskej atmosfére.
Ja môžem túto sériu len odporučiť a už aj kupujem tlačené knihy nech si ich pridám do knižnice k Mesačným kronikam! ;-)
Kráľ duchu sáhl pro sklenici s vínem. Zaváhal a zvedl k ní oči.
"Co?" zeptala se. "Já ji neotrávila." Pak prekvapene vyjekla: "Ale príšte bych to mohla zkusit."
Veľmi, veľmi a musím povedať ešte raz.... veľmi originálny príbeh!
Kniha v sebe spája prvky hneď viacerých žánrov od historického románu, cez detektívnu zápletku, prvky duchariny (až doteraz som vôbec nebola fanúšik tohto typu zápletky vo fantasy knihách) a samozjeme nemôže chýbať úžasná romantická linka. Ta je trošku na pozadí ale o to viac som hltala tieto časti :-*
Kto od fantasy očakáva len veľké akcie a boje, nedočká sa.. Ide skôr, ako som už spomenula, o historický román a podľa toho je aj dej, dá sa povedať, relatívne pokojný, detektívny a tajomný...
Kniha ma prekvapila v najlepšom slova zmysle a z fantasy žánru určite patrí k tomu najlepšiemu, čo som tento rok čítala!
Vrelo odporúčam prečítať! Ja som sa pri knihe nenudila ani chvíľočku!
Koniec wooow.. Teším sa na ďalšie stretnutie na Foxglov ;-)
(SPOILER) "Nemyslím si, že by z tebe chtel mít prospech... myslím materiální. Ale... "
"Ale co?"
"Je to chlap, který te umí rozesmát, Margot."
"No a? To je dobre, ne?"
"Ne," usmála se smutne. "Na takové chlapy nejde zapomenout."
Ja ani neviem kde začať...
Že som bola na začiatku na Margot nehorázne nahnevaná a nechápala prečo Filippa nechala pred oltárom? Áno bola - veď to bol fakt dokonalý chlap, ktorý je naozaj úprimne miloval!
Že to bolo to parádne vykreslenie priateľstva, z ktorého vznikla osudová láska medzi dvoma ľuďmi? Áno bolo - úplne som sa v ich vzťahu našla a presne toto je ideálne fungovanie vzťahu - humor, robia si zo seba srandu, úplne to mezi nimi vrie a vedia sa aj kvalitne pohádať :-))
Že je kniha plná humoru, vtipných situácii a parádnych dialógov? Áno je - naozaj som sa musela veľakrát smiať aj nahlas
Že aj keď máte peňazí ako pliev, nič to neznamená keď máte matku, ktorá prešla transformáciou z Lady Mňau na Miss Prdelní Ksicht ;-) (domyslite si kontext kto nečítal), dôležité je mať aspoň super sestry!
Že z príbehu sa cítite ako na dovolenke? Áno cítite - ja som sa určite videla v Grécku a prežívala všetko s nimi...
Že koniec a epilog si treba poriadne prečítať? Áno treba - dáva priestor pre zamyslenie..
Určite odporúčam prečítať, aj keď tých 500 strán môže zasa odrádzať, ale bez toho by ten príbeh nebol tak plnohodnotný a uveriteľný ;-)
"Príbeh naší lásky je možná nejkratší, jaký kdy byl vypráven, ale myslím, že mužeme ríct, že nejhezčí. Tak hezký, jako ty úplne nejmenší veci."
Veľmi veľmi príjemné čítanie, ktoré mi v určitých momentoch pripomenulo Pretty Woman v historickom šate. Hneď v úvode mi takmer zabehlo od smiechu nad tými dvojzmyselnými hláškami, ktoré sa objavujú v celej knihe. Néve je skvelá, ale aj tak si ma na plnej čiare o kúsok viac získal Balvan ;-)
Na to, že ide o historickú romancu (ktoré vo všeobecnosti nezachádzajú moc do detailov), musím pochváliť tie šteklivejšie scény. Páčilo sa mi, že sme nezostali pred dverami spálne ale autorka nás pozvala ďalej. Chémia medzi hlavnými hrdinmi bola skvelá.
