Matri komentáře u knih
"Nenávist je jen malý krůček od lásky, protože oba city spaluje stejně silná vášeň."
Opäť celkom príjemné prekvapenie, ktoré mi ponúkla táto temná dark démonská fantasy.
Kardes ma bavil. Autorke sa podarilo za mňa pomerne krásne vystihnúť jeho prerod a prebúdzajúce sa city voči Mesilie. Pokým ju nestretol, snažil sa zavďačiť svojmu otcovi, bol krutý a bezohľadný. Avšak milá, nevinná, trošku vzpurná Mesilie ho pomaly začala nevedomky meniť.
Výhrady mám však určite k Mesilie. Tak naivné dievča, ktoré si absolútne nestojí za svojím, abnormálne poddajná, prišla mi aj dosť nevďačná (najmä jej chovanie k jej kamarátke Kirry).
Námet sa mi určite páčil a kniha sa čítala úplne sama. Záver bol opäť jeden z tých, ktorý vyžaduje pokračovanie, takže verím sa ho čoskoro dočkáme!
Hodnotím 4,5*
"V té chvíli jsem věděl, že je se mnou něco špatně.
Moje změna byla nejspíš větší, než jsem si byl ochotný přiznat a dívka, která se mi právě odevzdala do posledního kousku sebe samé, se mohla hravě stát mou největší slabinou."
"Nevím, na jaký druh žen jsi zvyklý, ale moje matka nevychovala žádnou včelu dělnici. Vychovala královnu,“ pronesu zcela vážně. „A ta nedává med zadarmo."
Toto ma fakt bavilo!!!
Opäť ďalšia kniha z prostredia mafie, avšak iná. Tentokrát vďaka Tru a jej myšlienkam, povahe, zázemí, vtipu to bolo tak nejak strašne milé a úsmevné.
Tru mi bola sympatická od samého začiatku. Hoci sa označuje za introverta, vie si krásne dupnúť za svoje, nenechá so sebou zametať, nekývne na všetko akonáhle zbadá sexy chlapa. Jednoducho naozaj si ma získala.
Liam je tajomný, nebezpečný, obávaný, vždy dostane čo chce, avšak akonáhle sa do jeho života priplietla Tru stáva sa z neho fakt taký krásne zaláskovaný kocúrik (hoci ho Tru označuje za vlka :)). Okrem toho tu máme opäť age gap (15 rokov) a tentokrát to neskutočne sedelo a príbehu to svedčilo ;-)
Mám rada temné dark romance. Táto kniha spĺňala jednak to, rovnako bola vtipná a hlavne... neskutočne dobre a ľahko sa čítala! Doslova som ju zhltla!
Sem s druhým dielom o Killianovi - moc moc sa teším!!!
"Ona je mým protějškem.
Jin k mému jangu. Světlo k mé temnotě.
Ona je to, o čem jsem nevěděl, že mi celé ty roky chybělo: moje útočiště."
„Nalaa, azda si si nemyslela, že mi ujdeš. Vždy ťa chytím."
Úprimne, mala som naozaj obavy z tejto knihy. Erotiku vo fantasy mám rada, ale... všetko s mierou! O tejto knihe som vedela, že je pomerne dosť založená práve na tej hot časti, a poznám sériu Z krvi a popola (tam je toho sexu na mňa miestami až moc). Už len fakt, že hlavný hrdina sa "živí" rozkošou veľa napovedá.
Áno, bolo tam toho dosť, no prekvapivo mi to ani nevadilo. Vzťah Lis a Thorna bol pre mňa pomerne uveriteľne vykreslený.
Takmer trištvrtka knihy je viac menej o, nazvime to, spoznávaní sa hlavných hrdinov. Nejaká akcia nastala na začiatku a v úplnom závere knihy.
Silnou stránkou je určite svet, ktorý autorka vytvorila. Ani by som neverila, že to bude opäť čosi originálne, avšak je. Ak som správne pochopila, mám pocit, že sme v distopickom svete, ale akoby sme sa vrátili do stredoveku, v ktorom je spoločnosť rozdelená do vrstiev. Samozrejme nechýbajú magické schopnosti, kadejaké fantastické bytosti a slušná zápletka. Za mňa paráda!
