NikiGrouse NikiGrouse komentáře u knih

Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

To byl tedy vskutku ošklivý příběh. Perfektně napsaný.

25.08.2024 5 z 5

Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Kniha mě velmi mile překvapila. Úžasně čtivá. Děj byl rozjetý hned od začátku a jel až do konce, že se člověk mohl jen těžko odtrhnout.. Takový hezký tragikomický příběh, který ale nezanechá v člověku negativní emoce.

16.09.2021 5 z 5

Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Kniha se velice dobře četla a měla svižný děj, jako ostatně všechny knihy od paní Kornerové. Avšak tato byla hodně depresivní. TOP je pro mě stále sága Pán hor a ostatní romány z 18. století.

13.03.2021 5 z 5

Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

V této knize jsem se lehce ztrácela, co se týče postav (Alžběta, Anežka, příbuzní, nevlastní příbuzní.. ) a vlastně i míst, kam se rodina stěhovala. Nicméně zajímavý příběh jedné rodiny se spousty zvratů a nepředvídatelných událostí. Občas mě jednání některých postav opravdu překvapilo. Nejvíce asi Anežčina. Její manželé to vskutku vyhráli:-D

29.09.2021 4 z 5

Aristokratka na koni Aristokratka na koni Evžen Boček

Další díl milé oddechovky. Pobavil. Nejvíce asi zjevení tetičky Nory (podobou mistra Jody, ale bez špičatých uší:-D) na Kostce a následná reakce Františka. ,,Jaká sirota? Odkud se ta babka vůbec vzala? Vylezla z díry v parketách, nebo ji odněkud přitáhla kočka?"
Těším se na další díly:-)

23.03.2021 5 z 5

Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

To je takové milé čtení:-)

Aristokratka ve varu Aristokratka ve varu Evžen Boček

Tak u tohoto dílu byl asi nejlepší konec, to jsem opravdu brečela smíchy. Jinak celkový dojem z knížky mám takový.. růžový, béžový...:-D

03.03.2021 5 z 5

Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

Super příběh. Některé momenty jsou opravdu hnusně strašidelné:-D.

Fantom z Blackwoodu Fantom z Blackwoodu Darcy Coates

Moje další setkání se strašidelným domem. Za mě celkem povedené. Jako u většiny hororů- kde se něco šustne, hrdina se tam hned běží podívat. To je něco na moje nervy :D. Jinak hlavní postava Mara mi moc nesedla. Tak nějak labilní a urputná až to otravovalo.

21.02.2022 4 z 5

Jelení vršek Jelení vršek Hana Marie Körnerová (p)

Zase trochu něco jiného než jsme od autorky zvyklí. Téma moru, loupeživých band a pokrevní zrady ve svižném příběhu. Trochu jsem tam postrádala více té nepřeslazené romantiky, kterou paní Körnerová tak perfektně umí. I přesto nezklamala. Doporučuji.

27.01.2023 4 z 5

Ptáci, zvířata a moji příbuzní Ptáci, zvířata a moji příbuzní Gerald Durrell

Roztomilé příběhy ze života rodiny Durrellových. Jelikož mám také velmi ráda kdejakou chlupatou zvířenu, tak mě pobavil Gerryho popis zvířat. Vždy jsem se musela usmívat a dávat mu za pravdu:-) .

17.10.2021 5 z 5

Tajemství sídla Craven Manor Tajemství sídla Craven Manor Darcy Coates

Spíše pohádka, když srovnám s jinými příběhy od této autorky.

23.02.2021 3 z 5

Přízraky domu Carrowů Přízraky domu Carrowů Darcy Coates

Za mě zatím nejlepší kniha od této autorky.

23.02.2021 5 z 5

Pán hor 1 Pán hor 1 Hana Marie Körnerová (p)

Přečteno znovu po deseti letech a musím říct, že mě to vzalo úplně stejně jako tenkrát:'). Opět jsem se nemohla od čtení odtrhnout. Napětí, romantika, dobrodružství a sympatické postavy, které mi byly od začátku velmi blízké. Prožívala jsem s nimi osudy, jako by to byli moji známí. Jdu na další díly:-)

04.02.2023 5 z 5

Záhada domu Marwicků Záhada domu Marwicků Darcy Coates

Tato kniha ze série strašidelných domů mě celkem zklamala. Děj už byl překombinovaný ( dům z ničeho nic ovládl celou ulici? Uff..), postavy divné a děsivé to nebylo ani omylem :-/. Škoda. Jinak mám knihy od Darcy moc ráda, všechny jsou čtivé a ostatní knihy o strašidelných domech opravdu strašidelné :-)

11.06.2021 3 z 5

Bellman & Black Bellman & Black Diane Setterfield

Tahle kniha toho má mnoho ukryto mezi řádky. Hodně z toho vyplyne až na konci, když se William naposledy setká s Blackem. Skrývá se v ní mnoho životních pravd, ale myslím, že to mnoho lidí asi "přehlédne". Doporučuji přečíst také workoholikům:-).

Vejce a já Vejce a já Betty MacDonald

Párkrát jsem při čtení slzela smíchy. Takové vtipné- ze života:-)

06.01.2025 5 z 5

Zimní zámek Zimní zámek Alexander Stainforth (p)

Kniha se četla sama. Hezký historicko-romantický příběh s přiměřenou dávkou napětí. Taková odpočinková četba. Docela mě překvapilo, že tento román napsal muž a tím více, že Čech. Tleskám.

18.04.2022 5 z 5

Prokletí rodu Usherů Prokletí rodu Usherů Robert R. McCammon

Kniha mě nadchla, má skvěle propracovaný děj. Pozvolna se seznamujete s rodinou Usherových a dozvídáte se o nich stále děsivější věci. Do toho příběhy Usherů z minulých generací, zvláštní obyvatelé kolem Usherlandu, podivná postava Dýňáka.. To mě docela dostalo, z koho se vyklubal Dýňák a v čem spočívala jeho práce :-O! Poslední třetina knihy byla docela jízda. Děj slušně graduje a všechno do sebe zapadne jako dílky skládačky. Kdo má rád temné knihy, doporučuji.

23.01.2022 5 z 5

Moudrost koní Moudrost koní Grant Golliher

Perfektní kniha. Koňákům bych dala přečíst povinně:-). Jinak mi kniha hodně dala i po té lidské stránce, takže doporučuji každému.

04.04.2023 5 z 5