Objavujú sa tu aj ďalšie veľmi perspektívne postavy (neviem teda či je kniha zamýšľana ako súčasť série), ktorých ďalší vývoj a vzťahy by určite stali za prečítanie. Ja by som si to určite prečítala!
(SPOILER) Ani neviem čo má osvietilo, ale siahnuť po tejto knihe bolo čisto spontánne rozhodnutie.. NEĽUTUJEM!
Čítam anotáciou a keďže som mala chuť na ľahkú vtipnú oddychovku, prišlo mi to ako to pravé.
Začiatok knihy? Hovorím si, že to je úplne šialená, bizarná, ale uznávam vtipná kniha. Autumn je tak šialená, že to sa hádam ani nedá, neobľúbiť si ju.
Stred knihy? Konečne to začína vyzerať popri komédii aj ja romantiku..
Záver knihy? Trošku som možno aj očakávala ten zvrat, ale aj tak... Úplne ma to emočne vyždímalo a bez okolkov môžem povedať, že do Declana som sa zaľúbila aj ja!!!
Na to, že má kniha pomerne málo strán, sa to autorke podarilo, a ja som sa zamilovala do oboch hlavných hrdinov, Pána Kvíka a celého príbehu!
Jednoznačne odporúčam prečítať ;-)
"Ty si to pamatuješ?"
"Áno," zašepkala. "Všechno."
"Takže víš, že te miluju."
"O nic nejde." Slabe pokrčila jedním ramenem. "Me si lidi snadno zamilují."
Usmál se a políbil ji do vlasu. "Áno, Autumn, snadno."
(ospravedlňujem sa za pravopis citátu, ale slovenská klávesnica...)
"Mojou najväčšou slabosťou bola vždy túžba po láske. Cítim v sebe zívajúcu prázdnotu, a čím viac sa ju snažím zaplniť, tým ľahšie sa vždy nechám oklamať."
Až do posledných stránok knihy som mala pocit, že to je úplne priemerná fantasy (a to som mala fakt veľké očakávania, nakoľko sériu Krutý princ úplne milujem). Potom prišli posledné kapitoly, príbeh nabral na tajomne, trošku sa to zamotalo, a tým si ma kniha získala trošku viac.
Ani neviem čo si mám myslieť o Wren... aj mi jej bolo ľúto, aj mi liezla na nervy a hlavne som mala pocit, že nevie čo chce, ani čo má robiť, a v závere ma teda úplne odrovnala..
Oak naopak, je veľmi sympatický, jemu som naozaj fandila a ako jediný prinášal aj trošku úsmevu.. Inak je kniha dosť temná.
V konečnom dôsledku, posledné stránky (ktoré som naozaj hltala), nemôžu vynahradiť 250 predošlých strán, preto musím dať len 3 hviezdičky, ale je to skôr 3,75 ;-))))
Koniec bol fakt dobrý a aj prekvapivý, a jednoznačne ma navnadil aj na pokračovanie,ktoré si určite prečítam!
Hľadanie a viera v pravú lásku... asi tak by som popísala tému tejto romantickej a ľahko šteklivej rozprávky. Oceňujem naozaj krátke kapitoly, čo sa neuveriteľne ľahko čítalo.
Cely dej sa viaže ku kliatbe, ktorá sužuje kráľa už 900 rokov. Každých 100 rokov dostane možnosť kliatbu zlomiť ak sa nájde dievča, ktoré ho bude milovať takého aký skutočne je (kliatba ma samozjeme množstvo ďalších komplikácií..)
Kniha sa čítala naozaj ľahko ale na mňa tomu ešte čosi chýbalo k vierohodnosti ich vzťahu a lásky, taký priemer a preto hodnotím tak 3/5