Hlavné postavy ma tiež bavia. Ich dialógy, chémia, zázemie. Trošku som niekedy mala problémy s Lis - nebude to moja obľúbená hrdinka. No s Thornom fungujú dobre.
A vyzerá to aj na opäť podarené vedľajšie postavy - zaujali ma najmä Thornovi dvaja najbližší priatelia.
Záver knihy oplýval akciou, krvou (veľa krvi), novými odhaleniami (hoci mnohé je stále záhadou) a kniha skončila v najlepšom. Asi v poslednom odstavci knihy som konečne pochopila aj obálku knihy!! ;-)
Zatiaľ si ma séria vcelku získala, dokonca pomerne dosť! Pokračovanie si nenechám ujsť.
Hodnotením tak 4,25* :)
„Na tvojom mieste by som sa ani nepokúšal o útek,“ poradil mi a prešiel okolo mňa.
„Pretože ma zastavíte?“
„Pretože ťa budem naháňať.“
Odopol si remienky, ktorými mal na chrbte pripevnený krátky meč, a prešiel do spálne. „A chytím ťa.“
Konečne som sa dostala k môjmu veľkému restu od mojej obľúbenej L. J. Shen a teda.. v porovnaní s inými jej knihami je to naozaj trošku slabší odvar.
Spočiatku ma príbeh naozaj bavil, ale ako sa to začalo až prehnane komplikovať a zamotávať moje nadšenie vyprchávalo. Celý ich vzťah bol založený na klamstvách a 24 hodinovej známosti. Za mňa to bolo naozaj málo uveriteľné.
Aurora mi prišla taká nijaká. Mal bol určite zaujímavejšia postava, ale práve on bol ten komplikujúci.
Chápem, že poznámkami rôznych postáv na koncoch kapitol chcela auroka ponúknuť pohľad na príbeh rôznymi očami, ale čo si myslí krava, čokoládová tyčinka a podobne ma fakt nezaujímalo! Uff!
Ako píšem, lepší priemer ale za viac ako 3,5* to tentokrát nebude :)
"Někdy člověk někoho nenávidí tak moc, až se zamiluje."
Pomene temný, avšak stále rozprávkový príbeh, ktorý je od začiatku do konca založený na silno zakorenenom vzťahu hlavných postáv - hate to love.
Veštkyňa Violet a princ Cyrus sú ukážkový príklad neustálych nezhôd a vzájomnej nevraživosti. Samozrejme to medzi nimi na pozadí dosť zjavne iskrí ;-)
Príbeh je pomerne pokojný - dosť politický a určite nečakajte žiadne veľké akcie.
Neustále sa potýkame k kliatbou/veštbou, ktorá je uvalená na princa Cyrusa. Violet, ktorá pomocou dotyku vidí vlákna minulosti ale aj budúcnosti sa snaží pomôcť kráľovstvu, ukončiť kliatbu, zabrániť vojne a dokonca pomôcť princovi nájsť jeho pravú lásku, ktorá ma byť pre kliatbu kľúčová.
Príbeh končí akosi v polčase, takže hoci mi v príbehu chýbala akcia, sem tam som sa už trošku nudila, nakoľko sa dej stále točil trošku dookola, vynahradili mi to príjemné uštipačné dialógy, chémia hlavných postáv, zaujímavé vedľajšie postavy - a teda, prosím si pokračovanie - dúfam nejaké bude :)
Hodnotím ako slabšie 4*
"Vím, že mě chce stejně, jako mě nenávidí: jsem tříska v jeho srdci, která se do nej boří hloubeji s každým pokusem mě odstranit."
Oproti predošlej časti som spokojná o čosi viac!
