monishek monishek komentáře u knih

Varhaník z mrtvé vesnice Varhaník z mrtvé vesnice Danuta Chlupová

Kniha Jizva me vubec neuchvátila, ale jsem rada, ze jsem dala autorce jeste sanci. Tenhle pribeh byl čtivý a urcite zajimavejsi. Přečteno za 2 večery jedním dechem.

31.05.2023 4 z 5

Jasmína Jasmína Anna Szafrańska

Tolik me mrzi, ze tahle serie konci. Ja jsem si ty holky tak oblibila. Nejen je, samozrejme, i kluci byli skvělý. V tomhle díle bylo vice monologu, ale nijak mi to nevadilo. Uzila jsem si to, jako předchozí dily. Cela ta parta mi je tolik sympaticka, ze bych hned do Pink Tattoo zasla. Jsem rada, ze autorka nezapomnela do deje vlozit i Lilku s Malvinou. Uzasna serie, ktera stoji za precteni.

10.04.2023 5 z 5

Jizva Jizva Danuta Chlupová

Bohužel me pribeh nijak zvlast nezaujal. Nastesti kniha nemela prilis stranek a cetla se celkem dobre, ale to je asi tak vse. Neco bylo zajimave, ale na zadek jsem si z toho nesedla. Mozna je to take tim, ze tento zanr nevyhledavam, a proto bych nechtela potencionalni čtenáře odradit. Urcite dílo stoji za precteni.

23.03.2023 3 z 5

Vodník Vodník Tereza Bartošová

Začátek byl dost vláčný, ze jsem měla nutkání přestat číst, jestli se tam brzy neco nestane. Nastesti nastal zvrat v podobě nalezeného těla a pribeh dostal spad. Dlouhe vyšetřování me po nejake dobe take začínalo unavovat, same výslechy, důkazy a hypotézy. Pak se do toho vložila Ema a konecne to bylo zase akcni. Nakonec celkem ctiva detektivka. Ovšem neočekávejte hromadu mrtvol a litry krve. Na závěr jsem si říkala, ze ji snad asi nenajdou, jak to začínalo byt zdlouhavé. Nicméně zkusim i dalsi titul od autorky.

21.03.2023 4 z 5

Zahrada Zahrada Petra Dvořáková

Moje druha přečtena kniha od této spisovatelky a zase nejak poradne nevim, co k tomu rict. Cetla jsem Vrany a tam jsem mela takove smisene emoce, ze ani nevim, jestli se mi kniha libila a ted to mam zase. Proste nevim, nevim co napsat. Bylo to takove zvlastni. Na jednu stranu je pro me nepředstavitelne mit za souseda takoveho cloveka, ktery ma takove myslenky (a to deti nemam), ale to, jak se k nemu potom chovali mi take vadilo. Bylo mi ho lito. Zaver mi prisel takovy neukonceny, ale kdyz to ma mit nejaky ten hlubší význam, tak to asi musi tak nejak vyznit do ztracena.

13.02.2023 4 z 5

Jedno malé prasátko Jedno malé prasátko Rob Ashman

Dočteno a musim souhlasit, ze tento díl byl o neco lepsi nez 1. díl. Střídání vyprávění ze stran vyšetřování a pachatele mi vyhovovalo. Samotna zápletka byla taky fajn. Celkově pribeh byl čtivý a napínavý. Velke plus, ze kniha nema moc stranek. A hlavne musim zminit zaver, ten mě překvapil, i když v podstate už vše vite. Doporucuji precist!

01.02.2023 5 z 5

Pěšec Pěšec Skye Warren

Tak teda nevím, co napsat. Mlada panno mi přišlo dost úsměvné, než nějak rajcovní. Příběh takový průměrný, kdy anotace řekne pomalu vše. Gabriel - úžasný badboy se svou temnou stránkou, která vás ale zvláštním způsobem přitahuje. A tak jsem to mela i ja s knihou. Asi není nijak extra, ze by me výrazně obohatila nebo tak, ale ja ji přečetla za 2 večery a příběh jsem hltala jedním dechem. Taková miloučká oddechovka, která není ani nijak obsáhlá, co se týče stránek. Je dost čtivá a určitě chci i další dil. Jsem na Gabču s Avery fakt zvědavá :D

23.08.2022 4 z 5

Hospodyně Hospodyně Natalie Barelli

Ackoliv neni kniha prilis obsáhlá (co se tyce stranek), tak jsem si ji skvele uzila. Napeti, originalni namet a i zápletka nechyběla. Parádní čtení …

11.08.2022 5 z 5

Jestli to řekneš... Jestli to řekneš... Gregg Olsen

Neskutecny pribeh .. Je mi zle z pomyšlení, ze tohle neni fikce, ale skutecnost. Sestry toho tolik vytrpely, ale nakonec našly odvahu a sly s pravdou ven. Neumim si vubec predstavit, jake to musi byt a proto nemohu soudit, ze s tim prisly ,,az tak dlouho’’. Silný pribeh, ktery se povedl i autorovi čtivě zpracovat.

