p.stranska p.stranska komentáře u knih

Chlapec na moři Chlapec na moři Jack London

Audiokniha Čro. Dovedu si představit, jak by se to líbilo jedenáctiletému klukovi, proto vysoké hodnocení. Školákům by se určitě líbila tištěná kniha, ale zrovna tak tohle audiozpracování, které je výborně načtené především panem Rážem.

22.09.2024 5 z 5

Srdce nemá vrásky Srdce nemá vrásky Blanka Malá

Audiokniha. Stejně jako první díl i tento je průměrný, dost nešťastně načtený samotnou autorkou. Ale stejně jako u předchozího dílu i teď jsem zvědavá, jak se příběh bude dál vyvíjet.

21.09.2024 3 z 5

Vejce a já Vejce a já Betty MacDonald

Audiokniha Čro. Moc milé povídání o nelehkém, ale určitě zajímavém životě. Kdysi dávno jsem to četla a líbilo se mi to víc, než mluvená verze.

20.09.2024 4 z 5

Ostrov Ostrov Samuel Bjørk (p)

Audiokniha. Zmatené, překombinované, spoustu postav, spoustu různých dějových linek, strašně dlouhé, takže postupně zapomínáme, co už jsme četli. Konec jsem nepochopila, bylo to nějaké zmatené. Jedním slovem chaos. Zkusím si to poslechnout znovu, jestli se v tom aspoň podruhé trochu zorientuji.

18.09.2024 2 z 5

Útěk do pekel Útěk do pekel František Niedl

Tahle knížka sice není úplně můj šálek kávy, přesto musím hodnotit vysoko, protože je prostě dobrá. Sice hlavní hrdina je takový,,nepolapitelný padouch", který ze všeho vyvázne, odevšad uteče, k čemu se přimane, to umí a po celém světě se perfektně dorozumí, ale čtenář se od začátku příběhu nenudí, všechny reálie jsou do detailů popsané a uvěřitelné a navíc si připomenete dějiny druhé světové války v polovině světa. Jak už název napovídá, hlavní hrdina uteče vždy z bláta do louže, protože nikde na světě není život tak růžový, jaký si ho on představuje. Příběh je dost dlouhý, takže jsem se občas ztrácela v postavách, ale jako celek dost přehledný. Určitě si přečtu další díl.

15.09.2024 5 z 5

Poslední věta Poslední věta Lisa Genova

Při čtení podobných příběhů si říkám, jaké mám štěstí, když mně osud přivedl do cesty "jen" rakovinu. Ano, mám nějaké nepříjemné následky po nemoci, ale nemusela jsem umřít. Je tolik zlých nemocí, které nejdou vyléčit a lidé s nimi se potýkající musejí být tak stateční! A lidem, kteří se o nemocného starají, patří velké díky, této oběti není schopen každý. Tato kniha mi bude dlouho rezonovat v hlavě, je to síla. Obdivuji autorku, že měla tolik vnitřní síly se poprat s takhle těžkým tématem, takové knihy jsou tu potřeba.

09.09.2024 5 z 5

Léto v Altamiře Léto v Altamiře Jiří Fried

Audiokniha Čro. Prázdninové dobrodružství dvou čtrnáctiletých chlapců na pozadí začátku druhé světové války. Vhodná kniha pro náctileté, najdou tam kamarádství, tajemství, dobrodružství i poetiku.

07.09.2024 4 z 5

Já, robot Já, robot Isaac Asimov

Audiokniha, kterou velmi dobře načetl Milan Neděla. Tady jsem ze začátku nepochopila, že jde o povídky, takže jsem pořád přetáčela zpět v domnění, že mi snad něco uteklo, že děj nějak nesedí. No jo, i to se stává. Pan Neděla na to nijak neupozornil a uváděl pouze čísla kapitol, tak mě to netrklo. Pochopila jsem až skoro na konci knihy a pak mi to všechno došlo. I tak ale musím hodnotit všemi hvězdičkami. Jak už zde bylo napsané, dílo je vizionářské, nadčasové, poučné. A baví i ty čtenáře, které roboti jako takoví vůbec nezajímají, protože je tam psychologický přesah, kdy je každý donucen se zamyslet.

02.09.2024 5 z 5

Láska ve špičce italské boty Láska ve špičce italské boty Blanka Malá

Průměrná knížka průměrně načtená samotnou autorkou. Už jen proto, že mi kniha připomíná články v novinách typu Blesk, si docela ráda přečtu další díl, protože jsem zvědavá, jak to s těmi dvěma vypadá dál.