Hlavne postavy, ani jedna nie sú síce celkom po mojej chuti, ale prekvapivo mi nevadili. Nessa je až detinsky naivná a človek by ani nepovedal, že je súčasťou mafiánskej rodiny. Nemám moc rada tento typ hlavných hrdiniek, ktoré sú krehké, slepé k okoliu a až moc dôverčivé, ale Nessa si ma akosi získala a s Mikolajom vytvorili pre mňa sympatický pár. Nemám výhrady k ich vzťahu, práve naopak, prišiel mi celkom kúzelný a rozprávkový (presne ako evokuje celá kniha - ako Kráska a Netvor).
Touto druhou časťou si ma trošku viac získava aj celá séria a pokračovanie si opäť prečítam ;-)
Tentokrát slabšie 4*
"Nevadí mi, že ze mě udělala Netvora. Ve skutečnosti se to docela hodí – tu noc jsem byl jako divoké zvíře. Chtěl jsem ji roztrhat na kousky a celou ji spolknout. Téměř jsem neovládl svou touhu po ní."
"Naše příběhy určují náš skutečný věk. Někdo se v šestnácti probudí s kocovinou, někdo ve sklepě se zbraní u hlavy. To je to, co nás formuje, tvoří nám vrásky nejen na čele, ale hlavně na duši."
Abnormálne pútavý, akčný, krutý príbeh z pera mladej českej autorky (podotýkam autorka má 19 rokov!!!), ktorý má prekvapil a zahral mi na tie správne struny.
Príbeh o mafii vo všetkých jej temných, krutých a bezcitných odtieňoch. Autorka sa s tým moc nebabrala a teda postavy si užívajú naozaj perné chvíle.
Hlavná postava Claire mi spočiatku naozaj prišla ako rozmaznaná 18-ročná princezná, ktorá nemá pud sebazáchovy, je drzá a až nezdravo papuľnatá. Avšak, postupne sa dozvedáme, čím si v už tak mladom veku musela prejsť. To ju formuje, dospieva skôr a stáva sa z nej samostatná, veľmi veľmi odvážna a musím povedať aj nebezpečná mladá žena.
Koľkokrát by sa zaobišla kľudne aj bez cudzej pomoci, hoci tej (často nevyžiadanej) sa jej dostávalo pomerne často.
V hre je hneď viacero mužských postáv, pričom každá je pre mňa veľmi zaujímavá. Tyler, bodyguard, s ktorým si vybudovali zatiaľ silné priateľstvo. Tobias, zavrhnutý snúbenec, ktorý je ňou, dovolím si povedať očarený natoľko, že sa neustále snaží zmeniť jej názor. Ryan, muž ktorý ju kúpil od jej otca. Vidím viacero východísk k nejakej zaujímavej romantickej linke, hoci neviem, či je v tomto príbehu primárna. Nechám sa prekvapiť a náš čaká Krvavá pomsta :)
Kniha ma naozaj milo prekvapila, je iná ako ostatné dark mafiánske romance (lebo ňou tak celkom ani nie je), ktoré som doposiaľ čítala. Hoci by sa našlo pár výhrad k logike niektorých udalostí, či až prílišnej šikovnosti Claire... ale ja som ten príbeh hltala.
A hovorím: "Sem a pokračovaním" ;-)
"Netoužil jsem po tom, co měl každý muž – poslušnou ženu, splňující požadavky mafiánského patriarchátu. Prahl jsem po zábavě, vášni, po něčem nevšedním, něčem, co by mi v hloubi duše okolí závidělo."
(SPOILER) Kniha sa mi na jednej strane páčila asi viac ako Lapni, no na druhej strane k nej mám množstvo výhrad...
Sara a Tristan sa k sebe naozaj dokonale hodia - obaja sú bezcitní voči nepriateľom, ale súčasne veľmi súcitní ľudomili. Tá krutosť, s akou sa ale správal Tristan ma miestami až zarážala a vravím si, že to už je naozaj moc! Napríklad, ak dokázal trestať svojho najlepšieho (jediného) priateľa Edwarda tak, ako to urobil naozaj nechápem ako mu môže ostať verný!? Niektoré situácie boli pre mňa naozaj až nepochopiteľné :-/
Až do posledných cca 100 strán som bola vcelku spokojná, ale potom sa to skomplikovalo, každého aspoň 2x uniesli, v druhej kapitole vyslobodili a v tretej všetko ukončili.. Za mňa dosť hrrr..