07.08.2022 5 z 5

Moje (tak trochu) utajené dítě Moje (tak trochu) utajené dítě Penelope Bloom

(SPOILER) (Přečteno na základně společného cteni)
Pribeh byl celkem čtivý a dej odsýpal. Nicméně ten začátek byl takovy dost divny, nereálný. Rychlovka s neznámým a dítě si nechá, i kdyz ma po kariéře? Ale jinak jsem si cteni pomerne uzila. Takova oddechovka, no. Má prvni kniha od teto spisovatelky a nejsem zrovna dychtivá si hned od ni neco precist dalsiho. Ale taková výplň někde na dovče, proč ne, doporucuji.

21.05.2022 4 z 5

Alej smrti Alej smrti Jiří Hanibal

Hezky čtivě napsaný pribeh, kde nechybělo ani napětí. Pribeh splnil ma ocekavani v podobě podvodu, korupci a odstraňování nevhodných osob. Není problem se v pribehu orientovat, i kdyz je tam vice postav. Dokazu si predstavit tu ,,mafiánskou atmosferu’’ :D .. Doporučuji přečíst.

10.05.2022 5 z 5

Dětské zoubky Dětské zoubky Zoje Stage

Bajecny a ctivy pribeh. Namet byl zajimavy. Celkove ta myslenka byla pro me velmi atraktivni. Hned me knizka dle popisu zaujala. Pribeh je vypraven z pohledu dcery a z pohledu matky. Cele je to velmi poutave. Nejsem si jista, zda je to skutecne mozne, aby sedmileta holcicka vyvadela takove psi kusy, ale proc ne. Bylo to zazivne, i kdyz pro nekoho prilis pritazene za vlasy. Konec je otevreny a tak si muzeme jen domyslet, jak to s rodinkou dopadne. Kazdopadne kniha stoji za precteni.

02.08.2019 5 z 5

Ani muk Ani muk David Jackson

Vyborny pribeh. Cetla jsem stranku po stranku. Bylo to tak emotivni. Chtela jsem vedet vic a vic. Rikala jsem si, kdy uz Codyho najdou, at uz ho zachrani. Kdy se uz dozvim ta kriteria podle ceho si vybrali ty holcicky. Postava Codyho se mi velmi libila vcetne strazmistryne Webleyove. Jejich postuchovani a humor byl prijemne zpestreni v tak dramatickem pribehu. Ze zaveru knihy mam smisene pocity z unoscu. Chteli pomoct,no. Doporucuji si knihu precist.

24.07.2019 5 z 5

Mrchožrout Mrchožrout Jack Heath

Me knizka bavila. Pribeh byl zajimavy, napinavy. Cetla jsem stranku po strance a byla jsem zvedava, jak to dopadne. Skutecneho pachatele jsem neodhadla a byla jsem prekvapena, kdo to tedy je. Hlavni hrdina se mi libil. Oblibila jsem si i Thistleovou, skoda, ze to nedali dohromady. Kazdopadne jsem rada, jak knizka skoncila. Precteno za 1 den. Doporucuji

22.07.2019 5 z 5

Zakázané ovoce Zakázané ovoce Jojo Moyes

Krasny pribeh. Sice je pravda, ze na zacatku knihy to nebylo dle mych predstav.Bylo tam celkem dost postav, hodne popisu a celkove me to moc nebavilo. Ale pak se objevil Guy a ja se nemohla od knihy odtrhnout. Prolog jsem pochopila az po precteni knihy :-D I kdyz ten zacatek byl takovy nic moc, stejne davam maximalni pocet hvezdicek, protoze se mi pribeh i tak libil - Dělejte jen, co sama doopravdy chcete," dodal. "Tak nikdy nebudete muset ničeho litovat.

17.08.2018 5 z 5

Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Knizku jsem cetla uz pred nekolika lety a cetla se mi velmi dobre. Tema se mi libi i cely pribeh. Samozrejme, ze to neni poklad literatury, ale takove odpocinkove cteni, proc ne? Nemela jsem pocit, ze bych byla znechucena nebo, ze ctu takovy brak, se kterym ztracim cas. Naopak, byl to prijemne vyplneny volny cas, kde jsem si snila, co kdyby .. Hi, hi ..

09.03.2018 4 z 5

Seznam hostů Seznam hostů Lucy Foley

Prvni polovina knihy me tedy moc nebrala. Pripadalo mi to jak telenovala, ale pak se to nastesti zacalo rozjizdet a pribeh dostal spad. Druha polovina uz byla razantne lepsi. Nakonec docela dobry pribeh. Hodnotim jako lepsi prumer 3,5 hvezdy

21.09.2024 4 z 5

Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

To byla jizda. Dalsi skvely dil. Precteno jednim dechem.

19.08.2024 5 z 5

Severka Severka Nina Špitálníková

Tohle bylo silne a emotivni cteni. U neceho jsem nevericne kroutila hlavou, jak je to vubec mozne. Knizka se cetla dobre, ma kratke kapitoly. A i kdyz mi tam neco chybelo, tak urcite stoji za precteni.

16.06.2024 4 z 5

Beze stopy Beze stopy Eva Brykner

Rozhodne stoji za precteni. Lehce mi vadilo, ze to vysetrovani je takove vlazne. Chybela mi akce, ale ocekavala jsem, ze mi pak spadne brada. Cetlo se to celkem dobre. Kapitoly byly kratke a pocet stran nizky. Nicmene pribeh na me pusobil prumerne, ale zaver se mi libil. Uplne jsem mela husinu po celkem tela a fotka vyborne vykreslila atmosferu. Nakonec 4 hvezdy.

03.06.2024 4 z 5