Miroslavacte | Komentáře u knih | Databáze knih

Miroslavacte Miroslavacte komentáře u knih

Ženy a knihy Ženy a knihy Stefan Bollmann

Taková "šokukniha", která má za úkol překvapivat, podávat rádoby šokující informace o lidech známých i méně známých. Bavila mě, dozvěděla jsem se spoustu nových informací, je to taková ta četba na záchod pro návštěvy.

21.07.2024 5 z 5

Vlak naděje Vlak naděje Christina Baker Kline

Kniha se četla moc dobře. Těžké, velmi těžké téma podané překvapivě svižnou, čtivou a odlehčenou formou. čtení na deku jako vyšité.

01.07.2024 5 z 5

Takové maličkosti Takové maličkosti Claire Keegan

Od knihy čekám různé věci. Mám ráda, občas, když mi literatura a četba nedají nic zadarmo. Jenže tohle nebyla složitá literatura, ani ten typ knihy, z nějž se toho hodně dozvíte. Nebylo to ani čtivě napsané, nemělo to ani příběh, vlastně ani děj nebo vývoj postav. Ten byl nulový.
Tak kniha není podle mě literaturou. Má to úroveň článku do magazínu, který ale potřebuje hodně, opravdu hodně vyškrtat. Protože jediná zajímavá věc jsou ty prádelny. A potom ta faktická věc – jak byli ti lidi z nich potrestáni... Nic z toho se v knize ale nedozvíte.

21.06.2024 1 z 5

V zemi královny ze Sáby V zemi královny ze Sáby Zdeňka Marešová

Ta kniha je skvělá a nechápu, že se o ní víc nemluví. Zajímavý děj, skvěle popsané reálie. Doporučuju všem - dnes už Jemen takový není a nikdy nebude.

25.05.2024 5 z 5

Nejzasutější vzpomínka na lidi Nejzasutější vzpomínka na lidi Mohamed Mbougar Sarr

Moc, opravdu moc mě to bavilo. Celou dobu jsem přemýšlela nad tím, co je fikce a co je pravda, co se mohlo a nemohlo stát, a tak hlavní protagonista v mých očích splýval s autorem. Jsem z knihy nadšená a nechápu, že se o ní skoro neví, protože by si to zasloužila.

21.04.2024

Jedovatá stopa Jedovatá stopa Colleen Cambridge (p)

Cosy crime? je to trochu hloupé, ale číst se to dalo. Postupem času jsem si v té jednoduchosti začala libovat a konec jsem si vyloženě užila.

19.04.2024 5 z 5

K majáku K majáku Virginia Woolf

Skvěle volená slova, každé je na správném místě a vyjadřuje všechno tak, jak si představuju, že by slova fungovat měla. Příběh ponurý, šepot mezi řádky také. Je to velmi naléhavé, intenzivní a bez katarze.

17.04.2024 5 z 5

Stará škola Stará škola Josef Kroutvor

Číst tuhle knihu je jako si lehat do peřinky ze slov a myšlenek. Je to moc krásně napsané, jemně a nepodbízivě, přitom velmi srozumitelně každému člověku.

07.04.2024 5 z 5

Bratři v poli Bratři v poli Jana Šrámková

Úžasná jemná kniha o křehkosti přátelství. Moc mě dojala.

Proměněné sny Proměněné sny Petra Dvořáková

Čím jsem starší, tím je pro mě víra víc a víc pochopitelná, stejně jako to, proč se k ní lidé uchylují. Tahle kniha rozhovorů mi otevřela mysl v mnoha ohledech a již dvakrát jsem se k ní vrátila.

Výstava chameleonů Výstava chameleonů Filip Mikuš

Moc, opravdu moc mě to bavilo. Kniha se četla sama, oceňuju hlavně její formu a neotřelost.

Unesený Západ Unesený Západ Milan Kundera

Napsáno pěkným jazykem, obdivuju Kunderovu schopnost formulace myšlenek.

Klub lhářů Klub lhářů Mary Karr

Alkolismus v krystalické podobě, ničení jedné bytosti v té nejdrsnější podobě. Skvěle napsané, ale drásající.

04.04.2024 5 z 5

Zázemí Zázemí Jana Šrámková

Myslím si, že to je neprávem opomíjený klenot, který kdyby četli dospívající, mohlo by jim to pomoci nastavit zrcadlo, pomoci zvolnit a ocenit se. Mimořádně citlivě napsané, Šrámková je mimořádný talent.

04.04.2024 5 z 5

Srdcová desítka Srdcová desítka Zdenka Hamerová

Povídky jsou velice různorodé, bavily mě.

30.03.2024 5 z 5

Dívka, která utekla z Osvětimi Dívka, která utekla z Osvětimi Ellie Midwood

Nemůžu říct, že by mě příběhy z klávesnice této autorky nějak rozložily, spíš mě fascinuje, jak jede podle jedné šablony v každé své knize. Člověk udrží pozornost, a pokud přistoupí na fakt, že se jedná o brakovou literaturu bez použití zajímavých jazykových prostředků, nemůže být zklamán.

30.03.2024 5 z 5

Života sladké hořkosti Života sladké hořkosti Lída Baarová (p)

Jak známo, Baarová si spoustu věcí v této knize pozměnila, to, co z ní ale vystupuje je nezměnitelné, a tím je touha uniknout od zla kolem. Dobře napsané.

29.03.2024 5 z 5

Dusivá místa Dusivá místa Shulamith Firestone

Odměřené, skličující, ale nechytlo mě to po stránce umělecké ani obsahové.

27.03.2024 1 z 5

Muž pod černým deštníkem Muž pod černým deštníkem Jiří Hájíček

Překrásné, Hajíček vládne slovem.

26.03.2024 5 z 5

Duchové Šumavy Duchové Šumavy Martin Sichinger

Na Šumavě jsem byla jednou, ale okouzlila mě a vrátím se. Zatím se tam dostáváme skrze knihy jako je tato.
Líbí se mi, dozvídat se zajímavé příběhy o místech a lidech. Vše je navíc čtivé.

23.03.2024 5 z 5