Aby som zas nevyznela, že sa mi to nepáčilo - chémia medzi Sarou a Tristanom a ich pozvoľné budovanie "vzťahu/posadnutosti" boli naozaj dobré. Verila som im to a ich strety si užívala.
Každý diel tejto série je tak iný, až naozaj neviem čo čakať :))
Tentokrát slabšie 4*
"Pravdou je, že jsem tvůj. Zcela. Nevysvětlitelně. Bolestivě. Bezpodmínečně.“ Přesune mou ruku a přitlačí si dýku k hrdlu. „A pokud potřebuješ obětovat mou duši, abys dokázala žít s tou svojí, udělej to."
Ja neviem, ale mne snáď autorka touto knihou chcela urobiť Vianoce :-)
V predošlej knihe mi chýbal humor, ktorý bol súčasťou prvej časti (po prečítaní Doslovu už ale chápem vývoj jednotlivých dielov, ako aj autorkin štýl), zato v treťom návrate do Ruin som dostala druhú vec, ktorú na knihách milujem - temnejšiu dark romantiku!
Okrem toho sa mi splnilo prianie dostať viac Tessy a môjho žolíka Káleba.. a to teda bolo!!! Mega spokojnosť, mega chémia, mega všetko :)
Posledný návrat medzi smrtky tentokrát priniesol pohľad na rok v Ruinách, trápenie s minulosťou či láskou hneď troch sympatických žien - nováčik, mladučká Meggie, stará známa Ema a Tessa, na ktorú som sa toľko tešila.
Dejové linky všetkých boli podarené, avšak ani snáď nemusím písať, že u mňa vyhrala Tessa. Dej je tentokrát tajomný, temnejší, okorenený naozaj podarenými hot scénami! ;-)
Čítanie som si naozaj užila. Autorkin štýl mi veľmi vyhovuje a už sa teším na Woodhill :)
Vrelo odporúčam celú sériu!!!
"Bojíš se?"
„Vždycky jsem se tě bála,“ přiznala jsem.
„Protože nejsi hloupá,“ zavrčel hlubokým dunivým tónem, který se mi prodral skrz kůži a pustošil mé třesoucí se tělo. Nebylo normální takhle na někoho reagovat. Zejména na někoh, z něhož vyzařovala agrese s dechberoucí lehkostí.
Tak toto bolo veľmi veľmi príjemné prekvapenie, kde označenie dark romance získava naozaj svoj význam!
Naozaj dark.. temné, zvrátené, kruté a surové, miestni až trošku psycho!
Anne je doslova rozbitá hlavná hrdinka, ktorá má množstvo problémov, krehkú psychiku, zažila hrôzostrašné veci a napriek tomu si vôbec nepripúšťa, s kým vlastne žije pod jednou strechou. Až do svojho únosu netuší čo je jej krutý, prísny brat zač. Tu vstupuje na scénu únosca Harry - mimochodom opäť veľmi vydarene vykreslený doslova bezcitný, chladnokrvný, tvrdý a záhadný (s jeho charakterom som fakt veľmi spokojná) :))
V knihe sa buduje čosi ako veľmi pozvoľná slow burn romantika, mixnutá štokholmským syndrómom. A hoci hot scény, či vážnejšie zblíženie hlavných postáv ešte nenastalo, je na spadnutie ;-) očakávam v pokračovaní!! Dúfam to bude stáť za to!
Kapitoly sú krátke, absolútne čtivé a nútili ma obracať stránku za stránkou! Dej je rozprávaný z pohľadu hneď 4 postáv - okem Anne a Harryho je veľmi osviežujúci vtip, šarm a bezstarostnosť, ktorú vnáša Harryho parťák Nial. Štvorlístok dopĺňa Jaslyn - kamarátka Anne.
