Mosofa Mosofa komentáře u knih

Takové maličkosti Takové maličkosti Claire Keegan

(SPOILER) Nechávám si většinou doporučit knihy na IG nebo tady, na databázi knih, která je skvělá.
Tahle kniha ale byla trefou vedle. Naprosto.
Je unylá a podle mě i prázdná. Chápu, co autor nebo autorka zamýšlela, ale nebylo to podle mě naplněno a kniha mě nudila.
Proč? Všichni to přirovnávají k Dickensovi, ale proboha proč???
Tohle není vůbec poetické ani milé.
Nudný chlap potká zuboženou holku. Poprvé jí nepomůže, pak o tom přemýšlí a řekne si "tak já jí pomůžu" a pomůže jí. Pak to skončí. Psychologie postav nulová. Tahle knížečka mě nudila.

27.10.2023 1 z 5

Koho vypijou lišky Koho vypijou lišky Lidmila Kábrtová

Rodinné vztahy, problémy, totalita - mohlo by se zdát, že je to už ohrané téma, ale je tak dobře zpracované, že knihu rozhodně můžu doporučit a podívám se po dalších knížkách autorky.

09.07.2023 5 z 5

Bába Bába Daniil Charms (p)

Nad každou stránkou jsem žasla a byla uchvácená autorovou představivostí. Pokaždé jsem si říkala "to bych nevymyslela", tak asi proto pět hvězd. Dokonale vybroušené dílo.

09.07.2023

O kočkách O kočkách Charles Bukowski

Mám ráda autorův styl, strávila jsem s knihou večer v křesle a byl to dobrý večer.

09.07.2023 5 z 5

Kopírák Kopírák Sam Holland

Kniha byla až příliš předvídatelná. A to ve všech směrech.

09.07.2023 2 z 5

Pí a jeho život Pí a jeho život Yann Martel

Kniha mě příliš neoslovila, nebavil mě jazyk ani rytmus příběhu. Naopak se mi líbilo vykreslení hlavního hrdiny, jeho způsob přemýšlení a vnímání světa.

09.07.2023 2 z 5

Krvavý Bronx Krvavý Bronx * antologie

Bavila jsem se.

Marta v roce vetřelce Marta v roce vetřelce Petra Soukupová

Námět dobrý, zpracování je trochu pokulhávající za jinými knihami Soukupové. Ale přesto je dobrá. Soukupová to ani jinak neumí.

Nejlepší pro všechny Nejlepší pro všechny Petra Soukupová

Líbil se mi ten vhled do života herečky a propojení s další knihou Petry Soukupové - skvělý nápad, dotažené.

Nikdo není sám Nikdo není sám Petra Soukupová

Výborná kniha.

Pod sněhem Pod sněhem Petra Soukupová

Je to román o tom, že přestože si myslíme, že se vymykáme, že jsme jiní, tak nejsme. Všude je to stejné. V každé rodině dochází ke stejných dialogům, hádkám i nepochopení. Je to o rodině, vztazích a je to napsané věcně.

Totální nasazení Totální nasazení Petra Soukupová

Skvělé zpracované téma, krásné ilustrace, výstižný text. Přečetla jsem tovelmi rychle, místy byly příběhy napínavé. Jsem nadšená.

Zmizet Zmizet Petra Soukupová

Líbil se mi styl psaní i příběh jednotlivých povídek. Forma tedy lehce převyšuje obsah, ale to není nic špatného.

Kde jsi, když nejsi Kde jsi, když nejsi Radka Třeštíková

Připadalo mi to zmatené, nebavily mě postavy ani jejich způsob přemýšlení o světě. Nepotřebuji se s postavymi ztotožňovat nebo je obdivovat, ale tohle bylo zkrátka prázdné.

05.07.2023 1 z 5

Pohled ze tmy Pohled ze tmy Gytha Lodge

Mělo to zápletku, švih, nenudila jsem se. Přestož nejde o žádný objevný nebo artový román, doporučila bych ho každému jako čtení na dovolenou nebo prostě jen na chvíle, kdy si chce člověk odpočinout a nevadí mu temnější náměty.