Mooneylan Mooneylan komentáře u knih

Potopa Potopa Brian Azzarello

Asi nejlepší díl ze série, ale i tak je to jen 3/5.

15.07.2024 3 z 5

Stín nad Innsmouthem a jiné horrory (5 povídek) Stín nad Innsmouthem a jiné horrory (5 povídek) Howard Phillips Lovecraft

Tady se nedá napsat nic, co by už nebylo napsáno. Pět z pěti chapadel!

12.07.2024 5 z 5

Zamrznutí Zamrznutí Brian Azzarello

Pořád meh. Ale lepší meh, než ta předchozí meh.

12.07.2024 3 z 5

Dobré úmysly Dobré úmysly Brian Azzarello

Tak já nevim... Na Hellblazera jsem se fakt těšila, protože miluju film Constantine (ano, přiznávám se!) a v komiksech jsem čekala drsnou bitku s démony. Zatím dostávám jen umaštěnou přestřelku nadávek a krvavých scén vyvolaných egem jednotlivých postav, které se snaží být tvrdší než ti druzí.
Tři "meh" z pěti a pokračuju v sérii.

11.07.2024 3 z 5

Legendy & latéčka Legendy & latéčka Travis Baldree

Takové milé fantasy! Dlouho jsem nečetla nic tak jednduše obyčejného a oddechového. Ano, mohlo to být propracovanější, s dlouhosáhlými vztahovými zákruty a historickým backgroundem, ale to bych si to neposlechla jen tak ve vaně nebo u vaření. Takže za mě pohoda! :)

11.07.2024 3 z 5

Moje vadná Mariko Moje vadná Mariko Hirako Waka

Asi jsem čekala něco víc, než jen drobné okénko do života vadné Mariko a její ještě vadnější kamarádky. Ale na to, že je to jen manga jednohubka, se to dalo spolknout celkem dobře. Not great, not terrible.

09.07.2024 3 z 5

Popel a prach Popel a prach Brian Azzarello

Meh...
Možná jsem měla tenhle díl číst až nakonec, ne jako první ze série... Co už.

09.07.2024 3 z 5

Okamžik bouře Okamžik bouře Neil Gaiman

Pokaždé zapomenu, kdože je pan Svět a pokaždé mě to překvapí :D Teď, po tomhle skvělém grafickém zážitku, si to snad už konečně zapamatuju :D
Skvělý závěr komiksové trilogie, naprostá pocta původní předloze!
Teď bych se měla vrhnout na Anansiho chlapce, protože svět Amerických bohů je naprosto úžasný.

09.07.2024 5 z 5

Tomie Tomie Džundži Itó

Miluju povídky, miluju horory a miluju, když se povídkové horory vzájemně tematicky prolínají. Tomie má tohle všechno a ještě něco navíc. Třeba to, že je to báječně zpracovaná manga. Je to sice špalek, takže v posteli ji raději nečtěte, ale užijete si každou stranu, pokud milujete divné, twisted a zvrácené příběhy.

08.07.2024 5 z 5

Já, Ainsel Já, Ainsel Neil Gaiman

Příběhové porno a grafický orgasmus!

08.07.2024 5 z 5

Stíny Stíny Neil Gaiman

Četla jsem knihu, viděla seriál a teď už konečně rozečítám komiks. A stejně jako předchozí dvě verze, i tahle je naprosto skvělá. A vlastně se nemůžu dočkat nové série! :D Gaiman je šílenec s klávesnicí a Russell maniak s barvami!

03.07.2024 5 z 5

Belzebubové Belzebubové JP Ahonen

Belzebuby sleduju hlavně online a v angličtině. Mám raději originální verzi vtipů, ale překlad je vlastně dost vyvedený. Jen bych potřebovala další a další vtipy, škoda, že jich kniha tolik neobsahuje.

03.07.2024 4 z 5

Živí mrtví: Cizinec a další příběhy Živí mrtví: Cizinec a další příběhy Brian K. Vaughan

Seriál Walking Dead jsem viděla před dávnými lety (a to jenom první sérii). Tohle byl velice milý návrat, jen to tak nějak rychle uteklo :) Titul slupnete jako malinu a zavzpomínáte na oblíbené postavy. Nijak odvaření z toho nebudete, ale zklamaní také ne.

01.07.2024 3 z 5

Batman: Dvojník Batman: Dvojník Mattson Tomlin

Zápletku jsem tak trochu čekala, ale ta kresba....TA KRESBA!!! A ty originální sekvence a panely! A barvy!
*zvuky slastného slintání*

01.07.2024 3 z 5

Paper Girls 3 Paper Girls 3 Brian K. Vaughan

Mno, tak nevim :D Jednička mě nechytla, dvojka docela dobrý a ten třetí díl vlastně taky dobrý. Možná, že kdybych víc chápala tu časovou linku a nemotala jsem se tam jak žába v mixéru, asi bych si to užila mnohem víc. Nicméně kresba, barvy, nápad a obecně ta chemie mezi kamarádkama mi přišla naprosto okouzlující.

27.06.2024 3 z 5

Paper Girls 2 Paper Girls 2 Brian K. Vaughan

No dobře, druhý díl byl lepší než ten první. Maličko je to chaos, ale to je vždycky, když cestujete časem. Pokud je tahle posloupnost poplatná, tak třetí díl bude ještě lepší. No...jdu na něj!

25.06.2024 3 z 5

Věk nevinnosti Věk nevinnosti Edith Wharton

Já vím, že to má Pulitzera, já vím, že je to klasika, já vím, já vím, JÁ VÍM! Ale asi jsem to četla v nevhodnou dobu či co, nějak mi to nesedlo. Přitom literaturu z tohoto období miluju, ale tímhle jsem se nemohla prokousat. Ani v audioverzi! Zachránil mě film, kde jsem si alespoň uvědomila kdo je kdo. Díky, Ms. Wharton, za všechno a odpusť nám, nuzným literárním konzumentům.

24.06.2024 3 z 5

Těžký život knihomolů Těžký život knihomolů Hanka Grehová

Stripy jsem původně sledovala online, ale jak už to tak bývá, je lepší mít vše hezky pohromadě, svázané a ještě k tomu ve voňavé pevné vazbě. I když jsem je slupla během chvíle, zanechaly hlubokou stopu souznění :)

21.06.2024 5 z 5

Paper Girls 1 Paper Girls 1 Brian K. Vaughan

Na Paper girls jsem se chystala hodně dlouho. Vaughana mám ráda a nezklamal. Ale musím říct, že jsem čekala trochu něco jiného. Jsem zvědavá, jestli se příběh ve druhém a třetím díle změní nebo jestli mi bude stále připadat tak...zvláštní, neúplný, zmatený a neuchopitelný. Dávám šanci a těším se, kam mě holky zavedou!

30.05.2024 3 z 5

Hon na Macbetha Hon na Macbetha Lukáš Pokorný

Pokud se společně se Sestrami osudu pustíte na Hon za Macbethem, měli byste toto slavné dílo znát, abyste docenili krásu příběhových smyček. Není totiž jednoduché splétat osud jednoho Skota a do toho řešit i útěk z vlastního příběhového vězení.

22.05.2024 4 z 5