Kniha končí doslova v polovici (viac otvorený koniec byť ani nemôže), takže ak nemáte infarkt na pláne dňa, počkajte si na pokračovanie :)
Určite vrelo odporúčam!!
"Nedovolím ti odísť. Stačí?“
Hľadela som naňho ako na prízrak, nezdalo sa však, že by bol žartoval.
„Ale to predsa nejde, aby“
„Asi si stále nerozumieme,“ prerušil ma. „Veci sa majú tak, že ťa skrátka nikam nepustím. Hotovo. A ak nás Myles hľadá oboch, tak mu z toho urobíme sku*vene zložitý problém."
"Svět nestvůr byl plný zázraků. Ale byl stejnou měrou krásný i strašný. Byl to svět, kde se člověk mohl podívat z okna a vidět tudorovské město. Ale byl to také svět, kde nestvůry kradly lidem život jen proto, aby si užily dovolenou v jiné době."
Začiatok knihy otvára novú časovú líniu, kde sa vlastne vraciame úplne na začiatok. Joan si ako jedna z mála pamätá čo sa stalo - čo spôsobila. Nick ju nepozná, Aaron ju nepozná. Orientuje sa vo svete, ktorý nastal po odtvorení Nicka.
Stojí proti staronovému nepriateľovi - žene, ktorá "stvorila" Hrdinu Nicka. Zároveň pomôže Joan zistiť kým a čím vlastne je...
Kniha sa čítala chvíľu výborne a chvíľami mi prišlo, že sa točíme dokola (áno, trošku nuda). Asi by som ubrala trochu zo stránok.
V prvom diely bol naznačený milostný trojuholník, a hoci stále platí, v tejto knihe sa žiadne city nijako hlbšie nebudovali, čo mi aj trošku chýbalo. Ja budem určite patriť k fanúšikom Aarona ;-)
Kniha bola z môjho pohľadu a niečo slabšia, ako prvý diel, ale stále zaujímavá a originálna. Teším sa na pokračovanie :)
Tentokrát sú to slabšie 4*
"Věděla, že pro ni hodně znamená – myslela na něj každý den –, ale až do této chvíle si neuvědomovala, jak moc. Dokud jí neukázal, že on sám už to tak necítí."
Nakoľko séria Ranhojička ma totálne dostala, bonusove kapitoly z tohto sveta som si nemohla nechaj ujsť.
Ku každej knihe z trilógie je pridaná jedna kapitola. Úprimne by ma tiež (ako píšu v ďalších komentároch) skôr zaujímal pohľad Jahrena z neskorších dielov, ale jemu je venovaná hneď prvá kapitola ku knihe Královna rebelov.
Druhá kapitola je najkratšia, zameraná na Torella (možno by bola zaujímavejšia Zule?).
Mojou srdcovkou tejto série je ale jednoznačne Caldon!! A toho som sa dočkala pomerne hojne, takže jupiii! Ich priateľstvo s Kivou je pre mňa veľmi krásne, jedno z najúžasnejších knižných priateľstiev... a bonus mi to len potvrdil ;-)
Séria je skvelá a možnosť vrátiť sa k nej ma určite potešila :)
"Teším se, že až se tá tvoje hezká ranhojička vzbudí, příjemně si s ní popovídám. Jestli v sobě má aspoň špetku vyjímečnosti, jak tvrdíš, jistě se staneme nejlepšími přáteli. Budu dárkem, o kterém nikdy nevědela, že ho potřebuje."
Vydarený hokejový príbeh s naplánovaným tehotenstvom a veľmi veľmi sympatickými hlavnými postavami! :)
Na knihách z tejto série naozaj oceňujem, že to autorka zbytočne nekomplikuje. Každá kniha je pútavá, plynulá, uveriteľná, veľmi úsmevná a pri tom sa nemusíme točiť v kruhu zbytočných omáčok.