01.09.2024 3 z 5

Náhoda Náhoda Joseph Conrad

Audiokniha Čro. Nedoposloucháno, vůbec mě to nebavilo.

01.09.2024 1 z 5

Čtyři roční doby Čtyři roční doby Stephen King

Audiokniha. Poslouchala jsem pouze jednu povídku, Rita Hayworthová a vykoupení z věznice Shawshank, skvěle načtenou Oldřichem Kaiserem. Byla jsem překvapená, jak moc se film podobá knižní předloze. Díky tak skvělému přednesu dávám o hvězdu víc, než kdybych to sama četla. Snad se mi časem podaří narazit i na ostatní povídky z knihy.

30.08.2024 5 z 5

Sběratel sněhu Sběratel sněhu Jan Štifter

Tenhle román je nádherný. Tři příběhy se propojí a vyústí v napínavý konec. Při čtení večer jsem se bála vystrčit nohu z pod peřiny, přitom to s hororem nemá nic společného. Je to klasický román, ale chvílemi tajemný, děsivý, napínavý. Určitě mi tahle knížka uvízne v hlavě. Dám si od pana Štiftera chvíli oddych a pak se vrhnu na Kathy, už se těším.

29.08.2024 5 z 5

Občanský průkaz Občanský průkaz Petr Šabach

Audiokniha Čro. Asi by se mi to mnohem líp četlo. Příběh je krátký, proto stopáž prodloužili vsunutím písniček, ale takových, které mě vůbec nebaví (divoký rock 60. a 70. let). Zkazilo mi to poslech. Raději bych poslouchala třeba jen tři díly četby, ale pouze příběh samotný.

27.08.2024 3 z 5

Útěk z afrického pekla Útěk z afrického pekla Barbora Koudelková

Ano, autorka byla tak naivní, že je to až neuvěřitelné. Na druhou stranu...bylo jí pouhých devatenáct let a byla zamilovaná, pak už se to s ní jenom vleklo a problémy se nabalovaly. Dá se to pochopit. Život jí nelze závidět, ale jedno je jisté - napsala poutavý příběh a vydala ho knižně. Mně se příběh líbil a dobře se mi četl a proto s čistým svědomím dávám plný počet hvězdiček a těším se na další část vyprávění.

24.08.2024 5 z 5

Kapitán Kap Kapitán Kap Alphonse Allais

Audiokniha Čro. Trošku četby od vynikajícího Marka Ebena a spoustu šílené muziky k tomu, to je zpracování Českého rozhlasu. Muzika rve uši, musela jsem ji přeskakovat a tím jsem si úplně zkazila dojem z knihy. Jsou to krátké úsměvné příběhy a kdyby nebylo té muziky, možná bych dala plný počet hvězdiček.

24.08.2024 3 z 5

Pusťte světlo do tmavého večera Pusťte světlo do tmavého večera Jan Kholl

Audiokniha Čro. Čtyři obyčejní lidé, čtyři obyčejné životy. Každý máme svého kostlivce ve skříni, všichni se s ním musíme vyrovnat, jak umíme. O tom je tato kniha, myslím, že dost povedená.

23.08.2024 4 z 5

Vraní oko Vraní oko Michaela Klevisová

Audiokniha. Další průměrná detektivka. Celou dobu tak pěkně plyne příběh, jehož rozuzlení se dozvíte na několika posledních stranách knihy. I přednes paní Jany Strykové je průměrný.

22.08.2024 4 z 5

Zpovědník vrahů Zpovědník vrahů Slavomil Hubálek

Audiokniha Čro. Zajímavé. Neznámé pravdy o známých zločinech. Pěkně se to poslouchá, nenudí.

22.08.2024 4 z 5

Honzlová Honzlová Zdena Salivarová

Nádherná kniha. Paní Salivarová má zvláštní styl psaní, je mi to velmi sympatické, dobře se mi to četlo. Chvílemi mi běhal mráz po zádech, ta doba byla bláznivá, zlá a nespravedlivá, jsem ráda, že žiju tady a teď. Konec je otevřený, každý si může sám domyslet, jak se hrdinka asi rozhodla... já jí držím pěsti a autorce děkuji za tuto knihu. Určitě si od ní přečtu i jiné.

16.08.2024 5 z 5

Nuda v Čechách Nuda v Čechách Alexandr Kliment

Audiokniha Čro. Poetická kniha o vážných věcech. Rok 1968 a možná emigrace nebo silně vyvinutý patriotismus? Láska a rozhodování mezi dvěma ženami. Překrásná čeština. Namluveno panem Ladislavem Frejem tak nádherně, že to bere dech.

15.08.2024 5 z 5