Príbeh Hollis a Lowella sa mi naozaj páčil. Dokonca o niečo viac ako predošlý diel. Celá séria ma vlastne moc baví (viac ako séria Texting) :))
"Kto by sa chcel vyspať s tehotnou ženou?“
„Uhm, možno otec bábätka?“
Pokrčím nos. „Nevyspím sa s Lowellom.“
„Prečo? Bojíš sa, že otehotnieš?“
„Když jsme se poznali, já jsem byla tou zlodějkou, jenže to on ukradl mé srdce."
Krásny YA fantasy príbeh - retelling klasickej rozprávky, ktorý na Slovensku poznáme ako Sedem zhavranených bratov, avšak v originálnom ázijskom šate.
Príbeh ma bavil snáď od prvej stránky a nepustil až do poslednej. Nechýba v ňom mágia, draci, priateľstvo, zrada, intrigy, veľké dobrodružstvá a samozrejme láska :)
Priznávam, že spočiatku som nemala zo Shiori moc dobré pocity - správala sa až moc detinsky, trošku rozmaznane a nezodpovedne. Avšak, ako postupoval príbeh, menila sa aj Shiori - dospievala a stávala sa z nej silná žena, odhodlaná zachrániť bratov za každú cenu.
Romantická linka sa vyvíjala pozvoľna, ale k mojej moc moc veľkej spokojnosti :))
A hoci koniec zostal horko-sladký, Shiori čaká ďalšie veľké dobrodružstvo tentokrát v podmorskej ríši drakov!
Nakladateľstvo #ocelot na svojich stránkach NAŠŤASTIE uvádza pokračovanie (bohužiaľ až na marec 2025), takže sa mám na čo tešiť!!! ;-)
Okrem toho, mám pocit, že sa niečo rysuje aj v Pandore, takže žeby som sa dočkala aj slovenskej verzie!? :)
Vrelo z celého srdca odporúčam!!!
„Co tě to napadlo? Vždyť tě mohl zabít.“
„Bylo velmi pravděpodobné, že zemřu,“ připustil, když popadl dech.
„Ale jisté to nebylo.“
Měla jsem chuť ho obejmout. „Jsi hlupák – ale odvážný hlupák.“
„Jestli mi odteď budeš říkat takhle místo třetiřadý 'barbarský šlechtic', pak to stálo za to.“
Táto kniha ma vcelku milo prekvapila. Musím priznať, že po prvom diely som bola na vážkach, či v tejto sérii pokračovať. Druhý diel bol ochutnávkou, že by to šlo a mohlo byť dobré.
Tretí návrat do tohto Sveta ma naozaj bavil od prvej stránky! Autorke sa darí písať naozaj sympatické hlavné postavy. Edian ma bavila od samého začiatku, lebo dej začína naozaj zostra - jej uväznením a nútenou svadbou. Konečne som sa dočkala aj rozprávania v ich-forme, čo hneď dodalo rozprávaniu tú správnu iskru. A ja som Edianine myšlienkové pochody mala naozaj rada, rovnako ako jej charakter - bezprostrednsť, výbušnosť, odvaha, láska k svojmu národu.
A David... tento typ temného démonického hlavného hrdinu mi veľmi vyhovuje, takže romantická linka bola za mňa fakt vydarená.
Dokonca som začala chápať aj usporiadanie sveta - a naozaj sa jedná o dobový svet (čosi ako stredovek, kde funguje mágia), do ktorého prichádzajú Pozemšťania (obyvatelia našej Zeme) na vesmírnej lodi - úprimne ma to dosť šokovalo, nakoľko kniha je z môjho pohľadu viac historickým románom ako fantasy, preto mi to chvíľami nesedelo. Avšak na druhej stane je to dosť originálne a vznikli tak zaujímavé situácie, možnosti a smerovanie deja.
Hoci drobné výhrady ku knihe by som ešte asi mala, séria, ktorá je autorkinou prvotinou, má určite stúpajúcu tendenciu a v každej časti vidím istý kvalitatívny progres. Túto časť považujem za doposiaľ najlepšiu!
"Edian!“ Podíval se na mě s vřelostí letního slunce. „Ty sis vybrala mne! Zřejmě jsi podvědomě chtěla někoho s ohromnou mocí, aby tě ochránil před nepřízní rodového prokletí. Nebo jsem se ti prostě líbil.“
Šibalsky mrkl. „Beru jakoukoli možnost.“
"Víš, Arade, neřeknu, že mezi nás nemůže nic vstoupit. Ale raději se s tebou budu celý život hádat a přít, než bych nosil květiny na tvůj hrob.“
Znamení ledu by som tentokrát označila za také milé mini dielko (rozsiahlejšiu poviedku) pripomínajúce skôr historický román. Rozsah má len niečo vyše 110 strán a k tomu minimálne zapojenie fantasy prvkov - obmedzené na pár menších kúziel, nakoľko v ríši sú kúzla zakázané.
Oproti prvému dielu sa mi však príbeh čítal o poznanie lepšie, čomu pomohla najmä ich-forma rozprávania z pohľadu hlavnej hrdinky Chiko. Do jej života vstupujú hneď dvaja muži. Kráľ utlačovanej ríše Arad a jeho verný priateľ Havlin. Obaja mi boli veľmi sympatickí, najmä ich krásny priateľský vzťah.
V príbehu sa objavia aj hrdinovia z predošlej časti, avšak len okrajovo. Každý diel je viac-menej samostatným príbehom.
Autorka v tejto knihe už svet bližšie nepopisuje, nakoľko sa nachádzame v rovnakom Svete, avšak v inej, magicky oddelenej ríši. Asi je to aj lepšie, zbytočne popisy nekomplikujú dej, čím bol plynulejší. So svetom mám stále problémy, lebo jeho usporiadanie, dôvody rozdelenia mágiou a ďalšie aspekty sú mi stále neni jasné, ale už som sa s tým akosi zmierila :)
Pre mňa "čtivejšia" časť tejto série a oproti prvej a hodnotím o kúsok lepšie - slabšie 4 hviezdičky :)
„Jsou všichni v Rinó tak neuvěřitelně skromní?“
Rozesmála jsem se nahlas: „Žertujete? Skromnost patří v mé vlasti mezi sprostá slova.“
"Vždycky jsi byla zatraceně chytrá holka. Takže teď, když jsi zhloupla, dostala ses na úroveň inteligence ostatních krasavic."
Uff... Ja mám tak rozporuplné pocity. Prvá časť knihy sa mi čítala vyslovene ťažko. Písanie v er-forme mi naozaj vyhovuje len málokedy.
Na začiatku som mala pocit, že čítam historický román, ale postupne sa vynárali náznaky fantasy - najmä podstata princezien z Ur.
Druhá časť knihy bola za mňa lepšia, akčnejšia, magickejšia a určite viac spĺňala nálepku fantasy. Dokonca by som našla aj náznak sci-fi? :)
Stále mám však, priznám sa, z toho sveta v hlave zmätok.
Napriek tomu, že druhá časť knihy bola určite lepšia, aj tu sa našli pre mňa nudnejšie, miestami až zbytočne pasáže.
Romantické linky sú v knihe dve. Obe boli vcelku vydarené, a to najmä vďaka mužskej polovici páru - či už bezprostredný, vtipný Erim alebo zachmurený sukničkár obor Ron.
Ak ide o autorkinu prvotinu, tak určite musím prižmúriť očko (už druhá časť knihy bola oveľa lepšia) a hodnotím 3,5 hviezdičkami ;-)
"To dítě. Narodí se úplně stejné děvče, jako jsem já sama.“
A v tu chvíli se konečně vrátil její starý Erim, ten výbušný, vtipný, nespoutaný muž. Mrkl na ni a pousmál se: „Naprostá tragédie!“
„Bude to monstrum!“ namítla z posledních sil.
Ale on se rozesmál nahlas.
„Beru všema deseti! Budu rád za tatínka všem příšerkám vesmíru, kterým ty budeš dělat maminku.“
Falošný vzťah, slávny herec a malá žienka, ktoré ho má chrániť? Jednoznačne pútavá kombinácia ;-)
Kniha sa čítala jedna radosť. Hanna mi najmä na začiatku knihy svojou pedantnosťou, workoholizmom a aj štýlom pripomínala Gracie z filmu Miss Špeciálny agent :)
Jack bol zasa doslova až neuveriteľne dokonalý! Slávny, krásny a pritom chápavý k obyčajným ľuďom, romantický a oddaný rodine. Obaja mali svoje problémy, avšak vzájomne si pomohli s nimi bojovať.
Hoci je uveriteľnosť príbehu mizivá, celkom som sa pobavila a knihu prečítala takmer na jeden záťah.
Ako odpútanie od reality a spôsob zabaviť sa, knihu určite odporúčam!
"Bylo to jenom jako, jenom jako, jenom jako.
Ale připadalo mi to skutečné."
Slovenská dark romance z mafiánskeho prostredia, ktorá ma dokázala prekvapiť, nadchnúť a šokovať. Zároveň zaraďujem k jedným z najlepších kníh tohto typu, ktoré som kedy čítala.
Hoci ústrednou témou je dohodnuté manželstvo, v takomto poňatí som sa s touto témou ešte nestretla. Vivian je bojovná, zároveň dosť naivná, necháva sa unášať svojimi citmi.
Oproti tomu Kasian predstavuje dokonale temného potetovaného, záhadného, nebezpečného muža, ktorému sa nedá veriť absolútne nič. Tento image si zachoval do poslednej stránky. V jeho prípade sa naozaj dá povedať, že autorke sa podarilo vykresliť naozaj temného chladnokrvného "hrdinu".
On a Amudis - zapojenie psa do príbehu o mafii je úplná topka a dokonale to funguje! Nedá sa ich nemilovať :)
Hoci ohľadne Kasianovej 15-ročnej odmlke a jeho súčasnej "totožnosti" som mala podozrenie pomerne skoro, aj tak mi spadla sánka až na podlahu po prečítaní epilógu! Ešte sa teda máme na čo tešiť!!
Autorke tlieskam a teším sa na pokračovanie! ;-)
Vrelo odporúčam!!!
"Čo odo mňa chceš? Tak už mi to konečne povedz!“
„Ty si to, čo chcem, ale zároveň si to jediné, čo nemôžem mať."
To som si teda na seba uplietla bič! Prečo som si vopred neprečítala nejaké recenzie!?!
Kniha nie je zlá, keby mám 15+ tak patrí medzi moje topky. Ale...
Ja mám takú depresiu! Ja takého knihy nečítam, vyhýbam sa tomu, a keby viem o čo pôjde tak ju asi nikdy nezačnem ani čítať!
Keď som konečne na cca stej strane prišla na to, o čo kráča, vlak bol dávno rozbehnutý, a tak som dočítala - spoiler - povinná výbava vreckovky (bez nich sa to naozaj nezaobišlo a to hneď viac krát!!!).
Oceňujem hlavne postavu Runeho - originálne vymyslený hlavný hrdina - nórsky Viking s imageom rockera/motorkára (nebol ani jedno z toho) a sklonom k temnote a hnevu. Vďaka nemu bol príbeh pre mňa určite zaujímavejší. Poppy bola milá, ale akosi som si k nej nenašla cestu...
Našlo sa niekoľko múch, ktoré jednoducho išli proti logike - či už rozhodnutia najmä Poppy, ich rozhovory, kde v jednej vete tvrdím jedno, v ďalšej toho opak. Sem tam som sa aj nudila a doslova preskakovala odstavce - trošku sa to už točilo dokola.
Okrem toho, mne sa nozaj nepáčil ten epilóg! :( Ja chápem, čo tým autorka chcela povedať, aký pocit vyvolať, ale pre mňa to bolo len potvrdenie toho, že kniha už nie je pre mňa...
Mladým čitateľ srdečne odporúčam - opakujem vreckovky majte po ruke! ;-)
Za mňa 3,5 hviezdičky (prikláňam sa ale nadol, nakoľko viac vecí, a najmä epilóg za mňa bohužiaľ NIE).